Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #14278 üzenetére

    Hnm... ezzel azért tudok azonosulni, le is írom miért.

    1. Amikor kimegy az ember külföldre dolgozni, valahogy benne van (legalábbis bennem, így 4 különböző ország utánm), hogy ideiglenesen megy ki. Szezonra, szerződés végig, ameddig kedve van ... tök mindegy, a lényeg, hogy "látod" a végét. (még akkor is ha ez egy "ál vége", Ciprusra 3 hónapra akartam kimenni először aztán 6 hónap után is még rá akartam húzni). Ez baromi fontos, mert az ember sokkal jobban oda tudja tenni magát, ha húzhatja a strigulát, vághatja a centit "ha vége ennek az egésznek akkor én... " és ilyenkor jönnek az új gépet veszek, új ezt vagy azt veszek, 1 hétig ki sem mozdulunk asszonnyal az ágyból, megtehetjük mert még melónk sincs, igaz kéne pár héten belül, de addig még remekül lehet a haverokkal is bulizni, meg játszani/filmezni, és még ígyis marad bőven pénz, mert van miből... (itt van aki elköveti azt a hibát h pénzfogyásig követi ezt, nekem nem ez az elvem, pénzösszegtől függ, de max a felénnél dobbantani kell, mert csak így gyűlik)

    2. A pénz : Fölösleges szépíteni a dolgot, az a tapasztalatom, hogy pl Ausztriában ugyanazon munkakörön mint itthon, durván háromszor annyit lehet keresni. Nyilván te is jobban beleveted magad egy olyan munkába/munkahelyen ahol mittudomén pl : 1000ft/óra helyett 3000ft/órát keresel. Én pl észrevettem, hogy a tériszonyom fordítottan arányos a fizetéssel. Volt olyan hely ahol úgy megfizettek, hogy teljesen el is felejtettem, hogy van ... (legalábbis említeni bárkinek is elfelejtettem és mentem és csináltam a melót). És volt olyan fizetés, amiért egy sámlira sem mertem felállni.

    3. Minőségi időtöltés hiánya : Ez legalábbis rám igaz. Külföldre egy ősöreg laptopra, vagy mobil telefonnal egyek ki. Az igényes minőségi időtöltést garantáló dolgok, mint a szeretteim/haverjaim, vagy az asztali gépem, stb. azok itthon maradnak. Persze lehet kirándulni szabadnapokon (mindig csináltam mindenhol), de az ember egy idő után a környéken mindent látott és fotózott, harmadjára már a legaranyosabb kispatakocska, vagy a legszebb tengeröblöcske, netán havas hegycsúcs, sem olyan fantasztikusan elragadó mint elsőre. Főleg ha messze van. Akkor marad a szálláson punnyadás, ami egy mobillal a kézben hamar unalmassá válik. Az ember azt gondolja ezekre a szabadidőkre is munkát vállalna inkább elvégre megkereshetnék ez alatt X ezer ft-ot ...
    Pl legutóbb mikor meló után hazaestünk asszonnyal mi volt? zuhany, szigorúan külön mert 3 perced van rá ( azt is lakótársak elkerülésével, lévén 8-an voltunk egy 4 szobás lakásban), valami egyszerű hamar gyors kész kaja készítés (csak azért eszel h egyél, semmi élvezet benne, pedig én nagyon imádok élvezetből enni), aztán megnézed a barátokköztöt SD minőségben mert a net ennyit bír (otthon fullHDben néznéd, és netflixet is akár), közben megisztok 1-1 sört, de szigorúan csak annyit, mert holnap meló, és ha nem zavarnak a többiek akkor összebújtok. De csak röviden, mert holnap meló.

    (3b : ezzel szemben ha itthon dolgozol : Átjönnek a haverok, mire kidumpolod őket, elintézed a szokásos körödet, már fél 10, na akkor ma is csak félóra jut a kedvenc játékomra, mert holnap meló, bhassza meg ez a héten a negyedik este h félórát sem játszottam, pedig már csütörtök van, legalább hétvégén ne dolgoznék, tök mindegy, úgyis elröppen... :( 10 résszel le vagyok maradva a sorozatommal ... Hétvégén hívtak két helyre is bulizni, de egyikre se tudok menni mert se pénz se idő, miért is nem fizetnek jobban? sokkal inkább odatenném magamat, talán megpróbálok péntek estére elkéreszkedni, valami csak legyen már ... Persze csak két sör és az utolsó előtti busz fér bele, ki fogja nekem ezt megfizetni, hogy nem tudok a barátaimmal a kedvenc helyemen bulizni? Másnap vagy harmadnap aztán olvasod/hallod h milyen legendás este volt, de te minderről lemaradtál, - már megint - , bezzeg külföldön alapból lemaradnál de csak pár hónapig és sokkal több pénzért... Aztán amikor rájöttél hogy mindezen gondolat fergeteg közepette véletlen 1 órát játszottál a kedvenc játékoddal, akkor súlyosan letolod magad h félórája aludnod kéne, holnap hulla leszel... az asszonyhoz már oda se bújsz, mert azzal csak még több idő megy el... És megéri? mikor kifizetsz mindent, marad pár ezer ft-od, ebben a hónapban egy cipővel leped meg magad a következőben valami mással, de komolyabb dolgokról amik 20-30 ezertől kezdődnek álmodni sem mersz)

    Tehát szerintem a kulcs, a határos idieglenes változás, a pénz és a minőségi időtöltés hiánya. Ezek tudják jobban motiválni X időre az embert.

    Ez az én nézetem, de neki is tuti megvannak az érvei, nem lennék meglepve ha némileg "átskinelve" sok hasonlóság lenne az övéi és az enyémek között.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák