Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spirit
őstag
Remek írás.
Kb. 10 éve elegem lett az akkor még kicsi monitorokból a PC-hez, vettem hát egy LCD TV-t. Ez az évek alatt nőtt, jobb lett, idén pedig rászántam magam az OLED-re.
Összességében nagyobb váltásnak éltem meg képminőségben, mint a CRT>LCD-t. Mind böngészéshez, mind játékokhoz-filmekhez kiváló a technológia 1-1,5m-ről is,, egyszerűen lenyűgöző. Most mindenki a többszáz hz-es xyz sync-es egérmozikat veszi jobb esetben IPS panellel monitorként, amivel már megint nem tudok azonosulni.A beégés részhez hozzátennék:
Tálca elrejtve, "wallpaper engine" (Steam-en filléres tétel) miatt állandó mozgó, 15 percenként változó háttereket használok, ikonjaim a tálcán, így beégésnek nyoma sincs. Amennyiben viszont 40-50 percnél tovább van megnyitva egy fehér ablak mondjuk mozgatás nélkül, utána egy fél napi látszik a ghosting , amennyiben a háttér a szürke valamilyen árnyalata. Kikapcsolás után lefut a pixelmosás magának és reggelre olyan,mintha új lenne. Mivel a ghosting is csak ritkán látszik -még ha ott is van esetleg estére- ezzel együtt is ezerszer inkább nézem ezt,mint valami szerencsétlen IPS-t. -
Spirit
őstag
válasz turbulencia8 #48 üzenetére
Ha nem teljes képernyőn van, akkor bizony a körvonalainál látni, hogy a "word"-ös terület világosabb utána, HA szürke képet teszek ki(mondjuk egy játékban éjszaka van), amúgy nem látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest