Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Monitorkalibráló eszközök
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
adise
őstag
Valaki írja be, hogy nem jó mert beég
-
pet007
aktív tag
Csak kivancsisagbol, hol lehet 55os 4k tv-t 120k alatt kapni?
-
SunMount3r
nagyúr
Nálunk a TV-m már szinte csak filmezésre van. Ugyan az a TV csatorna heti 6x7 órában egy évig? Vagy mi lenne már "veszélyes"?
-
Spirit
őstag
Remek írás.
Kb. 10 éve elegem lett az akkor még kicsi monitorokból a PC-hez, vettem hát egy LCD TV-t. Ez az évek alatt nőtt, jobb lett, idén pedig rászántam magam az OLED-re.
Összességében nagyobb váltásnak éltem meg képminőségben, mint a CRT>LCD-t. Mind böngészéshez, mind játékokhoz-filmekhez kiváló a technológia 1-1,5m-ről is,, egyszerűen lenyűgöző. Most mindenki a többszáz hz-es xyz sync-es egérmozikat veszi jobb esetben IPS panellel monitorként, amivel már megint nem tudok azonosulni.A beégés részhez hozzátennék:
Tálca elrejtve, "wallpaper engine" (Steam-en filléres tétel) miatt állandó mozgó, 15 percenként változó háttereket használok, ikonjaim a tálcán, így beégésnek nyoma sincs. Amennyiben viszont 40-50 percnél tovább van megnyitva egy fehér ablak mondjuk mozgatás nélkül, utána egy fél napi látszik a ghosting , amennyiben a háttér a szürke valamilyen árnyalata. Kikapcsolás után lefut a pixelmosás magának és reggelre olyan,mintha új lenne. Mivel a ghosting is csak ritkán látszik -még ha ott is van esetleg estére- ezzel együtt is ezerszer inkább nézem ezt,mint valami szerencsétlen IPS-t. -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Firefox alatt miért nem töltődnek be egyes cikkek újabban?
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
Aki egyszer vesz az soha tobbet nem megy vissza lcd-re.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
snpetit
aktív tag
Na én is vennék mert tényleg ez a legjobb ma, viszont panellottót ebben az árkategóriában nem tudom bevállalnám-e?
A vertical banding elég zavaró lehet egyes esetekben a 65"-os és a 2018-as modellek még inkább érintettek. A 65"-osoknál a sárgás és rózsaszín elszíneződés is előfordulhat a panel oldalán. Nem tudom itthon mi a helyzet szerviz ügyben, de a német fórumot olvasgatva van aki már harmadszorra cserélteti e miatt a panelt, több kevesebb sikerrel. Az a baj amilyen szerencsés vagyok tuti egy rosszabbat kapnék és menne a szenvedés. Kivárásra megyek, amíg bírja a 2010-es LG plazmám addig marad. -
Zanik
addikt
válasz Partizan182 #9 üzenetére
Akkor ezek szerint emiatt nem kell aggódni. Köszi az infót!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
törölt tag
A pártíz órás játékok nem jelentenek veszélyt. Én alkalmanként még mindig megfeledkezem róla, hogy Hollow Knight-on kívül mást is meg tud jeleníteni a tévé. Idővel kiderül, ez okozott-e észrevehető problémát. (Nekem 65C8 van, és esélyes, hogy ezzel a játékkal 100+ órát is tolom rajta.)
Modern játékoknál egyébként azt veszem észre, trend, hogy elhagyják a HUD-ot illetve az állandóan képernyőn levő elemeket.
(#12) Partizan182: Cool. És neked B7 van, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Idoben jott ez a cikk.
Igy mar biztosan LCD TV-t veszunk apamnak. Ha otthon van, akkor be van kapcsolva a TV, es sokat van otthon.[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
Nem jó, mert beég.
-
Cyrin
addikt
valamit csinálni kéne, mert csak a háttér reklám jelenik meg, a cikk felvillan egy másodpercre, aztán eltűnik.
és már nem az első ilyen.
Ubuntu 18.04 + Vivaldi és Chrome
-
vicze
félisten
"WOLED technológiára épülnek, ahol nincsenek eltérő színű OLED alpixelek, hanem csak szűrővel ellátott fehérek, így ettől a problémától már nem kell tartani."
Miért ír le bárki is ilyet szakmai cikkben? Teljesen értehertelen. Mind a két állítás hamis.
A WOLED, semmi más mint rétegzett RGB, amit színszűrőkkel bontanak RGB-re. Nem létezik fehér OLED.
Pontosan ugyan úgy elöregszik a kék és pontosan ugyan úgy beég. Csak WOLED-nél ez könnyeben maszkolható.Pont így fog kinézni X év után, és ez rohadtul nem ghosting, ez szimplán a kék OLED elöregedésének eredménye.
"ezért nincsenek OLED monitorok, pedig igény lenne rájuk."
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Azért ez nagyon jellemző előny lehet: "pazar külső, amivel le lehet nyűgözni az ismerősöket"
Egy TV-nél mi sem lehet fontosabb, mint lenyűgözni vele az ismerősöket.
Egyébként nekem LG SJ810V-m van, megnéztem az LG OLED-eket is, szépek-szépek, de a különbség igazából csak akkor látszik, ha szinte csak sötét alapszínű filmeket nézel. A nagyon mozgó, dinamikus, főként színes filmeknél semmi különbség nincs. És az LG helyi sötétítése is jól szerepel. Nekem a fenti TV minden igényt kielégít.Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Locutus
veterán
Én mondjuk már nyugodt szívvel vennék OLED-et monitornak is, elvégre ha a több mint 5 éve napi szinten monitorként használt 50GT60 plazmámnál is könnyedén el tudtam kerülni a beégést, akkor egy OLED-nél sem jelenthet ez gondot.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
arn
félisten
Nalunk szinte reggeltol megy a tv hetvegenkent, de hetkoznapokon sem eppen par ora
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Samott
addikt
"Azóta ájult, de nem feltétel nélküli hódolója vagyok a technológiának" - akkor ez nyilvan nem egy objektiv cikk volt. Hanem egy rajongoi. (egyebkent igen, az oled a jovo)
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
ZuluMASTER
csendes tag
Sziasztok. LG55 C8. Kb 2hete vettem. Az eladótól csak nevezést kaptam válasznak. Nem éghet be. Értsd: “kép letisztító funkció alapból van a tv-ben”. Legalábbis magyarra fordítva ezt jelenti. Londonban élek. Igy a magyarul nemigen volt részletezve,de nem is volt az baj. Szóval igen.. a lényeg... (most Samsung funoktól előre bocsánatot kell kérnem).. Oda lettem állítva én is,és a párom is egy £3000os Tv elé(a Samsung legújabb zászlóshajója) majd egy £600os Sony-hoz. Leesett az állunk. Aki hasonlítani akar LCD panelt egy Oledhez.. az nem online tegye. A Sony,földbe döngölte a Samsungot. Funkciókban/extrákban jobb volt a Samsung(azért a pénzért szégyen is lett volna ha nem),de ha csak leülsz mögé,bekapcsolod,és mint “TV-t” nézed... egyszerűen ámulatba ejtő mekkora a szakadék közöttük. A Samsungot azzal is szokták védeni,hogy világosabb,stb.. na mármost.. az eladó beállította nekem manuálisan az LG-t a Samsung mellett,és fej fej mellett voltak. Ezt nyugodtan el lehet hinni. Utánna mentünk oda ami a “konkurens kellene,hogy legyen” ami a QE55Q9FNATXXU volt.. De köze nem volt a Lg-hez.
Minden publicitás jó, kivéve a nekrológot.
-
ACE-
addikt
válasz Partizan182 #25 üzenetére
Neked, meg esetleg másoknak szar, nekem jó, és valószíná van más is, akinek igen...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
PuMbA
titán
válasz ZuluMASTER #26 üzenetére
" Az eladótól csak nevezést kaptam válasznak. Nem éghet be"
Eladónak a dolga, hogy eladjon, nem az, hogy az igazat mondja Kicsi az esélye, hogy beég, de nem szabad mindent elhinni, amit mondanak és érdemes magad utána járni a dolgoknak, erre mindig figyelj. Nem szapulom az OLED-et és az LCD-t sem éltetem, de ez a nem éghet be dolog biztosan nem igaz. Szóval ha nem égne be, akkor miért voltak már a PH-n az OLED topikban jó páran, hogy náluk beégett? Ja és ez is itt semmi, hogy Angliában is elkezdtek a beégések kicsit nagyobb számban előjönni 1-2 éve.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz ZuluMASTER #26 üzenetére
Mindjárt jönnek az LCD pártiak, hogy lehet nem mögé kellett volna leülnöd
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
ZuluMASTER
csendes tag
Amondó vagyok,szeresd a Tv-t amit választottál. Okkal tetted,a tudása miatt,a design miatt,a képe miatt,vagy maga ár/minőség miatt. Nekem az is plusz pont volt,hogy ilyen vékony tv-t élőben nem láttam még.. Egyedül az a horror drága “W” széria volt ennél is pengébb
-
ZuluMASTER
csendes tag
Akkor ha gondolod járj utánna,ennek a keptisztító funkciónak. Illetve ha nem nézed a tv-t automatikusan feldob nekem egy egész pofás képernyő kímélőt,tűzijátékot.. de amint a távirányítóhoz érek,azonnal folytathatom amit foglalatoskodtam. Lehet irigykedni/károgni. De menj el testvér,es a saját szemeddel nézd meg,mi a különbség LCD és Oled között.
-
PuMbA
titán
válasz ZuluMASTER #31 üzenetére
". Lehet irigykedni/károgni. De menj el testvér,es a saját szemeddel nézd meg,mi a különbség LCD és Oled között."
Valahogy gondoltam, hogy ez lesz a vége. Leszóltam az OLED-et a hozzászólásomban? Nem, csak közöltem egy tényt, hogy fordult már elő ilyen eset, szóval az eladó állítása nem igaz. Nem támadás vagy leszólás Egyébként nem érdekel a különbség az OLED és az LCD között. Láttam boltban, de 130k-nál többért sosem veszek TV-t, szóval mindig azt fogom venni ~8 évente, ami ebbe az árba belefér.
[ Szerkesztve ]
-
ZuluMASTER
csendes tag
Félreértettél(ne haragudj),általánosságban értettem. Illetve a magic remote ****a jó )
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tök jó, hogy ezt leírtad. Már sok éve én is TV-t használok monitornak. Ez az oled dolog azóta izgat, hogy sikerült ilyen telefont vennem és ég és föld a kijelzője másik telefonokhoz képest.
Ugyanakkor elkeserít, hogy "emberi" méretben nem látni ilyen tv-t, meg hogy azért csak-csak be tud égni ha nem vigyáz az ember.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
efi99
őstag
Nekem mindig is problémás volt ez a tökéletes fekete dolog. Persze 0 fényt ad ki. De a hófehér szobafalam is 0 fényt ad ki, mégsem fekete. Vagyis: ha az a led nem tökéletesen fekete (márpedig miért lenne az, akkor belülről a fény sem jöhetne ki, amikor működik), akkor az kikapcsolt állapotában nem fekete lesz, hanem valami leginkább nagyon sötét szürke.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A fehér faladról a szórt fény verődik vissza, ezért látod.
Hogy az ilyen kijelzős telefonomat említsem, ha egy fekete hátteres képen mondjuk piros betűk jelennek meg, akkor ténylegesen nem tudod megkülönböztetni a kijelzőt a fekete kerettől, külső megvilágítás nélkül. Nem tudod megmondani, hogy hol ér véget az egyik és hol kezdődik a másik, mert a fekete háttér pixeleiből egy fikarcnyi fény sem jön ki.
Mindegy minek hívjuk ezt, kimeríti a totál fekete fogalmát.szerk: nagyon minimális mértékben szűrődik csak fény át a világító pixelekről a közvetlen szomszédaikra.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
sb
veterán
Ez nem rendeltetésszerű TV használat. Gari ugrott.
@Partizan182, @Spirit:
Az a gond, hogy nagyon felhasználásfüggő, hogy beég-e. Messze van még, nemhogy a hülyebiztostól, de a "nem kell figyelni rá" szinttől is.Sokan írják, hogy nincs gond, de szvsz itt hosszabb távra kéne nézni, 1-2 év alatt nyilván nem ég be de ha ennyit bírna a falhoz is csapnám biztos ha az enyém lenne.
Ha mondjuk egy egészséges (és még ez sem túl hosszú) 5 éves működésre nézem, akkor 2-3000 óra is napi 1-1.5 óra max adott tartalomból. Egyetlen játékba lehet, hogy nem kerül bele ennyi idő (bár a multisoknál sztem lazán a többszöröse is...), de nézzük TV csatorna logóra, arra nem sok. Legyen egy 2-3 órás műsor vagy film, abból már heti 2-3db jön csak ki. Gyerek levetődik elé hétvégén, stb... De lehet, hogy nálunk összejönne ottfelejtett Kodi GUI-kból is egyszer.
Vagy ott a PC-s tartalom: nem HUD, de egy böngésző vagy más progi fejléc ennek sokszorosát tölti a képernyőn. Ikonok, tálca, stb... szintén.
Hacsak nem hímestojáskodunk, amit Spirit írt. Pl. nálam agyhalál az eltűnő tálca (+mozdulatok, anélkül simán ránézni pedig nem is lehet mi fut) meg nem ott lévő ikonok, stb...[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A mozit pl nem is lehet helyettesíteni tévével, ugyanis a moziban a látott kép egy visszaverődő szórt fény. A tévéknek meg direkt fényforrásuk van, pont ezért hülyeség az LCD tábornak érvelése miszerint óriási fényerő a jó. A Blu-ray filmek se véletlenül jönnek ki 16-235 rgb-vel, nem pedig Full 0-255 rgb-vel. Moziba lehetetlen lenne a 0 feketét elérni.
-
sb
veterán
Viszont a fekete mellett meg világít a többi pixel, ráadásul jó nagy fényerővel mert HDR. Így a szomszéd pixeles "fényszennyezés" agyonveri a fullfekete élményt.
Persze nem komoly, én is látom a különbséget, az IPS vállalhatatlan sztem TV-ben, én VA-val elvagyok, de egyértelműen látszik a brutális különbség még ehhez képest is OLED-nél. Talán túl van lihegve kicsit, önmagában csak feketéért biztos nem vennék TV-t (lásd plazma), de itt szerencsére nem ez az egyetlen előny.
-
nuke7
veterán
tehát házimozira tökéletes
https://youtube.com/user/nuke7
-
törölt tag
Nekem egy 4K-s 65 colos LG van. Nem Oled de így is fantasztikus a képe. Bár én általában csak Full HD-s filmeket nézek, mivel nem izgat a 4K se igazából.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Egy a gond, hogy jó képminőségű LCD-ből még mindig egy méretkategóriával nagyobbat lehet kapni ugyanannyiért. 65"-os ára sem épp pénztárcabarát, de 75" már egy autó ára, miközben LCD-ből kevesebb mint fele annyiért már vannak kiváló minőségűek. Nyiván OLED képe jobb, de ha 4m-re ülsz, akkor bizony nem mindegy hogy 65" vagy 75. Szívesen látnék 85-100"-os variánsokat is, na nem azért mert szaladnék a boltba venni, de ilyenkor már az árak csak lefelé mennek.
Panel élettartam miatt meg nem gondolom hogy túl sokat kellene aggódni, lenne egy fogadásom hogy az alaplap előbb behal minthogy a képminőség jelentősen romlik, márpedig egy 8-10 éves készüléknél alaplapcsere az totálkár./人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
Squirrel
őstag
Azért ez a vékonyság kicsit becsapós dolog. Néztem sony-t, lg-t, de a w-szériát kivéve az összes kb. a fele magasságig tényleg 1 centis kb, aztán jön az elektronika, ott már azért kb. 5 cm, de lehet kicsit több is, plussz onnan majdnem az összes csatlakozó hátrafele nézve jön ki. Én most a falra szeretnék applikálni egy tv-t de elég idétlenül fog kinézni, hogy a rögzítőpanel, kábelek összesen kitesznek egy jó 10 cm-t, aztán jön az üveglap. Ráadásul totál asszimmetrikusan, de legalább nő a soba antrópiája. Lehet marad a bútorra helyezés, úgy még mindig esztétikusabbnak találom a tv elhelyezését. Más hogy oldja meg a falra szerelést? Vagy élőben ez annyira nem zavaró? Most csak esztétikai szempontból nézve a dolgot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest