Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz w.miki #173546 üzenetére

    Arra figyelj még, hogy adott keretnél megvan, hogy minimum mekkora szemtávolsággal lehet használni. Vannak keretek, amelyek közel ülő szemek esetén nem jók. Fel szokták tünteni a keretnél.
    Némelyik fajta lencse nem lehet együtt félkeretes vagy keret nélküli rögzítésű "kerettel". Ezt is fel szokták tüntetni.
    Ja és persze, az orr nyeregnél magadnak kell az orrodhoz igazítani, hajlítani a támasztékot. A nagyon legalja keretekből van aminek nincs külön orr támasztéka, hanem csak a keret vastagabb ott - na az gondolom nem jó annak, akinek nem teljesen szimmetrikus az orra.
    A fülnél is magadnak kell meghajlítani a szár végén a műanyagot, ha a gyári állapot nem elég kényelmes - hajszárítóval működhet. A keret méreteit is szépen fel szokták tüntetni. Szóval, ha olyan paraméterekkel rendelkező keretet választok, amilyet korábban személyesen vettél, akkor azért túl nagy meglepetés nem érhet.

    Én ilyen kerettel vettem normál dioptriás, uv-re sötétedő lencsével. A lencse teljesen jó. Nem karcolódik. Antireflexes bevonatú. Az anyagának a színe oldalról kicsit más, mint a korábbi (valsz polikarbonát) lencsémnek. És ők az antireflexből is másfajtát használnak, talán az olcsóbb (zöldesen csillog, nem kékesen).
    A keret nem tűnt rossznak, viszont kb másfél hónap után az elején lévő "titánium ötvözet" forma kiugrott egyenesre törölgetés közben, elengedett a bal oldalon egy forrasztás. Hát, rendeltem egy ugyyanolyan keretet, hogy áttegyem a lencséket, majd kiderül az tartósabb lesz e. Mondjuk nem is nagyon találtam más keretet, ami a fejformámra passzol :D Optikusnlá is 2-3 keretből szoktam tudni választani csak.
    Ja és a rugalmas szárú keretnél a szár töve nem rugós, ez kicsit fapados. De 10 dolcsiért végülis nem rossz - ha nem törik el megint. 4 hét alatt jött meg ajánlott levélként.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák