- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
törölt tag
Mit nem értesz azon, hogy "pár wattal kevesebből +50% teljesítményt hoz ki a 480 hoz képest" ?
"majd 1-3 wattokon fogtok bőgni? "
Ööö... eddig sem a wattokon ment a pörgés, hanem a mellé kínált teljesítményen, majd 70%-kal jobb perf/wattja van a hasonló fogyasztású nV kártyának: [link]
Még ha a hasonló teljesítményű cuccnál lecsökkenne 40-50%-ra az is jelentős különbség a két termék között. Középkategóriás cucc, de annyit fogyaszt mint a felső kategória alja a konkurenciánál...[ Szerkesztve ]
-
David75
őstag
válasz Menthirist #583 üzenetére
Én ezt csinálom, 970-ről váltok 1070-re
A cikkhez, én nagyon vártam ezt a kártyát a a 980 verő pletykák miatt, ólcsó köztes megoldás lett volna 1080 ti/vega kártyákig. Viszont így vicces lenne 970-ről erre váltani.
Ettől függetlenül ez nem lesz egy rossz kártya £180-ért láttam a 4 gigásat ami nagyon jó ár. Sajnos túl nagy hype miatt van csalódás.
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Gainka
őstag
válasz #85552128 #602 üzenetére
És? A felezett 1080 vagy 1070 ami az 1060 lesz ugysem fogja tartani ezt az arányt. Nem fog fele anyit fogyasztani.
David75
Semilyen tul nagy hype nincs, végig követtem a találgatos topikot, alig tudtunk tuti infokat.Szaby59
Valószinüleg a csucs AMD kártyáknak is jobb lesz a per\watt mutatolya. Ugyan ugy mint házon belül az nvidiának.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Vegas renderelésre lennék kíváncsi, mennyire tudja OpenCL-ben gyorsítani a 480. Mostanában a vegas inkább AMD/OpenCL-párti a CUDA-val szemben, sajna viszont senki se tesztel
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
KAMELOT
titán
Az majd csak több lesz főleg, ha jönnek a custom megoldások.
(#605) Gainka: És mivan ha pár wattal többet fogyaszt? Lényegtelen, mert ha kiszámolod a villanyszámládat +100W eltéréssel akkor kijön, hogy havi 3-4-5euroval fizetsz többet. Az meg édes kevés.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zen7
tag
100k? Not bad
To Bullitz: "úgy hallom te se vagy a scoreboard magaslatán. A fenti kolléga írta hogy te se fényes stattal ücsörögsz a toplistán pedig aztán a leg op-b kasztot játszod a játékban." GOLD
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #69059072 #603 üzenetére
Tényleges szakértői véleményt szerintem nem fogsz erről kapni.
A teljesítményt nézve (390[x]) még mindig jó mutatóval rendelkezik a kártya, mert fele akkora fogyasztással hozza az említett kártyák szintjét amik ~300W körüli fogyasztással mennek.
Amúgy, akkor: (tény, hogy a vga fogyasztási adatok nem teljesen pontosak, de erre azért lehet alapozni, nagyjából.)
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
04ahgy
nagyúr
GTX 1080 teszt, fogyasztás oldal, utolsó bekezdés.
(#325) bulletstorm: Kevesebbet fogyaszt és többet teljesít. Minden másban korrektül összefoglaltad. A GTX 970 meg akár elfogadod, akár nem, népkártya. Rengeteg pörög az aprón, nagyon sokat eladtak belőle a boltokban és linkelt itt valaki Steam statisztikát is, ott is vezetett. Szerintem egy alternatíva bőven lehet ugyanúgy népkártya, mint az, aminek a sarkára lép.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #69059072 #618 üzenetére
Ott van a linken az is, csak lapoznod kell.
Passz, ennyire nem vagyok benne az Architektúrában, talán Abu. Én csak annyit látok, hogy lényegében játékok alatt közel ugyan annyit eszik a kártya, mint max terhelés alatt, miközben ez az 1070-1080 esetén eltér, 20-30 wattal.
Véleményem szubjektív...
-
haddent
addikt
válasz BoneDragon #17 üzenetére
Ember, lehet, hogy te ezt megteheted, de 100k -hoz 50k -át hozzácsapni az 150%.. Azért az nem egyértelmű, hogy "naná megéri, van pénz lóvéra!"
-
R9DEON
senior tag
Úgy sem mi döntjük el, nyár végére kiderül hogy népkártya vagy sem, ennyi.
-
Zeratul
addikt
-
KAMELOT
titán
Természetesen csakhogy mi itt élünk, nem USA-ban tehát az itteni helyzetet írjuk le. Te is itt vásárolsz nem ugandában a kauflandban. Viccet félretéve.....nem AMD hiba igaz, de nálunk 100k-ért ez a teljesítmény gyenge főleg 2016-ban. 970-et ne hozzuk fel példának mert az 2014 szerptemberi kártya.
Itt a tesztben jó, hogy nem a GTX680-hoz mérik a teljesítményét.(#632) Malibutomi: Akkor lehet rendelni!
(#630) Zeratul: Meg van oldva a probléma. Minden magyar innét fog rendelni!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
syberia
veterán
Ami számomra meglepő hogy varázslónál sem sokkal drágább az RX 480 4G.
(#632) Malibutomi: linket kérhetek?
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Hobbbyt
őstag
"Ha vesz valamit ember, akkor szánjon kicsit többet rá és vegyen rendeset."
Ekkora hülyeséget is rég olvastam.. De komolyan, te ezt végig gondoltad mielőtt ide hánytad?
Ha nekem elég egy 200e Ft-s öreg Lada Niva arra, hogy horgászni járjak, akkor nem fogok többmilliós JEEP-et venni csak mert a Niva nem "rendes" terepjáró. Nem is értem, hogy ekkora baromságot, hogy képes bárki is mondani. Nevetséges.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
actival63
aktív tag
Amikor kijönnek a custom Polaris kártyák majd elhallgat a fradi tábor.
Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200
-
Tanisz
senior tag
Ez aztán a érvelés, a válasz erre hasonlóan magasröptű lehetne, pl:
nem kellene olyan csórónak lenni, hogy nem tudsz megvenni egy 100e HUF-os kártyát havonta.
Ha meg kevés a teljesítmény 100e HUF-ért akkor ugyan már, a fenéért nem veszed meg 250e HUF-ért a csúcsot, ne legyél már ennyire garasokodóhttp://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
R9DEON
senior tag
válasz he7edik. #633 üzenetére
Egyértelmű hogy 1060 lesz a közép-kategória királya. 100w alatti fogyasztással hozza a GTX 980 szintet.
Ezt miből szűrted le mikor sem árat sem teljesítményt nem tudsz és az Nvidia egyelőre 1070-1080 sem tud elegendőt gyártani így én is mondhatnám hogy a Vega 11 egy mindent verő népkártya lesz a legkisebb fogyasztással.
-
myckey
veterán
Ennyi pénzért nem vennék Ref. kártyát, soha az életben. Én sem. Nem is írtam.
Egyébként meddő ez az egész "vita"
Annyira másképp állítják be itt emberek a dolgokat, hogy értelmesen nem lehet érvelni.
Az envidiások ragaszkodnak a maguk kis dogmáihoz, amihez persze csatlakoznak a követők, aztán megpróbálják megfarkalni a vereseket.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Malibutomi
nagyúr
Radeon RX 480 8192MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card
£219.95
Mas:
Ugy fest megint az ocska ref kartya miatt szivatja magat az AMD, megeri varni a customokra, allitolag valaki rabarkacsolt egy vizblokkot a 480-ra, es 1487MHz-ig jutott vele.[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz Malibutomi #644 üzenetére
meg úgy tűnik elég nagy a szórás, van akinek már 5mhz extrától resetel a driver.
-
Romvr
őstag
RX 480 => R9 380 / GTX 960 utódja
Erre ti szapuljátok hogy nem veri rommá a GTX970-et meg az R9 390-et csak megközelíti a teljesítményt DX11 alatt. Eleve DX12-re van szánva a kártya hol megfogja még a GTX980-at is.
Ez nem felső kategóriás kártya, hanem a középkategóriában indul!
Majd év végén nézzétek meg az új kártyákat, következő nagy dobásban 2db csúcs kártya jön majd ki. A kisebbik a GTX970 / GTX1070 ellenfele lesz, a nagyobbik a GTX980 /GTX1080-é. De aki olvas az ezzel tisztában van. Jó lenne ezért az RX 480-at a helyén kezelni.
Az árazása meg teljesen jó. Az hogy összesen van 30 darab még az országban és ezért annyiért adják amennyiért nem szégyenlik, meg nem a kártya hibája. Normális / reális áron 80-90 közöttre van belőve. Én is adhatnám az R9 270-em 200 ezerért, akkor sem a kártya lenne a hibás hanem én lennék egy retardált gyökér akinek a nyakán marad.
A fogyasztása pedig pont nem érdekel. Aki ilyen kártyákban gondolkodik annak minimum 500W-os táp pihen a gépében de inkább 650W-körüli. A papír + gemkapocs ref hűtés meg olyan amilyen. Újságírói tesztpéldány, nem széleskörűen eladható, hűvös, csendes dolog. Remélhetőleg jövő hó végén már érkeznek majd az MSI, ASUS, Gigabyte..stb gyártók egyedi megoldásai. Na ha azok felmennek 100-ig, az már teljesen elfogadható, ha cserébe az "egyszerű" példányok lemennek 85-ig.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
törölt tag
Köszönöm a tartalmas bemutatót. A kártya szerintem jól sikerült.
Viszont van pár kérdésem:
"Ez az első dedikált grafikus vezérlő a piacon, amivel ezt meg lehet tenni, ugyanakkor újdonságról nem beszélhetünk, mivel az IGP-k tekintetében a Carrizo SoC APU már korábban is natívan támogatta a 16 bites precizitást, nem beszélve az Intel Gen8 és Gen9 architektúrára épülő IGP-iről."Ezt nem tudja már a Pascal is?
Jó pár játéknál 4K-ban a minimum és átlag FPS értékek nagyon össze csúsznak. Ott nincs valami limit a rendszerben a VGA-kon felül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője