- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
Pár percre megint bezárunk.Nyitva.
[ Szerkesztve ]
-
ukornel
aktív tag
Ahogy nézem, nem lesz sokkal drágább, mint a 480. Kemény bunyó lesz a középkategóriában. Alig várom a 1060 és a custom 480 teszteket.
Arra is kíváncsi vagyok, hogy mit tud gurítani felső kategóriában a Vegával az AMD. Ha az is megszorítja az Nvidiát, akkor ott is beindulhat az árharc. -
Piftuka
veterán
Nagyon jól hangzik mindaz, ami a tesztben olvasható, és amely előrevetíti a VGA vezérlők közel- (és távol-) jövőjét.
Végre sok év után elindultak abba az irányba, hogy a kártya - amely egyben nagy teljesítményű - lehetőleg minél kevesebbet fogyasszon!
Kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban, kiforrott illesztőszoftverek használata mellett mit fog jelenteni mindez! Pláne nem csak a DirectX12-es környezetben...
Viszont a cikkben megadott ár tükrében nem értem a címet...
"Népkártya"... ~80.000-100.000 forintért???
Hiszen éppen az volt a baj az elmúlt 3-4 évben, hogy egy jó minőségű, játékra is alkalmas alsó-középkategóriás videokártya ~55.000-65.000 forintba került.
Míg előtte 10-12 éven keresztül a "népkártyák" jellemző ára a ~30.000-40.000 forintos árkategóriában mozgott.
Akkor most hogy is van ez?
"Aquila non captat muscas."
-
válasz Piftuka #1729 üzenetére
A fogyasztás régen jobb volt. Pl 10 éve a csúcs GTX 7900 meg X1950 XT TDP-je 100 watt alatt volt. A teljesítmény / fogyasztás arány persze évek óta növekszik, nincs itt semmi különlegesség.
Elszállt a dollár: nem ~150 Ft (!), mint a 48xx idején (8 éve), nem 220 Ft, mint 2 éve, hanem ~280 Ft. Illetve most az elején még a kereskedők is szépen ráraktak egy csomót az árra. Egyébként van belőle sok és így is nagyon fogy, tehát népkártya. Csak nem itthon.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
killer095
őstag
válasz Malibutomi #1732 üzenetére
Inkább gyenge az a forint sem mint erős!
ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
Puma K
nagyúr
válasz Piftuka #1729 üzenetére
"Nagyon jól hangzik mindaz, ami a tesztben olvasható, és amely előrevetíti a VGA vezérlők közel- (és távol-) jövőjét."
Mióta nem fLeSs vagy rudi készíti és írja a teszteket folyamatosan itt a PH!-n az AMD jövőbemutatása olvasható. Olyan 2010-2012-től kezdve napjainkig.
Ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy teletömik áemdéék olyan funkciókkal a kártyájukat amit a jelenben nem használ ki semmi és a jövőben sem hoznak annyi pluszt, de legalább cserébe az azonos kategóriájú nVidia kártyákhoz képest többet fogyasztanak és jobban melegednek ami sem a múltban, jelenben vagy a jövőben nem változik, mert ez állandó.
Csak egy friss példa: [link]
"Végre sok év után elindultak abba az irányba, hogy a kártya - amely egyben nagy teljesítményű - lehetőleg minél kevesebbet fogyasszon!"
Hahó eddig aludni tetszett?
Mert ez inkább az Nvidia-ra jellemző a GTX480 óta ami "GrillForce" volt a mostaniakhoz képest."Kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban, kiforrott illesztőszoftverek használata mellett mit fog jelenteni mindez! Pláne nem csak a DirectX12-es környezetben..."
Mire eljutunk oda, hogy tömegével lesznek csak DX12-es játékok, addigra ezek a mostani kártyák már harmatgyengék lesznek az újakhoz képest (mint az lenni szokott).
Már csak azért is, mert ugye van az, hogy mindig jön egy újabb-nagyobb felbontás:1280x1024 -> 1680x1050 -> 1920x1080 -> 2560x1440 -> 3840x2160 -> 5120x2880 -> 7680x4320
amit ezek a kártyák nem fognak tudni meghajtani játékosok számára elfogadható grafikával (akik ugye veszik ezeket a kártyákat) és FPS-el (60FPS, 120FPS, 144FPS).
Az meg a másik, hogy a DX12-ben a játékkészítőknek kell majd finomhangolniuk, mert a VGA driver-nek kevesebb beleszólása lesz (el is tűnnek idővel?) az adott kártya erőforrásának a kihasználására.
Ha valami pontatlanságot írtam javítsatok ki.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
repvez
addikt
Ez a felbontás és FPS mizéria már kezd egy kicsit paranoia lenni.
Mindenki a minél nagyobb felbontást és képrissitést nézi, aztán a felhasználók 80%ának jó ha FHD felbontású monitora van ami fix érték akkor minek akar 4k meg felette felbontáson játszani meg ahhoz nézni VGA-t mikor semmivel nem lesz nagyobb fizikai felbontása.
Ha még mindig a CRT képfelbontásu és frissitésü monitorok lennének ennek akkor lenne létjogosultsága.DE igy jó esetben 2-3 VGA-t cserél az ember mig 1 moinitort
Mire elterjed mindenkinél a 4k addigra tényleg eltünnek ezek a kártyák.
A dx12 is egy beetetés, azt igérték, hogy a rajzolási parancsok drasztikusan megemelkednek és kihasználják a többmagot.Eddig nem látom, hogy olyan nagyon látszana a 4 vs 8 mag előnye és a több rajzolás limitnélkülisége.
A kezdéskor legalább nem szabadna már korlátokba ütköznie ennek az uj technologiának ami miatt fél év mulva uj generációra kéne fejleszteni,mert nem tudja a játékokat megfelelően meghajtani.A grafika nem javult drasztikusan tőle , hogy annyival több erőforrást igényeljen a mostaniakhoz képest, még mindig nincs hardveres fizikai vagy AI motos ahogy pár éve megjosolták a PCIx1 es bövitők megjelenésekor.
igy ez csak egy dobjunk egy kis csontot a népnek és huzzunk le róluk mégtöbb lóvét a Semmiért a gyártók és a fejlesztők részéről.
A játékokat félkészen teljes árért árulják a régi játékok játékidejének a töredékével ,de 3x nagyobb helyigényel.[ Szerkesztve ]
-
robogos10
senior tag
Hát úgy volt hogy veszek 1 ILYEN rx480 at de az R9 280x mellett voksoltam olcsóbb és szerintem tud annyit mint az RX
-
-
Ren Hoek
veterán
+1... ez a GCN-ekből pont az a széria amit már "kukáztak" DX12-ben. Kb Kepler/Fermi szinten lesznek előbb utóbb támogatásra.
Plusz Freesync-et sem tud... meg azért nem egy kategória a kettő Nem is értem az "ugyan annyit tud" mit jelent ebben a kontextusban...[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
-
R3laX
addikt
Én most cserélek R9 280X Toxic-ról, mert Doom multiban FullHD-ban már kevés volt 1200/1750-en(jól megrántva), beesett 40FPS-re is, High árnyékkal, Ultra texturával. RX 480 mivel 8GB, viszi nightmare texturával/nightmare árnyékkal 60+FPS-el... Nagyon nem egy szinten vannak. Nézz teszteket, egy RX 480, R9 390 szinten van, nem R9 280X szinten sebességben. Az RX 480 egy GCN 4.0-ás kártya, nem 1.0-ás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest