- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Teljesen egyetértek.
Egyrészt a min fps 40 azért bőven vállalható. Mondom ezt úgy, hogy én is toltam fix 125fps-sel Q3-at. De ezt előbb-utóbb kinövi az ember, ha máshogy nem az időhiány miatt.A legfontosabb pedig amit írtál: a kompromisszumkészség csodákat művel. FHD felett kell eleve zsebbenyúlós a monitor is, 60Hz felett megintcsak. A kimaxolt grafika is, és ott látszik igazán, hogy még sokszor elvben sem működik a kompromisszumképtelen játék. Egyszerűen egy rakás game maxon kihajthatatlan, optimalizálatlan sz*r. Rakhatsz alá CF-et, stb... akkor sem lesz "tökéletes". (értsd, aki ennyire maxra hajt vmi mindig megfogja: mikrolag, 1-1 megakadás, akár 10 percenként. stb...)
Ha pedig Ultra helyett high+FHD is elég, akkor máris elég egy 380 körüli szint a CF/SLI/1080-ak helyett. Vagy medium-high-on egy 7870, ahogy írtad.Egyébként nyilván ez nem csak a játékokra igaz, hogy a 100%-ot kb. semmi nem tudja, a 80-95%-ot meg töredék ráfordítással "bármi" hozza. Általában mindenre igaz. Erre szoktam írni, hogy akinek ez kell az biztos boltba, tejért is a LaFerrarival gurul ki otthonról, mert a WRX-STI kompromisszumos már oda is.
-
Ijk
nagyúr
válasz Ren Hoek #1489 üzenetére
Szerintem nincs analógia a két dolog között. Senkinek nem mondtam hogy a 80k-s LCD-hez gyűjtsön még 170-et mert neki nem lesz elég. Ettől függetlenül a plazmás topikban is sokszor elgurult a gyógyszer hogy bejött valaki 200k-s kerettel és már a félmillás csúcskészüléket ajánlgatták neki.
Azt látom folyamatosan hogy egymást hajtják bele a csúcs vga vásárlásba és nem extrém igényekhez mint 144hz vagy UHD, hanem mezei 60k-s FHD monitorokhoz már a 180k-s 1070 kell. Szerintem ez őrület, nyilván akinek más hobbija sincs mint vga-t vásárolni a vegye meg, de úgy terjed ez a mentalitás mint a pestis a fórumokon. Közben meg külföldi tesztoldalak r380-gtx970 szintet ajánlanak FHD-re, már r390-et is inkább QHD-re. Sok helyen le sem mérték az 1070-et FHD-n.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Romvr
őstag
"bejött valaki 200k-s kerettel és már a félmillás csúcskészüléket ajánlgatták neki."
Igen, én is jártam már sokszor így. Írtam hogy XY dologra max 50-et szánok (pl) és már jöttek a 60-80 ezres ajánlatok. Ha meg beírom hogy a max 50 az azt jelenti hogy konkrétan 50 + 1-et már nem akarok érte kiadni, mert nincs, akkor kapom a trollkodást meg a "de az annyival jobb" szöveget. De a kedvencem még mindig a "írd be google-be" jellegű "segítség".
"Közben meg külföldi tesztoldalak r380-gtx970 szintet ajánlanak FHD-re, már r390-et is inkább QHD-re. Sok helyen le sem mérték az 1070-et FHD-n."
Ahogy láttam bőven elég a 970 / 390 FHD-ra, max grafikán. A mostani generációkat nem véletlen szánják VR-ra, ami jobb helyeken már 4K-nak felel meg 60FPS-el (vagy többel).
Persze akinek a pénz nem számít, vagy tényleg 5 évre tervez, az szerintem megteheti hogy 5 évente vesz egy 150 ezres VGA-t (havi 2500 forintot félrerak)
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
nemlehet
őstag
Azért ezt nem vetném össze, mert az zöldek profitja nem a 1080-ból származik elsősorban. A legtöbb ember még nyugaton sem akar ennyit költeni. A csúcskategória sosem az elsődleges fókusz, azzal lehet az ilyen Tirexi típusú barmokon keresztül behülyíteni a vérpistiket, akik aztán rohannak "Envídija GÉTIXET" venni mert az a jó játékra, az a szar radeon csak az indiaiaknak készül a tehén alá.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Ijk
nagyúr
válasz nemlehet #1507 üzenetére
Szerintem meg tökéletes összevetés, mert az iphone is ugyanakkora hisztéria mint most a VGA piac. Kijött az 1080 és hirtelen kevés lett a 980Ti is, FHD-ra.
Csak mi fogyasztók tarthatunk gyeplőt ezen az 1-2 éves elavulási cikluson, szerencsére elég sok a racionális vásárló, például a gtx1080-ért sem látom azt a nagy kapkodást 250k-ért, inkább csak a nyálcsorgatás megy./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ren Hoek
veterán
Azt teljesen elismerem, hogy sok játékban alig látható az Ultra/High között a különbség. Utóbbiból is le lehet venni adott effekteket. Pl Hairworks stb...
A játéktesztekbe belerakhatnának egy olyan szintet is játékonként, aminél még a látvány közel tökéletes, de a teljesítmény sokat javul. Szívesen megnéznék egy tesztet így, hogy melyik kártya hogyan megy. Vagy egy olyan benchmarkot, hogy milyen grafikai szintet érsz el 60 FPS avg,min-el.
Viszont ha videofil valaki, akkor azért eléggé erősen tudja zavarni szerintem, hogyha a VSYNC beesik 60 FPS alá és emiatt rángatózik. Aztán beáll 30 FPS-re, az meg azért rossz, mert egyszer 60 egyszer 30. Egy Last of us-nál ha konstans 30, akkor simán oké a "filmélményhez"... A FreeSync erre megoldást kínálna, de élményben eléggé lehúzzák GSync-hez képest. Remélem még fejlődik ez, mert ilyen monitorba/TV-be invesztálnék a közeljövőben.
Ha meg kilősz mindent, akkor screen tear. Engem borzasztóan zavar ha gyorsan mozgatom a képet, szóval inkább a VSYNC rángatása akkor.
Az ideális még mindig a 60 FPS konstans, a tökéletes pedig az, hogyha soha nem esik be 60 alá. Én ezzel sokat pöcsöltem régen, hogy amúgy simán smooth az élmény, de egy tömegjelenetben/erdőben stb belassul 30-ra az olyan elkeserítő... és tudatosítja, hogy sz.r a VGA-d...
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Ren Hoek #1509 üzenetére
Szerintem meg ilyen miatt kell venni G-sync-es vagy freesync-es monitort aztán akkor sem szarik be a világ ha lemegy 30fps-re néha. Előbb vennék egy ilyen monitort mint hogy vga-t cseréljek. Aztán persze lehet később komolyabb kártyában gondolkozni, a monitor árak nem esnek a vga-k pedig igen. Ne a farok csóválja már a kutyát.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
nemlehet
őstag
Nem jó összevetés, mert az iPhone elsődleges célpiaca a szolgáltatói értékesítés a fő piacokon (USA, Egyesült Királyság, Kanada, Németország, Franciaország stb...). A milliós darabszámokat nem a független 700 dolláros készülékből adják el, hanem a 50-100 dolláros csomagmellé vett készülékekből. Spanyolországban is van olyan csomag ami mellé nagyjából 20k forintnak megfelelő összegért kapsz egy 16 gigás iPhone-t. Tudtommal VGA-ból erre nincs lehetőség.
Amúgy a netes fórumok is nagyban hozzájárulnak a szükségtelen cserélgetés elterjedéséhez. Most is azon megy a rugózás, hogy akkor 1 év múlva mennyiért lehet használtan eladni... Ezen mindig fogom a fejem, komolyan az életed múlik rajta, hogy 2 centivel legyen az e-pénisz? (nem hozzád címzem a kérdést, hanem általánosságban)
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Ren Hoek
veterán
Ezzel ott a probléma, hogy 30 FPS-t alig tud valamelyik Fsync monitor... és állítólag az sem tökéletes. Átlag 40-48 Hz a minimum. Sőt az is kérdés, hogyha aláesik a tartománynak, akkor mit csinál a kép. Tippre rángat mint a VSYNC.
Szóval a minimum 40 FPS, de inkább 45-50 ami "illik". Erre jelenleg alkalmas egy 390X/980 kb az erőforrásigényesebb játékokban is kompromisszumos Ultra/ High-on. Ez alá biztosan nem mennék FHD-n már. Ahhoz, hogy jövőálló is legyen a cucc, szerintem a Nano/Fury VGA lenne az ideális, csak 14 nm-en. Elvileg ez lesz a Vega, csak sokkal nagyobb ársávban 1070/1080/1080 Ti ellen... HBM2 miatt gondolom tényleg horror árakon adják.
Ez a szint 2800-3000 SP-vel tökéletes lenne 14 nm-en. GDDR5X-el. Csak ilyen meg nem lesz szerintem. Ha minden igaz 1070 alatt semmiféle termék nem várható mostanában. Az meg tényleg overkill.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz X Factor #1513 üzenetére
Mondjuk ha 30 körül kolbászol már az FPS, akkor fix 30-ra betolja gondolom. Ha az alá megy, akkor meg egyértelműen gyenge a VGA / túl magas beállítások vannak.
480-nak mondjuk tényleg jók a min FPS-ei, ez valóban fejlődés. PH-tesztből. Nekem sokkal reprezentatívabbak a min FPS-ek, az avg-nál.
-
olle
senior tag
Mennyi lehet egy ilyen kártyának az előállítási költsége? (240$) árral.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
olle
senior tag
De ha jobban bele gondolok akkor ebből lejön az eladó kis pénze a szállítás A-B be meg még sok egyéb és lehet hogy máris 150$-nál vagyunk. Mondjuk az AMD nek is keresni kell rajta és valljuk be nem ezen fog meggazdagodni.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
kenwood
veterán
A mernokok,fejlesztok,a penzugyesek, a marketenigesek ,de meg a raktarban dolgozo takaritok is fizetesbol elnek.
Nelkuluk nincs ceg,nincs termek.
Teljesen lenyegtelen az eloallitasi koltseg.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
MZperX75
addikt
válasz Ren Hoek #1468 üzenetére
150W-az a 200 a 480-esetében sehol sem láttam 200W-ot, és a Fury nanó maga 175-225W-al 4000Sp-vel ? az mi volt ,akkor 28nm-en.Pro duó 2x4000sp 300-325W-ból 28nm-en.
ja véletlen.igazándiból mindegy ,5 év múlva nevetünk az egészen,mert csak Intel lesz évi 5%-os teljesítmény növekedéssel,GPU-ban Nvidia lesz csak DX12-vel mert az még jó,nem kell más.
középkategóriás i3-as CPU lesz majd 70-100ezer ,csúcs i5-i7 250-300.000Ft,Nvidia meg majd még pofátlanabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Ren Hoek #1509 üzenetére
Akkor már inkább freesync. Vagy vsync nélküli játék, ha annyira fontos...
Az a gond, hogy itt sem a valós problémát oldod meg, mert arra sokszor nincs megoldás.
A 60->30 visszaesés sem szemmel látszik elsősorban, hanem "kézben" érzed, vagyis az irányításban visszacsatolásként.
De ha már itt tartunk, akkor az egész hullámzó fps - frametime/irányítás lag változás is hasonló problémakör. Ilyen szempontból meg kiegyenlíteni kéne az fps-t.
Ha még tovább megyek akkor a megjelenítésfüggetlen irányítás is egy régi probléma, szvsz ma is a fele probléma ebből adódik az fps csökkenés hatására. De ezt sem a fix 60/125 fps-ekkel kéne megoldani.Visszakanyarodva a csúcs-konfig+ultra detail kérdéskörhöz: az is hasonló problémakör, ha jön egy jófajta gameworks vagy egyéb optimalizálatlan szar. Arra sem az a megoldás, hogy a két 1080 mellé betennék egy harmadikat - vagy keresnénk a 10GHz egyszálasban brutál procit, mert rossz a kód.
Kicsit errefelé ment el az egész gaming úgy látom... ami egyfelől jó, mert látszik, hogy van technológia amivel kerülőutakon lehet (fél)megoldásokat alkotni. Másfelől meg gáz. Senki nem "játszik" és az sw/api oldal is azért súrolja a béka segge alatti szintet... alulról.
Multihoz a szar irányítás miatt kell a csillió fps. Mellé egy méregdrága monitor (amúgy TV-ben aprópénzért 6-8 éve utánad szórják a 100Hz IPS/xVA paneleket). A csillió fps-hez egy csontra húzott i7 ami 1 szálon fog "malmozni" és a gétéiksz 1080. És megveszik. -
-
Ren Hoek
veterán
válasz MZperX75 #1520 üzenetére
Pontatlanul fogalmaztam... Custom 480-ra értem, (ref jelenleg 130-160 Watt körül van, sok paramétertől függően) ...viszont a custom, hogy menjen 1400 MHz felett szerinted mennyi feszt fog kapni? El se merem képzelni inkább... 1500-1600 meg no komment... 225 Watt-ig simán befognak kajálni a 8 Pinből, vagy a 2*6 Pinből. Frekvencia lineáris, fesz négyzetes... én azt sem értem, hogy ahhoz az 5%-hoz a refnél, hogyhogy kell feszemelés? Ebben bíztam, hogy alapon (ami elvileg így is emelt feszültség!) simán menni fog legalább +100 MHz-et.
Nem akarok pálcát törni a customok felett, de ha az 1350 MHz-nek is kell stabilizáló feszemelés, akkor mi kellhet 1500-1600 MHz-re?
(#1521) sb:
"A 60->30 visszaesés sem szemmel látszik elsősorban, hanem "kézben" érzed, vagyis az irányításban visszacsatolásként."Nah ezt azért gondoljuk át újra... Az agy pont a változásokra érzékeny, ahogy a periférián is full homályt látsz, de ha beugrik egy kardfogú tigris vagy medve a képbe, akkor azonnal észreveszed. A szemnek is folyamatosan adaptálódnia kell, ahogy a látókéreg is ezt teszi (most pont egerek látókérgét lézerezzük a laborban). Ha nem végezne apró mozgásokat a szem, akkor nem látnánk.
Szóval a lényeg, hogy ha az agy alkalmazkodik valamihez, akkor kitudja zárni a zavaró hatásokat is. Viszont ha folyton új stimulust kap, megváltozott körülményeket, akkor egyből riadóztat.
Ilyen a 60/30 FPS váltás. Pont a látókérged veszi észre először, hogy itt valami nem oké, kezd diavetítés lenni. Amúgy ha fixen 30-on játszol, akkor képes megszokni és már nem is zavaró.[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz Televan74 #1524 üzenetére
25 minimum FPS-el teljesen játszható a W3, ha az átlag 30-32. Tapasztalat
Egyedül a gyors reakciót követelő játékokban előny a 40+ FPS. Pl Autóverseny, vagy Online lövölde."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Ren Hoek
veterán
válasz Televan74 #1524 üzenetére
A W3 viszonylag kivételes, ott lehet én is beletörődnék a fix 30 FPS-be is, de akkor ne ugráljon. Talán a külső nézet miatt? Lövöldéknél azért más a helyzet... Viszont a kalózkodós Assasins Creed-el játszottunk múltkor TV-n cimborámnál a 290-én... hát ott már bezuhogott szerintem 25-35 alá bőven...(lehet 40 is volt) és az nekem már nagyon bántotta a szememet, képregényes volt. Főleg nagyobb kijelzőn jobban zavaró. Ő meg észre sem vette, mert hozzászokott a 30 FPS-hez.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Ren Hoek #1523 üzenetére
Ehhez a résznek nem értek. Biztos van olyan mintázat, vagy mintázatváltás (pl. ha 30-60 között akadozva mozog vmi) amire érzékeny a szem (agy). (egyébként létezik triple buffer is, hogy ne 30-60 között urgáljon a kép. Meg amúgy is nagyon határon kell lennie az fps-nek, hogy ez történjen)
Amit tudok, hogy a „kéz” még érzékenyebb. Garantáltan előbb megérzel bármilyen lagot, lag-egyenetlenséget mint ahogy látod. És a gamerek 90%-át ez zavarja, nem a látottak. Mozizni 24p-vel elvan a világ 90%-a. (És ez hiába fix 24p, ha a mozgás frekije nem illeszkedik a frissítéshez akkor is ugyanúgy egyenetlenül ugráló mozgást fogsz látni. Mondjuk egy skvenkelésnél minden páros képkockára lép 1 pixelt a kép és minden páratlanra 2 pixelt. Persze motion blur és egyebek ezt elmossák nagyrészt, de ez a tényen nem változtat, hogy ott is létezik ez a jelenség.)
Fps-t irányítani pedig aki fogékony erre az megérzi azonnal. Régi példa, de 75Hz monitoron látványra semmit nem lehetett megmondani hogy fut a game, de az egeret fogva 2mp alatt megmondtam, hogy vsync-el fut vagy nem. (pedig csak +10fps-ről volt szó, vsync nélkül 85-öt préselt ki magából a gép).szerk: Egyébként - tényleg nincs hozzá tudományos alapom - de a látásnál rengeteget korrigál az agy. Ebből sem feltételezném, hogy bárminemű folytonossági probléma megakasztja nagyon.
szerk2: Még egy példa eszembe jutott, bár ezzel magamnak mondok ellent félig. 24p moziban ha mondjuk van 1 óra alatt 2-3db frame drop azt mind látom. De ez azért szerintem jóval nagyobb ugrást jelent, mint egy 30-60 röccenés. Utóbbira nem tudok példát mondani, hogy láttam, vagy zavart volna valaha.
Pedig a fentiekből szerintem látszik, hogy elég érzékeny vagyok az efféle problémákra. (A plazmások itt tudják, hogy pl. azt is kerülöm, mert nekem mind villog. )[ Szerkesztve ]
-
ukornel
aktív tag
válasz killer095 #1263 üzenetére
Olvasom rendületlenül a fórumot, de a zöldhályogos marhaságoktól már rosszul vagyok.
killer095 #1263
"980-at váltó 1080, meg konpletten hülyére verte az egész mezőnyt, az elődjére 100%-ot majdcsak!"Egy polgári pillanatra álljunk már meg ennél a kijelentésnél.
Az Ipon mérései alapján a GTX1080 63,4%-ot ver a 980-ra.
A TPU szerint felbontástól függően 49-69%-ot, átlagosan 60,4%-ot.
A Prohardvernél nem szerepelt a GTX1080 tesztjében az elődje; a többi kártyákhoz való viszonyításból 44,3% előny következtethető ki.
Ebből hogy lesz nálad "majdcsak 100%" ??jacint78 #866
"hulladék mindenféle értelemben, komolyan nem értem, hogy mégis minek kellene itt örülni"
"giénytelen szemét, mint ez a ref kártya. Ez egy bucsus bazári vicc"Ezek az igénytelen kijelentések semmire nem jók azon kívül, hogy szétk#rjanak egy topikot.
Szerény véleményem szerint az RX480 jól sikerült. A ref.kártya nem túl jó, de egyáltalán nem rossz. Aki egy kicsit is tud várni, és van egy csöpp sütnivalója, az megvárja a custom kiadásokat - mint ahogy minden más kártyánál, eddig is. Normális hűtés, mérséklődő ár, kiforrottabb driverek, stabilabb működés, magasabb órajel - megéri várni pár hetet, vagy hónapot.
Lehet a 1080-hoz is hasonlítani, de nincs sok értelme, az egy másik kategória játékosa.
Tény, hogy a 1080 szenzációsan jól sikerült. A 480 nem szenzációs, hanem csak "simán" jó - és nem mellesleg: megfizethető!Most megnéztem, a 1080 tesztjének a fórumába 20 nap alatt 583 hozzászólás érkezett.
Itt meg már 4 nap alatt 1500 hsz-nál tartunk!
Akinek csak a 1070, 1080 a kártya, az miért nem húz át abba a topikba?[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
-
Romvr
őstag
válasz kolopele #1529 üzenetére
Nem beképzeli, egyszerűen kinek mit szokott meg a szeme, mi az ingerküszöbe. Mikor minden télen, heti 6 napot eveztem a Dunán akkor -15°C-ban elég volt egy pulóver meg egy póló hogy ne fázzak. Megszoktam a hideget. Ez viszont csak akkor tudatosult bennem, mikor abbahagytam és már csak nyáron jártam ki, Júli-Aug., pár napokat hetente. A rákövetkező első télen úgy fáztam mint a vadászkutyák abban a -15-ben amiben előtte elvoltam egy pulóverben is.
Ugyanez igaz az FPS értékekre. Ha sokáig játszol 30 FPS környékén, akkor azt szokod meg normálisnak. Ha 60 FPS-re szoktatod magad akkor egy idő után a 30 már darabosnak tűnhet. De ha utána ismét sokáig 30-al játszol, egy idő után fel se tűnik.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Egon
nagyúr
válasz ukornel #1528 üzenetére
Ha már hasonlítgatunk, meg "centizgetünk":
Most megnéztem, a 1080 tesztjének a fórumába 20 nap alatt 583 hozzászólás érkezett.
Itt meg már 4 nap alatt 1500 hsz-nál tartunk!Nem jó topicot nézel... Nagy 1080/1070 topic Két hónap alatt több mint 7.000 hozzászólás, egy "nem népkártya" topicjában... Csak a pontosság kedvéért...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Televan74
nagyúr
Köszönjük a mai építő hozzászólásodat! Már úgy hiányzott,hogy egy NV tulaj megmondja hogy mennyire rossz lesz,ha én és más,véletlenül AMD RX 480 -as kártyát mer venni.Nem unjátok még.
Ez épp olyan,mint ha én minden nap azt boncolgatnám a GTX1070/1080 topikban,hogy mi kerül ebbe(GTX1080) a kártyába 250.000+ forintba.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
ukornel
aktív tag
válasz 7heaven #1294 üzenetére
"Igaz itt a tesztenben nincs 1070, a tecpowerup-ban látható hogy a 1080-hoz képes 15%-al gyengébb.
Ha az levonom az itt lévő(1080-s) 175%-ból akkor a 1070-re kiljon az 155%."Akkor lássunk egy kis elemi matekot. 15%-kal gyengébb, tehát 0,85*175% = 148,75%
nekem ez jön ki. Neked a 155% hogyan?kolopele #1530
"Talán azért érkezik ide több hozzászólás, mert ezt a kategóriát többen veszik, mint az 1070, 1080 - at"Ez OK, de a "bezzeg a 1070, pláne a 1080" jellegű hozzászólásokat akkor sem ide kellene szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
ukornel
aktív tag
válasz 7heaven #1294 üzenetére
Bocsánat, kifutottam a szerkesztési időből.
" leírtam, hogy szerintem miért a 970-hez hasonlítjuk. Mert az árban hasonlóak, de a tesztek alapján a 970 jobb"
A Techpowerupnál felbontástól függően 91-97% között, itt a Prohardveren 92,4-97,4% (min/átlag), az Iponon pedig felbontástól függően 89,6-98,5% a 970 teljesítménye a 480-hoz képest.
Te milyen tesztekre gondoltál? Amikben a 970 úgymond jobb? -
mzso
veterán
Mondjuk nekem az fáj, hogy a 70k forint az közép kategóriának van mondva(hazudva).
Logikusabban inkább ilyen 40-50 ezer lenne. 30 alatt lenne alacsony. a kettő között meg ilyen átmenet. 50-70 felső. 70-150 luxus, 150+ idióta kategória. -
-
Cathulhu
addikt
válasz X Factor #1513 üzenetére
Jó monitornál, ahol van 2.5x-es felső/alsó határ arány, ott az alsó határ feléig le tud menni szoftveresen. Azaz egy 30-75-ös monitor valójában 15-75
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
kolopele
nagyúr
Nem is Full Hd - ra kell az 1080, és megbocsáss, de nem vagyok konzumidióta csak azért, mert ebből vettem kettőt 4K - ra. Az 1070 - nek meg nagyon is van létjogosultsága Full Hd - n, mivel már a 980ti sem ment úgy stabil 60 fps - sel sok játéknál, hogy mindent maxra tudtál volna állítani, és ez még az 1070 - nek sem fog menni, főleg az újabb címeknél. Vannak igények, amelyek mindenkinél mást jelentenek, és ez nem kizárólag a videokártyákra értendő.
-
nuke7
veterán
-
Ijk
nagyúr
válasz kolopele #1546 üzenetére
Itt nem az igényekről van szó, hanem valaki beleolvas itt bármelyik vga fórumba vagy kérdez akkor azt látja hogy 1070 épphogy elég FHD-ra. Már be van vésve a kőbe hogy ultra beállítások és 60 fps alatt minden kevés.
Szerintem legutoljára a CoD2 ment nekem 60fps felett fixen hogy nem kellett kisebb vagyont vga-ba ölni. Most meg gtx1080-al is van olyan játék ami beesik a szent grál 60fps alá FHD-ben./人◕ ‿‿ ◕人\
-
killer095
őstag
Egyetlrtek, nem a vga-at kelleneévente tápolni, ha nem nem félkész szarokat piacra dobni tömeg beta tesztelésre! Mára eljutottunk arra a szintre hogy egy kezemen meg tudom számolni, és lehet az összes ujjam sem kell hozzá hány normális kiadó ad ki olyan produktumot, ami ér is valamit! A többi még ha nincs is ráírva teljes árú early acces fos, amit majd egy év múlva, és 18 verziószámmal későbbi peccsel tud az ember úgy játszani ahogy, mindenzt 60 euroért!
ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
Ren Hoek
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest