- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
válasz #00137984 #199 üzenetére
Igazság szerint én sem szeretek tuningolni.... ennek sok oka van, de a legfontosabb oka az, hogy sajnálom rá az időt, és nem akarok spéci hűtőt sem, kiszámíthatatlan fogyasztást sem, és instabil működést sem....
Igen, ha rászánnám a kellő időt, akkor meg lehet találni a megfelelő értékeket, amik mellett tökéletesen üzemel a gép, és amivel spórolhatok is....
De egyszerűen nekem nem éri meg foglalkozni vele. Egy termék legyen magában is jó. Ha lehet tuningolni is, az plusz jóság... de ha magában nem jó, és csak a tuning mellett lesz értékelhető termék, akkor összességében nem jó vétel.„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Dilikutya
félisten
válasz attila9988 #173 üzenetére
Ez nem pont ugyanaz, mint a Hyper Threading az Intel processzoroknál.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
attila9988
őstag
Viszont azzal már kap 2gb vram -ot is... és még a legdurvább játékok is elmennek majd neki, viszonylag kevés megkötéssel, fullhd -ban.
Már csak ezért sem érdemes igp -vel szarozni, több gb memóriát beletenni pluszba, persze abból is a 2400 -asat... cseszekedni a beállításokkal..... Minek? Bedugom a vga -t, amit a 8gb 1600 -as "hétköznapi" ram -on spóroltam meg, és megy minden... az igp meg jó lesz arra, ha gariba kell küldeni a vga -t.Apu -t meg vegyenek a fan -ok, és nézegessenek opencl benchmark -okat, miközben elképzelik, hogy 10 év múlva milyen gyors lehetne az a cpu...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Tomcat
őstag
Sajnos hogy ez is egy szokásos AMD topic lett a szokásos beírogató "jólmegmondom a tutit" Intel trollokkal. Már meg sem lepődöm.
Tomcat
-
PuMbA
titán
válasz attila9988 #205 üzenetére
Nem cáfolni szeretném a mondandódat, de az árakkal nem vagy tisztába 3000Ft a különbség jelenleg egy 1600Mhz-es és egy 2133Mhz-es Kingston HyperX memória között, ami teljesen elég egy APU-nak, szóval ezen biztos nem spórolsz, illetve nem is drágább az APU-hoz a RAM
[ Szerkesztve ]
-
ThePoweR
senior tag
Most néztem meg. Kb 15k pluszért össze lehet rakni egy i3 + 750Ti kombót. Szóval jelenleg nem annyira ár/teljesítmény bajnok.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Kérdés, mit értük "átlag ember" alatt...
Van pár alkatrész, aminek elszállt az ára az idők folyamán, de sokminden olcsóbb is lett. Mégis azt érzem időnként, hogy - dacára az inflációnak (nominálértéken mindenki sokkal többet keres, mint 5-10-15 éve), hogy sokan sajnálnak kiadni még 3-4K HUF-ot is- egy-egy apróságra. Itt van pl. az optikai meghajtó esete. A 90-es években kb. 20K-ért vettem az első CD-olvasómat (sic!). Kb. ugyanennyiért vettem az első CD-írót, és a DVD-olvasót is. Manapság már szinte mindenki sajnál 3-4K-t egy DVD-íróért, holott időnként nagyon jól jöhet (még ha vissza is szorult a használata). Régen külön kellett venni hangkártyát, hálókártyát stb. is.
10-15 évvel ezelőtt sokáig igaz volt, hogy egy PC 5 legfontosabb alkatrészét (a monitort leszámítva, azaz CPU, alaplap, RAM, VGA, háttértár) 30K körül volt érdemes megvenni, ha ár/teljesítményben a legjobbat kereste az ember. Ehhez képest ma, amikor az ember sokkal többet keres (nominálértéken), már rég nem érdemes a 30K-s kategóriában nézelődni, legalábbis VGA-fronton. 50-60K körül igen (bár nV-oldalról ott nem nagyon van most semmi sajnos, illetve a dollár is túl erős)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Oliverda
félisten
válasz attila9988 #206 üzenetére
A HyperThreadingnél semmit sem dupláztak. Néhány plusz elemet adtak hozzá.
Már csak azt nem értem továbbra sem, hogy miért próbálod magyarázni ezt az egész témát, amikor nem látod át egyik működését sem...
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
válasz attila9988 #203 üzenetére
Amikor a Geil 1600-as RAM-okat vettem, az alaplap BIOS-a nem az XMP szerinti értékeket, hanem egy biztonságos lassú időzitést állitott be magának. Ezt én állitottam be CL8-ra és akkoriban még kevésbé voltam jártas a témában. AMD A10-7870K is csak egy gyári tuningos példány kis extrával a kupak alatt, nem ér kevesebbet tuning nélkül sem, de másoknak jelenthet még egy kis jóságot.
[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
Nem olvasok intel topic-ot,de "amd pártiak" szoktak odamenni trollkodni
Tényleg minden amd-s hírnél nagyrészt a fikázás megy,ezt nem lehet moderálni valahogy?Aki szerint s..r az amd ne nézze a híreket,vannak akik elégedettek vele (a ram áraknál pedig elenyésző a diff.)
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
sakal83
addikt
válasz Oliverda #214 üzenetére
Nem kötekedés, de most komolyan gondoljátok, hogy ez a proci egy picit is versenyképes játékok terén?
20-30 fps-el döcörög az a két játék, amit beletettetek.
Vagy dobtátok volna bele ugynazokat a játékokat, amit a vgak-nál használtok, vagy legalább mellérakhattatok volna példaképp egy 7770/7850.et, hogy lássuk, hogy valójában mit tud...
De érdekes módon ez kimaradt.
Jelenleg az összes nem dVGA-s megoldás tökéletes annak, aki netezik, filmezik a gépen. És legalább halk
Én egy 2500k-val nyomom most vga nélkül. Pont elég, mert nem játszok
-
attila9988
őstag
válasz Oliverda #212 üzenetére
A lényeg az, hogy ezek nem különálló magok. Ezért kellett átmarketingvarázsolni modulra a magokat....
A teljesítményben is az látszik, hogy nem nyersz vele annyit, mint ha valóban duplázod a magokat. Ha ezek nem modulos cpu -k lennének, hanem valódi négy magosok, akkor nem is az i3 -akkal versenyeznének.Igen, ez a megoldás bizonyos esetekben lehet hatékonyabb, mint az intel ht -ja.... csak éppen valós körülmények között ez az elméleti különbség a hatékonyságban, nem jön ki... így meg hiába mondod mindenkinek, hogy jó a technika, ha ennek semmilyen valódi haszna nincs.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
A véleményeket akarod moderálni? Akkor be lehet zárni az egész forum -ot, és kiírni minden amd hír alá egyetlen automatikusan generálódó postot, hogy "ez egy kiváló termék"... alatta valami széles mosolyú embernek a fényképével, mondjuk az amd seo -jáéval...
-
Oliverda
félisten
Igen. Bármennyire is nehezen tudod elfogadni, van akinek ez bőven elég, vagy épp nem akar/tud többet rákölteni erre. Őket hívják alkalmai játékosoknak (casual gamers). Sőt, szerintem elég sok embernek totál felesleges a 2500K szintű teljesítmény, mert nem tudják kihasználni, ahogy pl. te sem tudnál most kihasználni egy erősebb IGP-t vagy GPU-t.
Semmi értelme nem lett volna 7750-et vagy 7850-et mellé rakni. Egyrészt már régen nem kapni egyiket sem, másrészt már ezer éve összevetettük egy R7 250-nel ezeket, csak kicsit alaposabban el kéne olvasni a cikket, és megnézni a korábbi cikkekre mutató linkeket is, íme:[link]
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz attila9988 #218 üzenetére
Jól van akkor.
-
törölt tag
Igen jól látható a mérések alapján az NB órajelemelés jótékony hatása. Néhány 100MHz inkább csak a fogyasztást és a hőtermelést emeli meg, főleg ha a feszültséget is emelni kell ennek eléréséhez. Igen jót tenne ezeknek a CPU-knak egy nagyobb L2 Cache alacsony késleltetéssel vagy az adat buszok feljavitása.
-
inspiroyhome
senior tag
Azzal egyet értek hogy az AMD egy helyben toporog, ez viszont egy i3 árú, i3 teljesítményű, de jobb IGP-vel szerelt cpu. ---> annak akinek nem áll meg az egyik veséje a gondolattól hogy kék helyett piros matrica van a gépén, simán jó lehet, hisz cpu teljesítménye elegendő, és még játszani is lehet vele.
Az ára meg olyan mint az i3-aké: pofátlanul drága.
-
SylverR
senior tag
válasz attila9988 #195 üzenetére
De pont ezt próbáltam elmagyarázni. Hiába az Intel hiperszuper egymagos teljesítménye, ha az AMD sokkal több szálat képes hajtani hardware-esen. Sehol nincs erről teszt, soha nem láttam még ilyen tesztet. De bizos lehetsz benne, hogy egy CPU másképp teljesít, ha nem egy program fut 8 szálon, hanem 16 programot futtatsz azon a 8 szálon. (Ezzel azt próbálom mondani, hogy én hiszek benne, hogy ilyen környezetben, - azaz saját felhasználási környezetben, az i7 4 magja megtudna akadni, míg a Bullnak több kellene. Nem azt mondom, hogy így lenne, csak azt, hogy így gondolom. Sehol nem tesztelték, így nem lehet tudni. Ahogy elnézem a legtöbb Intel fant, szerintem mindent kilőnek a játék mögül, csak hogy a lehető legstabilabb legyen az efpéées. )
Ilyen helyzetekben pedig előjöhet a Bulldozer előnye. Félreértés ne essék, a jelenlegi bull nekem sem gyere be. De az AMD-nek nincs pénze presztizsből kiadni újra, mikor tudja, hogy úgyis földbe anyázzák a "hozzáértők" mint te is. Pedig tutira jót szólna egy 28 nanon gyártott 4 streamroller modulos CPU. De a nyavajgóknak csak az lenne a jó processzor, ami kétszer gyorsabb mint a jelenlegi legerősebb i7. A többi az mind sz.r. Haladjunk szerintem tovább.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
sakal83
addikt
válasz Oliverda #220 üzenetére
Köszi a linket.
El tudom fogadni, hidd el, mert nekem sem hiányzik most a vga, de gyakorlatilag egy 7770 vga-nak a felét se hozzák, pedig évekkel ezelőtti megjelenésekor sem épp felsőkategória volt
Csak épp testvérem keresett most gépet, és olvasott ezekről igp-ről laikusként. Fő preferenciája volt, hogy halk legyen, és néha tudjon vele játszani a tv-re kirakva. Főként netezik és filmek
Azt olvasta, hogy pont neki tervezték
Hál isten felvilágosítottam, hogy abszolút esélytelen játszani vele.
Alkalmi játékosnak hívja magát, de ezalatt nem azt kell érteni, hogy a HL 1-el szeretne játszani...
A legújabbakat is kipróbálná, persze nem maxon, de azért normál legyen meg.
Az alkalmi játékos nem azt jelenti, hogy jó neki a 20 fps, hanem azt, hogy alkalomadtán játszik
Így maradt az, hogy alaplapi vga, ha játszik bedob egy 7950-et, ahhoz meg procierő kell!, ami kevés van ebben a cpuban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz frostitualt #217 üzenetére
Jelenleg i5 4690K-t kapsz most ennyiért, az i7 még úgy plusszba 15-20 ezer forint. Ehez még alaplap is...
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz inspiroyhome #223 üzenetére
Király vagy ember!!
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
attila9988
őstag
válasz Oliverda #221 üzenetére
A tesztjeidből is ez látszik nem? Hát akkor meg? Az i3 elkeni ezeket az apu -kat.... így hiába mondod, hogy a modulos felépítés hatékony, ha a saját magad által készített tesztek szerint nem az....
-
törölt tag
válasz frostitualt #228 üzenetére
Azt bizony jól tetted, most az i5-4690K kerül annyiba.
-
frostitualt
tag
"De a nyavajgóknak csak az lenne a jó processzor, ami kétszer gyorsabb mint a jelenlegi legerősebb i7."
az a baj, hogy ez a processzor nemhogy az i7-et nem tudja meglépni, de még a 6-8 éve kiadott phenom-okat se nagyon. a sok mag szép csak, mint kiderült az évek során zsákutca. kicsit olyan mintha azért lenne amd, hogy ne legyen antitröszt eljárás az intel ellen, mint anno amilyen az ibm ellen volt. mindekinke jó lenne ha normális proceszorokat gyártanának, mert akkor az intelnek is csökkenteni kellene az árait és lenne verseny ami fejlődést hozna.
-
attila9988
őstag
Én használtam mind a kettőt... egy i5 is hihetetlen fürgének tűnik mellette... ez leginkább azért lehet, mert az egy szálas teljesítménynek van a legnagyobb jelentősége, a mai napig is, és ez érződik a legtöbb esetben jobban.
Egyébként én is örülnék neki, ha az amd jó termékeket gyártana, mert ez így senkinek sem jó. A teszt alanyát viszont nem tartom versenyképes terméknek.
-
attila9988
őstag
válasz frostitualt #231 üzenetére
Egyébként ez a legnagyobb röhej az egészben.... az x4 -es ott figyel a listán, kb ugyanazzal a teljesítménnyel, és azóta eltelt pár év, és ennyire futotta. Ez a szomorú. Az intel az akkori termékeihez képest sokat lépett előre. Ma a legkisebb i5 tudja, amit a 2600k -s i7 -ek, csak épp felét fogyasztja annak. A mostani i7 -ek ellen meg az amd -nek nem maradt semmije.
Nem csoda hogy így elszálltak az árak a kék oldalon.„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
Egyébként az apu -s szerencsétlenkedést ha nem vesszük figyelembe, akkor van az amd -nek értékelhető terméke is. Pl az fx 6300 -asok egész jó vételnek számíthatnak, átlagos játékos gépbe, egy normális vga -val.
Az a10 -ek meg ablakon kidobott pénz...
-
SylverR
senior tag
válasz attila9988 #234 üzenetére
Akkor az A8-ammal én is kidobtam egy csomó pénzt az ablakon?
Nem úgy érzem.Nem!
-
törölt tag
válasz frostitualt #231 üzenetére
Árcsökkenés akkor sem valószinű, ha az AMD Zen fejlesztése eredményes lesz. A magasabb teljesitmény egy idő elteltével több erőforrást emészt fel és kevesebb előrelépést jelent. Intel majd elérte a gyártástechnológia határait. Most szereztek némi erőfőlényt, ami idővel csökkenhet. AMD sem fogja ilyen olcsón osztogatni majd az új hardvereit (CPU és APU, VGA), ha versenyképes teljesitményt tudnak majd nyújtani.
-
veterán
válasz hibavissza #236 üzenetére
Ne linkelj mar ilyenet , ez tuti csalas ,biztos szarra van huzva az a fos amd +2400 as ram volt mellette. Az intel meg 512 rammal volt tesztelve ,5eve telepitett win-el. Meg amugy is lefizette az AMD a tesztelot . Mindenki tudja ,hogy az i3 mindenben jobb
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
A játékok alatt az intel nagyon el lett picsázva, pedig sokan azt mondják hogy már gpu-ban is jobb mint az amd. Hát nem ezt láttam. Ez a tesztelt intel proci valami lebutított, GT1-2-es valami, vagy tényleg csak ennyit tud?
-
SLYM
veterán
válasz Oliverda #214 üzenetére
és ha egy 11.000-es cerkát teszel a 750 ti mellé akkor mennyi az annyi? 48k. 5 ezer forint többlet költségről beszélünk. és melyik lesz jobb játékra a 2 rendszer közül és mennyivel úgy saccra? (jó lenne ha válaszolnál erre, mert neked mindenki elhiszi, így ezt a részét utána le is zárhatnánk a témának)
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz hibavissza #236 üzenetére
Tehát lássuk.
Játékok. Ez OK. Pite szerintem pont nem játszik, tehát nem plusz pont. Egyébként érdekes módon mindig ez az APU fő pozitívuma sokak szemében. Én ha játszanék, nem mediumban szeretném 900p-n. Arra ott a konzol.
Valami noname benchmark, aminek az effektjeinek semmi köze semmilyen értelmes felhasználáshoz.
Photoshop, ahol "egészen véletlenül" pont Blur-t nyomtak el, ami azon művelet a Photoshop amúgy kétszáz fícsöre közül, amit az AMD támogat jobban. Ha ugyanezt egy Unsharp Mask-kal, vagy Content Aware Resize-zal csinálták volna, más lenne a végeredmény.
Flash videó nézése: na itt egyből látszik, hol van nyers erő és hol a nudli. Elbírja az APU is, csak ne akarj közben mást csinálni. Néznék egy videót, miközben dolgozik valamin a gép (fotó, videó, akármi)... mi lesz, kicsit beszaggat néha a vöröske?
[ Szerkesztve ]
-
-
inspiroyhome
senior tag
Az a 11 ezres cerka GTA V-ben totálisan elvérzett. gondolom a g1820-ra gondolsz. saját tapasztalat
Az FPS renben volt, csak mivel nem volt elég a 2 mag, ezért a textúrát nem töltött be időben.
a 11 ezres cerkát egy használtan 6e forintért árult fx 4100-ra cseréltem, és megszűnt a gondom.
7770 volt mellette. Aláírom, hogy amúgy jó kis proci volt, és többnyire mindenben helytállt, ahol viszont kellet a 4 mag, semmit nem ért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem bejön. Régen nem kellett volna, de mára hogy én is csak kocajátékos lettem már simán bejövős cucc, elfogadnám. Csak sajnos ennyi pénzem nincs rá, kisebb meg nem kéne, mert az már nagy visszalépés.
-
Sinesol
veterán
Amugy kiváncsiságból néztem egy ipon árlistát és 48k-ért kijön egy Fx4300+r7 250x kombó.
Szóval alig 5k-val drágábban teljesen más szint és még AMD is
Ha a legszakadtabb ramot veszem bele, akkor még azt az 5ezret is megspórolom és még mindig gyorsabb
Ráadásul itt a cpu részhez még l3 cache is jár, szóval itt erősebb a 2 modul mint az APU-ban.De ha Fm2+ kell, akkor 2k-val drágábban van X4 860k+250x kombó, az is ugyanígy más szint játékok alatt.
Ha házon belül kvázi ugyanannyiért erősebbet kapok, akkor mi vinne rá erre a procira?
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz abridabri #249 üzenetére
Egy full alap 2 modulos Fx4300 alá éppenséggel nem kell komoly deszka, fogyasztásban is max van egy 50-80 watt különség, szóval tápból sem kell semmi extra.
Szóval akkor marad a zajszint, ami miatt megérheti drágán gyengébbet venni...
Bár nemtudom egy 250x mennyire kerget ki a világból a hatalmas zajjal..Mondjuk 35k az A 10 7850k, ami kb ugyanez, az már összesen lenne 13k különbség, amiből talán 5k lejön a ram spóroláson. Még igy is talán 8k-t megér egy normális játszható rendszer, bár itt már véleményes.
Habár most jut eszembe, hogy APU mellé 8 giga ram érdemes, mert 3 giga rammal a windows felfordul, a vga viszont nem fog le semmit, ezért oda meg elég lehet a 4giga is. Így meg már megint drágább még a régi Kaverivel is, uj esetén meg lényegesen drágább...Akárhogy csűröm-csavarom sehogy se lehet jól kihozni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest