- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz Kolbi_30 #294 üzenetére
Inkább a processzor ereje kiábrándító, amiben az AMD évek óta nem tud igazán versenyképeset felmutatni. Az nem fair, hogy az alkalmazások egyik felében jól teljesít, a másik felében meg annyira lassú, hogy egy filléres Pentium is az orra alá pörköl, hála a modulos kialakításnak és a gyenge szálonkénti nyers erőnek.
Az apu alapvetően jó ötlet, csak véleményem szerint akkor fog igazán nagyot csapni, ha egyszer elterjed a DDR5 rendszermemória fronton, így képes lenne megfogni a középkategóriás diszkrét kártyákat.
-
ThePoweR
senior tag
Értem mit akart. i7 kétszer ennyibe kerül, de az IGP-je szar szóval akkor az is szar a sok i7airály fan logikája alapján, de ettől függetlenül ez a proci még mindig nem jó semmire. Ha irodai munkára kell akkor tök fölös az IGP, ha meg játszani is akar valaki annak meg kell fizetni az árát. +20k és lehet normálisan játszani.
Persze ezt is embere válogatja. Ha valakinek az is megfelelő hogy egy FHD vagy 1600x1050 monitoron 720p-ben játszik low grafikán 30FPS-el, akkor ezt neki találták ki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
DDR5 nem mostanában lesz, de abban se vagyok biztos hogy valaha is lesz, mert szerintem a jelenlegi ramok alapjául szolgáló felépítést le fogják cserélni.
Kaverin már nem lehet segíteni olyan amilyen, az AM4 már DDR4-es lesz az kicsit jobb lesz, meg talán bekerül majd a HBM is később. -
hibavissza
veterán
Te most hülyéskedsz?
Az a fosszar i7-es azért még kapott egy hd4670-est is, hátha...
Igen, volt egy snitt blur teszt is. Nem akarlak elkeseríteni, de ez a sors vár az összes effektre. Át lesz írva a kód.. A blur már kész.Igazat adtam volna neked még akár két héttel ezelőtt is, de én most szembesültem azzal, hogy a gépemen (i5+7850) rengeteget gyorsult a Photoshop CC a 6-hoz képest köszönhetően a fejlettebb grafikus gyorsító kezelésnek. Mondjuk még kifagy és kikapcsolja és akkor bizony picit csökken a tempó
Nem, nem csak blur effektet futtatok
[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
válasz hibavissza #307 üzenetére
Normálisabb programozásra anno a media coder progi is jó példa volt, egy ~4 perces videót kódoltam át vele és mértem mennyi idő, 480 másodperc környéke volt ugyanazokkal a beállításokkal egy x2 4200+ procival (s939), az akkoriban megjelent physx-et bekapcsolva csak 23! másodperc egy 8800gtxel.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Dilikutya
félisten
válasz ThePoweR #297 üzenetére
Amikor kell egy gép otthonra, nem mindig van +20 ezer a keretben.
Anno az első APU-mat úgy vettem, hogy meghalt a Sempron 3100+ alatt az alaplap. Volt benne egy régi X300, az már PCI-E volt, így akkor úgy döntöttem, hogy videókártyát még nem veszek, viszont a gép meg kell. Aztán ahogy kicsit naprakészre képeztem magam, láttam, hogy van ilyen, úgyis érdekelt az újdonság, beruháztam egy közepes Llano-ba. Később azért lecseréltem jó áron a nagyobbik Richmond-ra.
39 fps bőven jó. Azt kéne megérteni, hogy nem csak i7 és GTX 970 van a világon.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
madgie
titán
Nem lesz itt semmi átírva, az ígérgetés megy évek óta, semmi más. Majd kapunk két effekt támogatás helyett négyet oszt kész. Amíg globálisan nem megy az összes, a külső pluginokkal együtt, addig csak a sz@rnak egy pofon.
Annak idején az Adobe már eljátszotta ugyanezt a CUDA-val is.
-
Dilikutya
félisten
válasz ThePoweR #302 üzenetére
Nincs mindenhol fHD monitor. Én a télen cseréltem le a 17 colos Acer LCD-met, mert már mindenre kicsi volt, amire használtam. Egy 19-es 5:4-es, vagy 19-21 colos 16:9-es monitort pedig nem mindenki fog lecserélni, és azok még nem fHD felbontáson mennek.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
attila9988
őstag
Szóval nem láttam még amd procit....
Jó vicc... nagyon sokáig leginkább amd termékeket használtam, mert mindig volt jó ajánlatuk. (főleg a p4 idejében... akkor az intel vette fel a szopóálarcot... ) Ma meg ugyanabból a tdp -ből, csak sokkal lassabb cpu -t tudnak gyártani, gagyi modulos felépítéssel, ami marketingnek jó, de mint a tesztek is mutatják, valós körülmények között nem.
Az igp meg nem lett annyira fontos, mint ahogyan azt az amd remélte korábban, ezért most szenvednek.Arról nem én tehetek, hogy ezt az utat választották, és hagyták ennyire elhúzni az intelt....
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Dilikutya
félisten
válasz Nirvanus #316 üzenetére
Mi a vicces a 2 Gb-os dVGA-ban? Ha dVGA-t vennék, ennél kevesebb nem lenne rajta, bár nem mindegy, milyen dVGA-n van annyi, egy belépő szintűnek teljesen fölösleges. És ha dVGA-t is akarsz beletenni, miért APU-t választottál? Ugyanazzal a CPU maggal van IGP nélküli processzor is némileg olcsóbban.
-
he7edik.
addikt
Játékra tökéletes ez az új APU csak találni kell hozzá egy 1024x768-as monitort
Égő szöveg a flém vázon
-
attila9988
őstag
Nem akarlak elkeseríteni, de ez a sors vár az összes effektre. Át lesz írva a kód.. A blur már kész.
Na majd szólj, ha mind kész lesz, illetve ha a programok legalább 50% -a képes lesz valami előnyt kovácsolni az igp -ből....
Na AKKOR majd megnézhetjük az újabb teszteket, és az akkori amd -s kínálatot... ha tényleg jobb lesz, nyilván azt veszi majd mindenki...Csak épp évek óta megy a nagy ígérgetés, hogy ez lesz, meg az lesz... sokan csak ezért is megvették a liano -t... Mire tényleg ez lenne, az már rég kukában lesz...
Én MOST akarom futtatni a MOSTANI programjaimat... nem 10 év múlva. Nem mellesleg, ha pl képet szerkesztek, én azt nagyrészt gimp -el teszem...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
nemszabad
tag
"Biztos van egy réteg, akinek elég (lenne) az APU, de ez valahogy nem tükröződik a piaci részesedésben."
Piaci részesedés = szentírás?
Az emberek többsége szemétkaján él, péksüti, kenyér, tej, gyorskaja, pizza, csoki, ropi, zacskós leves, akármi.
Az emberek többsége cukros, pvc-ragasztós, műanyag lötyiket vedel.
Az emberek többsége nem mozog, nem sportol, szétfolyva, életviteléből adódóan betegen bámulja az agymosó, pöcegödör tv-t.Kérdezem: a helyes az, amit a többség tesz, az a jó, amit a többség vesz?
Nem azt fogja megvenni, ami kielégítené az igényeit, azt veszi meg, amit másnál lát, amit a reklámban lát.
Egy birka elkezdi, hogy az AMD szar, az Intel meg a legjobb, akkor az futótűzként terjed.
Hány de hány ilyen beszélgetésnek voltam tanúja. Meg se tudja indokolni, miért kell az Intel, de az kell, kész.Más: az autóba ROWE olajat öntök, nem azért, mert olcsó(bb). Nem vagyok olcsó jános, minőséget veszek, de ez az az olaj, amiből egy cseppet sem eszik a motor, a fene drága olajak meg elbuknak nálam.
Ezt, hogy "ROWE" vajon hányan ismerik? Alig. Azt, hogy Castrol? Azt meg már az újszülött is vágja.
Na ez az, ami megmutatkozik az eladásokon, a marketing. És piszkosul nem a minőség. -
SylverR
senior tag
válasz attila9988 #321 üzenetére
Hogy mindig ez a "most"... Az nVidiánál is mindig a "most"ozás ment. Nem baj, ha leragadunk DX10-ben, csak "most" fusson a játék. Ha rajtatok múlna még mindig DOS-t használnánk.....
Nem!
-
attila9988
őstag
válasz Dilikutya #315 üzenetére
A topic -ban olvasottak alapján akkor összefoglalhatjuk:
Az amd felső kategóriás apu -ja akkor jó, ha:
- szar monitorod van.. (ma már a fullhd monitor nem is luxus, de mindegy... sokáig használtam én is kicsit, mert jó volt... szerettem. De ma egy isp paneles fullhd monitor megvan 40 -ből..)
- csak régi játékokat akarsz futtatni
- jó neked a 30fps, low graf, nincs többre igényed, még ha játszol sem
- a photoshop -ban a blur effektet szoktad nyomkodni, és másodperceket mérsz, más effekt, vagy művelet, nem számít meddig tart
- nem számít neked, hogy az asztali felhasználásnál az i3 igp -je is elég
- nem számít neked, hogy az i3 erősebb, a legtöbb esetben.
- nem számít neked, hogy a 30fps -es, low grafikás játékhoz több ramot kell venned, és lehetőleg gyorsabbat.
- nem számít neked, hogy többet fogyaszt az apu, mint az i3.
- nem számít neked, hogy mennyire melegszik, és szívesen veszel rá külön hűtőt, ha úgy adódik.
- bizakodó ember vagy, elhiszed az amd -nek, hogy ez a termék a jövőben, gyorsabb lesz majd.
- nem akarsz dvga -t, és nem érdekel téged, mit nyerhetnél vele, ahogy a vram sem kell neked.
- amd fan vagy, tehát nem számít, mit tud a termék.
- nem is érdekel téged milyen géped van, tök mindegy lenne mi van benne, mert amire használod, arra akármi jó.. de azt hallottad, hogy az apu -k jobbak, ezért ezt veszed.[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
Nézd... nekem a gép nem valami jövőbe tekintő álom kedvéért kell... én használni akarom. Megnézem tehát, hogy adott pénzért, mire tudom használni. Hogy a marketing osztály szerint 10 év múlva mire fogom tudni használni, azt kenhetem a hajamra...
Most szeretném használni. Ha 10 év múlva ezek a mostani apu -k 10x jobban lesznek, akkor nem kell 43 -ért megvenni most... majd megveszem a tiedet a hardware apróról akkor, amikor már érdemes lesz...[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
Azt azért ne felejtsétek el. hogy DX12 alatt jön a multiGPU ! Szinte az összes DX12-es játék már úgy lesz "megszögelve", hogy támogatják az IGP+dVGA kombót. Gondolom tized annyi energiát fog felemészteni a játékfejlesztők részéről, hogy az AMD APU-kat összefésüljék az AMD dVGA-kkal ( mivel ehhez gondolom minden segítséget megkapnak az AMD-től, és mivel az AMD a jövőbe fejleszt, így a múltban már eleve úgy tervezték az APU-k architektúráját, hogy később DX12 alatt össze tudjon dolgozni a saját dVGA-ival ) , mint az Intel procikat, az NV kártyáival .
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
VirsLee
őstag
válasz attila9988 #324 üzenetére
Jól van ember. Mond el mi bánt! Beszéld ki magadból! Bántottak a csúnya AMD-sek? Mi egy ilyen banda vagyunk. Azért vesszük meg az A10-es APU-kat, hogy a társadalmat szolgáljuk, ezzel találjuk meg a sérült, labilis embereket. Vedd már észre, hogy a 325 hozzászólásból 27 a tied... Mindenki elhiszi neked, hogy nagy király vagy, mert vettél magadnak egy intel procit. Szobrot még nem fognak állítani neked, de azért hidd el, otthon a nagymamád nagyon büszke rád, tudja, hogy ez a gyerek viszi még valamire, hisz intel procit vett.
Simán lehet ezzel a procival játszani FullHD-ban, hisz, ha az én 7850k-m viszi az SC2-t (2v2 bn), BF4-t, Gridet, akkor a cikkben szereplő jobb paraméterekkel rendelkező termékkel se lesz probléma. Nem fog mindenki photoshopot használni és több termékben is van már opencl gyorsítás, de nem erre hegyezik ki a teszteket. Szerinted a tomshardware miért teszte le úgy a broadwell procikat, hogy CPU only módban futott a benchmark egy procinál, aminek több, mint fele IGP és a program amúgy támogatja a GPU-s gyorsítást. Lehet, hogy azért, mert az nem csak a broadwell-t, de az amd apukat is jóval magasabb pozícióba rendezte volna? Persze ezt nem tudhatjuk biztos van szakmai érv, hogy miért csak az apu kevesebb mint felét szeretnék mérni...
-
MC Pite
veterán
Need for speed, Grid, UT3. Nem gépigényes cuccok.
És átlag juzernek mire nem elég ez a középkategóriás cpu erő?Egon: A falsh játékos és hc gémer között nincs senki? Ne vicceljünk...
attila9988: "Hogy mit állítok?...Az apu -val az a baj, hogy cpu -nak kevés, és vga -nak is kevés."
Soha senki nem vitatta hogy a mainstreamem kívül megállná a helyét. Ahova sok cpu/vga erő kell, ott az apu-k szóba se kerülnek. De 30-35 ezerből szerintem dvga+intel cpu fronton sem az erőgépek vannak szerintem.Nem tudom miért nem helyén kezeljük adott termék csoportokat. Én egy évben 5-6 napon játszok. Inkább eladtam a 7770et és 6800K-val tolom, mert ezekre úgyis elég.
Notimban i5 van, asztalimban is volt intel, kb letojom kinek a logója van rajta (igaz, rendszer szinten jobban kedvelem valamivel az amd-t) - kb azt tudja annyiért amire épp szükségem van, kész. Ha kell dvga, akkor meg nem árt ha a zerocore az év nagyjában 'lelövi' a dvga-t ha már úgyis csak pihen.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Yutani
nagyúr
válasz Dr. Akula #330 üzenetére
Majd inkább az lesz érdekes, hogy a 140 dolláros i3-ba milyen erős IGP kerül. Ha az hozza az A10 teljesítményét (és nem herélik ki használhatatlanra), na akkor lehet azt mondani, hogy igen, az AMD minden területen és minden árszegmensben lemaradt. Ha ügyes az Intel, akkor ez most megvalósul.
#tarcsad
-
MC Pite
veterán
válasz attila9988 #203 üzenetére
Tehát az vegyen intelt, aki nem tud tuningolni, sajnálja rá az időt, fél, nem akar spéci hűtőt, és nem akar spórolni; plusz nem kell még több cpu erő hanem annyi pont elég neki?
Kötözködés OFFThePoweR : Már 4-5 éve ilyenk a felhasználási szokásaim, 90%ban kép szerkesztés miatt kapcsolom be a pc-t, hogy csak kb 2 éve adtam el a dvga-t az volt igazából a pazarlás.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
veterán
Konnybe labadt a szemem! Ne haragudj, de kinyomtatom, lelaminalom, kirakom a falra xD
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
törölt tag
Pont ezt akartam írni, ha Pentium-i3 kap egy Kaveri erejű IGP-t azonos áron akkor az AMD nagy szarban lesz, ha meg ráadásul ugyanannyiért erősebbet ad az Intel akkor nagyon rossz vége lesz. De nem tartok tőle, egyrészt az Intel nem ilyen bőkezű, másrészt nem akarja kicsinálni a riválisát mert szimbiózisban él vele, fent kell tartania.
-
taklertamas
csendes tag
Bírom az ilyen "elfogulatlan" kritikákat...
Egyet minden AMD fikkantó elfelejt:
Az AMD jelenlegi ÖSSZES asztali processzora alkalmas "koca" labornak otthonra, mert MINDEGYIK alkalmas virtualizálásra, nincsenek megvonva EGYIKTŐL SEM bizonyos utasításkészletek. Az Intelnél ezzel szemben, azon kívül, hogy játszanak a HT-vel (i3-ban van, i5-ben nincs, i7-ben megint van), az alsóbb kategóriában le van tiltva többek közt a VT-d is. Aki otthon szeretne webfejlesztést tanulni, vagy több platformra alkalmazást fejleszteni, esetleg otthon akar kísérletezni software RAID-del, vagy Xen-nel, KVM-mel, egyéb virtualizációs technológiával,és mondjuk egy i3 processzorereje elegendő, annak jobban megérheti egy APU, valami jól megpakolt lappal. De persze lehet venni dupla áron is i5-öt, meg alaplapot. Nem mellesleg normális perifériákkal(legalább 8 SATA3, 4db RAM slot) ellátott alaplap az AMD A88X-es chipsettel szintén nagyjából fele áron kijön, az Intel Z97-es chipsettel szemben. Ebből az árkülönbségből meg már kijön hozzá két plusz RAM modul, vagy plusz 2db kisebb(64GB) SSD, amit bőven ki lehet használni az APU-val is.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Ez elég fogyatékos összegzés.
A monitor és APU témája nem függ össze, csak megjegyeztem, hogy sok ilyen monitor van. Te kidobnál egy pár éves 19-21 colos monitort, ami csak 1600*900-at tud? Vagy egy 19-es 5:4-est, ami csak 1280*1024-et, viszont szép nagy. De ettől nem lesz amúgy sem szar egy monitor. Normális fHD monitor elérhető áron nem olyan régóta van, pár éve még úgy kellett keresni azt, amin van HDMI vagy DVI.
Honnan szedted a 30 fps-t minimum beállításokkal? Amúgy 30 fps-t van hogy brutális gépen se kapsz. Bír az APU többet is.
A melegedés a gyári hűtővel sem probléma, ezt is olyan mondja, aki a Duron óta egy AMD processzort sem látott, de azt is csak hírből.
Nem érzem hátránynak, hogy 2x4 Gb RAM van a gépemben. Legalább másra is tudom használni, 1,7Gb körül használ a Windows 8.1, fut a levelező, Steam, Firefox, nyithatok mellé még Photoshopot, Visual Studio-t (volt rá példa, hogy programozás beadandóval párhuzamosan haveri koncerthez csináltam plakátot).
A gépet tudatosan állítottam össze. Közel i3 teljesítmény, 4 mag, használható grafikus teljesítmény.
Nem AMD fan vagyok, csak annyit nekem nem ér a játék, hogy sokkal többért stabil 40 fps-em a legújabb játékokban is. Egyik-másik úgyis lealázza az új, vagy nem túl régi hardvereket, mert szarul programozott hulladék mind. És igen, alattam írják is, a virtualizáció. Azt az alsóbb Intel processzorok nem támogatják, nekem meg milyen jó kipróbálni a Windows 10-et, esetleg Linuxot.
Szívesen vennék egy i7-et egy új Radeon Fury-val (de minek, amikor nem megy a játék napi szinten), csak felnőtt emberként más preferencia is van, mint a minél magasabb fps számra állni fel. Egy fél videókártya árát költöttem most kerékpárra, egy igen jó, de régebbi gépet hoztam újkori állapotba, mivel ez így olcsóbb volt, mint 100+ ezerért újat venni. Házra gyűjteni, munka mellett főiskolára menni szintén előnyt élvez egy i7-el szemben.Ennek ellenére a topik trolljaitól eltérően valószínűleg többféle gépet láttam működés közben, így meg tudom ítélni, ér-e nekem annyi pluszt. Megsúgom, nem ér. Szép és jó egy i7, pláne SSD-vel, de az árához képest annyit nem nyújt, SSD-ből pedig a 256 Gb-os drága, 128-asért meg már nem fizetnék, most is ekkora az OS+programok partícióm, és alig van már hely rajta.
Köszönöm tartalmas, észérvekkel is megtámogatott konklúziódat!
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Ne felejtsük már el, hogy egy 2008-as technológiájú Phenom II körberöhögi sok helyen nyers CPU erőben. Max árban középkategóriás ez a CPU erő.
Nekem csak az a szomorú az egész történetben, hogy az AMD balf*szkodása miatt az Intel is röhög a markába, CPU szinten szinte sz*rt se fejleszt (mert minek, ha az egyetlen konkurens erre képes) és ott tartunk, hogy az ezer éves Sandy Bridge cuccok használt ára sokszor magasabb, mint amennyiért annak idején újonnan mérték.
-
törölt tag
Kevesebbet használják a CPU-t munkára a közeljővőben és akár a jelenben is. Az OpenCL-t felhasználó alkalmazások terjedése miatt rövidebb időn belül végez a konvertálással és kicsomagolással a gép. Késöbbiekeben a CPU és IGP, a videókártyával együtt egységesen végzik el a számitásokat akár játékok közben is. Fejlettebb MI-t, fizikai számitásokat és effekteket tudnak majd kevesebb erőforrásból kihozni. Ezeket akár egyszerre mind bekapcsolhatod, mert lesz hozzárendelt hardver ami optimálisan elvégzi ezt neked. Intel 8 magos (16 szál) CPU ezeket részben megoldhatja, ha a játékfejlesztők felhasználnának ennyi párhuzamos munkafolyamatot és ezt ráprogramoznák a hardverekre. Most 4 magos CPU 4GHz-en elég a játékokhoz, mert nagyon kevés játék használ ennél többet. Intel 4 magos (8 szál) CPU is elég drága tud lenni (120 ezer), és akkor ehez párositható VGA-t nézhet a játékos. R9 Nano videókártyára készülők váltani és ehez a mostani konfig vékonynak tünik. i5 4690K felett nem tervezek többet kiadni és ehez még a Z97-es ASUS alaplap is kell majd. AMD oldalon ehez viszonyitható hardvereket most még nem találni és szerintem ez a 7870K sem hajtana ki egy FIJI GPU-t.
-
Kolbi_30
őstag
válasz Dr. Akula #330 üzenetére
Gondolom akkor azok a procik is ebben az árszegmensben vannak..jah nem..akkor miert is lenyeges? Pnt szep tesztet linkeltel be..legalabb nezted volna meg ott vannak a szep i3 i5 i7 procik dragabban legtobbszor kb duplaert, amit vga nelkul közeleben sincsenek a tesztekben..kiveve a legujabb intelt ami ver ra 5-10 fpst..szinten duplaert
[ Szerkesztve ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
törölt tag
Részben oka lehet hogy az Intel nem engedte, mert az IGP-i szarok voltak az AMDhez képest. Ellenben most már tényleg kezdenek feljönni, így már engedni fogják és szép lassan meg fog mozdulni a piac erre. Mindenképp kell nekik, mert prociban már nem nagyon lehet hova. Most hogy az Intel is jó IGPben már menni fog a dolog jobban, elvégre ők irányítják a piacot.
-
madgie
titán
válasz #90933760 #344 üzenetére
A QuickSync-et sem támogatták normálisan az Intel oldaláról a profibb videós programok, pedig a kis programok alapján óriási jóság volt. Igen, csak fix dolgokra volt használható, de arra rettentő gyors volt, egy "gagyi" HD 2000-rel is.
Az a baj, hogy én már nem hiszek a mesékben
-
törölt tag
OpenCL alkalmazások már voltak és játékban is használtak csak IGP-re támaszkodó effektet (gumifüst valami autós játékban). A próbálkozások után a konzolok megjelenése és a könnyebb portolás miatt a PC is hardveresen a konzol irányába fejlödik. A Win10 és a DX12 egy újabb lépés ebbe az irányba. Ebből most mindenki profitálhat vagy veszithet, ha nem fejleszt idővel ilyen hardverekbe. Nem fontos elsőként átnyergelni erre a vonalra, megvárhatjuk szépen amig kiforrja magát, melyik hardvert is lesz érdemes ezekhez az újdonságokhoz majd megvenni. Nem lehet figyelmen kivül hagyni, mert sok mindenből kimaradhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
nyakdam
aktív tag
Ez csak azok véleménye akik nem láttak még APU-t játék közben. Mezei usernek minek nagyobb CPU-erő?
Egy szaros laptoppal elvan a legtöbb ember amit max 130-ért vesztegetnek. Ez a magyar valóság és nem a i5+60 ezres VGA, mert csak azzal lehet játszani.Az A10-esekkel (de valszin az A87600-val is) a játékok 90%-a megy 1080P-ben és nem low és élsimítás nélkül! 30Fps-pedig a userek töbségének elég, mivel csak végig szeretnék játszani a játékot és nem érdekli őket hogy minden maxon legyen. Akiknek ez nem felel meg azoknak tényleg kell a DVG.
-
madgie
titán
válasz #00137984 #346 üzenetére
Hm, igaz, a konzolok most sokat segítettek és segíthetnek az AMD-nek.
Mondjuk személyes véleményem az, hogy nevetséges az a nextgen telejsítmény, 2015-ben nem 30 fps-sel kéne bohóckodni Full HD-n, ha igazán nextgen valami, legyen előremutató. Helló 4K, szia 60 fps. Senkit nem érdekel, hogy 400 wattot vagy 127-et eszik a konzol, a friss, modern konzol eddig mindig évekig a PC szájába adta a cumit grafikailag (aztán ez fordult a termékciklus végefelé), erre most kihozzák "ezeket".
-
Yutani
nagyúr
válasz #90933760 #336 üzenetére
Továbbgörgetve a gondolatmenetet: ha az Intel kijön egy Kaveri-szintű IGP-vel szerelt i3-mal ugyanannyiért (miért is ne, ha egy kategória), akkor az Intel
trollokfanok azt ugyanúgy fikázni fogják, hogy értelmetlen, mert azon sem lehet játszani (hasonlóan a Kaverihez), úgyhogy inkább Pentium + dVGA a tuti? Vagy azt már megváltásként fogják üdvözölni, és leesküszik a csillagokat az égről, hogy az átlag felhasználónak ez bizony tökéletesen elég?Tényleg nagyon kíváncsi vagyok a kedves, nagy hozzáértésről tanúbizonyságot tevő fórumozók reakciójára!
#tarcsad
-
nemszabad
tag
atti2010 hol van? Neki itt volna a helye az ostrom idején!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest