- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Filalac
csendes tag
válasz (ak)zsálaB #527 üzenetére
Kicsit olvass vissza, kb 40. hozzászólás környékén, windows xp telepítése információ
-
kutga
nagyúr
válasz (ak)zsálaB #529 üzenetére
Üdv!
Én tegnap vettem egy 120 Gigás Linuxost, külső ODD-ről telepítettem rá wint, NTFS-be formázva a partíciókat. Semmi gond nem volt vele, drivereket le tudtam szedni az Acer oldaláról, kivéve a LAN-t, azt elfelejtették feltölteni...
Gyárilag volt rajt 1 GB-os partíció, gondolom azon volt a Linux, én azt letöröltem és úgy partícionáltam újra. Ha minden kötél szakad, a géphez adtak egy Recovery DVD-t, azzal sztem vissza lehet állítani a gyári állapotot.
[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
kutga
nagyúr
válasz (ak)zsálaB #532 üzenetére
#503-as hozzászólás...próbálj szerezni egy külső USB-s ODD-t és XP telepítő CD-t, nem kell buherálni a pendrive-val
Let the Zone take me if I am.
-
Filalac
csendes tag
válasz (ak)zsálaB #534 üzenetére
Elég ha egy 3,5 tokot veszel vagy kölcsönkérsz valakitől. Beledobsz egy dvd/cd olvasót. ez olcsóbb megoldás lenne. Nekem a fordítással kapcsolatban senki nem tud segíteni?
-
Filalac
csendes tag
válasz (ak)zsálaB #536 üzenetére
http://lifeisasketch.com/node/6/
Ezt nem akarod esetleg megoldani? -
Filalac
csendes tag
válasz (ak)zsálaB #539 üzenetére
Ok!
Azért köszi! Hátha beugrik majd aki belinkelte hamarabb.
-
(ak)zsálaB
csendes tag
válasz (ak)zsálaB #562 üzenetére
Az egyéb eszközök között van egy ethernet-vezérlő, és a hálózati kártyák között van egy telepített az eszközkezelőben, de a net nem megy mégsem lanon keresztül...
-
bejmuller
aktív tag
válasz (ak)zsálaB #563 üzenetére
Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D
-
misishow
csendes tag
válasz (ak)zsálaB #588 üzenetére
köszönöm az infót!
-
WRS
csendes tag
válasz (ak)zsálaB #612 üzenetére
az a baj hogy eszerint csináltam és ha simán idítom akokr azt irja hogy:
"A lemezegység valamilyen hardverhibája miatt a Windows nem indítható.
A megadott rendszerindító lemez nem olvasható.
Nézze meg a rendszerindítási elérési utat és a lmezegység hardverét."
És most tanácstalan vagyok mert nemtudom hogy érdemes e megpróbálnom még1x ujjra vagy valami másik módszerrel -
(ak)zsálaB
csendes tag
válasz (ak)zsálaB #713 üzenetére
OK. Megvan! A macrium reflect-tel mindkét partíciót ki kellett választani! Ennyi.
-
bejmuller
aktív tag
válasz (ak)zsálaB #714 üzenetére
jo hogy rajottel magadtol, mert en nem tudtam volna segiteni
reg volt mar mikor csinaltam, es nem emlekszek az apro mozzanatokraAz ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D
-
fkenny
senior tag
válasz (ak)zsálaB #795 üzenetére
Sziasztok ! Köszönöm a progistanácsot meg is csinálom a délután folyamán
Tudom amúgy hogy csinál egy boot-menüt ahol kitudom választani hogy xp vagy memtest vagy rendesen az ubi induljon! Köszi hogy segítettél!Neked Balázs nem ajánlom ezt a módszert mert ráfázhat az eredeti limpusod nekem volt egy időbe 3os 2 linux és 1 windows és a windows kinyirták valahogy közös erővel !
Ajánlom ha csak kipróbálni akarod rakd fel a limpus alá egy Virtual Box nevű progit és isóból rakd fel rá egy általad kreált virtuális particióra így nem lessz semmi baj és teljes értékű külön ablakban futó ubuntud lessz"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
bejmuller
aktív tag
válasz (ak)zsálaB #795 üzenetére
hat ahol en talaltam az eredeti guide-ot a linpus telepiteserol ott meg egy ubuntut is feltett a srac. csinalt meg 1 particiot es oda tette, bar nemtudom hogy ez most igy utolag a boot menu modositasa utan hogyan mukodne.
en egy wubi-s ubuntu instalalast javaslok, az sztem meg mukodne, es ha esetleg nem akkor csak egy uninstall
de csak sajat felelosegreAz ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D
-
fkenny
senior tag
válasz (ak)zsálaB #842 üzenetére
1 óra mulva mindent megválaszolok (tanulok)
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
fkenny
senior tag
válasz (ak)zsálaB #850 üzenetére
Szivesen ! Végül sikerült?
-
fkenny
senior tag
válasz (ak)zsálaB #857 üzenetére
sikerült a dupla Os-es gép?
-
fkenny
senior tag
válasz (ak)zsálaB #890 üzenetére
ha a a sima ubi vant fent az csúnya sárga meg ilyen ... Viszont full exrtával 3d-s ablakforgatássla rakd fel hylette az ubuntu ultimate ediction 2.0-ást a 2gb-s verziót és faja lessz
-
panizzi
aktív tag
válasz (ak)zsálaB #955 üzenetére
xp-ről indítottam, így a legegyszerűbb
amúgy meg kábé így kell, nekem nem ment : [link]
go for it
-
fkenny
senior tag
válasz (ak)zsálaB #1108 üzenetére
szia ! ez jö mindenhogy éni igy csináltam csak egy baj van vele !
Be lehet álítani valahol hogy necsináljon felhasználói fiókokat hanem én magamtól az első indulásnál?"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
misishow
csendes tag
Hát nagyon köszönöm hogy fáradoztál vele, így már tuti nem lesz gond, remélem más is nagy hasznát veszi ennek a leírásnak!
-
kriszta0428
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Persze az XP telepítéssel kapcsolatban... Igyekeztem elolvasni mindent, amit ezzel kapcsolatban írtatok, és nagy nehezen megcsináltam az USB multi boot-ot is (jelzem, tök hülye vagyok ebben a témában, szóval ez is csoda, hogy egyedül ment), beraktam a netbookba, elindítottam, kiválasztottam, hogy a pendrive-ról szeretném indítani, és utána megakadtam.
(ak)zsálaB 1108-as hozzászólásában a következőket írta: "megjelenik az xp boot menü válaszd az egyes lehetőséget, aztán elkezdi telepíteni az xp-t, ha minden végigmegy, újraindul a gép, de neked ismét a pendrive-ról kell majd bootolni, a boot menüben válaszd a 2-es lehetőséget, ha ez is végigmegy és újraindul a gép, akkor ismét a pendrive-ról bootolj és válaszd a 3-as lehetőséget (ami egy sorban van a kettessel)". Na, itt nekem odáig sikerült eljutnom, hogy az 1-es lehetőséget választottam, megjelent a kék képernyő, elkezdődött a folyamat, majd a következőket írta ki:
A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a képernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket és a merevlemez-vezérlőket. Ellenőrizze, hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva. Futtassa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.
Technikai információ:
*** STOP: 0x0000007B (0xF7AFA63C, 0XC0000034, 0x00000000, 0x00000000)Nem tudom, most mit tegyek... Ha tudtok, kérlek, segítsetek! Ma vettem ezt az édes netbook-ot, nagyon tetszene, ahogy egyébként a Linux is, de nem ez a változat, amin semmit sem lehet módosítani, új programokat feltelepíteni stb. Szóval én is az XP mellett döntöttem.
Várom a segítségeteket!!!
Előre is köszönöm:
Kriszta[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER LAPTOP ELADÓ! I5-12450H, RTX 4050, 16GB RAM, SSD 500GB, FULL HD, 144HZ
- MacBook Air 2012 10" 4/128GB 6hó jótállással!
- Apple MacBook Pro M4 gépek 3 év garanciával, 27% áfával bontatlan csomagolásban termékbeszámítással!
- Szuper áron új Huawei Matebook 14 /Ryzen5-5500U 16GB 512 SSD 2160x1440 IPS Garancia!
- EXCLUSIVE AJÁNLAT! MSI Summit E13 flip Evo! 2in1/Touch/i7/12.Gen/16GB Ram/1 TB SSD/FHD+/iPS/120Hz/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest