- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Malibutomi #149 üzenetére
+ (#150) ttt1
+1, egyszerűen csak erről van szó, de már tegnap sem értették."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rocket
nagyúr
40% felar kevesebb a valosagban, mert kerulendok a fapados hutessel rendelkezo olcso 390-ek, Gigabyte (nem a 390 TDP-hez tervezett hutes, hangos), Asus DC2 (2 heatpipe malmozik, hangos), es a Sapphire Nitro backplate nelkuli verzioja.
MSI Gaming, Sapphire Nitro blackplattel ezek ajanlottak.Nem ertem az AMD-t, a 290X hutes mizeriak utan, miert enged fapados hutessel kartyakat kiadni a partnereinek.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Oliverda
félisten
Az pedig a szomorú, hogy még te sem vagy képes megérteni azt a tényt, miszerint nem lehet egymás mellé állítani különböző teszteket.
6-8% különbség a TPU tesztjéhez képest, ami annyit tesz, hogy pl. 30 fps helyett 32-33-at ad egy teszt. Hihetetlen különbség... már-már felfoghatatlan.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
félisten
[quote]Nem ertem az AMD-t, a 290X hutes mizeriak utan, miert enged fapados hutessel kartyakat kiadni a partnereinek.[/quote]
Aztán majd szerinted azt is nézni fogja, hogy ha egy laptop kikerült AMD APU-val, de elégtelen hűtéssel? Azért legyünk már reálisak. Mondjuk az is tény, hogy ott a Fury X és a Fury Nano, ahol viszont nincs kompromisszum...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
rocket
nagyúr
Muszaj lenne ilyenekre odafigyelni, mert az egesz brand megiteleset is rontja, nem csak a partnereiket akik sporolnak a hutesen.
A 290X "sikeressegehez" nagyban hozzajarult nehany partner az alul tervezett huteseivel, amik a gyari orajeleket se birtak."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
gtamate2
veterán
válasz Oliverda #156 üzenetére
Oliverda, nekem az a kérdésem lenne hogy ComputeMark, LuxMark is belekerül az összefoglaló grafikonba?
Csak mert írjátok is hogy nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni ezekből a tesztekből.A 4k helyett pedig szerintem a 2560*1440-es tesztek jobbak lennének (vagy esetleg mindkettő) mert az emberek többsége oda vesz kártyát ugyanis a 980ti is átmegy sokszor diavetítésbe.
*Sn0w
-
pzske
aktív tag
Nagyon régóta követem a PH-t és ha eddig mindig érdekelt egy videókártya teljesítménye akkor a PH-s teszteket olvastam végig először.Sajnos most ezt az eredményt látva, hogy a r9 390 megveri a GTX980-t úgy tűnik ezentúl nem így lesz.Én eddig még nem találkoztam olyan hardveres oldallal ahol ilyen eredmény született volna.
[ Szerkesztve ]
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
félisten
Lehet, hogy jót tenne a megítélésnek, de mégis hogyan gondolod ezt? Fogod, és felállítasz egy minőségellenőrző vonalat, ahol bevizsgálod a gyártók kártyáit típusonként? Hogy teszed ezt meg?
A forróbb kártyák esetén alapvető probléma például a ház esete is. Nálam az, hogy egy 14cm-es oldalventi fújja a Sapphire Radeon 7950-et, ami tuning esetén 5-7°C-ot jelent játékok, és akár 10°C-ot is komoly tesztprogramok esetén, pedig a Corsair Carbide 400-as alaphelyzetben sem egy rosszul szellőző ház.
Előírásokat fogsz majd adni a felhasználóknak is, hogy milyen házakba szerelhetik az adott kártyát, és milyenekbe nem?
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
rocket
nagyúr
Megvannak a megfelelo tesztelesi lehetosegek, amik az otthoni kornyezetnel elerheto "worst case" esetnel magasabb hofoknal tesztelik a termekek hutesi hatekonysagat es stabilitasat, ezeken jopar 290 es 390 sorozatu kartya kibukott volna.
Persze van garancia a termekeken, de nem azert veszi meg az ember, hogy nagy esellyel viheti, majd gariztatni es hetekre kartya nelkul maradjon.
Az AMD, miert nem fordit a minoseg ellenorzesre nagyobb figyelmet azt nem tudom.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Olajka02
aktív tag
Igen...ez szerintem is érdekes.
Érdemes megnézni ezt: [link]
És ezt: [link]És azt is érdemes hozzátenni, hogy a Techpowerup-os tesztben a 980 ref órajeleivel produkálja ezeket az eredményeket.
Egy custom 980-as 10-15%-kal erősebb a ref. megoldásnál, arról nem is beszélve, hogy nem egy 980-as képes az 1500 Mhz-es órajelre is.Nem azért írom, mert NV fan vagyok, hanem mert volt 290x és 290-em is (vapor-x).
Nagyon jó kártyák voltak (amd), de a személyes tapasztalataim alapján 980 jobb teljesítményre képes, mindezt hangtalanul.Ár-érték tekintetében kétségtelen, hogy újonnan, vagy használtan nagyon jó vétel egy 290 290x... sokkal jobb mint a 980.
A 390x-ről ezt én nem mondanám.Ez természetesen az én véleményem és tapasztalatom.
-
Yutani
nagyúr
Ne kínlódj már ennyit a húzott 980-addal, kezd unalmassá válni!
Referencia órajelű 390/X kártyák szerepelnek a tesztben, referencia 980 ellen mennek. Ha ez neked nem tetszik, akkor lesd az G1-ről szóló teszteket, van elég a neten.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
gtamate2
veterán
Az a probléma hogy az emberek 90%-nak nem referencia 980-a van hanem valami custom megoldás, mivel refet szinte alig árulnak és a hűtés miatt persze hogy mindenki a custom verziókat veszi így szerintem jogosan várhatnánk hogy ha nem is beszerzi a ph ezeket, hanem legalább felpöckölik az általuk tesztelt verziót mert két kattintásból tart és máris láthatja a mezei user hogy amit meg fog venni a boltba az mennyit is tud, nem pedig hozzá kell képzelnie. A másik pedig hogy ezek a 980-ak még bőven többet mennek ezektől a custom megoldásoktól is.
*Sn0w
-
Joshi
titán
Az ilyen és hasonló tesztekből én már nem vonok le messzemenő következtetéseket.
-
Yutani
nagyúr
válasz gtamate2 #172 üzenetére
A húzott 980 gyorsabb bárminél, minek hozzá teszt?
Egyébként meg az 980 145k körül indul, a 390 100k körül, abszolút nem egy kategória, akárhogy is hozza ki a PH tesztje őket. Ha egyelőre, az nyilván a 980 tulajokat bosszantja, mert ők tudják, hogy nem így van. A 100k körül nézelődő csóró szegénylegények meg örülnek, hogy ennyiért megkapják a 150k-s teljesítményt.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Jack@l
veterán
De ezt a csorók soha nem fogják megtudni, mert nem találkoztak egy 1500-on járó 980-al életükben. (szóval maradjunk a valóság talaján, nem kapják meg annyiért)
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
ThePoweR
senior tag
Csóri 390 tulajok meg sosem fogják megtudni milyen egy 980 meghúzva.Itt egyébként sem ez a lényeg. Ott van a 390X az van pariban az árral és a teljesítménnyel is. Más tesztek alapján egy GTX 970 is elég közel van a 390-hez ami megint csak egy árban van. Sajnos ez van. Kis teljesítmény pluszért felárat kell fizetni. Ez ugyan így van a 390 és 390x között is.[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
Hát ez az hogy ebből a tesztből pont az derül ki hogy a 980-at még a 390 is elveri ez itt a legfőbb probléma hogy ez nem igaz. Mindenki a 970-el teszi párba a 390-et, és ahogy mondtad szegény "csóró"azt látja hogy a 390 erősebb a 980-nál az nvidia lehúzhatja a rolót, pedig az eladási mutatók kicsit mást mutatnak.
*Sn0w
-
ddaydome
senior tag
Sziasztok!
Remek kártyák ezek, csak az árak már annyira elszálltak, hogy az átlagember már lassan csak a teszteket olvassa. Mondjuk tiszta sor, hogy ezek a kártyák a megszállottaknak valók, de akkor is! Szerintem továbbra sincs értelme azoknak a hozzászólásoknak, hogy "az eladási statisztikák....", mert a felhasználónak ez nem fájó pont szerintem. A meghajtók mindkét oldalon sokat csiszolják a vasat és ez jót tesz mindkét tábornak, no meg a DX 12-s előszél is.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Jack@l
veterán
1400 körülre egy jobb hűtésű 980 is felboostol magától.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Olajka02
aktív tag
Én ezt igazán nem értem...
R9 390 teszt (PH 2015.09.23.):
"Az összes játékban elért eredmény alapján a Radeon R9 390X nagyjából 6%-kal gyorsabb az R9 290X-nél, míg az R9 390 majdnem pontosan hozza a tempóját, hisz az előnye csupán 2%."
"A Radeon R9 390X és 390 nem produkált különösebb meglepetést, aminek kézenfekvő oka, hogy az R9 290X-től csak órajelek tekintetében tér el a két modell. Az újdonság hiánya ugyanakkor még nem jelenti automatikusan azt, hogy ezek rossz kártyák lennének. Összességében mindkét kártya ott van a GTX 980 környékén, melynek ára jelenleg 150 000 forint környékén mozog."
Gtx 970 teszt (PH 2014.10.30):
"Aktuális játékcsomagunk összesített eredményei alapján a GeForce GTX 970 nagyjából a Radeon R9 290 szintjén van, míg az ASUS kissé tuningolt megoldása az R9 290X szintjét nyaldossa. A közvetlen előd GTX 770-nél 30-35%-kal gyorsabb a GTX 970."
Kis túlzással akkor állíthatjuk, hogy a 980-as alig gyorsabb a 970-nél...!!!
Hogy ott az NV-nél micsoda barmok a mérnökök....
Kíváncsi vagyok, hogy erre milyen reakciók érkeznek...
1-2 válasz (a hozzászólásokra) előre is:
A szoftveres meghajtók fejlődtek, gyorsultak!
Igen minden bizonnyal, az NV mérnökei karba tett kézzel ültek azóta.Ebbe van 4k, abba meg nincsen!
Igen, köztudott, hogy a 970, 980 1440p felett 20-30%-ot veszít a teljesítményéből (mert szarok ).Genyó NV-s vagy!!!!!
Nem, eddig csak AMD kártyám volt és pl a 7970 és 7950-eseket még ma is nagyon klaffa kártyáknak (vételnek) tartom, illetve elégedett voltam maximálisan a Vapor-x hűtésű 290 és 290x-el is.A többit majd ha reagálnak a hsz-hez.
-
TTomax
félisten
válasz Oliverda #156 üzenetére
Ez így van,ezt a tesztet semmihez nem lehet hasonlítani,mert a végeredményt még senki nem abszolválta ilyen formában.Arról meg hogy mi a szánalmas megoszlanak a vélemények,szerintem az mindenképpen az,ha egy csomó munkát le lehet húzni a slozin mert nem a valóságot tükrözi.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
ThePoweR
senior tag
1:09 Na meg a zene se semmi.
-
NandoXXL
senior tag
A sok trollank:
http://www.gamespot.com/articles/amd-radeon-r9-390x-review/1100-6429617/
Mindenki ide böfög mindent.
Adott minta vétel, adott kártyákkal, adott beállításokkal. Mit nem lehet rajta érteni?Milyen valóságról beszéltek? A statisztika mikor volt 'valóság'? Nincs egységes statisztika, addig mindegyik teszt különbözni fog. Kártyát pedig igény szerint kell választani. Gondolom 'AMD'-és játék alá senki nem vesz GTX 980-at, sem pedig fordítva.
Csináljatok tesztet, azonos paraméterekkel. Ha mérési hibahatáron kívül találtok eltérést: akkor jogos a reklamáció. Különben csak a szerző, és az oldal jó hírnévhez való jogát sértitek meg.
Ez nem a Nagycirkusz, tuningos bohócokkal. Ki tenné fel a havi fizetését hogy az átlag OC-ét hozza bármelyik bontatlan kártyával 24/7-ben?
[ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
TTomax
félisten
válasz NandoXXL #189 üzenetére
A teszt összesitő grafikonjában a 290X/390/980 azonos relativ teljesitményre képes.Az általad linkelt tesztből sem ez látszik,igaz 390 nincs is benne.Nem kell ide nagycirkusz meg nagy szavak,hitelesség viszont igen.Ha pedig szerinted az a teszt hiteles ahol a 290X a 980al mecssel hirtelen akkor nincs miröl beszélni.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
ThePoweR
senior tag
Egy dolgot kellene csinálni. Külön venni az 1080p és 4k összesítést. Mindenhol így csinálják. Így elég érdekes az összesítő táblázat. Senki sem tudja eldönteni, hogy 1080p-re vagy 4k-ra melyik éri meg jobban. Ez utólag is megoldható elég kevés melóval.
-
veterán
válasz Malibutomi #122 üzenetére
ja 6 százalékkal az aztán egetverően nagy különbség. 3 fps esetleg.
duree54
-
őstag
-
egyedülülő
őstag
Azt kéne látni, hogy a 390X reálisan nézve a 970 ellenfele és így hozza is a kötelezőt, azaz erősebb, gyorsabb. Szerintem lehetne legalább akkora sláger minta 970 volt. Nekem is volt és szerettem is.
A 980 és társai ellenfelei a fury-k. Ez az én meglátásom."Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
félisten
válasz egyedülülő #197 üzenetére
Így igaz 970 ellen kellett volna tesztelni, pont a leglényegesebb és elérhetőbb belépő felső kategóriás kártya hiányzik a tesztből, ami ellen teljesen más lenne a megítélése a kártyának.
Amúgy a 970 olcsóbban megvehető, és jóval kevesebbet fogyaszt+ halkabb is. Az az 5 % előny amivel gyorsabb a 390, itt el is veszett.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
stratova
veterán
válasz egyedülülő #197 üzenetére
Techreport el szokta készíteni az itt korábban hiányolt grafikonokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake