Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cog777

    senior tag

    válasz cigam #38778 üzenetére

    "a memoriaba pakolni, swap-ot
    Tehát a memória elfogyásakor használt virtuális memóriakierjesztést is oda tennéd?"

    (Tomoritett swapra gondoltam, nem voltam vilagos.)

    Hogyne, jol lehet tomoriteni a memoriaban levo swapot, gyakorlatilag tomoritett memoriat kapsz, 3-6x tobb fer bele arra a reszre amit kiutalsz.

    Itt van pl a laptopom zramctl kimenete. Bar 16GB memoriaja van, en megis megkinaltam 3GB zram-mal igy nem akad meg amikor a ceges projektet forditom, tehat legrosszabb esetben 9GB-3GB = 6GB-al no a memoria merete.
    Jelenleg 640 MB-ot letomoritett 175-re. Igy total nincs I/O, de megis tobb memoria fer bele a "szukos" keretbe. Kerdeztek masok is hogy minek ez ssd eseten, de enelkul bizony beakad par mp-re forditas kozben, igy meg siman "smooth" marad a mukodes. (Az ar persze nagyobb CPU hasznalat valamivel.)

    zramctl
    NAME ALGORITHM DISKSIZE DATA COMPR TOTAL STREAMS MOUNTPOINT
    /dev/zram0 lz4 9.3G 642.3M 164.5M 175M 8 [SWAP]

    Amugy ezt mar evek ota csinalom keves memoriaju rendszereken, lassu hattertarral. Hirtelen megakadas es tobb perces daralas helyett igy van egy szep atmenet a kicsit lassu (kevesbe van terhelve) es a teljes hasznalhatatlansag (veszettul tul van terhelve) kozott :D

    Ezt anno kitapasztaltam, amikotr700MB memoriaju notin akartam netezni mert tonkrement a laptopom. Enelkul FB megnyitas a falkaparast jelentette. Ezzel viszont siman ment, csak a CPU hasznalat ment fel pl 20%-al tobbet a Celeronon, ami elviselheto volt.

    [ Szerkesztve ]

    HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

Új hozzászólás Aktív témák