Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M_AND_Ms

    addikt

    válasz StLui #9114 üzenetére

    "én vagyok a tárgyért, nem pedig az értem."

    Ez a tipikus mai fogyasztói hozzáállás mindenhez. Egy kicsit se tudjuk már elképzelni, hogy valamire vigyázni kell, valamiről gondoskodni kell. Mindig csak az "Én"!
    Talán, még az autó az, ahol elfogadjuk, hogy áldoznunk kell rá időt, figyelmet és pénzt.
    Persze elfogadom, hogy a mai világba nincs idő odafigyelni, de néha túlzásba visszük. Sőt egyenesen vérig vagyunk sértve, hogy gondoskodnunk kell tárgyinkról. Azokról a tárgyakról, amit sokan képesek vagyunk isteníteni (ez is korunk jellemzője). De közben áldozni érte nem nagyon akaródzik. (Pedig minden ősi vallásnak alapja, hogy a hívőnek áldozatot illik adnia, vagy bemutatnia)

    Én azt mondom, hogy akinek megterhelő az a kis figyelem, amit egy plazma megkövetel az tényleg ne vegyen azt! Isten ments, hogy megterhelje bármi is! A plazma figyelmet igényel cserébe képminőséget ad. Az lcd nem igényel figyelmet, ergo igénytelen. A képminőség is az.

    Egy kis példa: minap kutyatulajdonosokkal beszélgettem, akik odáig vannak a kutyáikért, rajonganak értük. De amikor felmerül, hogy csipezés, ivartalanítás, kutyaiskola akkor már fel vannak háborodva. Hogy mit képzel bárki is, hogy őneki ilyesmit kelljen a kutyájára áldoznia. A mögöttes értelmet és célt nem értik. És nem fogják föl, hogy nekik és kellene valami áldozniuk a kedvencükért. (Na persze a cigire mindig jut! - Itt is csak az "Én")

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Új hozzászólás Aktív témák