Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tutitibi

senior tag

válasz DM-Fan #83980 üzenetére

Ok , ez világos .
    Az erősítőmre én a PC-n kívül kötöttem egy SAT vevőt is, ami HDMI 1.4 kimenettel bír.
    De ezt nem a TV-be kötöttem, hanem az erősítőbe és innen megyek át vele a TV-be. Vagyis csak mentem, sajnos a SAT vevő teljesen összezavarta az erősítőt, a TV már nem kapcsolta be automatikusan a hangot a bemenetek sem változtak automatikusan mikor jelforrást váltottam.
    Így a SAT vevőt ezután nem az erősítőbe, hanem a VT60-asom HDMI1-es portjába dugtam HDMI összekötőkábellel. Igen ám, csak a SAT vevő által vett DD hangsáv most süket, csak akkor szólal meg, ha a SAT vevőbe bakapcsolom az AC3 downmixet, így viszont nincs 5.1es hangjel az erősítőn , vagyis az 5.1-es hangokat is sima sztereoban kell hallgatnom .
    Erre írtam, hogy más TV-n keresztül fűzi az 5.1-es hangsávot gond nélkül, tulajdonképpen itt is csak át kéne engedni SAT vevőből ki VT60 HDMI1-esbe -be innen a VT60 HDMI2 ARC-ból be az erősítő HDMI IN csatlakozójába.
    Ez nem működik jelenleg csak sztereoban AC3, DD hangsávok nélkül.
    Jogi akadályok ???, magyarul egy szoftveres szarság van a VT60-ban, ami egyszerűen csak letiltja a DD hangsávot ???
    Kinek a jogait sértem ezzel ? A TV az erősítő és a SAT vevő és a PC is HDMI csatlakozós, mindezek árába be lett építve a HDMI licensz, amit én készülékenként kifizettem. Nonszensz.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák