Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Dorian #78815 üzenetére

    Steam-punk világ, apokaliptikus világkép, tele őrült, eltorzult emberekkel, akik teljesen más értékrend szerint élik az életüket. Ugyanakkor tökéletes párhuzamok vonhatók a mai modern, avagy akár a középkori, de még akár az ókori, vagy még az azt megelőző társadalmakkal, azok emeberekre gyakorolt megvezető hatásával, de továbbmegyek: akár a népet a nyomorból, szolgasorsból kivezető bibliai alakokkal is. Nagyon is sok rétege van a filmnek és nincs kevesebb sztorija sem, mint sok mai, agyonhájpolt sikerfilmnek. El kell rajta gondolkodni és nem zsigerből elvetni, csak mert mások, eszelősek a karakterek és egy kifordított világot látunk. Meggyőződésem, hogy ha Geroge Miller-nek a '80-as években lett volna annyi pénze és technikája, mint ami ennél a filmnél rendelkezésre állt, akkor már akkor ezt forgatta volna le a 2. rész Road Warrior helyett.

    Színészi alakítás? Nem igazán tudom komolyan venni azt, aki egy ilyen jellegű film esetében várja az Oscar-díjas színészi alakításokat. Olyan, mint hardcore-pornóban romantika után kuktatni: lehet, de minek, ez a műfaj nem erről szól. Egyébként meg szerintem Charlize Theron (itt is) jól adta a jéghideg karaktert, ahogy az utóbbi filmjeiben sorra (Hófehér és a vadász, Prometheus). Tom Hardy meg semmivel nem volt rosszabb Mad Max, mint Mel Gibson, neki is elfért egy A5-ös oldalon a szövege/film.

    Konkrétan eddig nem láttam ilyen jól összerakott apokalipszis-mozit, a viharjelenete úgy mindenestül vitt mindent, de kvázi akármelyik akciódús konvoj-jelenetet említhetném és nem volt belőlük kevés. Baromi mozgalmas az egész, szinte alig ül le vagy kétszer pár percre a film. Látvány tekintetében pedig mesteri, minimális CG-vel, rengeteg valós töréssel és igazi lángokkal.

    A Birdman-nem való összehasonlítást meg eleve nem is értem.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák