Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Dexar007 #74231 üzenetére

    Ilyen téren nincs semmi baj a Panasonic plazmákkal (legalább is 20-astól 60-as sorozatokig).

    Új Radeon-okkal, pl. R9 290-es kártyákkal én sem látom HDMI kimeneten a BIOS vagy UEFI post képernyőt, csak ha tisztán EFI módban bootol (UEFI setup-ban CMS letiltva, BIOS-ra nincs megoldás). Később már látni az OS képernyőjét, legalább is ha már telepítve van a driver (anélkül passz, de az új Windows-ok úgyis felraknak valamit update-ről is, ha még nincs, bár lehet hogy annak kell egy reboot, mire működni kezd, szóval próbálgasd: pihentesd, majd kikapcs, bekapcs).

    A TV menüjében Auto-ra kell tenni a méretarányt, letiltani a túlpásztázást és pixelcsúsztatást és nem árt kikapcsolgatni az ilyen módokat, hogy játék, fénykép, [nemtudommivanmégott] (*).

    A CCC-ben is ki kell kapcsolni az alulpásztázást és le kell tiltani az 'ITC Processing"-et (*)

    * ezeket azért csillagoztam, mert a kettő közül egy is elég kéne, hogy legyen: ha CCC-ben nincs ITC, akkor nem kell kikapcsolgatni az auto módokat (game, picture, stb), vagy fordítva, ha azok le vannak tiltva, akkor maradhat az ITC (ez jelzi, hogy váltson át, ha engedélyezve vannak), de legjobb, ha mindenhol kikapcsolsz mindent, mert sohasem lehet tudni.

    Továbbá a CCC először 50Hz-re fog állni, tedd át 60-ra, mikor nem 50Hz-es TV sorozatot nézel, úgy élesebb lesz és kevésbé vibrál a kép.
    Nem kötelező a Játék képmód, csak kicsit gyorsabb, ha játszol (a színek viszont rosszabbak), más előnye nincs (nem erről beszéltem, az almenükben van még valahol egy Játék auto-mód a CCC-s ITC-hez).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák