-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz Snoop27 #4800 üzenetére
Óvatosan az előzetesekkel, tavaly is hajmeresztő dolgokat tippelgettünk előre amiből nem is lett semmi. Ráadásul ez az észak amerikai felhozatal, lehet nálunk teljesen más lesz.
Emlékszem tavaly pl. a C3 mellett be volt harangozva egy X30 jelű HD ready plazma is aminek Európában nyoma sem volt.
-
junior11
veterán
Valahol azt olvastam, hogy február 20-án mutatja be a Pana az európai piacra szánt modelleket. Meglátjuk...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Narmiaren
tag
[TX-PF50G30]
Ez nem rossz ár.
Vagy benézek valamit? Van valami hátrány abból, hogy ez a "francia" modell? (ha jól tudom) -
Gabor970
addikt
eddig minden éven olcsóbbak és olcsóbbak lettek a készülékek. Kijön az új sorozat, biztosan jó vaskos nyitóárral. Aztán majd nyárra szépen esni fog. Na és, ha nem lesz 2D verzió? Akkor majd a 3D lesz olcsóbb. Többször ki lett már tárgyalva, én is egyet értek vele, hogy maga a 3D technológia gyakorlatilag nem okoz többletköltséget a gyártáskor. A szemüvegek amik pluszt jelentenek.
Annyira már mégsem kellene ódzkodni a 3D-től, hogy 2D-re se akarjuk használni.
Samsung 50C550 drágább volt mint az azt követő 51D550. Kinek fáj, hogy az már a 3D-t is tudja?Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Skillet
addikt
Úgy figyeltem meg, hogy a pana palettájáról mindig a G sorozat fogyott legjobban. Az valahogy olyan arany középút, nem? (Vagy lehet, hogy csak nálunk ez a statisztika?) Miért pont ezt venné ki a pana? Az is lehet, hogy a pana direkt csinálja, hogy a vásárlók egy másik típusra koncentráljanak?
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
salapp
addikt
válasz Gabor970 #4807 üzenetére
A pór Féta szóljon belőled.
Végülis egy Zombieland 2-ben biztos kíváncsi leszek majd, mennyire élet(halál)hű módon fröccsen a bél-lé az arcomba.
Mert, valljuk be, másra nem nagyon jó ez a jelenlegi 3d-technika (ami tényleg sokszor olyan, mintha csak síkbeli alakzatok egymás előtt eltolva látszódnának, de az még nem realisztikus szvsz)Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
nemisfontos
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Gondolkodom tévévásárlásban, s felvetődött a plazma is. max 150 lenne a keret rá.
perpill analóg adás van otthon, de lehet előfizetnék olyan csomagra ahol digitális is benne van. (Most egy régi crt van az albiban) Szeretnék sportműsorokat is nézni, s majd netről szedett hd filmeket, lejátszó+külső vinyó kombinációval. Kérdés hogy erre a célra milyen plazmát ajánlanátok? Én gondolkodtam a Panasonic VIERA TX-P42S30-ban.
Egyébként mi a lényeges különbség a Panasonic VIERA TX-P42S30 és a Panasonic VIERA TX-P42S30E között?
Kicsit offtopic de lehetőség még az LG42LK530 is (ez sima CCFL, LED lcd nem igazán izgat).
Összességében mi a véleményetek ezekről?
Előre is köszönöm! -
Skillet
addikt
válasz nemisfontos #4812 üzenetére
nem tudom a saturnban ven-e még akció, de ott a 42g30 most 160 ezer ha leadsz valami (akár nem működő) elektronikai biszbaszt. (amúgy 180ezer) járj utána pontosabban, ha érdekel. de szerintem nem hagyd ki
[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Gabor970
addikt
Miért csak 42-esben gondolkodsz? Annyira közel ülsz hozzá? (2m-en belül)
Egy ilyen TV megkívánja a digitális forrást, azzal sztem azonnal számolj, hogy az analóg kábelt el lehet felejteni. Mellesleg a 42S30 egy jó választás, de ha mindenképp csak 42-es kell, (nem fér el nagyobb/tényleg 2m-en belül nézed) akkor ahogy elöttem is írták, 160e-ért G30.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
nemisfontos
csendes tag
válasz Gabor970 #4814 üzenetére
Egyrészt a szoba méretei nem nagyon engednek nagyobbat. Júniusban tervezünk költözni máshova, ahol lehet elférne nagyobb tv, de nem biztos. Addig meg félek a vásárlással várni, mert ki tudja az árak hogy alakulnak az idei modelleknél. Tavalyit meg addigra szerintem nagyon nehéz lesz vadászni. Vagy tévedek?
Habár lehet addigra a keret is kicsit növekedne.
A digitális forrást én is gondoltam, hogy nem kerülhetem el. Eddig csak azért nem volt az, mert a kis tévéhez feleslegesen nem fizettem többet.
Egyébként láttam 50-es panát is a panashopban, 150-ért. esetleg utánanézek az adatainak.
Minden kritikát!tippet szívesen veszek, mert plazma terén csak pár napja kezdtem el nézelődni. Eddig LCD volt csak képben, de egyre inkább vonzz ez a típus. -
ZEN1TH
őstag
válasz Skillet #4809 üzenetére
Rosszul tudod. A C fogy a legjobban, mar sokadszorra, megis leallitjak a gyartasat. Elvileg iden mar nem lesz HD-Ready modell az EU-ban. A G30 kb masodik lehet az eladasok szerint ami eleg jo. Remelem lesz otvenes.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
Gabor970
addikt
válasz nemisfontos #4815 üzenetére
A plazma mellett itt biztosan sokan voksolnak, ahogy én is. Filmet nézni, TV-t nézni szerintem nincs jobb jelenleg. Az alap LCD-k képe elbújhat még a legharmatosabb plazma képe mellett is. A nem alap LCD-t meg még nem sikerült megnéznem, vagy nem volt tisztességes a forrás, vagy a beállítás.
Mondjuk ha fiatal vagy, és a költözés várhatóan még párszor befigyel /albérlet/, akkor valahol megértem a 42-est is. Egy 50-es költöztetése bonyolultabb mutatvány. Jellemzően a 42esek szinte bármely autó hátsó ülésén kereszten elférnek, ez nem ilyen egyszerű egy 50-es esetén. Biztos olvastad már, hogy ezeket szigorúan állítva szabad szállítani.
Én nem félnék várni a vásárlással, még nem láttam olyant, hogy hosszabb távon a trend nem lefelé ment volna árban.
Most itt sokan hangoztatják, hogy jajj nem kell 3D. A jelenlegi 3D tartalmak mellett akár meg is értem, de szerintem nem ördögtől való az sem. Korábban írtam, egy év alatt a samunál az előző modell árával azonos árra került az egy évvel frissebb, már 3D modell ára. Idén drága a GT, vagy akár az UT panasonic. Nem tartom lehetetlennek, hogy egy év múlva azt látjuk, hogy a jelenlegi G30 árával azonos áron GT50 lesz a polcokon.Persze a fentiekben sok a ha, és a találgatás. Én így gondolom.
Ha teheted, 50-est vegyél, az tényleg nagyon sokáig adja az "ezt megérte" érzést. Az első hozzászólás táblázatai alapján lődd be, hogy a várható nézési távolsághoz és a pénztárcád adta kerethez tényleg a 42 full HD való-e, avagy egy 50-es HD ready, esetleg fél év alatt még lehet a 150e-es keretből mondjuk 220e. (egyáltalán szánsz-e ennyit TV-re, mert én is tudom, hogy a megtehetem, és az adok érte ennyit nem ugyanaz)
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
slashing
senior tag
valamikor a nyáron szoba felújításra időzítve tervezek tv-t venni én plazmára gondoltam de kicsit nagynak érzem a legkisebbeket is.
A szoba egy kis szoba annak is a rövidebb felére kerülne a tv. <- 2,6m -> néztem én a táblázatot az első hsz.-ban de rohadt nagynak érzem a 2.6 méteren bellülre a 104-106cm alap plazmákat ebből ugye lejön hogy nem valószínű hogy a falon lesz plusz a másik oldalról lejön az ágy vagy az ülőfelület marad kb. 220 cm(de lehet hogy kevesebb). Hiába állnék át 720p-re és 1080p-re akkor is közelinek érzem ezt és szerintem már a szememet is mozgatni kéne hogy átlássam ilyen közelről. Én 32-37-ben gondolkodtam de ezen a táblázaton most nagyon elgondolkoztam hogy lehet a 42 sem rossz de valahogy nehéz elhinnem hogy ez nem túl nagy méret. Viszont plazmában alig van nem hogy 32-es de 37-es is... marad a led mint alternatíva? szerintetek?
(önmagában tv-zni a heti néhány focimeccsen sporteseményen kívül nem használnám főleg htpc hajtaná egy északkeleti fekvésű szobában amit gyakorlatilag csak délelőtt ér napsütés)
-
zsigus
őstag
válasz slashing #4821 üzenetére
Amikor megveszed nagynak fog tűnni (CRT-hez képest) a 42"-os is, de 2 nap és azon fogsz gondolkodni, hogy miért nem 50"-ost vettél. Én is kb. ilyen távolságból nézem, és bánom, hogy nem tudtam nagyobbat venni. Ha FullHD-t szeretnél ilyen távolságból 50" a minimum, a tökéletes FullHD-hez.
Plazmából pedig 42"-osnál kisebb már 2 éve nincs, csak maximum papíron a boltokban.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
2 méterről már az 50" is rendben van, ne félj a nagyobb méretűtől! Később megbánnád, ha kicsit vennél, bár plazmából nincs is semmi 42" alatt. Mi kb. 2,5 méterről nézzük, de simán elférne az 50-es helyett az 55-ös, de akár a 60-as is...
Ha létezne 55-ös G30, akár 20 %-os felárat is adtam volna érte.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
slashing
senior tag
Köszi srácok akkor 42" lesz, 50-et már tuti nem merném bevállalni így is fura lesz 17" crt monitorról váltani
-
ZEN1TH
őstag
A masik gond, hogy ha FHD TV-t szeretne valaki akkor csak 3D-s modell johet szamitasba az UT50 szemelyeben. Az alatta levo XT es X is csak HD-Ready, tovabba mindegyik filter nelkul erkezik.
Addig vegyetek G30-at ameddig van.
[ Szerkesztve ]
-
Tomics
addikt
De miért gond az, hogy tud 3D-t ha az árán nem látszik meg (gyanítom nem fog nyárra)? Ha nem érdekli, nem használja, azt kész. Egyébként engem sem érdekel, de volt alkalmam 3D-ben focimeccset nézni és nagy élmény
Sőt, a 3D-s panelek már tuti hogy szebb képet fognak adni mint a 2D-sek (2D-ben)PH! addikt since 2004
-
zsigus
őstag
Ha valóban nem fog meglátszani az árakon senkit nem fog érdekelni, ilyen szempontból. Legfeljebb nem kapcsolja be a 3D-t. De attól félek, hogy egy GT50 nem a G30 árán fog nyitni, és később, ha lejjebb megy az ára, akkor is biztosan lesz közöttük különbség.
Szerk.: Lemaradtam, sorry.
[ Szerkesztve ]
-
Tomics
addikt
Nyilván nem a bevezető árára gondoltam, hanem akkora mikor ennek a főszezonja van (karácsony közeledtével). De majd kiderül.
Egyébként én megvettem a 42G30-at 180-ért tavaly, ez nekem jó lesz vagy 2-3 évig minimum, addig tuti hogy nem költözök el és nagyobb méret nem kell 1,5 méter távolságra.[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Skillet #4809 üzenetére
A G-sorozat biztos, hogy nem a legjobban fogyó, azért legtöbbeknek az 50G30 ára már az elérhetetlen kategória, márpedig a legtöbben 50"-ban gondolkodnak. Legtöbb mindig a belépő kategóriás modellekből, így a C-ből és az U-ból fogy, de szerintem tavaly sok fogyott az S30-ból is.
Kivenni valószínű azért fogja a G-sorozatot, mert gyanítom most már csak 3D-s elektronikát illesztenek az erre alkalmassá tett NeoPDP panelek alá és a 2D-t ilyenformán elhagyják és csak a nem-NeoPDP paneles modelleknél (X és U) hagyják meg. Ez szerintem egyáltalán nem baj, a 3D nem valós árnövelő tényező, ugyanakkor a 2D képminőségre is jó hatással van a 3D-re alkalmas panel és elektronika.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
"Egyébként mi a lényeges különbség a Panasonic VIERA TX-P42S30 és a Panasonic VIERA TX-P42S30E között?"
Ezredszerre is: semmi, az E betű csak régiójelölés és egyes boltok nagy előszeretettel hagyják le.
Az említett LG LCD labdába sem rúghat mellette, az ne is foglalkoztasson!
Amúgy, ahogy az előttem szólók is írták, sokkal inkább ajánlott a 42G30, pláne, ha tényleg csak 42"-os méretben gondolkozol, mert az árban is teljesen elérhető (180 eFt), plusz ugye képiekben is, szolgáltatásokban is jóval többet nyújt, jobban testreszabható, kalibrálható, még az S30 nem.
Egyébként szerintem ha csak nyár végén válik igazán aktuálissá a vétel a költözés miatt, akkor nyugodtan várhatsz, addigra azért csökkennek az új modellek árai is valamelyest, plusz addig lesz minimum egy, de lehet, hogy két 5 éves garancia-akciója is a Panasonic-nak (lesz ugyanis olimpia és foci EB is és minden ilyen nagyobb sporteseményhez kötődően szokott lenni 5 éves akció). Plusz addig a kereted is növekedhet - ahogy írtad is - és bár szerintem az új modellek közül 50"-osra nemigen lesz elég (bár egy 50U50 simán kijöhet belőle), de a 42"-osokra már biztos, úgyis az a célod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ZEN1TH
őstag
Mint irtam a legjobban a C(X) fogyott majd a G. A tobbirol nem tudok de gondolom U, S. A 3D elektronika valoban jot tesz a kepnek, remelem az ST jo modell lesz iden, hiszen akkor jo vetel lehet a NeoPDP-t keresoknek. A VT allitolag nagyon jo lett, viszont mint tudjuk arban mar mas teszta. Azok az arak egyebkent erosen tulzoak amiket a PH hir emlitett. Nagyjabol olyan nyitoarakra lehet majd szamitani mint tavaly.
Egyebkent van esely arra hogy az ST-bol lesz itthon 65 es 55-os, persze ez meg sok mindentol fugghet.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
"néztem én a táblázatot az első hsz.-ban de rohadt nagynak érzem a 2.6 méteren bellülre a 104-106cm alap plazmákat ebből ugye lejön hogy nem valószínű hogy a falon lesz plusz a másik oldalról lejön az ágy vagy az ülőfelület marad kb. 220 cm(de lehet hogy kevesebb). Hiába állnék át 720p-re és 1080p-re akkor is közelinek érzem ezt és szerintem már a szememet is mozgatni kéne hogy átlássam ilyen közelről."
Hú, nagyon nem vagy képben a méretekkel. Hidd el, az #1. HSZ-ban szereplő táblázatok nem légbőlkapott adatokon alapulnak, hanem a szemed felbontóképességén. Ezen felül vagyunk jópáran a topicban, akik hosszú évek óta nézünk 50"-os és akár nagyobb TV-ket is, igen közelről.
Én pl. egy 50G20-at nézek átlagosan 2 méterről, de van, hogy közelebbről. Minőségi forrásnál (értsd: 720p és fölötte) abszolút nem fogod azt érezni, hogy közel ülsz, sőt, épp ellenkezőleg: az 1080p felbontás teljes érzékeléséhez 50"-os TV esetében 2 méteren belül kell ülnöd. Mozgatni kéne a szemed, hogy átlásd? Dehogyis! Számold ki, hogy pl. ha a mozi hátsó sorában ülsz, akkor arányaiban mekkora képfelületet nézel! Még ott, a leghátsó sorban is közelebb vagy a vászonhoz, mintha egy 50"-os panelt 2 méterről néznél, pedig ott már a moziban sem kell aktívan kapkodnod a fejed."Én 32-37-ben gondolkodtam de ezen a táblázaton most nagyon elgondolkoztam hogy lehet a 42 sem rossz de valahogy nehéz elhinnem hogy ez nem túl nagy méret."
A 32"-37"-ban kár is gondolkodnod, mivel ilyen méretű plazmát ma már nem gyártanak, a legkisebb is 42"-os, de 2,6 méterre igazából már az 50" is kicsi. Hidd el, tapasztalat! Egyébként sem tudsz elég nagy TV-t venni, 3 méterről már a 2 méteres átlójú vetített kép is hihetetlen élményt nyújt, pedig attól még az 50" is igencsak lejjebb van.
"Köszi srácok akkor 42" lesz, 50-et már tuti nem merném bevállalni így is fura lesz 17" crt monitorról váltani "
Nyugodtan vállald az 50"-t, ha anyagilag megteheted, mert a 42" kicsit lesz a fullHD tartalmakhoz, nem fog olyan élményt nyújtani, amit kéne neki, el fog veszni a részlet, ha 170 cm-nél messzebbről nézed! Ne ahhoz viszonyíts, hogy mekkora lesz a 17"-os monitorhoz képest, mert arra 2 nap után nem fogsz emlékezni, hanem ahhoz, hogy mi az a képátló, ami az adott távolságon belül alkalmas a teljes részlet megmutatására! Ebben nyújtanak segítséget az #1. HSZ táblázatai.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Minden esély megvan rá, hogy az ST50 korrekt vétel legyen, engem a GT50 mozgat, kíváncsi leszek, mi plusz hoz majd a GT30-hoz képest. Nyitóárakat tekintve én picit a tavalyi fölé saccolnék a 3D miatt, aztán szerintem gyorsan fognak azok az árak kopni lefelé, a 3D már nem akkora szám, ami sokáig indokolná a magasabb árfekvést, plusz ugye nem is nagyon lesz alternatíva a 3D nélküli modellek között, hiszen az X-en és a belépő U-n kívül nem lesz másik.
Hát igen, méretben sem ártana elmozdulni a középkategóriában sem az 50"-ról, mert erősen volna rá igény. Egy 55"-ost szerintem bármelyikünk, akik 50"-ost vettünk elfogadna zokszó nélkül, de korrekt áron egy 65"-osra sem mondanék nemet.
Get Moded!
-
slashing
senior tag
kezdek nagyon elbizonytalanodni
vegyük akkor kicsit a pénztárca felől a dolgokat 42" méretben nagyon mondjátok a 42g30-at ez a (TX-P?F?) - 172e ami az ideális pénzösszeg lenne meg mondjuk azt amit még kb. hajlandó lennék adni érte ha nagyon akarom az a 42GT30E (220e).
Szóval ebben a sávban de nem sértődök meg ha olcsóbban van akkor mi lenne az ideális alternatíva 50"-ra?
(Én amúgy úgy gondolom hogy ma már érdemes 3D-st venni mert mire lecserélném addigra már elég elterjedt lesz és egyre több filmet csinálnak direkt 3d-re, kb azt vizionálom mint a hd néhány éve csak kicsit lassabban, bár nagyon nincs szükségem azért rá mert animációs filmeket sose nézek azon kívül meg nem sok az értékelhető tartalom de bővül azért)
-
ZEN1TH
őstag
válasz slashing #4839 üzenetére
Saturnban 160k-ert megkapod a 42G30-at ami brutal vetel. 50U30 akciosan szinten kifoghato 170k-ert. A GT30 nagyon jo TV, az ara is kellemes jelenleg. 2m fole biztosan 50-est vennek, de szemely szerint megprobalnam ugy elhelyezni a 42G30-at hogy kozelrol tudjam nezni.
[ Szerkesztve ]
-
gabben85
csendes tag
Sziasztok!
Most nézegettem a plazma árakat, azt hittem padlót fogok! Tavasszal vettem 46s20 plazmát, és úgy látom most az új modellek jóval kevesebbe kerülnek. Ekkora áresés van a lcd/led tévék-nél is, vagy csak a plazmánál? -
slashing
senior tag
Hát most jól felcukkoltam magam ha nem lennék rutinos spórolós(mindig lekötöm ami van hogy ne tudjak hirtelen vásárolni ) akkor most lehet egyből rendelnék, mintha pedzegette volna valaki itt hogy lehet eltűnik ez a g30-as széria a polcokról? kb. mikorra várható ez? Mert én nyárra annak is inkább a második felére terveztem a dolgokat
-
DjKoxi
senior tag
Valamiért sokak hozzászólásából azt érzem, mintha a 3D ördög ellen való vétek lenne. Nekem 3 gyerekem van, (15év a legidősebb, és 6 év a kicsi), nekik kimondottan nagy élmény így nézni egy-egy filmet. nem zavarja őket a szemüveg, sem a 3D hibái, egyszerűen élvezik a plusz látványt! Én meg örülök az örömüknek, és sztem sok szülő így van ezzel.
-
Hsanyika1
senior tag
Ez egy automatikusan generált rendszerüzenet a Prohardver lapcsaládtól, amelyet azért küldünk, hogy garantáltan megtaláljon az információ egy fontos változásról: a belépés módja péntektől megváltozik a lapcsalád összes oldalán (prohardver.hu, mobilarena.hu, itcafe.hu, gamepod.hu, logout.hu, hardverapro.hu)!
A lényeg: az eddigi felhasználónév + jelszó páros helyett az e-mail cím + jelszó párossal lehet majd belépni oldalainkraA nickneved természetesen megmarad, csak annyi a különbség, hogy a Belépési mezőnél az e-mail címed kell beírnod helyette.
Fontos újítás, hogy mostantól két e-mail címet kezel a rendszer:
1. Belépési e-mail cím
2. Publikus e-mail címA belépési e-mail cím kötelező adat, ez az, amivel regisztráltad a useredet, ezzel kell belépni péntektől. A jövőben is módosítható lesz. Változás, hogy ez az e-mail már nem jelenik meg publikusan sehol! Ha azt szeretnénk, hogy legyen publikus e-mail címünk is (például, hogy a többi user könnyebben elérjen minket), opcionálisan megadhatunk egy olyat is a publikus e-mail cím mezőben. A kétfajta e-mail cím lehet azonos is, illetve a publikus e-mail címet az eddig megszokott captcha védi a spam robotoktól.
Köszönjük, hogy olvasol minket, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.
További jó fórumozást kíván,
a Prohardver csapata
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest