Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz tom_tol #44074 üzenetére

    "Sokkal érdekesebb ha idetéved valaki a "milyen plazmát vegyek" kérdésével és sok ezredszer írjátok le a következőket:
    - Hasonló árban Panasonic mert az mindenben jobb.
    - Mindenképpen vegyél külső média lejátszót mert...
    - Ha jelenleg nincs pénzed csak 42"-ra, akkor is várj és takarékoskodj mert az kicsi és nagyon megbánod.
    "

    Most erre mondjam azt, hogy iskolában matematika órán is hosszú-hosszú évtizedek óta oktatják az algebrát, geometriát, a trigonometriát, mert alapvető dolgok. Odamész szülőként trollkodni és megkérdőjelezni a tanárt, hogy mi pöcsért tanítják már évtizedek óta ugyanazt minden évben?

    Ez egy szakmai topic és nem fan-klub, épp ezért tényszerűen, tesztek, tapasztalatok, ehhez mérten aktuális árak alapján teszünk javaslatot. Az ide betérők nagy része azt sem tudja, hogy mi fán terem manapság a televízió üzletág, milyen készülékek vannak, azok mit tudnak, mi mire jó, mi mit jelent. Olyannyira nincsenek tisztában a legtöbben dolgokkal, hogy még a nézési távolsághoz választandó megfelelő méretet sem ismerik: lásd legutóbb 2 napja írta be valaki, hogy 2 méteres távolsághoz maximum 42"-t javasoltak neki a bolti eladók.

    Ezek után kissé trollkodónak tűnik (ismét) a hozzáállásod, amelyben leoltod a napjában több tíz segítő HSZ-t írókat, akik - igen: írd és mondd - képesek akár huszonötödször is leírni ugyanazt a mezei kérdezőnek, aki lusta beleolvasni a topicba (pedig tényleg nem kéne sokat, mert kb. pár napos periodicitással ugyanazon kérdések kerülnek feltételre és megválaszolásra - ezt vetheted az aktívan válaszolók szemére, csakhogy ez a kérdezők sara), lusta használni a keresőt. Toldozgathatom még tovább az amúgy sem rövid #1. HSZ-t, de a feltett kérdések alapján mindennapos általános tapasztalat, hogy a kérdezők tizede olvassa csak el.
    Pont az ilyen, a hozzászólásodhoz hasonló értelmetlen, gunyoros HSZ-ek miatt írok ide egyre kevesebbet, mert beleuntam, hogy mindig jön egy okos, aki megmondja a frankót az aktív közösségi tagoknak, hogy mit miért csinálnak szarul és hogy mennyire belterjesek. Persze érdemi hozzászólásuk igen ritkán van. Lehet jönni ide bátran írogatni, napi több órát feláldozva rá a szabadidőből és megválaszolni ugyanazt a kérdést igen sokadszor, meg lehet mutatni, hogy is kell ezt csinálni!

    De hogy érdemben is reflektáljak:

    "Hasonló árban Panasonic mert az mindenben jobb."

    Ha nem is mindenben, de 95%-ban ténylegesen jobbak az utóbbi 2 évben a Panasonic TV-i, szinte bármelyik kategóriában és ezt egyikünkkel sem a márkahűség mondatja, hanem a tapasztalat, a tesztek. Ráadásul árban sem feltétlenül drágábbak a TV-ik, vagy nem annyival, mint amennyivel többet érnek. De egyébként annyira imádom, hogy annak ellenére is le vagyunk márkabuzizva, hogy bőszen ajánlunk a Samsung-tól is TV-t - már amennyiben az a kevés szitu előfordul, amikor van is alapja a dolognak.

    "- Mindenképpen vegyél külső média lejátszót mert..."

    Tekintettel arra, hogy a gusztustalan marketinggépezet belenyomja a vevő pofájába a sok smart f*szságot és elhiteti, hogy ez a készülék aztán már mindent tud, ezért a mezei user azt képzeli, hogy megveszi a TV-t és minden smakkol. Aztán szembesül vele, hogy tulajdonképpen csak arra nem tudja kompromisszummentesen használni, amire vette: minőségi filmnézésre. Urambocsá igen, felhívjuk rá a figyelmet. Aztán vagy megfogadja, vagy nem, de ne várd már el azt egy szakmai topicban, hogy ez ne kerüljön felszínre. Elmondjuk azt is, hogy mire használható egy belső lejátszó, illetve azt is, hogy mire nem. Kész. Ha fáj, ne olvasd, megkaptad a számodra fontos infót, ennyi.

    "Ha jelenleg nincs pénzed csak 42"-ra, akkor is várj és takarékoskodj mert az kicsi és nagyon megbánod."

    Az imént kifejtettem, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában az adott nézési távolsághoz tartozó korrekt méretekkel. Ha gondolod, kiegészítem az #1. HSZ-t egy olyan statisztikával, hogy az elmúlt 5 évben a topicba látogatók közül hányan vettek 42"-os TV-t, azt hányan mennyi idő alatt kezdték el kicsinek érezni és hogy hányan cserélték le 50"-os, vagy nagyobb méretű TV-re. Meglepődnél, de asszem nem árulok el titkot, ha azt mondom, hogy 90% körüli az arány.

    Még egyszer: senki fejéhez nem tart senki fegyvert, hogy olvassa ezt a topicot, vagy hogy ide írjon. Hosszú évek alatt sok troll megfordult itt, aztán kikoptak, ugyanakkor a topic igen sokaknak nyújtott már hasznos infókat és ez legalább 5-10 ember érdeme, akik többé-kevésbé azóta is jelen vannak. Akinek nem tetszik, az mehet az index fórumra, a hwsw-re, az avx-re, sorolhatnám, de hadd ne tegyem.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák