Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fogash

    tag

    válasz Ispy #39393 üzenetére

    van viszont az az user-csoport, aki baromira rühelli, hogy 40db távirányító hever a dohányzóasztalon, és ha a hangosításnál bonyolultabb műveletet akar végrehajtani, akkor elektrotechnikusi végzettség kell hozzá. Nálam most a következők vannak (úgy, hogy a házimozi-erősítő távirányítója viszi a tévé és a dvd alapfunkcióit is):
    - házimozi-erősítő
    - tv
    - dvd-lejátszó
    - médialejátszó
    - kábeltv beltéri egység
    - videorekorder (igen, még ilyen is van, bár már csak porfogó...)

    ebből alaphangon minimum 2db (házimozi+beltéri) nyomogatós, egy sima váltás a médiaplayer és a tévéadás között két távirányítón 3-4 gomb nyomogatását jelenti.

    Ehhez képest vágyálom az egy tévé, amiben benne vannak a médiaplayer funkciói, meg vissza tudja vezérelni az erősítőt, hogy egy távirányítüót kézbe véve, akár egy ("makró" lefuttatásával) gombnyomással is át tudjak állni tévéadásról filmnézésre, ne kelljen 5 percig gépészkedni a képi- és hang- inputok, képarányok, felbontások stb. beállításával.

    Ha a tévé lejátszója ráadásul tud 24fps-t (ami már nem elérhetetlen manapság), meg a hangot is kiadja rendesen az optikai kimenetre, akkor a tököm kavarjon a buta, nehézkesen kezelhető és lassan reagáló WD herkentyűvel (ami amúgy a tesztek/fórumok szerint valami kurvajó cucc), csak nekem gondolkodik 10 percet, mire betölt egy kib @szott jutub kezdőoldalt, ahol a fele videó csak PC-n nézhető, nem médiaplayeren...

    És gondolom ezzel nem vagyok egyedül, szóval van reális kereslet az all-in cuccokra. Ahogy az apple-termékekre is, mert nem akar mindenki androidot, meg vindózpécét konfigurálni, csak működő eszközöket akar. Te a kezeléskényelemben engedsz, én a kadenciahelyességben (ha kell). Ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák