-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz DM-Fan #37750 üzenetére
És ez fordítva is igaz kellene, hogy legyen. De sajnos nálam nem így van. Ott tartok, mint az előző tévémnél, attól azért kellet megszabadulnom, mert "sütött" a feketéje.
Most 352 óra van a GT50-ben, ebből az első 350 órában rengetegszer rácsodálkoztam (nappali tévézés közben is), hogy milyen gyönyörű a feketéje és a színei. Most meg sírhatnékom van
Természetesen tudom, hogy nem teljesen fekete a fekete, de ezt előtte csak akkor láthattam, ha alkalmazkodott a szemem a teljesen sötéthez, és ha már volt tartalom a képernyőn, ezt a derengést nem lehetett látni. Most nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Pedig egyszerű: ha be van kapcsolva a TV és bármilyen módban vagy, kivéve dinamikus, akkor a menüből kikapcsolt kép esetén is drive sorok vannak a panelon - azaz nincs kikapcsolva a képernyő - olyan mintha egy fekete képet mutatna. Ilyenkor lehet megnézni, hogy mit tud fekete szintben panelból. Pl itt lehet a FW hibát észrevenni a pro és a THX mód közt. Próbáld csak ki!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Én a helyedben - bár ugye nem látom amit írsz, de bizonyára szar a helyzet, szépen reggel az lenne az első dolgom, hogy kicseréltetem velük az egész TV-t újra. Ugyanis a szerviz nem szakszerűen végezte a panelcserét, nem kalibrálták hozzá a boar-ot, vagy a panel drive elektronikát, mert amatőr dilettáns seggek. Ha kell igazságügyi szakértőt hívnék az ügyhöz.
-
dedy70
tag
válasz pokerarcsuny #37707 üzenetére
A UPC-nél csak saját Mediacard és a hozzá párosított kártya használható, egyedileg vásárolt CI modul nem. Az sd-s Mediacard ingyenes a hd-ért 1000 Ft-ot kell fizetni havonta, ennek ellenére én hd tv-hez utóbbit ajánlom, mivel 19+2 hd csatornát nézhetsz minimális felárért cserébe.
-
őstag
válasz hunspikey #37752 üzenetére
Kipróbáltam és láttam is a különbséget.
Még valami szembetűnt, a fekete részeken elvesznek a részletek. HD tv adón eddíg szépen lehett látni a zakók mintázattát, most meg teljesen homogén (de lehet csak átöltöztek). Mindenesetre úgy gondolom csökkent a részletesség a sötét helyeken.
-
-
BBéci
legenda
Átérzem a helyzetedet, kegyetlen szar lehet.
El kellene vinned a tévét valakihez, akinek ugyanolyanja van és egymás mellé tenni őket. De előtte jelezni a szerviznek, hogy átverve érzed magad és utána fogsz járni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #37736 üzenetére
A szűrő egy olyan dolog ami csak akkor kap szerepet, ha van környezeti fény.
Plusz mikor maga a TV gyárt környezeti fényt, például egy 2.35:1 arányú film világos jelenete visszatükröződik a világos falról (vagy épp bútorokról, esetleg egy világos ruhadarabról, amit viselsz), és elkezded látni a falat (vagy akár önmagad) az alsó-felső fekete sávokban a film körül...
Egy jó filter erre tökéletes. Bár sokkal jobb, mint a semmi, az igazán erős nappali fénnyel csodát azért mégsem tesz, ezt a jelenséget viszont gyakorlatilag maradéktalanul elhárítja egy közepesen jó szűrő is.
(A jó szűrő másik ismérve pedig, hogy csak tükröződést vesz el, mást, például csillámporos hatást nem ad hozzá a képhez, és nem maszatolja össze a pixeleket. -> Ugye aggressive 3H AR filteres matt LCD-k? )
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
hunspikey
őstag
válasz janos666 #37761 üzenetére
"Plusz mikor maga a TV gyárt környezeti fényt"
Nagyon igaz - ezt el is felejtettem - bár az is környezeti fény - ugye
Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy hacsak nem verőfényes direkt besütő napfény van, akkor általános TV-zésre tökéletes a filter. Nyilván amennyiben az ember egy jó sötét képi világgal megáldott film élvezéséhez (pl Immortals) be kell, hogy sötétítsen, de szerintem ez még egy 400 cd/m2-es LCD-nél is így lenne.
[ Szerkesztve ]
-
pokerarcsuny
tag
Üdv !
Észrevettem , hogy az egyik 1080p filmnek a végén ,mikor megy a felirat a fekete hátérképen ,akkor a feketében csíkok vannak , nem tudom sajnos lefényképezni !
Lehet csak a film ilyen szar, de lehet hogy a TV-vel lesz valami ?
-
Ispy
veterán
válasz pokerarcsuny #37763 üzenetére
Line bleeding a neve a jelenségnek és plazma betegség.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ijk
nagyúr
Line bleeding lesz, ami szerintem a leglátványosabb plazma betegség, mégse nagyon beszélnek róla:
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
hunspikey
őstag
Minden plazma csinálja, bár a felsőbb kategóriások messze nem annyira mint azon a zöld képen ábrázolt jelenség. Érdekes, hogy ezt valóban nem nézik semelyik teszten sem...
-
norral
aktív tag
válasz hunspikey #37766 üzenetére
Ez az egész nem függ azzal össze, h "környezetbarátnak" kell lennie, és nem kap elég kakaót a sor? Ha nem lenne ez a "nem fogyaszthat többet, mint..." júúróbullshit, akkor nem lenne/lehetne jobb ez is, mint a fényerő?
(Nem feltétlen neked szól a kérdés, remélem majd János is olvassa)
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Valaki tud, valamilyen egyszerűen használható logóeltávolító programot? Próbálkoztam már párral, de nem jött össze.
-
kolosszus87
senior tag
Ma megrendeltem az 50UT50-et Digicam shoptól, 2 év hivatalos Pana garanciával, 2db bontatlan példányuk volt már csak. Remélem nem lesz semmi hibája.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Franky2Ster
senior tag
Van valami hasonló mit a youtube ahol vannak 1080p-s filmek magyarul?
-
sad_Vamp
őstag
válasz Franky2Ster #37773 üzenetére
Van, úgy hívják mozi....
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Gicz
addikt
válasz Franky2Ster #37773 üzenetére
van, torrent a neve... :
-
sad_Vamp
őstag
válasz Franky2Ster #37775 üzenetére
Mindannyian tudjuk, hogy amit tulajdonképpen Te keresel az T-vel kezdődik és orrent-el végződik. Használd.
Közben látom már más is megfejtette
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
benceb77
tag
Szia Heffi!
Ezek a sávok és tenyérnyi foltok a jobb alsó részen szinte ugyan olyanok mint amiket én linkeltem nemrég. Érdeklődöm, hogy milyen volt a szervizesek hozzááállása, mert én is tervezem bejelenteni. Nálam ugye az a helyzet, hogy egyre intenzívebben volt látható a jelenség.
A panel csere mennyi időt vett igénybe? -
Franky2Ster
senior tag
Igen van torrent is de youtube kényelmesebb!
Most szedtem le egy Mkv-t és osztottam meg a TV-nek a gépről de sajnos azt írja Mkv-ra,hogy nem ismeri a fájl formátumot.Mit játszik így le ami HD-s ? -
Neszójábe
senior tag
válasz Franky2Ster #37782 üzenetére
Nincs warez!
Használd a jutyúbot, neked az való.
Ha szeretnéd megtanulni a kölcsönzést, nézz utána a neten, vagy más fórumban.
Ami pedig off, azt rakd off-ba, de ebben az esetben inkább ne is írd be...Kérdésedre válaszolva, milyen tv-d van?
[ Szerkesztve ]
Peace
-
sad_Vamp
őstag
válasz Franky2Ster #37782 üzenetére
ilyen jellegű problémákra ajánlom figyelmedbe:
és innét kezdve lehet is menni a másik topicba kérdezgetni
-
Franky2Ster
senior tag
válasz sad_Vamp #37784 üzenetére
Gondolkozom média lejátszón de addig ideglenesen nem marad más csak a youtube vagy,hogy megosztom a PC-et és onnan játszom le amit tudok.Igaz az mkv-t próbáltam az előbb az nem ment most egy BD50-et töltök hátha.
(#37783) Neszójábe
50UT50 -em van most tesztelgetem.Igen tudom,hogy mi a torrent és a kölcsönzéssel is tisztában vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz benceb77 #37780 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy kétségbe vagyok esve, mert igaz sávmentes a tv, de valahogy nem tetszik a képe. Amúgy kb 3 hét volt a csere a bejelentéstől, ebből csak az utólsó 6 napon volt náluk a készülék. 2 hétig az alkatrész megérkezésére vártak.
Viszont megkérnélek, hogy nézd meg a GT-n, hogy nálad is ennyire tükröződik a kép kikapcsolt állapotban?
-
Dexar007
veterán
Csak nálad tartott ilyen sokáig? Mert ha mindenkinél ilyen hosszú idő,akkor nem tudom,hogy lehet jó supportról beszélni.
Én amikor a Samsungnak cseréltettem a kijelzőjét,akkor péntek délután 3-kor hívtam fel a központot,ott annyit mondtak,hogy jelentik a legközelebbi szervizpontnak és majd keresnek. Rá fél óra felhívott a gyöngyösi szervizes,hogy eljönne megnézni.Megvizsgálta,még itt nálam telefonon megrendelte az új kijelzőt, (ha van belső raktáron akkor 3 nap ha nincs akkor 1 hét múlva jön ). Természetesen nem volt náluk,ezért külföldről rendelték meg,ha jól emlékszem Hollandiát mondott,de így is szerdán már itt szerelték össze a nappalimban a tv-t. Vagyis hétvégét nem számítva 3-4 nap alatt lezajlott az egész.Give me your cum,bull!
-
Kernel
nagyúr
válasz norral #37768 üzenetére
Nem erről van szó, a cellákat meghajtó végfokozatoknak is van belső ellenállása, valamint a hozzávezetésnek is, amin az áram nagyságával arányos feszültség esik. Elektronikus trükkökkel ezt lehet némileg kompenzálni, de teljesen megszüntetni nem.
A Kuro plazmák állítólag pontszerű letapogatással működtek, hasonlóan a képcsőhöz, ahol egy sugár pásztázza végig a képernyőt. Mai panelek viszont egész soronként adják le a képet.
Vagyis a jelenség csupán azzal rokon, amikor mondjuk egy utcában is bekapcsolnak igen sok fogyasztót egyszerre. A feszültségcsökkenést minden lakó észrevenné, ahogy halványulnak az izzók, a táptranszformátor belsőellenállása és a vezetékek együttes ellenállása miatt.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Egy 1 éves Samsung PS51D550 tv-re, ha meg szeretném vásárolni, mennyit szabadna költeni?
Még 2 év garanciával, 2 szemüveggel, dobozával, hibátlanul...A 1026-os firmwarere van valami megoldás? Vagy meg kell vele barátkozni...
Előre is köszi.
* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
Franky2Ster
senior tag
Ti mivel takarítjátok a panelt? ( Gondolom nem kalapáccsal )
-
Gabor970
addikt
válasz Franky2Ster #37785 üzenetére
Ha panasonic tévét vettél, akkor ne gondolkozz media playeren, hanem muszáj lesz venni. A panák nem jók ebben, a samuk sokkal inkább mindenevők, de ott is vannak hiányosságok bőven, én spec megtanultam azzal élni. Panánál mindenki belefut a nem megfelelő feliratkezelésbe is, meg sokkal gyakrabban van "nem támogatott formátum" üzenet. Amúgy hiába kényelmes a youtube, ugye nem gondolod, hogy lesznek olyan weboldalak, ahol egy klikk és nézed a filmet 1080p ????
Bunkó vagyok, de ilyen ötletek után szoktak jönni a " milyen firmware-t kell leszednem, hogy az UT50-ből GT50 legyen? Azt hallottam van valami megoldás...."
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
norral
aktív tag
válasz Kernel #37788 üzenetére
Na így kell valamit megmagyarázni. Magyarul Pio foglalkozott a kérdéssel, és költött rá, míg a Panának ez nem prio, gondolom mivel túl költséges lenne javítani ezt a "hibát".
Ez az a jelenség, ami miatt komolyan csalódtam anno a plazmában, azért szóltam hozzá, mert tényleg kíváncsi vagyok, mi okozza pontosan, ezúton is köszi a kimerítő választ.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Franky2Ster #37793 üzenetére
Többször írtam már: alap poreltávolításhoz a legjobb a Pronto Duster pamacs. Nem szöszöl, nem karcol, ellenben az utolsó mikronos porszemet is lekapja a panelről.
Ha makacs szennyeződés van (pl. ujj- vagy tenyérlenyomat), akkor alapesetben enyhén nyirkos szarvasbőr, vagy mikroszálas kendő jöhet szóba. Vegyszert, oldószert messziről kerüld! Ha nagyon nem hozza le a nedves kendő sem, akkor végső esetre marad a direkt plazma/LCD kijelzőkhöz készült törlőkendő, amiben van valamilyen enyhe tisztítószer, többnyire nagyon alacsony koncentrációjú alkohol.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest