Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    3D-ről egy rövid vélemény:

    Sajnos 3D BD-t nincs jelenleg módomban kipróbálni, így csak osztott képernyősről tudok nyilatkozni.
    Először is a szerdai meccs igen jól mutatott, már-már mintha a lelátón ültem volna és egy ablakon át néztem volna a meccset. Filmeknél is azért kijön a hatás, habár nem olyan látványos mint amit vár az ember. 21:9-es filmeknél azt kell mondjam kicsi az 50", 16:9-nél tökéletes.
    Általában mélysége van, inkább kifejezetten 3D marketingre kihegyezett rövid anyagoknál jön ki a kép. Persze ez a kifelé jön problémás dolog, mivel nyilvánvalóan a képernyő mérete korlátozza ezt az élményt (a keret vonalát nem fogja semmi elhagyni ahogy azt várnánk).
    Tegnap megnéztem az Aranyhajat, egyébként is szeretem ezt a mesét, de azt kell mondjam itt éreztem először igazán ütősnek a 3D-t. Ennél az animációnál mondtam azt hogy tényleg annyit ad az élményhez, hogy ezentúl csak 3D-ben akarom látni.
    Ez egyébként pontosan megmutatja mi a gond a 3D-vel, egyszerűen kevés a tartalom. Filmeknél nincs meg az a plusz amiért kényszerem lenne feltenni a szemüveget, marad a CGI, animáció. Sajnos ezekből pedig nagyon kevés a minőségi tartalom. További hátrány a gyors mozgások szétesnek, a színek nem tökéletesek, a fényerő miatt nagyobb a ditherzaj, ami bizony közelebbről nézve időnként látható.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák