Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz szp1 #6964 üzenetére

    Hogy mit szólok hozzá? Azt mondom rá, hogy nagyrésze baromság:

    "plazma előtt van egy üveglap kontraszt javítása céljából, ezért a saját fejünket látjuk benne, ha nincs sötét"

    Nem értem miért kellene tovább növelni egy 40.000:1 NATÍV kontrasztarányt. Az LCD-k nagyrésze csak álmodhat ilyesmiről, azok csak dinamikus kontrasztban mutatnak nagyot és még így sem érnek a plazma közelébe kontraszt tekintetében. Az üveglap nem ezt a célt szolgálja.

    "plazma feketéje világosszürke, ha rásüt a Nap"

    Az LCD-nek meg soha nincs feketéje, technológiából adódólag, ott mindig világosszürke. Hozzáteszem, hogy a plazma feketéje napsütésben sem világosszürke, maximum a képernyőn tükrözőnek a szoba tárgyai, de ez nem volt különb a CRT-nél sem. A plazma feketéje éjjel-nappal sokkal inkább fekete, mint az LCD-é.

    "LCD HD: 1366x768 (de van 1280x....). Plazma HD: 1024x768. Képarány 16:9 mindkettőnél."

    Ebben a formában ez sem igaz, a HD-Ready (nem HD!) plazmák 42"-ig 1024x768 felbontásúak, e fölött azok is 1366x768-asak, de egyébként sincs jelentősége, semmit nem veszel észre abból, ha a 720p-t, vagy az 1080p-t nem 1366x768-ban, hanem 1024x768-ban nézed, mert a skálázó elektronika ezt tökéletesen kompenzálja.

    "Plazmánál nagyobb a távolság a képpontok között és általában kisebb a fényerejük."

    Ez a kijelentés arra sem méltó, hogy kommentáljam. Ha ugyanakkora a méret és ugyanannyi képpont van ezen a területen, akkor miért is lenne nagyobb a távolság a képpontok között. Egyébként meg mire megy az LCD a fényerővel, ha kontraszt nem párosul hozzá. Be tudom úgy állítani a plazmát, hogy kiégesse a szemed, olyan fényereje és kontrasztja van, ezt LCD-vel nehezebb produkálni úgy, hogy a kép élvezhető is maradjon. Mondjuk nem értem miért cél az, hogy a TV kiégesse az ember szemét, ez nem olyan dolog, mint az autóknál a végsebesség, hogy annál jobb, minél magasabb. Az optimális értéken kell jól teljesítenie és szép képet adnia, és ebben a plazma eléggé ott van.

    "a plazma vibrál. Valamelyik kevésbé."

    Megnézném, hogy egy 600 Hz-es plazmán hol tapasztal vibrálást. Amúgy az emberek nagy része a 100 Hz-en működő plazmákon sem tapasztal vibrálást.

    "Kontrasztosabbnak tűnik a plazma az elérakott sötétítő miatt, de nem hinném hogy szebb."

    Akkor most hiszi, vagy tudja? Ez az "elérakott sötétítő" érdekes fogalmi meghatározás, kíváncsi lennék mire gondol. :DDD

    "Ami nem jó "márka": Orion, Thomson. Az utóbbit különösképp kerüljük, mindenből. "

    A Thomson-t nehéz is lenne nem kerülni, mivel úgy kb. másfél éve kiszállt a szórakoztató elektronikai iparból.

    "Ez csak egy vélemény, nem kell elfogadni, és nem a vita kirobbantásának céljából írtam le.
    Akinek plazmája van vagy akármi, nem rossz készülékek, akik vásárlás előtt állnak, azoknak szólt."

    Bah.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák