Hirdetés
Aktív témák
-
pabadam
aktív tag
Online rendelhető ''Visio'' márkájú 42 colos HD plazma TV-t láttam a neten, 2600 dolcsiért..
"...I'll never stop looking..."
-
pabadam
aktív tag
Saturn szórólapon faszájos 37 colos Panaplazma fél milka, igaz még nem HD.
[Szerkesztve]"...I'll never stop looking..."
-
pabadam
aktív tag
Hm, most olvastam az Indexen, hogy pár százat már el is adtak alig néhány óra alatt rögtön a nyitás után. Ughh..
-
ponti_ak
addikt
Elolvastam a topikot, és beleakadtam ebbe a hsz-edbe.
Szóval: Ismerősnek van Plazma tévéje kb 1,5 éve. (Sajnálom is szagényt emiatt... ) 4:3-ban nézik a TV-t rajta, DVD ritkábban, és emiatt jól látható ''kopás'' látható a gyakrabban használt felületen, tehát a két szélső csík színmélysége nagyobb... magyarul sötétebb rajta a fekete, élesebb a kép, stb.
Nem értek annyira hozzá, de tényleg látni lehet rajta. Nem mondom, hogy zavaró, de lehet, hogy 1 év múlva már feltűnő lesz a különbség a két felület között, annyira hogy akár zavaró is lesz...
Ugyanezt az LCD-kről nem hallottam, valami dereng, hogy pont emiatt ajánljlák/ajánlották inkább azokat..
Cáfoljatok meg, pls. ha hülyeség, én csak az eddigi tapasztalataimat mondtam el.
üdv: ponti_ak -
-
Latabár
csendes tag
Én csak azt nem értem, hogy akinek telik egy másfélmillás plazma tévére, annak nem telik dvd-re? Ha nekem annyi pénzem lenne, akkor nem hinném, hogy valaha is néznék még filmet aviban...
-
Latabár
csendes tag
válasz Cathfaern #61 üzenetére
Nem egészen, mert pl. az én gépem is 200k+ volt, de sok ideig kellett rá gyűjtenem, másrészt a gép egy kézzelfogható dolog, ott van , meg lehet simogatni, még csillog is. Míg mondjuk egy játékproginál azt sem lehet tudni, hogy tényleg olyan-e, mint aminek írták, illetve amilyennek a demoban látszott. Tudom, elég kikezdhető ennek az érvnek a logikája, de nem is mondtam, hogy ez teljesen logikus. Egyszerűen csak sajnálom rá a pénzt. Míg a plazmatévét pusztán csak szórakozásra veszi az ember. Azért ne kövezz meg, ha nem értesz egyet.
-
pabadam
aktív tag
Igen, LCD-nél nem áll fenn a beégés. Viszont az LCD nem jön be az utánhúzás és a ''kockák'' miatt.
De pl. a 1.5 évvel ezelőtti plazmák sem voltak még túl jók. Mostanában kifejezett ''beégésvédelemmel'' látják a legújabbakat, legalábbis a Panasonic honlapján ilyeneket írnak, persze nem tudom, mennyire lehet hinni ilyennek.
Aztán egyre újabb szolgáltatások is jelennek meg, pl. megnövelt élettartam. De az mekkora lol már, hogy 4:3-ban plazmázik?!"...I'll never stop looking..."
-
törölt tag
csak átfutottam, ezért bocs, ha már volt, de nem a hdtv-k lesznek majd azok, amikkel lehet élvezni a digitális tévézést?
-
pabadam
aktív tag
Ja és olyanokat is hallottam, hogy a régebbi plazmákból elillant a gáz idővel szerintetek ez igaz lehet?
No, de a lényeg, hogy a Pana és a Sony már lassan a hatodik - hetedik generációnál tart és ezek bizony már elég kiforrott termékek. Szóval szerintem a beégés meg ezek a típus gyermekbetegségei voltak."...I'll never stop looking..."
-
pabadam
aktív tag
válasz #54715584 #65 üzenetére
De igen, valóban, sőt már lehet kapni HDTV-s plazmákat is, igaz egyelőre még borsos áron. Csakhogy Mo.-n (na jó, egyelőre csak Budapesten) már lehet fogni digitális adást, tehát ezeknek az ára is lassan megyeget majd lefelé, csak győzzük kivárni.
-
törölt tag
igen, talán pont vmelyik ph! cikket olvastam az indításról, de nem emléxem pontosan, hogy 2008 vagy 2010 volt az az időpont, amire azt mondták, hogy akkor már így fog folyni a tévénézés... bár erre én nem innék mérget, hogy tényleg így lesz ez minden háztartásban
egyébként ez a digitális tévézés műszaki háttere nekem nem teljesen világos, ez nem ugyanolyan, mint a mostani digitális műholdas adások, annyi klönbséggel, hogy majd kábelen jön az adás? vki homályosítson föl persze szigorúan csak a plazmatévék témaköréhez kapcsolva -
ponti_ak
addikt
Hmm, kösz az infókat.
''Aztán egyre újabb szolgáltatások is jelennek meg, pl. megnövelt élettartam. De az mekkora lol már, hogy 4:3-ban plazmázik?!''
Szvsz az a baj, hogy attól még, hogy plazmája van, a Jóestétmagyarország, meg a Pokémon ugyanúgy 4:3-ban jön a csigatévén mege a kartúnnetvörkön.... vagy nem??
Szerintem ezért nézik sokat 4:3-ban (16:9-re állítva mindig ''dagadtak'' lennének az emberek a normál TV-ben....legalábbis nekem igen....bár csak 4:3-mas tévém van ''soft'' 16:9-cel, de az eztet csinálja....mindegy, ha legközelebb megyek hozáájuk, kiprószálom.)
Namost lehet, hogy megint baromságokat mondtam...
[Szerkesztve] -
törölt tag
egy komolyabb tv-n nem jelent gondot a váltás... nem is kell olyan komoly tv
egyik ismimnek vmi 80e-s tv-je van, ami árban még nem is olyan nagy összeg, viszont sokat tud... kétségkívül 16:9-ben és szuperszéles módban ''kicsit'' mást látszat 4:3hoz képest, viszont kis idővel meg lehet szokni és nincs kövérítés...
pl dvd nézés után soxor maradt szuperszéles módban a tv, és ilyenkor csak a 4:3as közepét láttam teljes szélességben
16:9ben már belefértek a többi testrészek is
egyébként ekkora összegnél már legalább 4-5 féle módot tudsz váltogatni, de szvsz én inkáb vennék egy 72es 4:3as tv-t, mint egy 80 centis 16:9est...
de lehet pár év múlva mikor jönnek majd a plazmák ezerrel meg digitális műsorszórás, addigra megváltozik majd a közvetített kép, és lehet nem csak a hangsávok között tudsz majd váltani alapból, hanem a képméretek között is
ja és amikor tv-t nézel, akkor a 16:9es képnél ''összemegy''
viszont ha dvd-t nézel, akkor éppen az ellenkezője, széthúzza a képet
mi a fene, 8 perc után még tudok szerkeszteni?
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
válasz #54715584 #70 üzenetére
Bocs, az oda-vissza kövérítésbe lehet, h belegabajodtam...
Köszi az infót, én is gondoltam, hogy annyira nem gáz ez (megoldható, persze), csak nem tom mér így nézik akkor aztat a plazma-kütyüt...
Más: megnyugodtam, mert 4:3-mas 72 cm-esem van, és párszor már gondolkodtam, hogy jobb lett volna 80-as 16:9-es,de ezexerint más szerint se ér sokkal többet....
PS: no flame, de 4:3-mas 72-esből 80k-ért van most (S*t*rn-ba) JVC. Szvsz nagyon megéri a pénzét...
Mennem kell.
üdv: ponti_ak -
törölt tag
a 72es 4:3as csak szvsz
persze a 16:9en mennyivel jobb a dvd, de hát az átlagember nem csak azt nézi és ezen a tv-n is lehet élmény egy 16:9es film
nekem csak sima 55 centis tv-m van, és amikor konvertálom a filmeket, mindig 16:9-be csinálom, a tv-n meg van nagyítás opció, ami kicsit széthúzza a képet, így pár centi fekete csík kivételével befedi az egész képernyőt
persze ennek van annyi hátránya, hogy mivel a 16:9 az alul-felül letakart 4:3as képméret, a konvertálásnál elveszik pár centi a 2 szélből is legalábbis tomb raider közben angelina jolie könyöke már nem fért bele a képbe, dehát nmem is az a lényeg
és ahogy néztem most az x-men a retekkklubbon asszem, ott is sokkal kevesebb látszódott a filmből, mint pl a dvd-n vagy a moziban ott is vagdostak mindenhonnan...
na mind1, vegyük úgy, hogy a plazmatévék is ugyanezt csinálják -
ponti_ak
addikt
válasz #54715584 #72 üzenetére
Hmm, ügyes...
9 db smiley, nem semmi, ez még talán az én átlagomat is veri... ..én se tudom türtőztetni magam néha... mint mostis...
Ez a retekklub naon tetszik, még nem hallottam... viszont nem csak a képből vágnak, hanem a film hosszából is: kivágják a legdurvább -és általában egyben a legjobb - részeket. ...hallottam pár anyázást itt már emiatt...
. -
pabadam
aktív tag
Megjelentek a Panasonic 7. generációs professional HD modelljei! További info a www.hazi-mozi.hu-n!
-
pabadam
aktív tag
Voltam a Mammutban és bizony szép dolgot láttam. Egy 60 colos Sony KE akárhányas plazmát hajtották épp akkor egy Blue-Ray lejátszóval. Aszonták, hogy a lejátszó 1 milka körül van.
-
gubri
csendes tag
sziasztok
7 méteres nappalimba tv-t vennék.
plazmát?
hallottam, hogy csomagolássérült műszaki cikkek közül Lg plasmát már 400 eft árom lehet kapni (áfával).
lesz olcsóbb?
mit jelent a kétféle: PC Signal 1280x1024, 852x480 felbontás?A tudás hatalom. Miért nem hallgat rám senki?!
-
Egon
nagyúr
Félig off:
Karácsony előtt néztem plazmákat az MM-ben. Volt 3-féle Pana egymás mellett (olyan 82 cm körüli képátmérővel, ha jól emlékszem). A két olcsóbb asszem 500K körül volt, a drágább meg 800K alatt picivel.
Mindhárom TV-n az Oroszlánkirály ment (nyilván DVD-ről). Feltűnt, hogy a két olcsóbbik cuccon egyáltalán nem volt ''nyugodt'' a kép (pl. az egyes szereplők körvonalai, különösen az éles színátmeneteknél, finoman remegtek), míg a drága cucc képe tökéletesnek volt mondható.
Érdekelne, hogy technikailag mi áll a jelenség hátterében, és pusztán a specifikációkat olvasva, ki lehet szűrni az ilyen ''gagyibb'' verziókat?
A másik kérdés: tud valaki valamit kifejezetten számítógépes használatra tervezett plazmaképernyőkről? TFT-t nem szívesen vennék a hátrányai miatt (utánhúzás, nem túl jó színhűség stb.), míg a plazma tökéletes választásnak tűnik, és 17-19 colos méretben nem is lenne olyan drága..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
szesa
senior tag
Bővebben: link
Bővebben: link
Valamint a Hitahci-rol is olvastam hasonlo cikket.
Elgondolkodtato, altalaban elbol cafolni szoktak a cegek a hasonlo hireket, de par evre ra megis meg szokott torteni bizonyos mertekben.
(Pl az sony hivatalosan cafolta hogy nvidival dolgozna a ps3 grafikus chipeken es szinte kikerte maganak ezt a feltelelezest mondvan hogy kizarolag sajat maguk fejlesztik...par honapja pedig bejelentettek az egyuttmukodest)
[Szerkesztve]-
-
turho
addikt
Sajna én is észleltzem ezt a jelenséget, és nagyon úgy tűnik, hogy az olcsóbb plazmákban a képalkotó áramkör kicsit alacsonyabb frissítéssel jár, illetve én még az egyszerűbb tápegység miatti /így is lehet olcsóbb/ kapcsolási zavarokat is véltem felfedezni a képen, közelről nézve.
7 méterről már nem látszikEladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
szesa
senior tag
Sztem ha egy tiszta jelet kap az ugy is jeleniti meg.
En azt is el tudom kepzelni, hogy direkt igy alltijak be, hogy feltun legyen a dragabb keszulek jobb minosege.
A Sturnban ki van rakve egy 4.x milkas sony. Karacsonykor nem rajzfilm ment rajta hanem tv adas ami alapbol kalap szarnak nezett ki...
Meg az ilyen hatalmas aruhzakban ha megfigyelitek alapbol majd minden tvn zavaros a tv adas, az lcdkre csak rajzfilmeket tesznek stb igy aztan nehez osszehasonlitani, hogy valoban milyen kepuk is lenne. raadasul tobb tucat kabel egymas hegyen hatan talan ezek is zavarhatjak egymast.
bar kozelrol neha tenyleg eleg fura kepet adnak ezek a nagy kijelzok...
[Szerkesztve]-
-
I_Am
veterán
Elsőre azt mondanám, nem lehetett 82 cm-es. A legkisebb plazma (legyen az tv vagy kijelző) 94 cm-es. A bemenet miatt lehetett az, hogy a kontraszt remegett, valamint beállítás kérdése az egész. Ezt általában az üzletekben (nem márkaboltokban, hanem tömegcikkes boltokban) nem veszik figyelembe, mindenki elnyomkodja stb. A drágábbik cucc gondolom a Viera model egyik képviselője lehetett, amiben a képjavító áramköröket ujra tervezték ezért már a bemeneti jeltől függetlenül is nagyon jó képet mutat. A sima kijelzők viszont érzékenyek a bemenetükre érkező jelekre.
Még eszembe jutott az is, hogy a megvilágítás (teremvilágítás) is beleszól a látványba, valamint sokszor a szembe rakott készülékek tükröződése is lehet zavaró tényező.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
turho
addikt
-
gubri
csendes tag
az élvezhető kép az első úgy, hogy monitorként is használnám, tv-t is néznék és dvd-t is.
az ár érték arány is fontos
plazma, lcd, vagy projektoros tv?A tudás hatalom. Miért nem hallgat rám senki?!
-
belahege
aktív tag
hali plazma tv ami tudja a hd tv szabványt is ezen a honlapon igen kedvező áron lehet hozzájutni. http://www.vizart.tv/
-
Esmein
nagyúr
Ati007:
''
Sziasztok!
Plazma tv készülök vásárolni és érdekkelne azoknak a véleménye akiknek már van.
Én az Lg és a Samsung között vacilálok .
Amirre kiváncsi lennék mirre érdemes odafigyelni.
A plazmákat lehet monitorként is használni itt gondolok arra hogy a betük olvashatóak lesznek rajta akkár a monitoron(mert most ha tvre kirakom a képet akkor mondjuk internetezésre alkalmatlan)?
Szóval várom tapasztalataitokat
THX''"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
bitfarkas
őstag
LG-m van egy fél éve, panaszom semmi.
Beépített tuner érzékenysége átlagos, kezelhetősége jó.
Monitorként azért nem éri el a TFT-k színvonalát, de a szövegek élesen, jól jelennek meg rajta.
Fénykép nézegetésre PC-ről meghajtva király! Még 16:9 állásban is, csak ahhoz a fotót előtorzítani, a képernyőn pedig nyújtani kell (legalább is nekem, mert a videokártyám 4:3 arányú képet ad)
Ha a TV adások ilyen szintűek lennének, még a sz@r műsort is megnézném.
Ja, és analóg és DVI bemenete is van.
[Szerkesztve] -
peti_sz
tag
Hello!
Láttam néhány leírásban, hogy plazma tv és HD-s? Mit jelent hogy HD? -
attilam
őstag
Nekem Panasonic Viera van, abból a 106 cm-es. Én csak ajánlani tudom. Nagyon szép képe van, és talán ár:érték arányban is ez éri meg a legjobban.
-
Ati007
őstag
A Panasonic TH-42PA50 Vierán sajna nincs se dsub se dvi bemenet mondom sajnos mert amiket eddig láttam nekem ennek tetszett a legjobban a képe.
Bitfarkas és milyen az lg megvagy vele elégedve?
Pc vel összekötötted már?
Leginkább ez a px11es érdekkel meg az újabb px4rv de sajna itthon még csak a px3rv van amibe beletették a hdmi bemenetet de nincs benne pip.
Szóval szerintem marad a px11.
Menyiért vetted? Menyi garit adtak rá?
És egy fontos kérdés tapasztaltál esetleg beégést? Tudom ebben van védelem söt ha beleégne akkor is van benne valami funkcio ami kimossa belöle.
THX -
attilam
őstag
Érdekes. Akkor lehet, hogy ez a típus van: Bővebben: link, mert memóriakártya olvasó biztosan van az elején, meg ott van a PC bemenet is.
-
Ati007
őstag
LG mellett döntöttem a px4rv lesz. Ez a legújabb sajna ez még nem 1024es .
-
bitfarkas
őstag
Dsub és DVI bemeneten egyaránt meghajtottam, nem láttam különbséget. A PC kép beégését elkerülendő, mozgatja a hasznos képfelületet (pár pixelnyit mozdítja el, de állóképnél ez is sokat számít). A TV képnél nincs ilyen mozdítás, illetve nem lehet észrevenni. Van úgy, hogy hetekig 4:3-ban nézzük, sokszor 14:9-ben, mert az majdnem kitölti a képszélességet, és nem torzít. (igaz, alul-fölül vágja a képtartalmat.)
Ha olyan a kép, a zoom állás is jól használható, mert ott a képszélességet veszi alapul, ahhoz igazítja a magaasságot, így jócskán esnek le sorok alul, felül. Igaz ez sem torzít. Meccset meg fullban szoktam rajta nézni, legfeljebb kicsit bötelábú, tömzsi focistákat látok. Igaz, ami igaz 16:9-ben egy jó minőségű DVD-vel, vagy a saját előtorzított fotóimmal igazán király a kép.
A képszéleknél azért sem igen reális veszély a beégés, mert az üres területet eléggé világosszürkével tölti ki, tehát '''használja''. Eleinte zavaró is volt ez a középszürke, de már megszoktam.
Valamivel fél milla fölött volt az ára, és két év garit adtak rá, de tán nem lesz rá szükség. -
bitfarkas
őstag
Fene se emlékszik már rá. Majd a hét elején megint rákötöm a laptopot, mert ismét van új (könyvtárnyi) néznivalóm. Kipróbálom különböző felbontásokban.
Illetve dehogynem, azaz mégiscsak. Szóval a dvi bemeneten 1280*1024 felbontásban kellett hajtsam, mert nem hiszem, hogy átállítottam a pc-met. Valszeg a laptopon is az eredeti beállítást hagytam meg, így az is 1xxx képpont kellett legyen.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic V2 - origami
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Politika
- Elite: Dangerous
- Okos Otthon / Smart Home
- iPad topik
- fűnyíró traktor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest