Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xaels

    félisten

    Egy hete van nálam a Playstation 5 Digital Edition Deck fórumtársnak hála és most ebben a hozzászólásban kifejteném a tapasztalataimat.

    A gép tetszetős, bár az én esetemben ez olyan sokat nem számít mert ugyanúgy beraktam állítva monitorom mögé mint anno a PS4 Pro is volt. A levegő keresztbe megy, bőséges térrel van körülvéve a masina és a belőle távózó meleg légáramlatnak sem áll semmi az útjába. Ennek megfelelően szinte egy mukkot nem hallani, ha nagyon közel teszem a fülem akkor lehet a venti hangját ami kicsit furán kerregős, de közel sem az a szint mint az elődjénél újrapasztázás után.

    A Type-C portot nem értem igazán, ezt úgy mondom, hogy ugye az általam használt Steelseries Arctis 7P adóvevője ezt a csatlakozót használja (bár ugye a tervezési zsenialitás miatt ha nem használnám a sima USB-A végű hosszabbítót akkor is búcsút mondhatnék az előlapi USB-A csatlakozónak mert rálóg, mondjuk ha már kifejezetten a PS5-höz készült a fejes akkor miért nem olyan az az adóvevő vagy a hosszabbító kábel, hogy...) na de majd veszek egy sima Type-C hosszabbítót és akkor így nyerek +1 USB-t, mert hát a kontrollerhez is sima A-s töltőkábelt adnak. És itt vagyok meglőve mert a korábbi cuccok meg az újak nem kompatibilisek ilyen téren és kevés lett a portok száma hiába lett a C-vel több. De majd erre is találok megoldást.

    Astro C40. 3rd party custom kontroller. Tudjuk, hogy a Sony megmondta, hogy a PS4-es vezérlők csak PS4-es játékokkal működnek, de láttam youtube-on, hogy külső eszközzel legyűrhető az akadály. Amúgy a menüt remekül lehet vele irányítani, COD Warzone alatt is ugyanúgy működik mint korábban és ez olyan téren megnyugtató, hogy nem a DuSe analógjait meg ravaszait fogom szétgyilkolni. Nem is ez az érdekesség a dologban, leszedtem az Outriders PS5 demoját és ott rinyált már a kontroller miatt ami nem is volt hajlandó működni, ez azért lényeges mert ennek a játéknak van PS4-es verziója és gyakorlatilag nem tud semmi olyan extrát ami az új irányítót indokolná. Ugyanez igaz a ShareFactory-ra ami ugye a PS saját kis egyszerű videóvágó alkalmazása amiben szintén semmi olyan funkció nincs ami ezt a megkötést indokolná.

    Steelseries Arctis 7P. Lehet placebo, de mintha még teltebb, testesebb lenne PS5-tel amit kitol magából. Ha bekapcsolom automatikusan vált, de ha kikapcsolom manuálisan kell a rendszert átállítani a HDMI-re. Töltéskijelzés itt sincs, a csúszkáról állított chatmix valahogy nem az igazi még mindig. A Spotify viszont leviszi az arcom.

    Astrobot és a DuSe. Jópofa kis játék, idegcsillapításra kiváló és alapból felírnám kötelező jelleggel a játékfejlesztőknek, hogy is kellett volna már az előző generációban a kontrollerrel foglalkozni illetve, hogy kell kreatívan játékot tervezni a 200. gyüjtögetős quest helyett. Viszont engem annyira nem villanyoztak fel a funkciók, lehet mert korábban is fehér holló volt 1-1 játékban ezek felbukkanása. Azt viszont nem vitatom, hogy jobb a DS4-nél kézbe fogni, jó lenne ha a Sony is elgondolkozna valami Elit verzión cserélhető karokkal, plus gombokkal akár.

    A betöltési idők nekem nem voltak fontosak, igazából nem is idegeskedtem ezen soha viszont a menü szerencsére gyorsan előjön végre. A menüt kicsit szokni kell és pl. a partiból való kilépés vagy az alkalmazás bezárása feleslegesen lett szerintem túlbonyolítva viszont egyéb dolgokban funkcionálisabb lett.

    A monitorom egy AOC gamer csoda, akár 144hz-es képrissítésű, 27colos VA panellel meg egyéb finomságokkal, de ezek nagy része úgy sincs kihasználva. A felbontás is csak 1080p de a PS4 Pro után sokkal teltebbek a színek, jobb a kontraszt és élesebb a kép ugyanezen a megjelenítőn ugyanúgy HDMI-vel használva.

    PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

Új hozzászólás Aktív témák