Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bl4ck

    csendes tag

    Hosszas töprengés infógyűjtés után beruháztam egy ps4-hez való headsetre, egy Turtle Beach Stealth 500p személyében.

    Eddig egy Sennheiser fejest használtam de a DS nem tudta kihajtani ezért halk volt és nem szólt úgy ahogy kéne. A fő szempontok a jó hangzás és vezetéknélküliség volt.

    Nagy nehezen boltban ismerős által sikerült kipróbálni egy sony wireless 2.0-t, egy pulse elite-et, egy stealth 400-ast és az 500p-t, így a döntés egyszerüsödött,megvettem az 500-ast.

    A hangzása tisztább ráadásul hangosabb mint a sony 2.0, a mélyek köröket vernek a 2.0-ra de még a pulse-ra is. A kellemestől egészen az Eq által felerősített durva basszusokig. A surroundot nem tartják sokan semmire joggal, de ezt is kipróbálva az 500-as music/naturalra állítva határozottan kellemes hangzást adott a 2.0 és a pulse gyenge surroundjához képest. Így a két sony fülest kizártam, persze hozzá kell tenni az 500p drágább a két fülesnél.
    A 400-as anyaghasználatban (fülpárnák) gyengébb az 500asnál, valamint nincs surround. 7000 forint volt az árkülönbözet így az 500-as jobb anyagminősége és alkalmanként jól jövő surroundja (például az Ébredő erő az említett surround beállításokkal brutális) mellett tettem le a voksom.

    A fejes kezelése egyszerű, frankón kézre esik a jobb fülön, van külön a játéknak és a chatnek hangerőszabályzó, egy gomb az ea váltásokra és egy a mikrofon némításra. A mikrofont le is lehet szedni, külön pozitívum.
    Az eq beállítások könnyen válthatók, hosszan nyomva a surround módok közt váltunk (game,movie,music,stereo) rőviden nyomva a hangzáson (natural, bass boost, bass+treble boost, vocal). A surroundok közül a game és movie használhatatlan legalábbis szerintem a sony fejesekkel azonosan gagyi hangzást ad. A music mód viszont natural vagy bass+treble beállítással filmek alatt illetve 1-2 játékban kifejezetten kellemes, korrekt térélményt ad és megmarad a tiszta hangzás. A basszusok szerelmeseinek alapból is kellemeset domborít a füles, szerintem nagyon jól el van találva a hangok aránya, aki az extra mélyeket szereti annak pedig ott vannak a basszuskiemelő módok. Bármit állítunk (az említett gyenge surround beállításokon kívül) bármekkora hangerőn, nincs torzítás vagy doboz effekt. A hangok végig tiszták hangosak dinamikusak maradnak. A hangerő szuper, maxon nem is hallgatom mert mármár fülsértően hangos tud lenni.

    Ami még tetszett azok a hangbemondások, bármit állítunk egy kedves hölgy bemondja nekünk. Valamint az akksiidő. A hétvégét végigjátszottam illetve filmeztem vele, hétfő délután kellett töltőre tenni. 1-2 óra alatt tölt maxra konnektorból microusb-vel.

    Ami nem tetszik:
    Ha merül a headset akkor nagyon merül. A hölgy bemondja hogy battery low...Na onnantól van kb max 10-15 percünk, a hölgy pedig 3-4 percenként panaszkodik. Azért szólhatna 1 órával a lemerülés elött.:)
    A másik dolog, a fejes két oldalán van 1-1 TB logó. Ami használat közben folyamatosan villog. A sötétben ülve falhoz közel kifejezetten idegesítő tud lenni, elég erős a fénye.

    A neten több helyen is olvastam hogy statikus zajt csinál a mikrofon a fejesben így ha nem használjuk célszerű némítani. Én ezt nem tapasztaltam.
    Illetve ami jó lett volna, az a bluetooth. Telefonnal sajnos bt nélkül csak kábellel működik a fejes, ezt adják hozzá.

    Frankó fejes, 34 pénzért vettem. Féltem a gamerfüles hangzástól, pc-n sok rossz tapasztalatom volt ilyenekkel kapcsolatban, itt abszolút kellemesen csalódtam.
    Ajánlom!!

Új hozzászólás Aktív témák