- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
Hi!!
Mazochisták vagytok.........
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Breki
veterán
válasz b4lukapitany #13350 üzenetére
Nekem Dorcell van illetve vettem Gilette-t.
Ezt sokan dicsérik gondolkozom rajta
Ill4tve ezen is
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
junior11
veterán
Sziasztok, vásárolni szeretnék egy szakállvágót, az első ilyen készülékem lenne, a kettő közül melyiket ajánlanátok:
- PHILIPS BT5502/15
- BRAUN BT 5960A Braun picit drágább, de van hozzá még egy kisebb precíziós fej, a nehezen elérhető területre - ez tényleg jól jöhet? Megbízhatóság és tartósság tekintetében melyik ajánlott jobban, mi a tapasztalat? A Braun külön felhívja a figyelmet, hogy idővel a késeket meg kell olajozni, a Philipsnél nem. Köszi minden tanácsot.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
őstag
Sziasztok,
Akad valami elektromos megoldás, amely teljesen sima, a hagyományos borotválkozással megegyező eredményt ér el?
Onblade Pro-t nézegetem, jó helyen keresek?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
őstag
Vannak olyan villanyborotvák amik nagyon simára tudnak borotválni, kb középkategóriától felfelé. De a pengés borotvák szintjét a legdrágább villanyborotva sem tudja. A pengés borotválás után fél napig sima a bőröd. A villanyborotvás simaság két- három óráig tart.
Az oneblade elég messze van az általad vágyott eredménytől. -
b4lukapitany
tag
válasz junior11 #13356 üzenetére
PHILIPS BT7510/15 [link]
Kuponnal, ingyen szállítással 14.990-ért vettem egy ilyet augusztusban, és szerintem tökéletes. 0,5 mm pontossággal lehet állítani a méretet. Én imádom.
Ha nem sürgős, és tudsz várni kicsit szerintem tuti lesz rá kupon megint. Philips webáruházra elég gyakran van 25-30-40%.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz b4lukapitany #13359 üzenetére
Köszi, Philips lesz nekem is végül, külföldön élek, ott vásorolom. Reméljük, bevállik. Borosta viszketés enyhítésére vmi tipp?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
M0RGI
őstag
Használ valaki borotválkozásra, borosta hagyásra szakállvágót úgy, hogy nincs rajta a fésű, csak natúr a pengék?
Lecserélném a Babylisst valami másra ilyen célra, de az összes szakállvágónak annál ritkábbak a pengéi és félek hogy felsértené a bőrömet.
A babyliss továbbra is sűrű pengékkel csinálja, de amiket lehet kapni azokon ez a hülye szőrfelfogó átlátszó műanyag pont akadályozná a kellő archoz simulást.
Mit csináljak?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Lami66 #13358 üzenetére
Próbáltam keresgélni alternatívákat a pengés borotválkozásra, az Oneblade-ről jókat írnak, de ezek szerint messze áll a tökéletes megoldástól. Átlagban hetente 2x borotválkozom, de így is nehezen viseli a bőröm, pedig mindig alapos áztatás, általában fürdés után ragadok borotvát... Lehet kell keresnem valami más eszközt. Most Gillette Mach 3-at használok.
-
törölt tag
Próbáld úgy hideg vízzel mosakodni és úgy a hab, gél. Tudom 10-ből 9 borotválkozás cikk a gőzfürdő utáni borotválkozást javasolja, azért veszíteni való nincs vele kipróbálni pár héten át máshogy.
Alternatíva: feladni a teljes simaságot, visszafele is húzott penge simaságát egy elektromos nem igen tudja hozni működési elvből eredően. Én minden 2. vagy 3. nap Philips-szel megborotválkozom, igazításra tartok egy Mach 3-at, aztán köztes napokban nem érdekel kicsit borostás vagyok. Senki nem szólt be érte negatívan, sőt...
-
őstag
Nem lebeszélni akarlak a Oneblade-ről, mert biztos jó cucc, csak helyén kell kezelni. Ne várjad tőle azt a babaposi simaságot amit a pengés borotva ad. Nem maradsz borostás, de ha a szőr növésével szemben végigsimítod az arcod, érezni fogod, hogy nem babapopsi. Viszont ha nem irritálja a bőröd, akkor már nyertél vele. És azt hiszem az nagyobb előny, mint, az hogy babaposi-e vagy nem.
-
őstag
válasz Lami66 #13364 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat twofatcat és Lami66!
Az a szitu, hogy én már a borostát is gyűlölöm, mert foltos, hiányos arcszőrzetem van egyelőre. Remélhetőleg majd alakul. Maradok a pengénél, kipróbálok más praktikákat és eszközt is szerintem, aztán kiderül melyik lesz a legkevésbé rossz. -
törölt tag
"én már a borostát is gyűlölöm, mert foltos, hiányos arcszőrzetem van egyelőre"
Látod erre nem is gondoltam, akkor nálad az nem játszik. Úgy tényleg csak olyan tippjeim vannak pengénél, hogy hideg víz, csak növekedési irányba húzd irritáció ellen, utána tisztán szárazod rakd el a pengét, valami jó aftershave balzsamot is keress. Nivea, Proraso mostanában erre az olaszra esküszöm, isteni.
-
gergo5991
őstag
sziasztok, szakállvágásra jelenleg csak egy hajnyiró gépet használok már 5 éve [link] ilyet csak 3000res széria, nagy megelégedéssel, csak az a bajom, hogy 5 milisre szoktam vágni általában, és ha ráteszem az adaptert 5 milisre állitom, akkor a bajszomat nem tudom levágni vele, mert nem fér el az orrom alatt az adapterrel. Tudnátok ajánlani valamit, amivel 5 miliméteres hosszuság állitható, és a bajuszt is jól le lehet vágni vele? ár max 30-40 euró.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akinek aktuális 12-ig Philips honlapján 45 ezerért S9031/12 és 9 ezerért Oneblade.
-
törölt tag
válasz bigrock #13369 üzenetére
https://www.philips.hu/c-e/shop/clearance
9K Oneblade már kifogyott, Oneblade Pro van még 16-ért és a 45 ezres S9031/12-ből pedig 2 db maradt
-
vond
MODERÁTOR
Sz'asztok!
Régóta nézegetem, most belevágnék ebbe a Oneblade-be. A Pro mennyivel tud többet, jobbat? Érdemes inkább azt venni most akcióban 16-ért, vagy inkább vegyek egy simát, és akkor jöhet még mellé esetleg két pót fej? Nem szeretnék sokat költeni, de nincs is szükségem semmi extrára. Heti kétszer letolnám az arcom. Azt oldja meg, lehetőleg minél kevesebb irritálással. A mostani Aldis gagyiság elég szar ilyen szempontból (mondjuk nem is vigyáztam rá túlságosan).
Ja, ezekhez a gépekhez csak egy fej jár alapból? Mert majdnem minden képen mellé van rakva mégegy is.
Köszi!
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Tegnap elmentem az egyik helyi barber helyre, ha már testvérem kapott kupont, mondom elhasználom. Hajvágás átmenettel, géppel, mosással azzal elégedett vagyok, szépen megnyírt a csaj. Most jön a lényeg, kértem borotválást meleg törülközővel(mivel nincs a környéken ilyen, csak szakálligazítás). Beszélgettem a csajjal, hogy mennyire nem vagyok elégedett az itthoni borotválkozásommal, stb. (kollégák mesélték, hogy az volt jó borotválkozás a katonaságnál, ha nem akadt meg az arcon végighúzott papírlap). Kérdeztem, hogy jött ez a barber dolog neki meg stb. A borotválás már a fodrász suliban külön vizsga, stb. Hajnyíróval ledurvázta az arcomról a szőrt, utána jött valami kence(preshave), meg megint kence, utána meleg törülköző. Csinált habot kis tálba, pamaccsal felvitte. Nekikezdett a műveletnek, szám körül alá kellett támasztanom a nyelvemmel, meg tett valami mentolos szerintem borotválkozós zselét. Végzett, kaptam valami pacsamagot, felvettem a szemüveget láttam, hogy full borosta(mondom magamba, hogy ezt nem hiszem el), végighúztam a kezemet az arcomon, hát megerősítette a látottakat. Látta a csaj a csalódást Mondtam a csajnak, hogy kicsit jobb eredményre vártam, ennél jobban csinálom én otthon. Mondta, hogy babapopsi nem lesz soha, mert erősek a szőrszálak. Pénzt nem kért érte, de itthon csak nekiálltam, hogy nézzek már ki valahogy. Kifizettem a borotválást, amit nem akart elfogadni. Amilyen kis dekoratív a csaj, annyira nem sikerült a borotválás. Dolgozik ott még 2 csaj, majd egyeztetek előtte követekezőleg, hogy nem fogok fizetni, ha elégedettlen vagyok, egyszer volt budán kutyavásár.
-
hcol7
senior tag
hali,
gyorsan lecsaptam egy pro-ra 16 ert, de igazabol azon kivul h a pro aksija lipo, mig a simae nimh, nem maradt meg bennem mas kulonbseg. kep alapjan vmi allvany is van a pro mellett, de ehhez nem volt - nekem nem is kell.
meglepoen majndem nullara levagja egy tolassal a szakallat, az eddigi hajnyiros(nullas) tapasztalatokhoz kepest egyenesen csoda a hatekonysaga. sot, meg tul rovidre.is vagja, mert nem szeretem a simara borotvalt arcot, a legkisebb borosta hosszusag, akit szeretek, az a "5pm shadow". igy ra kellett tennem a ratetet, es 0,5mm re allitva pont a kivant hosszt hozza. egyelore szuper.
egy db fejjel jott, rovidesen be kell szerezni 2-3 tartalekot.
egyelore ugy erzem, hogy boven megerte a 16ezer ft ra.
szerk.: meglehetosen erzekeny a borom, de egyaltalan nem irritalta a nyiras.
ha nagyon kell kontra velemeny is rola, akkor az az, hogy elegge szetdobalja a levagott szor darabokat.[ Szerkesztve ]
-
kisskd
tag
Üdv!
Mit bénázok el/értek félre?
Késcserével egybekötve "fejlesztenék" a Philipsen, ez már bevált az RQ1180-->RQ12 konverziónál is. Most az SW6700-ra raknék SH98 fejet, meg is vettem, viszont rendesen meglepődtem, hogy a gyári (EDigital beszerzésű, SH98/70) csomagban csak a fej felső részét találtam (3 kés, 3 szita, meg a felső műanyag keret, a rögzítőkkel).
Ebben a generációban már nem dívik a teljes fejcsere (mint az RQ12-nél, a géptestben lévő meghajtócsonktól felfelé mindent, egyben)? Vagy hogyan ismerem fel a webshopban, melyik SH98 komplett fej, és melyik csak ez a kupak? (nem bontottam ki, elállással visszavinném, ha lenne teljes fej). -
chatran
őstag
válasz kisskd #13375 üzenetére
Eszerint a video [link] szerint simán rá tudod pattintani az új fejet a mostani borotvádra. Ezekből az sh98 fejekből nem létezik komplett fej, csak a feles fajta.
Sokat nézegettem az utóbbi egy hónapban ezeket a Philips fejeket, mert a 1250-esemre kellett pótfej. Először én is rosszat rendeltem, a feles fajtát, amit vissza is vittem. Végül egy ilyet [link] rendeltem. Ez komplett fej, még fejvédő műanyag is volt a csomagban. Ahogy néztem erre majd simán rá tudom pattintani az sh98 fejet, ha cserélni kellene.
-
Gömbike
senior tag
Segítséget szeretnék kérni.
Tudom, vissza kellene olvasnom, de mivel minden ember arcbőre más, ezért az én esetemben szeretnék a gyakorlati tapasztalatok alapján iránymutatást kérni.
Munkahelyet váltottam, eddig elég volt 3 naponta borotválkozni, amit pengés-habos opcióval le tudtam. De a bőrön nem bírja a mindennapos pengés játékot.
Korábban vettem 1-és szériás Braun gépet, de ezt használva a mindennapokra nagyon irritálja a pofám.
Valamikor a 90-és évek elején vettem egy körkéses Philips-et, de arról is visszatértem a pengéhez.
Ha a 8-ás szériás Braun gépeket nézegetem, az jó irány?
Szeretnek megmaradni annál, hogy előtte az arcomat habbal beborítom.Vagy legyen körkéses? Azt sem vetem el. De abból esetleg melyik lenne jó?
Nagyon szépen köszönöm a türelmeteket és a segítségeteket!
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
törölt tag
válasz Gömbike #13377 üzenetére
Nem rossz irány a Braun 8, rezgőkésesből van Panasonic is. Körkésesből 9-es széria Philips S9031/12 most 45 ezer a honlapjukon.
Braun és Philips is már Wet & Dry, szóval lehet habbal, géllel használni és csap alatt elmosni.
Az új Braun kínálatban kicsit összemosódtak a kategóriák, régen volt 1 és 3 mint alsókategória, 5 közép, 7 és 9 felső. Most hoztak be 6 és 8 kategóriát is közéjük.
Philips-nél is én 8-as szériát használok, amin gyakorlatilag 9-es vágófej van. Kiegészítőkben is más, tisztítóállomással vagy anélkül. (nekem az nincs, csak spray-vel fújom)Van még 16-ért a Philips Oneblade, viszont az Gillette penge üzleti modell, napi használattal veheted folyton a pótlást.
Arra készülj simaságban az elektromos borotva nem hozza a pengés oda-vissza húzott módszer eredményét, viszont nem is irritál úgy.
Nekem most Philips van, használtam Braunt is, kinek melyik jön be: rezgőkéses szitás vagy körkéses.
-
kisskd
tag
válasz chatran #13376 üzenetére
Köszi, azt hittel elnéztem valamit, és még mindig van teljes fej, mert hogy ajánlgatjátok az SH98-at a régi RQ12-k helyére. De a linkjeid alapján máshol van a csúszás, én még RQ12/50-et vettem, amivel nem kompatibilis ez a felsőrész, de az általad linkelt RQ12/70-nel már igen.
Más: nézegetek apróról gépeket "törzsnek", mert kéne egy második gép is, ami ha (ha bevált) akkor kaphatna SH98-as fejet szintén, az SW6700 feje szem jött be annyira, mint a régi RQ12.
Kérdés ehhez: ha mindenképp dobom róla a késes részt, van még valamiért értelme felsőbb kategóriás gépet venni? Fordulatszám különbség esetleg? Vagy a bluetooth app-nek van értelme netán? (A tisztítóállomáson kívül, azon még álmodozok, kell-e nekem, de a felsőbb kategóriában sem alapértelmezett.) -
törölt tag
válasz Gömbike #13380 üzenetére
Melyiket? 9-es Philips vagy a Oneblade?
Philips honlapon majd ne felejtsd el regisztrálni a terméket, kapsz plusz garanciát!Elektromoshoz még tippek: vannak ilyen pre-shave arcszeszek, szárítják kicsit a szőrszálakat és akkor könnyebben vág a készülék. Én jobb eredményt kapok így, mint habozással. Szerintem alapvetően száraz téma a villanyborotválkozás, de lehet habbal is. Nyakon néhány makacs szálra és pajesz igazításhoz pedig tartok egy Mach3-at is.
-
törölt tag
válasz Gömbike #13382 üzenetére
Az jó vétel 45-ért 9-es széria. Kb. 2 ezerért érdemes venni hozzá Philips borotva tisztító spray-t, heti 1-2 alkalommal befújni. Később majd Black Friday akciókban érdemes új fejet venni.
A szesz vs hab dologban pontosítok: nem is eredményre gondoltam, hanem hogy a hab, gél macera takarítás szempontból. Néha próbálom úgy is, csak vékonyan kenve hiszen csak a sikláshoz kell, viszont idegesít úgy nem látom a géltől hogyan halad a gép! Szesznél látom. Végén hidegvíz és balzsam. (nekem a Proraso érzékeny bőrre balzsama vált be legjobban)
Pre-shave szesz: Barbon olcsó, Hattrick, Pitralon, Tobbacco, Speick (utóbbi nem olcsó)
Még egy tipp: bár mindenhol azt írják borotválkozás előtt melegvízzel, gőzfürdővel puhítsuk az arcszőrzetet, nekem simán jobb úgy hideggel mosakszom, szárazra törlöm és mehet
-
Gömbike
senior tag
válasz #86564352 #13383 üzenetére
Köszönöm!
Én a Nivea balzsamot használom, de már nem igen lehet kapni azt sem, vagy ha igen, dupla áron. Lölő (és a gazdája) a forintunkat is helyre igazította.Korábban L Oreal balzsamot használtam, de az is eltűnt, az utódjának meg horror ára van.......
Ki fogom próbálni a borotválkozás előtti szeszeket, valamikor használtam ilyeneket, de annak már majd 30 éve. Nem ismerem a kínálatot, ezért szívesen veszek minden tapasztalat megosztást.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
chatran
őstag
válasz kisskd #13379 üzenetére
Nem értem, a Star Wars-os borotvádnak elvileg szétpattintható feje van. Erre a videó szerint jó az sh98-as fej. Vagy az eredeti fejét lecserélted a korábbi 1250-es félére?
Egyébként a Philips legfullosabb borotvája szerintem pofátlanul drága, 120 e Ft és ebbe az árba még egy tisztítóállomás se fért bele. A teszt szerint nagy szívás enélkül kitakarítani. -
törölt tag
válasz chatran #13385 üzenetére
A Prestige esetében talán az az ötlet csak ahhoz adnak Qi töltő padot, oda rakd le, ne tisztító állomásba, az maradt a sima 9-es szériánál. Tisztításra berakták a szöveget, öblítsd el csap alatt, mert ők spéci vízelvezetést terveztek.
The shaver can be cleaned easily and thoroughly under the tap, thanks to the specially designed inner chamber. Simply open the shaving head and rinse both sides under running water, to get it perfectly clean.
-
törölt tag
Lidl-os tavalyi 6500 Ft-os keramia keses, titanium bevonatú, akksi százalék kijelzős hajvágó nincs valakinél elfekvőben?
Neten sehol nem találok, Lidl még csak a gagyibbat hirdeti manapság. -
törölt tag
válasz chatran #13389 üzenetére
S8980 sajátomnál éppen pár napja szedtem szét teljesen útmutató 7-8 oldal szerint. Nem olyan vészes művelet szerintem. Bár azt írják havonta kéne, hát azt biztos nem csinálom. Nem kell mindig a használati utasításra hallgatni. Nem lustaságból! Január óta most először szedtem szét így teljesen. Nem volt a szétszedett három kis pengében számottevő maradék kosz így se, és a havi szétszedés-összerakásnál talán kopnának a műanyag pöckök is, aztán egyszer csak nem maradna jól a helyén? Tévedhetek, de esetleges saját káromon nem akarom tesztelni.
-
kisskd
tag
válasz chatran #13389 üzenetére
Az első 2 használat alapján nekem tetszik, szerintem érezhetően jobb, de ez lehet annak is betudható, hogy ezek a kések tök újak. Nekem elmaradt eddig az a ritkán előforduló egy-egy húzás (főleg bajusz magasságban), és ritkább (de nem teljesen mentes) a menekülő szálaktól a nyaknál.
Szedtem már szét párszor, nem maga a szerelés gáz szerintem, hanem óvatosan, de alaposan letakarítani, és visszarakni úgy, hogy keveredjenek. -
törölt tag
Interspar: Gillette termékek -25%
Vettem is kétezerért egy Mach3 Start csomagot, nyél + 3 fej. Philips mellé igazításra és utazáshoz sokáig elég így. -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani jó minőségű hajnyíró gépet, megközelítőleg 10 ezer ft értékben.
Sajnos nem túl dús a hajam, így olyan gép lenne tökéletes ami a ritkásabb hajszálakat is tudja vágni.
Akinek esetleg van tapasztalata és tud ajánlani típust, azt megköszönném.
Vezeték nélküliség is előny.Köszönöm.
-
őstag
válasz Namelesske #13395 üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy előtte megborotválkozol....hátha....
(nem ebbe a topikba szántad, ugye )[ Szerkesztve ]
-
MAQ12
tag
Sziasztok!
20+ évnyi Philips borotva használat után váltanék Braunra. Első blikkre a 7, 8 és 9-es széria tisztító állomással, ami kellene. Webshopokban látok 1-2 évjárattal korábbi verziókat is belőlük. Akinek van tapasztalata, melyiket érdemes megvenni? Ad-e érezhetően többet a 8 és 9 széria a 7-hez képest? Az újabbak jobbak is, vagy csak design téren változtak?Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
MAQ12
-
olizatriznyá
tag
Szia!
Nekem volt hetes, és most kilences van. Szerintem nem visz jobban, legalábbis az ádámcsutka környékén ezzel sem egyszerű. Amiben szerintem jobb a kilences, hogy a billenőfej rögzítését már nem lehet eltörni, valamint nekem a pajesznyírója is jobban tetszik.olizatriznyák
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Hetente egyszer borotválkozok. Ilyen használat mellett meddig bírná egy Oneblade penge?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest