- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
őstag
válasz zsoltzsolt #13252 üzenetére
Szvsz oriasi szerencsed van, h meg nem jartral ugy, mint a korabban posztolt forumtars...
Az, h ez a szett mar nem mukodik megfeleloen az viszont 100%
Hiaba nem szakadt meg el ideje lenne cserelni. -
andrás47
senior tag
Érdeklődnék esetleg van-e valakinek ilyen készüléke [link] mennyire elégedett vele ? 30k-ig van-e ajánlottabb készülék ettől , ha igen melyik lenne az ? Köszönöm
-
addikt
-
-
Eraah
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan borotvát/szakállvágót, ami állítható hosszúságot vág.
Nincs túl sűrű és erős arcszőrzetem.Jelenleg egy régi hajvágót használok 0-ás fokozaton és még az is teljesen megfelelő. Annak eltűnt a feje amivel állítani lehetett, így vagy 0-ás vagy semmi a mostani repertoár. Ezt szeretném kiváltani.
Kb. heti egyszeri használatra. Nem baj ha vezetékes. Én 15 ezerig gondoltam max.
Köszönöm!
-
MaUser
addikt
Sziasztok!
10 évesen megérett a cserére a Braun 7-es szériás borotvám (9585), s hosszas gondolkodás után a Pana LV-95 mellett tettem le a voksom. Gondoltam, megosztom hogy miért döntöttem a Pana mellett, s talán érdekes lesz más számára is a két készülék között az összehasonlítás. Különösen annak tükrében, hogy a 7-es sorozat gyakorlatilag még mindig ugyanaz, amit 10 éve volt. Ami jó, azon kár változtatni.
A korábbi pengés borotvák, 3-as és 5-ös Braun után a borotválkozás minőségben (irritáció, gyorsaság, megmaradó borosta, stb.) elégedett voltam a 7-es Braunnal, azonban volt néhány dolog, ami zavart:
- szokásos Braun 7-es hibák sok éves használat mellett: málló festék a ház tetején, málló gumi borítás, megsérülő/"megégő" kontaktok a borotva és a tisztóállomás között, stb.
- penge alapos tisztítása nehézkes folyó vízzel, mivel a kés és a fólia egy egységet képez
- drága a gyári tisztítófolyadék, ami ráadásul gyorsan fogy
- borotva szárítás hiánya (szárazon szeretek borotválkozni, s a párás fürdőben a borotva a tisztítóállomásban néha nem száradt meg két borotválkozás között)
- penge cseréje után 2-3 hónappal már érezhetően jobban irritálta a bőröm a borotválkozás, mint friss pengével (bár közel sem annyira egyébként, mint pl. a 3-as széria gyárilag)A fentiek miatt újra 7-es szériát nem szerettem volna venni (hiszen a borotva/penge máig ugyanaz minimális fejlesztéssel), a 9-es árban jóval drágább, s a review-k alapján nem úgy tűnt, hogy a számomra zavaró dolgokat megoldaná. Phillips-en gondolkoztam, de mivel nem próbáltam még körkéseset, nem mertem belevágni. Végül a Panasonic LV-95 mellett döntöttem, ami a német amazonon mindig akciós, a 7-es sorozatéval kb. megegyező áron kapható.
A tapasztalatok a 7-es Braun után:
+ tisztítás: van tisztító módja a borotvának, ami lerázza a szálakat, illetve folyóvíz alatt tökéletesen tisztára mosható a borotva/penge/fólia, ellenben a Braun-nal. Emiatt a tisztítóállomást elég két-három borotválkozás után használni, bár akkor is inkább csak magam megnyugtatása (fertőtlenítés?) céljából
+ irritáció: érezhetőn még kevésbé irritál mint a Braun, de ez lehet csak a teljesen friss pengének betudható, s a Braunnal sem volt ilyen téren komoly gond
+ közeli borotválás: nagyon közel borotvál a Pana, majdnem pengés borotva szintjén. Gyakorlatban a Braun-hoz képest nagyjából fél/egy napnyi borosta növekedés a különbség. Ezen nagyon meglepődtem, de a korábbi két naponkénti borotválkozást három naponkéntira simán el lehet tolni anélkül, hogy feleségem felhozná, hogy ideje borotválkoznom
+ borotva szárítás: hozza amit vártam tőle, szépen megszárítja a borotvát
+ tisztítóállomás: gyári tisztító folyadék gazdaságosabb a ritkább tisztítási igény miatt s jóval kevesebb helyet foglal az utántöltő mint Braun-nál (Panánál egy kis tasakban kapjuk a tisztítófolyadékot, amit vízzel kever el a tisztítóállomás, nagyon praktikus)
- szín: fekete tisztítóállomás nem túl praktikus, mert a fehér Braun-nal ellentétben a vízcseppek után maradó vízkőnyom látványos rajta
- forma: a Braun nekem jobban kézre áll, a Pana filigrán nyele a nagyobb méretű fejjel kombinálva kis megszokást igényel, de összességében nem vészes
- utazó tok: még a Braun mellé egy strapabíró műanyag tok járt beépített kefetartóval, addig a Panasonic mellé egy sima bőrtök jár, ami nem igazán védi a borotvát egy bőröndbe bedobvaBár tartósságról még nem tudok nyilatkozni, de összességében eddig pozitív számomra a kép. A 7-es Braun-nál engem zavaró dolgokat megoldotta a Pana, s a borotválkozás minősége legalább olyan jó, ha nem jobb.
Az ES-LV95 itthon már nem kapható, amazonról szállítással jelenleg ~70eFt, ami nagyjából a 7-es Braun ára tisztítóállomással itthon. Ellenben a tisztítóállomás a Panánál közel sem tűnik annyira elengedhetetlennek, mint a 7-es Braunnál, így az ES-LV65 40eFt-os hazai árával igazi ár/érték bajnoknak tűnik számomra.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
őstag
válasz MaUser #13261 üzenetére
Szuper az összehasonlítás! Szerintem sok embernek segít, akik nem mernek eltávolodni a Braun/Philips vonaltól és félnek Panasonicot venni.
Braun 7-es használóként pár dologban kicsit más a tapasztalatom, véleményem, de ez csak abból fakad, hogy nem vagyunk egyformák. Arcszőrzetben sem.[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
válasz MaUser #13261 üzenetére
HAli!!
Egykét észrevételem van mint volt Braun7-es tulaj, és mai Panascodik LV-65 tulaj(2db, 1mosdás nélküli, meg egy jakuzzis)
A Braun mosófolyadék sem párolog gyorsan, ha minden használat után visszazárjuk!
Én személy szerint minden borotválkozás után elmosom folyó víz alatt, és amikor lemerül akkor töltésnél Jakuzzizik a borotva.
A mosófolyadékot nem hagyom a jakuzziban, hanem nagyon finom szitán keresztül visszatöltöm egy jólzáródó flakonba (mondjuk a Braun saját flakonjába), így nem párolog, sokáig használható.
Cca fél évig elég egy flakon Braun mosófolyadék.
Most hogy már csak 1 flakon Braunom van vettem utántöltőt:
[link]
Illatra mint a Braun.
A cégnél a nem mosdós Panaskodikot meg Braun tisztítóspay-el kezelem, az is minden töltésnél.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
fradi81
veterán
SO WHITE borotva anomália: Kikapcsoltam majd egyből vissza be. Ettől kezdve nem forgott a motor, minden úgy látszódott a kijelzőn is mintha menne, de állt. Meg kellett nyomogatni a forgó fejeket és újra elindult. Egyébként jól szolgál már egy éve.
moto g72, Ninebot d28e
-
törölt tag
Sziasztok,
Egy kis help kene.
Az a helyzet, hogy nincs szerencsem az elektromos borotvakkal.
10 ev alatt 7 gepet fogyasztottam el. Mindnel a vagofej ment tonkre.
Hasznaltam Braun, Philips, Remmington, Panasonic borotvakat. Mindegyiket tudtam hasznalni akkurol vagy akar kabelrol.
A rekord az 2 ev volt mig tonkre nem ment a fej. Vagy kilazult es kiesett, vagy elkezdte huzni a szorom.
A ma dobtam ki megint egyet mert nem klikkelt mar a fej be a helyere es allandoan kiesett.Nem erdekel mar mennyire kerul de egy megbizhato borotvat szeretnek ami sokaig, birni fogja. Elegem lett mar a cserelgetesbol.
Elvarasok:
1-10 mm kozt szoktam borotvalni csak arcszorzetet vele
Konnyen tisztithato legyen
Akkuval is tudjon mukodni, de a legjobb ha kabelt is tamogatna egyben.
Ar mint mondtam nem erdekel mar csak birja a strapat.Mit tudnatok ajanlani? Mi valt be nektek?
-
fradi81
veterán
Ilyet vett már valaki?
moto g72, Ninebot d28e
-
törölt tag
Braunnal asszem cruzer 6 volt talan a neve, Panasonic gd60, Remmingtonnal mar nem emlekszek, a Philipsnel sem tudom mar arra emlekszem mind a ketto gyujtotte a levagott szort.
Nem neveznem szakallvagonak amit keresek mert 1-10 mm kozt szoktam hagyni mindig az meg szerintem kicsi szakallnak. Nagyon eros, egyenes arcszorom van. Nagyon gyorsan no es hetente vagok.
Erre keresem megbizhato tarsam. -
atua
aktív tag
válasz #30610944 #13268 üzenetére
Attól ezt még szakállvágónak hívják A borotva simára vág, értsd 0 mm, ha hagyni akarsz bármennyit, az szakállvágó, függetlenül attól, hogy az szakáll vagy borosta.
Braun vonalon a BT 5000-es szériától szokták ajánlani, sokaknak megfelelt az 5000-es, de már volt olyan is, aki nem teljesen volt elégedett vele.
Én egy Philips BT 72xx-at használok, nekem tökéletes, de volt, akinek nem volt az. Philips-nél BT 7000 és felette nézelődnék. -
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Nem borotva, de valaki nem tudja hogy milyen ez a lidlos szőrtelenítő? Most lehet kapni 33333ft
Jó? Fájdalmas? Kell rajta valamit cserélgetni?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Nagya21
addikt
válasz enginev3.0 #13271 üzenetére
Hali!!
Ha villanófényesre gondolsz, akkor jó.
De csak ha sötét a szőr, akkor jó a hatásfoka, és ha kellő állhatatossággal csinálod a kezeléseket.
Nem fáj, de a fokozatosságot be kell tartani, ha érzékeny területen nagy erővel villantasz, az kellemetlen tud lenni.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
petipetya
nagyúr
válasz #30610944 #13270 üzenetére
Légyszi majd írd meg a tapasztalataidat vele. Lehet ezt kellett volna megvennem karantén hajvágónak a mostani Philips Hairclipper series 5000 HC5630/15 helyett márciusban:
- a heti 3 borotválkozás 1-re csökkent
- a fejemen általában 8-16 mm közötti hosszal nyírom (mostanában 8mm)
- a borotválkozásnál sokkal egyszerűbb lenne heti 1-szer átmennem a képemen ilyen 1-2mm hosszal"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
-
petipetya
nagyúr
válasz #30610944 #13275 üzenetére
Igen, józan paraszti ésszel a hajvágónak minél élesebb végű pengék kellenek, ám ezekkel csupaszon elég irritáló a borostát nyírni. A szakállvágónál pedig a lekerekített pengék lehetnek előnyösek, hiszen fésű nélkül a legkisebb mérettel sem okozhat a hajvágóhoz hasonló irritációt, ám tépheti a hajat. Nyilván ezt embere is válogatja, de általánosságban igaz lehet.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Nagya21
addikt
válasz enginev3.0 #13273 üzenetére
Hali!
Nem, egyáltalán nem káros.
De hangsújozom, sötét szőrüeknek ajánlott, ott a leghatékonyabb.
A Zasszonynak bevállt.
Ha a leirás szerintcsináljátok, akkor egy idö után évi 3-4 villantás elég, de először kitartónak kell lenni.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
fradi81
veterán
-
petipetya
nagyúr
válasz fradi81 #13278 üzenetére
Ilyet használtam hosszú évekig, ám a vezeték miatt elég macerássá vált a használata. Nem is tudtam, hogy ennek leerekített pengéi vannak. Most már el sem tudom képzelni ezt, főleg hogy a kádban szoktam levágni a sérót, majd utána a zuhany alatt a gépet is leöblítem.
"nincs rá lezsóidő"
-
hans989
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni első szakállnyíró megvételében.
Eddig csak sima pengés borotvát használtam, ezért kezdőnek számítok a témában - így mind a típus, mind a megrendelés helye tekintetében örömmel venném a tanácsokat.
Ugyan nem nagyon dús és erős arcszőrzetem, de azért egyáltalán nem is egy "női szakáll", olyan közepes erősségűA következők lennének az igények:
- kb. 3 naponkénti használatra körszakáll / borostavágásra
- az arc többi részén meg a 0,5-1 mm arcszőrzet maradna
- lehetőség szerint legyen kíméletes az arcbőrhöz
- lítiumos akksival működjön
- a felső határ kb. 15.000 FtAmiket eddig szimpatikusnak láttam (bár kicsivel a tervezett ár felett vannak):
- Philips OneBlade QP2530/30
- Philips MG7720
- Braun BT5042Akár ezek közül, akár más termékekek közül ti melyiket ajánlanátok?
Előre is köszönöm a segítséget! :)
-
törölt tag
válasz petipetya #13276 üzenetére
Kedden hozza a futar a cuccot. Alig varom mar. Nagyon bokok. Mindig eltervezem, hogy meghagyom nagyra a szakallam, de:
1. Nem birom kivarni, hogy eleg hosszu legyen. Az atmeneti bokos idoszakban feladom rendszeresen.
2. Tokra szaraz lesz a borom alatta fogalmam sincs miert, de csak a bajusz es az all resznel. Neha oljaozom de nem segit, ezert inkabb levagom a fenebe
3. Mikor mar hosszabb tokre zavar, hogy belelog a kajaba vagy iszibe a szam koruli resz. Nem tudom ezt hogy birjak akiknek nagy szakalluk van. Tuti minden fogmosas, eves-ivas utan lehet mosni. Nem birnam ki pedig jol allna.
-
HKorn
veterán
Ha esetleg van valakinek One Blade-hez 2mm-es fej és nem használja, szívesen átvenném, fizetek érte és természetesen a postát is állom, ha lenne oly kedves elküldeni nekem. Sajnos enyémhez csak 1-3-5 mm-es van, 1-es túl kicsi, 3-as túl nagy. Köszönöm
Run&Ride
-
törölt tag
válasz petipetya #13274 üzenetére
Na megjott a cucc es meg is volt az elso vagas.
Philips Series 3000 MG3720 a becsuletes neve.
Van hozza egy sima, alap fej, egy orr/fulszor vago, egy 9mmes hajvago es 4 db szakall vago fej (1,2,3,5mm).
Illetve jart egy kis tok es egy kefe hozza. Olajozo nem.
A 9mmes hajvago fejjel ha valaki szakallat akar nyirni tuti hogy kivitelezheto de az orr alatt mar nem fog elferni. Tul hosszu a fesu resze. Hajra meg nem jo, mert a vagokes nagyon kicsi. Kepen nagyobbnak tunt. Nem mertem le de kb. 3centis lehet. Az meg arcnak is keves nem hogy hajnak.
Toltes 16 ora, em sieti el. Vezetekrol is mukodik, vag de a leiras alapjan nem javasolt. A fejek moshatoak, a borotva nem. Tisztitas nagyon konnyu. Fejet fel-levenni konnyu.
Az orrszor vago tepett, majdnem besz@rtam. Azt ne probaljatok.
A borotva meg olyan szinten rezeg, hogy a fulem legmelyerol kirazta a fulzsirt es enyhe agyrazkodast is kaptam. Viccet felreteve kenyelmetlen borotvalkozni vele annyire rezeg.
A borotva amugy nagyon kicsi, zavaroan mar. A kicsi fej miatt sokaig tart borotvalni vele, de eleg egyszer vegigmenni vele mindenhol mert jol vag. Orr alatt kifejezetten kenyelmes a merete miatt, mashol mar nem. Nincs rajta fogas. Nagyon bovli muanyagbol van, a kes sem a legminosegibb. Egyszer huzott csak de ez nem lesz hosszu eletu erzem.
Nekem valami professzionalisat kene neznem amit a borbelyok hasznalnak csak tudnam ok mivel vagnak. -
fradi81
veterán
Hali
Miután a második körkéses kínai borotvám is megadta magát, és közben kipróbáltam egy ismeretlen eredetű valószínűleg olcsó rezgőkésest rájöttem ilyen kell nekem, ha a már megrendelt kínai egyszer megadná magát, milyen márkásat érdemes venni 10000Ft-ig? Semmi extra nem kell, pajeszvágó legyen rajta és szépen levigye mindenhol.moto g72, Ninebot d28e
-
aktív tag
Sziasztok
itt olvasottak alapján vettem egy panasonic lv65-öst. Ezt használhatom borotválkozó géllel? Első ilyen borotvám eddig manuálisat használtam.
Wot nick : Lanoka_
-
Nagya21
addikt
válasz fradi81 #13291 üzenetére
Hali!
10K itthon a szita.
Én legutóbb a saturn.at ról rendeltem.
Én 2-3naponta használok 2db-ot(cégnél vagy otthon), igy az élettartamról nemtok valósan nyilatkozni, de sztem 2-3 év biztos(ha minden borotválkozás után elmosod)
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Van egy Philips RQ 1250-esem, jó lenne már hozzá egy fejcsere. Nézegettem itthon olyan 20 körül megy hozzá, nem tudom ennyit megérne-e még, 6 éves a borotva.
Küldöldről érdemes rendelni ilyet?köszi
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
villanyborotvát keresek amivel a fejemet borotválnám 2-3 naponta. Eddig egy szakállnyíróval toltam le mindíg 0-ásra, de ideje a borotvára váltani.
Tudtok valami bevált típust ajánlani 10 és 20 ezer forint között?
Köszönöm.
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Szakáll igazításhoz, keresnék szakállnyíró gépet. Elvárások, hogy ne tépjen és lehetőség szerint ne sok szálat hagyjon el. (Ez lesz az első gépem). Akkusok helyett inkább a sima (akku nélküli) gépek felé húzok, de mindenre nyitott vagyok.
Tudtok valami ajánlani?
-
dudi6
senior tag
válasz WaterWawe #13295 üzenetére
Én most rendeltem egy Philips BT7510-t, kuponnal 15.700 Ft. Szokták dicsérni, remélem beválik majd.
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok! Proclean tisztító folyadékot "csinált" már valaki házilag? Vagy nem próbáltatok még alternatívát keresni rá? Tudom gazdaságosabb a proclean mint a gyári patron, csak kíváncsiságból kérdezem. Esetleg recept van valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Politika
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs