- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
mára is legyen vmi
[link]
+ jövőre jön a ful frame pentax. Engem mondjuk sajnos nemérint.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Lehet elírták de ''azonnal megvásárolható'' a státusz.
Canadaban még nincs de nálunk már igen.?! rotf
[link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
gyuri10
tag
Ha a gep felbontasat kisebbre veszem, attol a K10D meg az egesz erzekelot kihasznalja (virtualis ISO emeles, azaz egynel tobb erzekelo elem - es ennelfogva tobb feny - jut egy fenykep pixelre), vagy csak crop-ol mint a FZ30-am, vagy esetleg egy mezei teljes meretu kepet keszit aztan lemeretez?
Magyaran zajcsokkentes szempontjabol, ISO1600-nal jobban/rosszabbul/ugyanugy jarok-e, ha a fenykepezot eleve alacsonyabb felbontasba allitom, mintha maxban fenykepeznek, es utolag lemereteznek?Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
gyuri10
tag
Pont ez jutott eszembe nekem is miutan elkuldtem a hozzaszolast. Es szerintem pont emiatt nem croppolhat, ugyanis akkor a keresot is croppolnia kell
Azaz akkor nem azt latnank a keresoben amit a kepen kapnank.Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
Dare2Live
félisten
hábázzeg megfogtál. holnap majd jönnek az ős dslresek és megmondják az igazat.
imho cropol és nemazt látod amit elkapsz. ^^ de ez hülyeség. ^^ ha nem akkor viszont lehet jó zajcsökkentésre. ^^ de ez hülyeség. ^^ na alszok. jo8don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
BEE
addikt
Pentax cuccokat hol árulnak nagyobb választékban ?
Mert a boltok amiket ismerek hát kissé kuriózumként kezelik a céget.
Alig találni hozzávalókat.
BEE
Juteszembe !
Szerintetek kapható lesz ez még az idén ?
[Szerkesztve]Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
gyuri10
tag
A vetelytars forumon mar jopar tagnak van ilyenje. Erdemes vegigolvasni a topicot mert nem tul hosszu, es 2-3 tag elsokezbol jovo beszamolokat is irt.
[link]Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
gyuri10
tag
dpreview-n megjelent a kistestver (K100D) tesztje. Vegineztem, es kiabrandito eredmenyeket irt a kepstabi hasznalhatosagarol [link]. Ha jol tudom, pont ugyanez a rendszer van a K10D-ben is. Szemelyes tapasztalatok a forum.index.hu-rol is ezt erositettek meg. Az en szememben a kepstabi volt az egyik legnagyobb erv a konkurensekkel szemben...
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
Dare2Live
félisten
pfű K10D teszt érdekel minket erre kidobják k100ét, ''kutyát'' se érdekli...
gyuri ezen teszt alapján a stabinak semmi értleme nincs pentaxban. A dolog nekem furcsa, mert a KM, Sony stabit nagyon jónak szokták mondani, ami tényleg sokat segít itt meg olyan mintha nem is lenne.
Sőt 1/10en rosszabb stabival mint stabi nélkül, vki vhol vmit nagyon eszurt.
(Arról nem is beszélve, hogy SONYnál 1/10en összes kép használhatatlan stabi nélkül míg stabival...)don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
pitman
őstag
Szerintem pont nem a stabilizátor lenne a gép nagy előnye.
Egyébként miért lahangoló az eredmény? Egy-két stopot nagy valószínűséggel tud segíteni különösebb trükközés nélkül. Nyilván nagyon fontos, hogy milyen gyújtótávolságot használ az ember és milyen záridőkkel szeretné azt megtartani. Ennek függvényében a fenti adatok lefele és felfele is mozoghatnak. Azt hiszem ezt már korábban megfogalmaztam. -
-
gyuri10
tag
Egyébként miért lahangoló az eredmény?
1) Erre elsosorban szubjektiv valaszt tudok adni. Jelenleg pana fz30-at hasznalok, es a kepzaj miatt gondolkodtam el, hogy feljebb kene lepni egy kategoriat. Elkezdtem beleasni magam a temaba es a kovetkezo kijozanito gyakorlati tenyekre bukkantam:
- Kisebb erzekelo merethez sokkal konnyebb es olcsobb franko lencseket kesziteni. A pana 12x atfogasu obijanak nem egyszeru odaverni, meg akkor sem, ha a penz nem lenne korlat. Es meg cserelgetni es cipelni is kell oket.
- A kisebb erzekelonek nagyobb a melysegelessege van ami makrozasnal aranyat er (portrezasnal viszont zoomolni kell, hogy ugyanazt a hattermosast elerjem mint egy nagyobb erzekelos gepnel). Igaz viszont, hogy dslr-rel jobban le lehet rekeszelni, de biztos, hogy akarok?
- Az Oly egyik gepe kivetelevel, nincs a dslr-eken elokep kihajthato kepernyovel, ami makrozashoz aranyat er(ne).
Na ezek utan ert hidegzuhanykent, hogy a pana szuper kepstabijat is kenytelen lennek nelkulozni ha szintet valtok (a pana valosan tud 3-3.5 fenyerteket). Hat ezert volt lehangolo...
Az idei nyaron kacat volt a felhozatal a bridge felso kategoriaban, Fujiek es Panaek is csak ultek a baberokon. Hatha a Sunyi kijon 2007-ben egy kepstabis nagyerzekelos cuccal R1 utan...
2) Ha megnezed a teszt eredmenyeket, akkor latszik, hogy majdnem lenyegtelen, hogy van-e kepstabi vagy sem, a teszt azt mutatja, hogy nem kapsz 1-2 fenyerteket sem. Vagy a teszt rossz, vagy a gep.
[Szerkesztve]Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
pitman
őstag
válasz Dare2Live #278 üzenetére
Nekem, ami tesztik benne: az ATv mód, a portalanító (már ha tényleg hatásos), a tömített váz (nem mintha esőbe kivinném, de a por nem tud belemenni), multiexpozíció lehetősége gépben belül, a stabilizátor (mégha csak 1 rekesznyi előnyt is ad), valamint a jó paraméterezhetősége szoftveres oldalon, bár ez utóbbi nem igazán szempont. Elég innovatív a gép, nehéz lesz a következő modellnek. Egyedül talán a képfeldolgozás nem sikrült olyan szintűre mint maga a gép...
-
pitman
őstag
Azért azt ne felejtsd el, hogy a kompakt gépben a tükör vibrációja nincsen, azt nem kell a stabilizátornak megfognia. Egy kompakt géppel stabilizátor nélkül is ki lehet tartani nagylátószögnél 1/10-1/15s-ot, dslr nél ez garantáltan nem fog menni.
A teszt szépen megmutatja, hogy jóval nagyobb arányban készültek a stabilizátorral jó képek. A stabilizátor sem képes minden mozgást korrigálni. -
Dare2Live
félisten
bridge mellett legalább annyi érv szól mint dslr mellett. A kérdés mindig csak annyi neked melyik érvek fontosabbak, kevésbé fontosabbbak.
Egy stabis (valszeg CCD) R1 folytatás egyébként elképzelhető, hogy lesz. Ha kijavítják azt a pár hibát ami annyira nagyon zavaró R1ben akkor tényleg őrült bestbuy gép lesz.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
j.bravo
addikt
Mintha valahol azt olvastam volna hogy a k10d stabija okosabb a k100d-énél, merthogy már nemcsak az x vagy y tengely mentén történő elmozdulást tudja korrigálni, hanem a gép ''forgatását'' is; de hát majd meglátjuk mit ér a gyakorlatban.
Az FZ30 valóban nagyon jó kis gép, és tényleg nem biztos hogy érdemes váltani róla, hacsak nem a szíved csücske valamelyik olyan téma/terület, amihez egy dslr egyértelműen jobb, illetve kényelmesebben/hatékonyabban használható.
Ha viszont pl. a makró a szíved csücske, akkor érdemesebb maradni a panánál (lehet makrózni dslr-rel is, de macerásabb jóval).Whatever.
-
Dare2Live
félisten
elméletileg már k100ban is floating ccd stabi van.
Mivel már a sima X,Yirányba rángatás is rengeteg helyen bizonyított és ennél elméletileg a pentax lebegő verziója csak jobb lehet így vagy az elmélet hibás vagy k100ban lévő első generációt eszurta pentax vagy dpreview szúrt el vmit.
hálistennek rájöttem, hogy én vizsgaidőszak vége elött nemveszek semmit, úgyhogy addig meg kiderül k10nél mi a helyzet.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
pitman
őstag
válasz Dare2Live #289 üzenetére
A stabilizátort illetően nagyon sok paramétertől függhet a teszt eredménye, konkrét eredményt szerintem egyetlen teszt sem adhat. Az viszont érdekes hogy mi a bánatnak adnak neki olyan gépet, ami nem végleges. Vagy az első kiadott sorozat után javítottak valamit?
A szigetelést azt hiszem a múltkor már megbeszéltük. Nem lesz itt sem olcsó mulatság, a Canonnál sem az. -
gyuri10
tag
Ami a kepstabit illeti, vegigolvastam a hozzaszolasokat a dpreview-n. A megnyito kerdes egy nagyon ugyes eszrevetelen alapul: az illeto a Sunyi A100 es K100D elmosodasi valoszinuseget egymassal vetette ossze, nem pedig sajat magukhoz hasonlitotta a gepeket stabistul meg nelkule. A konkluzio tobb mint erdekes: Stabi nelkul a Sunyi sokkal razossabb kepeket csinal mint a pentax. Ha bekapcsolod a stabit a gepeken akkor kb ugyanugy teljesitenek.
Az egyik valaszolo (konkretan az akit Dare2Live linkelt) ezt az ergonomiaval magyarazta, valamint hogy a pentax mindig is hires volt arrol, hogy a vazaik milyen jol csillapitjak a tukor altal keltett rezgeseket. Ebbol adodik a stabi nelkuli jelentos kulonbseg. Ez persze meg nem magyarazza, hogy a pentax stabi miert nyujtott olyan keves kulonbseget.
Ugyanez a hozzaszolo emlitette, hogy a teszthez hasznalt K100D augusztusi keszulek, a kepstabi pedig sokat fejlodott augusztus ota, a k10-ben meg meg sokkal fejlettebb a dolog. Tovabba arra biztat, hogy ne tekintsuk ugy a tesztet mint a Pentax stabi teszt, (meg csak nem is mint altalanos K100D stabi teszt!!!) hanem mint egy adott gep tesztje.
Bennem felmerult a dolog, hogy ez valami belsos pentaxos csoka, ugyanis honnan a kanyabol tudna, hogy a tesztelo miota van birtokaban a teszt gepnek valamint, hogy a Pentax szoftveresei mikor mit csinaltak az osz folyaman. Viszont tul sok konkretumot irt ahhoz, hogy csak egy almodozonak tunjon.Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
Dare2Live
félisten
Teljesen rosz de kb: 1D mark Pentax megfelelője. Nagyon sokan nagyon várják.
dpreviewen rendszeresen össze lehet futni canon, nikon, pentax, oly.... belsőssel, akik jellemzen nem mondanak hülyeségeket.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
imho mindenhol van pre-modell, mert muszály, olyan hibák jöhetnek ki rajtuk amikről a tervezők nem is álmodtak.
Azon meg, hogy a dslrek világába is beszivárog az, hogy nem teljesen final FWvel jelennek meg a gépek szerintem nemkell csodálkozni. Informatikában már egy bevált szokás annak minden előnyével, hátrányával. Még a 20D utoda a 30D amin újítás nemsok hányadik új FWjét köszönti? 5.et?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
pitman
őstag
válasz Dare2Live #296 üzenetére
De egy hivatalos tesztre ne félkész gépet adjon ki azután magyarázza, hogy miként értelmezzük a teszt eredményeit... Éppen ezért nem szokás fejlesztési fázisban levő gépekkel tesztképeket megjelentetni, és nem is szokták a tesztoldalat ezt tenni. Megjegyzik, hogy ez nem végleges modell, képek nincsenek.
A forgalomba került gépek fw frissítése megint más téma. Azok már hivatalos változattal jönnek ki, nyilván nem hibátalanok és biztos vannak olyan hibák, amik csak használatban derülnek ki bizonyos konstellációk összeállásakor (pl amire még a tervező sem mert volna gondolni, de kellett volna neki ). Emiatt kiadják a hivatalos javításokat. Természetesen ennek is minimálisnak kellene lennie.
Sajnos az informatikában is elég forcsa dolog ez, hiszen az embernek jól működő terméket kellene kapnia nem tesztelés alatt levő változatot. Milyen lenne, ha így működne egy autó megvásárlása vagy bármilyen tartós fogyasztási cikké? Szépen néznénki ki, bár még sor kerülhet erre is. -
Allien
veterán
Hát, pedig efelé megy a világ, sajnos! Persze, a gyógyszereket több évig kell tesztelgettni, minden körülményt figyelembe véve (persze ez is csak duma). A leg látványosabb ilyen téren a játékok! Olvass bele pl. a Battlefield 2, ill 2142 fórumokba. Az utóbbinál pl (BF2142) egy héten belül kidobtak egy pecst, majd egy kis szünet után megint egyet, de arra kellett megint egy, kb egy héten belül! A BF2-ről ne is beszéljünk, mert arra ha nem jött ki 10, akkor egyse! Illetve, én azt szoktam hangoztattni, hogy a BF2142 egy BF2 peccs, amiért fizetünk, csak kapunk pár extrát hozzá.
De, hallottam már olyat is, hogy a BMW úgy dobott ki egy sorozatot, hogy a vevőkkel tesztelte igazából. Bár, ez mennyire valós, nem tudom.
Illetve, ott van a Sony esete az aksikkal. 1millióból 1 (se) gyulladt ki, mégis vissza kelett cserélnie őket! Kihozták anno az XBOX-t, és bizony az is tele volt hardweres hibákkal. Ne is beszéljünk a konkrét számtech cuccokról, mint alaplapok, és memóriák inkompatibilitási gondjaikról, ugyebár! Anno, ilyenbe futottam bele, hogy nforce2ultra csippes alaplapba nem ment a Hynix D43 csippel szerelt ram. Pedig elvileg mennie kelett volna! Nemhogy még a névleges érték (400) fölött, mint tuningram, hanem még jóval ez alatt sem volt hajlandó normálissan, stabilan működni!
[Szerkesztve]Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
j.bravo
addikt
Hmm, a BMW-t azért urban legend-nek gondolnám. Bár persze attól függ, melyik alkotórész volt még ''nem végleges''.
Ha a rossz firmware miatt elrontasz pár képet, nincs komoly baj. Ha a játékod lefagy, és emiatt nem nyersz meg egy deathmatch-t, vagy akárhogy is hívják ennél a játéknál , szintén nincs komoly baj, a júzerek (egyébként jogos) dühét leszámítva.
De ha a béta verziójú gépjárműszoftver (vagy hardver) miatt bekövetkezik egy baleset, ami nemcsak idegeskedéssel vagy anyagi kárral jár (elrontott fényképnél kissé sarkított esetben lehet hogy emiatt csúszol le életed fotóriporteri melójáról), hanem esetleg személyi sérüléssel is, az már komoly baj. Mivel az autózás ''veszélyes üzem''; ezt egyetlen autógyár se engedheti meg magának, pláne nem egy olyan nagymúltú, jó nevű, mint a BMW.
Azt se nagyon tehetik meg hogy az autószalonban ráírják nagy betűkkel a szélvédőre hogy ''vigyázat, az xxxyyy funkció még v0.995, csak saját felelősségre használható!''Whatever.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest