- Objektívek topikja
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
FZ45 720p-s videójáról mi a véleményetek? Vagy ha fontos a videó is, akkor inkább egy TZ8?
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz pusi1981 #769 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek! Egyeztettem az asszonnyal, és megvétózta a méretet, úgyhogy kompaktabb gépezetet kellett vennem. A videó és a sorozatlövés pedig kiemelt szerepet kapott, úgyhogy bevállaltuk a CMOS-t a CCD-vel szemben, úgyse nézzük a képeket 1920x1200-nál nagyobb felbontáson, és A3-as nyomatot sem tervezünk.
-
erdoke
titán
Azt hittem, kitaláljátok az igény pontosításából, hogy végül mit vettem. Az FZ-nél kisebb széria valóban a TZ, és a CCD => CMOS váltás a TZ10 => TZ20 vonalon ment végbe.
Tisztában vagyok a képminőség romlásával, de nem hiszem, hogy nagyon zavarna minket (kocafotósokat) az eddigi LX1 mellett. Viszont a videója és a sorozat felvétele sokkal jobb, mint az eddigieknek. Valahogy úgy voltunk vele, hogy még mindig sokkal jobb képeket csinál, mint egy hasonló méretű videókamera...A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Azt már látom, hogy gyengébb az LX1-nél is. Igazából nagyon nem zavar, még mindig sokkal jobb, mint amit a hasonló árú videokamerák csinálnak. Sajnos a TZ7-TZ8 egyrészt csak 720p, másrészt még az is alacsony bitrátás, harmadrészt pedig erősebb fényben függőlegesen csíkozódik a videó. Egyelőre ez lesz.
-
erdoke
titán
TZ10-ig AVCHD Lite kódolást tudnak, TZ20 már 17 Mbps AVCHD-t (H.264-et).
Minőség megítélése attól függ, milyen elvárásaid vannak, és mihez hasonlítod. FZ45-höz képest siralmas, FZ100-hoz képest annyira nem is rossz.
Egyébként a legtöbb tesztben a célcsoport számára átlagosnak minősítik az állóképet, ami persze szintén nem túl jó egy 2011-es, 100e Ft-os Panasonic modelltől, de az érzékelő fajtája, mérete és felbontása gyakorlatilag eldöntötte a kérdést. Ha találtak volna egy 12 MP körüli, nagyobb méretű érzékelőt ugyanilyen sebességgel, bizonyára azt teszik bele. A Canon felvásárolhatta az összeset.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest