- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Nagyon sokat reszeltek a most megjelent Owrt 22.03-ban az mt7621 pppoe gigabiten, beéri sebességben a padavan-t. 57U/1200GU speedtest eredmény az Owrt topikban.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Ezt szerettem volna kipróbálni de mondom előtte teszek egy próbát. Firewall -> URL Filter oldalon fel is vettem az index.hu , telex.hu oldalakat és telefonon néztem mi történik... hát semmi mert behozza 😄 tudnátok segíteni, hogy tudnám életre bírni ezt a funkciót??
-
kikinda2
tag
IP filter nem tud https oldalakat szűrni. A szűrő csak a nem titkosított http kommunikációba lát bele. Tehát a routeren viszonylag egyszerűen csak IP tartományokat és portokat tudsz szűrni.
Magyarul, ha az INDEX-et akarod tiltani, akkor meg kell nézned, milyen IP címeken szolgáltat és azokat kell tiltanod. (81.0.120.157)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kikinda2
tag
Vagy tiltod a kommunikációt a következő IP címekkel.
samsung.com 211.45.27.231
samsungads.com 35.160.29.211
www.samsung.net 112.107.220.115
config.samsungads.com 44.235.68.13
samsungotn.net 210.118.88.205
log-config.samsungacr.com 3.212.207.244
gpm.samsungqbe.com 34.240.254.63Ezen kívül meg kell találnod az EU szervereket is. Nagy valószínűleg a Samu készülékeid bizonyos funkciói komolyan sérülni fognak.
-
petir
senior tag
válasz kikinda2 #3557 üzenetére
Ezt nem tudom...
Azt viszont igen , hogy nem nagyon működik ez...index.hu példánál maradva hozzáadtam több IP-t de bejött folyamatosan oldal..
(#3551) attilav2
Látom átnyergeltél OpenWRT-re. 1200GU-n mennyire stabil? Mennyire használható jól ?
Kb 5 évvel ezelőtt használtam utoljára OpenWRT-t mert csak ott lehetett megvalósítani a UPC WiFree-t 😄
Bevallom nem volt a kedvencem, én azért szeretem a grafikus felületet IS.
Padavan-nal azért problémának látom , hogy a fejlesztés az utóbbi időben megakadt...és frissítések nem folyamatosak. Semmi bajom vele most is 99 napja megy előtte több mint 300 nap volt..
De azért csak fúrja az oldalam ez az OpenWRT.
Ajánlott ez most ?
Érdemes váltani?
Kíváncsi vagyok a véleményedre! -
őstag
Ha az 5ghz wifi-t dél afrikára állítod Owrt alatt akkor stabil lesz, mert ott a 100-as és környéke csatornákon nincs DFS, és a 100 és afeletti csatornákon általában jóval kevesebb router van. Ha magyar régióra állítod az 5ghz-t akkor szívni fogsz a DFS-el, állandóan el fog menni az 5ghz ha DFS csatornára állítod. Wifi valamivel lassabb mint a padavanon. Vezetékes sebesség ha a sw és hw flow offload be van kapcsolva a tűzfal beállításoknál akkor padavan szintű, 800-900mbit. Viszont nagyon vigyázni kell mit csinálsz Owrt alatt, mert az előbb majdnem sikerült letégláznom az AC57U-t. El akartam távolítani a felesleges csomagokat mert kevés volt a belső tárhely, erre kerestem javaslatokat a google-ban. Valami idióta javaslatát beírtam, hát el szállt a luci, utána kapcsoltam hogy nem szabad rebootolni a routert nehogy nagyobb károk legyenek, csak recovery módban. Ezt tettem, asus fw restoration tool-ba betallóztam a timofeev féle padavan-t, de elsőre 53%-nál elkadt a feltöltés, azt hittem sikerült téglázni, de szerencsére másodjára sikerült a feltöltés és újraindult immár padavannal. Amíg használtam(kb 2-3 nap uptime) a 22.03-as Owrt-t addig stabil volt, ha gondolod tégy vele egy próbát.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
woodworm
veterán
-
MODERÁTOR
válasz woodworm #3560 üzenetére
Régebben amikor még én is próbálgattam olykor az OpenWrt-t, akkor úgy volt, hogy két féle változat volt elérhető belőle. Az egyik a jffs2 nevű, a másik a squashfs nevű. A squashfs változat amiről Te írsz, annak van egy read only része amiből reset után visszaáll az alapállapot, a jffs2 verzió viszont teljesen írható, szóval azzal rá lehet fázni egy-egy meggondolatlan parancs futtatással.
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #3561 üzenetére
annyival egészíteném ki, hogy jffs verziót nem ad ki az openwrt (pont azért, hogy ne legyen vészhelyzet ), max magadnak buildelhetsz
szóval ha az openwrt oldaláról szerzi be az fw-t, akkor abból nem tud valósan törölni, csak az utólag telepített csomagokat.....[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Intruder2k5 #3561 üzenetére
Ez valamikor 10 éve lehetett. Én is emlékszem rá, de a 1043nd v1 esetén pl. már nem volt hivatalos jfffs2 image, csak squashfs. Azóta csak az overlay írható, extroot esetén ide mountolhatod a külső meghajtót.
-
MODERÁTOR
válasz woodworm #3563 üzenetére
De, akkor még volt: tl-wr1043nd-v1-jffs2-factory.bin
-
woodworm
veterán
válasz Intruder2k5 #3564 üzenetére
Igazad van! Nekem a backfire rémlett, amikor keresgélték a jffs buildeket.
Nekem először backfire volt fent, majd vargalex buildje, így a hivatalos oldalon max. a csomagok között böngésztem. -
MODERÁTOR
Most látom, hogy valamikor bekerült az mtd_storage.sh file-ba ez a három sor...
echo 4096 131072 6291456 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_rmem
echo 212992 > /proc/sys/net/core/rmem_default
echo 4194304 >/proc/sys/net/core/rmem_max...ami ha jól értem a TCP Receive Window méretét adja meg. Na most én ezt teszteltem, és nálam legalábbis gyorsabb a WiFi, ha ezek a parancsok nincsenek lefuttatva, hanem az alapbeállítás van érvényben, szóval egyelőre a saját buildemben kikommenteltem ezeket.
Esetleg nem próbálta más is?
-
MODERÁTOR
Délelőtt fordítottam egy zRam-os verziót, majd meglátom, hogy működik.
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
MI4A gigabit verzióra sikerült egy MI-R3GV2_SPI padavant felszenvednem. Ha jó a sejtésem, a 4PDA-ról lehetne újabb verziót leszedni, de az oroszom még nem az igazi. Amúgy ő érdekelne. Próbálkoztam a WSL alatt a Debianos prometheus-szal, de valami végtelen ciklusba belekeveredik a script, ezért az se jött össze. Honnan/hogyan lenne célszerű egy viszonylag friss padavant beszereznem hozzá, vagy hagyjam inkább azt amit sikerült ráraknom?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Toninho13 #3568 üzenetére
Üdv!
Én is nem régen regisztráltam a 4pda-ra, mobilon a Google Lens viszonylag "jól" elboldogul a captcha-val, néhány próbálkozás és kellő mértékű nagyítás után ki tudta olvasni a számokat, ha meg sikerül regisztrálni, akkor már email-ben kapott linkkel be tudsz majd lépni.
De WSL alatt esetleg próbáld meg ezt a Prometheus scriptet: prometheus.tar.gz A start.sh indításakor ebben választható a Timofeev repo is, ha netán később eltűnne, akkor szakítsd meg a script futását, és írd felül újra a csomagban lévővel.
A Stepan Timofeev repoból elvileg tudsz Mi-R3Gv2_spi verziót fordítani, nekem Ubuntu 22.04 alatt még ezek kellettek hozzá:
sudo apt install autoconf autoconf-archive automake autopoint bison build-essential cmake cpio curl doxygen fakeroot flex gawk gettext git gperf help2man htop kmod libblkid-dev libc-ares-dev libcurl4-openssl-dev libdevmapper-dev libev-dev libevent-dev libgmp3-dev libkeyutils-dev libltdl-dev libmpc-dev libmpfr-dev libncurses-dev libncurses5-dev libsqlite3-dev libssl-dev libtool libtool-bin libudev-dev libxml2-dev locales mc nano pkg-config ppp-dev python3 python3-docutils texinfo unzip uuid uuid-dev vim wget xxd zlib1g-dev
Illetve kell még az autoconf-2.71.tar.gz is, az alábbi parancsokkal telepítve:./configure --prefix=/usr
make
sudo make install
autoconf --version -
madrac
senior tag
válasz Toninho13 #3568 üzenetére
Ha friss kell akkor felejtsd el a 4PDA-t szerintem. A 3.4.3.9 az Alexey féle repoból van ami nagyon rég nem frissült, igaz én is ezt tettem fel. Mindenféle prometheus csoda szkript nélkül fordítottam WSL2 alatt, ami csak plusz hibaforrás. Egyszerűen csak lekellett klónozni a repot és bekellett másolni azt hiszem azt a fájlt ami ezen típus támogatásáért felel, a többi pedig a repoban lévő leírás alapján ment gond nélkül.
Viszont ha jól láttam a commitokat, akkor a mahtab repoba is bekerült nagy nehezen az R3Gv2 támogatás, amit folyamatosan frissítenek. -
-
MODERÁTOR
-
Airedhyal
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3576 üzenetére
A Mahtab verzió nem fordul mostanában megint, ezért ma reggel váltottam a Stepan félére, ami sikerült, és néztem mi az a gomb.
Ha rányom az ember akkor kikapcsol a router?Te kipróbáltad?
-
MODERÁTOR
válasz Airedhyal #3577 üzenetére
A Mahtab repo-t én már elengedtem, nagyon sokszor bugos és nem fordul le, szerencsére ez a Stepan féle most stabilnak látszik.
Igen próbáltam és kikapcsol, de természetesen csak szoftveresen, vagyis áram alatt marad a vas, csak az operációs rendszer lesz leállítva. Az első LED kialszik, net nincs, a router nem elérhető. Így van ez Tomato-ban is, szóval inkább csak mókusvakítás ez a funkció, ezért volt fent is smile.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
jackal79
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3580 üzenetére
Szia! LOG file-t hol tudnám átküldeni? Én sok mindent nem tudtam kivenni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
jackal79
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3582 üzenetére
Ezt találtam:
Oct 25 16:26:05 automount: Unable to mount device /dev/sda1 (ntfs) to /media/Új_kötet! -
MODERÁTOR
-
jackal79
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3584 üzenetére
Xiaomi R3G a router. Évek óta használtam rádugott HDD-vel (transmission + DLNA).
Pár napja vmiért lecsatolta a HDD-t, nem tudtam visszacsatolni, ezért FW-t frissítettem, de ez sem oldotta meg.
Korábban a te FW-det használtam
Az a furcsa, hogy a HDD-t a laptop sem olvassa be, viszont TV-re dugva simán látom, hogy mi van rajta. -
MODERÁTOR
-
jackal79
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3586 üzenetére
Annyit még elárulnál, hogy a HDD-t hogy kell formázni? Mármint a HDD formázás megvan csak jelen esetben nem tudom, hogy pontosan mire kell. Lehet azért nem olvassa a laptop, mert jelenleg windowst használok korábban viszont linuxot használtam.
-
MODERÁTOR
válasz jackal79 #3587 üzenetére
Az én fw-mben NTFS, ext2/3/4, FAT32 és exFAT támogatás biztosan van, szóval ezek mind jók. A routeren leggyorsabb az ext3/4 lenne, de ha olykor átakasztanád TV-re vagy laptopra is, akkor inkább legyen NTFS, azt általában minden támogatja. A Padavan router tuti, a Windows-os laptop szintén, és gondolom a TV is.
[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3588 üzenetére
Megpróbálom formázni a hdd-t és újra felcsatolni, remélem így ok lesz.
Köszönöm a segítséget! -
MODERÁTOR
-
jackal79
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3590 üzenetére
Filmek vannak csak rajta, azokat meg tudom pótolni. Köszi még egyszer a supportot!
Jó éjszakát! -
csixy
addikt
Összesen 41 perc alatt egy toolchain + buildelés mennyire jó időnek számít? A Stepan repóból lett egy 17 megás firmware Mi-R3G-re.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
MODERÁTOR
Jónak számít. Nekem csak egy Core™2 Duo T9900 van a laptopban, azzal kb. 50 perc a toolchain, és még 30-35 perc az fw.
-
csixy
addikt
válasz Intruder2k5 #3593 üzenetére
Huncutsággal csináltam egy dell precision 5520-as vason 32 giga RAM (2x16 dualchannel) Core i7, 4mag 8szál. De a RAM-ba volt feltöltve az egész oprendszer. Csúcsra járás közben kb 14 Giga RAM volt használatban , de úgy, hogy közben a simplescreenrecorder felvette az egészet 1216x684-es felbontással 30fps MKV-be (kb 500megabájt az MKV). A technologia mindösszesen annyi, hogy egy régifajta USB-SATA csatolós HDD-re telepítettem egy Debiant (Spiral linux cinnamon), majd egy [Linux Live Kit 2.9] segítségével csináltam belőle egy Live Linuxot (egy darab squashfs akarmi.sb fájl a hozzávalóival), ezt az iso file-t kibontottam egy Legacy HDD (az amit az előbb használtam), első Ext4-es partíciójára, ez egy linux nevű mappa, benne a boot, changes, modules mappák és mellettük a core.sb (suashfs file). Futtathatóvá tettem és lefuttattam a boot mappában lévő bootinst.sh fájlt. most már bootolható a live linux, de még az alábbi kép alapján kicsórtam a fenti kitből a Thomas Mateicek féle 8darab scriptet és azokból a dir2sb script segítségével csináltam egy slaxosito.sb modult (sb=slax boundle) és ezt betettem a modules mappába. Így tulajdonképpen egy bazi nagy debian11-es alapú Slax Linux lett belőle.
A syslinux.cfg fájlt átszerkesztettem egy Slax linux hasonló fájljából vett minta alapján és az eredetileg benne lévő két menűponthoz még 3 csatlakozott emigyen:UI /boot/vesamenu.c32
TIMEOUT 140
MENU ROWS 4
MENU CLEAR
MENU BACKGROUND /boot/bootlogo.png
LABEL default
MENU LABEL Run Linux
KERNEL /boot/vmlinuz
APPEND vga=769 initrd=/boot/initrfs.img load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 rw printk.time=0 apparmor=0
LABEL default
MENU LABEL Run Linux debug
KERNEL /boot/vmlinuz
APPEND vga=769 initrd=/boot/initrfs.img load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 rw printk.time=0 apparmor=0 debug
LABEL default
MENU LABEL Run Linux (Persistent changes)
KERNEL /boot/vmlinuz
APPEND vga=769 initrd=/boot/initrfs.img load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 rw printk.time=0 apparmor=0 perch,automount
LABEL perch
MENU LABEL Run Linux (Fresh start)
KERNEL /boot/vmlinuz
APPEND vga=769 initrd=/boot/initrfs.img load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 rw printk.time=0 apparmor=0 automount
LABEL toram
MENU LABEL Run Linux (Copy to RAM)
KERNEL /boot/vmlinuz
APPEND vga=769 initrd=/boot/initrfs.img load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 rw printk.time=0 apparmor=0 toram
Most a Persistent changes menüponttal indítva minden változást elment a changes mappába.
Az élő rendszerben ha elnavigálok a /run/initramfs/memory/data/modules mappába és ott rootként kiadom a savechanges akarmi.sb parancsot akkor egy újabb modult csináltam a changes mappa tartalmából , majd átbootolva egy másik linuxba ki kell üríteni a changes mappát.
Ezután gitteltem a Stepan repót , megcsináltam vele amit korábban leírtál, majd csináltam ebből a változásból is egy modult.
Mostmár a Copy to RAM opcióval bootoltam és átírtam a MI-R3G config fájlt , jött a toolchain, majd a buildelés .... mindez a RAM-ban. A végén a kész FW-t át kell másolni egy fizikai meghajtóra és le lehet állítani,. Az utólagos könyvtár takarítás nem kell , mert csak a RAM-ban éltek az utóbbi változások és ezek a leállítás után elvesznek.
Nekem tetszik. Jó játék.
Ne próbálkozzatok ubuntuval, vagy linux minttel, csdak debiánnal, mert egyébként hibás, döglött lesz benne az egér, csak fel-le fog járni a mutatója keresztbe-kasba nem.
Jó szórakozást, ha valaki megpróbálja. !
Újabb fajta USB-s HDD adapterrel nem fog menni, csak régi ócska fajtával.
Ha csinálunk egy fat32-es partíciót másodiknak az első Ext4-es partíció mögé és ebbe átrakjuk a Linux mappából az EFI mappát és a benne lévő boot mappába másoljuk a javított syslinux.cfg fájlt és még pár kiegészítőt a Linux mappa boot mappájából , akkor secure boot nélküli uefi gépen is be lehet bootolni.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
attires
junior tag
Sziasztok!
Pár éve szorgalmasan olvasom a fórumot, de most szeretném a segítségeteket kérni mivel 2 hete nem tudom megoldani a következő problémát:
Adott 2 db MI3G router padavannal. Az egyiken openvpn szerver "fut" (már 2 éve tökéletesen). A másikat bekonfiguráltam vpn kliensként. A kapcsolat össze is jön, de semmilyen forgalom nem megy át a kapcsolaton. Amennyiben telefonról vagy laptopról kapcsolódok a vpn szerverhez (openvpn kliens) minden működik. Esetleg ha már valaki kötött össze két routert openvpnnel tudna nekem segíteni?
(hogy elinduljon az "adat áramlása" a két router között)
Gondolom statikus útvonalakat kellene megadni, de hova és kb. mit kell beírni?
Előre is köszönöm!
-
MODERÁTOR
válasz attires #3595 üzenetére
Szia!
Bár én nem használok mostanában OpenVPN-t, régebben még Tomato-n ment egy ideig, de ott is csak statikus kulccsal, szóval sokat nem tudok segíteni, de esetleg nézd át a szerver beállításait ezen blog alapján, vagy kérdezz rá a VPN topikban is, hátha ott előbb lesz válasz. Gondolom úgyis valami VPN beállítás, és nem csak Padavan specifikus a probléma.
-
MODERÁTOR
Nocsak... Hosszú idő után újra verzióugrás, 102-es lett az fw.
-
attires
junior tag
válasz Intruder2k5 #3596 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a két linket (blog bejegyzést), régebben már átolvastam őket, de nem segített sokat. Viszont kínomban csináltam egy Raspberry Pi-s "routert", azzal tökéletesen megy a site to site (open)VPN. Azért nem adom fel, és ha rájövök mi a megoldás megírom.
További jó szórakozást! :-)
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #3597 üzenetére
-
temppro
tag
válasz Intruder2k5 #3599 üzenetére
Mi változott, gyorsabb, biztonságosabb, van új feature?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Androidos tablet topic
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Androidos fejegységek
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest