-
PROHARDVER!
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz lopertpeter #4448 üzenetére
Nekem ez van a crontab-ban, ezzel minden hétfőn 0 óra 0 perckor csatlakozik újra.
0 0 * * mon restart_wan
-
woodworm
veterán
válasz lopertpeter #4452 üzenetére
A restart helyett stop-ot írsz?
-
MODERÁTOR
válasz lopertpeter #4452 üzenetére
Akkor stop_wan és restart_wan
-
lopertpeter
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4454 üzenetére
igen, ez működik, köszönöm.
-
-
attika11
tag
Sziasztok. Frissítettem a MiR3G routerem az attires féle MI-R3G_3.4.3.9L-102-1781cbce57_with_MC (nem az 1100MHz verzió) verzióra, de sajnos a frissítés után csak folyamatosan "vibrál", újratölt a felület. Nem lehet a menüben sem navigálni az állandó képfrissítés miatt. Próbáltam újraindítani, nem oldja meg. Ötlet?
-
attires
junior tag
Csak nem bírtam ki...
MIR3G és Redmi AC-2100-hoz új firmware a tárhelyemen.
(commit: 2cce64b4, openvpn updated to 2.6.12) -
jan herz
tag
válasz attires #4458 üzenetére
Tanácsodat megfogadva fix ip-t kapott és DMZ-be tettem, de két dologgal napok óta kísérletezek, és nem tudom összehozni: nem érem el NFS-en keresztül a rákötött ssd-t (korábban minden bűvészkedés nélkül ment), pedig úgy láttam beleforgattad.
A másik, hogy a szolgáltatói routertől nem veszi át az ipv6 címet, próbáltam utána olvasni a helyes beállításnak, de nem találtam Telekom specifikusat; első körben a Digi alatt jól működő beállításokkal próbálkoztam. -
attires
junior tag
válasz jan herz #4464 üzenetére
Szia!
Megpróbálok segíteni… a gyakorlatban nem fogom tudni kipróbálni mivel nincs nálam MIR3G.
Milyen filerendszer van az SSD-n? A firmware-be csak az EXT4 van beleforgatva és nincs benne SMB sem, de szívesen testreszabom neked csak írd meg mire van szükséged.
A Telekom IPV6 beállításával kapcsolatban nem tudok mit mondani (DIGI-m van).
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz attires #4466 üzenetére
De szerencsére Mi-R3G esetében elég bőséges a hely (20MB), főleg ha entware-t se tesz bele, nehézségek inkább a 16MB-os vasaknál lehetnek, ott már könnyebben előfordul, hogy sakkozni kell a végén. Bár entware nélkül szerintem az is elég laza még. A 8MB-os TP-LINK C5v4-re meg már régen nem is forgatok, mert csak kínlódás, hogy már egy css, vagy egy shell script se fér el benne.
-
attires
junior tag
válasz Intruder2k5 #4467 üzenetére
„640 KB mindenkinek elég”
Nekem a 20MB is szükös sajnos., de nem mindenki olyan elvetemült mint én hogy távoli NFC olvasókat kössön össze amik a mir3g usb portján "lógnak" .
Hála neked és a leírásaidnak a különböző fórumokban .
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz attires #4468 üzenetére
Ja persze, hát van amire kevés, ezt nem vitatom, de általában elég. Anno én is néztem, hogy jó lenne beleforgatni egy qBittorrent-et, de sajnos teljesen reménytelen. Régebben párszor forgattam olyat, amiben volt rtorrent + lighttpd.
-
attires
junior tag
Sajnos sürgősen el kell utaznom, de még fordítottam (pakolás közben) neked egy alap verziót MC nélkül amiben nem csak EXT4 támogatás van.
Remélem megoldja a gondod.
[1100MHz_MI-R3G_3.4.3.9L-102-2cce64b4d9_NO_MC.zip][ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Mekkora ez esélye annak h 4 év után el aludt a 2.4ghz állapotjelző led?
Restart után is maradt úgy...
ASUS AC1200GU[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
jan herz
tag
Bocsánat, közben nem volt időm géphez ülni a hétvégén. Ha jól emlékszem ext4-re formáztam, a FTP megosztás fül alatt látja is a fájlrendszert. Szambát nem használok, linux alól a NFS tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak, addig tökéletesen működött is amíg a digis router bridge-be rakva működött, az új felállásban viszont nem jövök rá miért nem. Az új fordítást szerintem holnap fogom tudni kipóbálni, de mindenképpen adok visszajelzést! Köszönöm szépen!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
erikke17
őstag
válasz Intruder2k5 #4473 üzenetére
Azóta ki derült h sötétben látni de nagyon haloványan szóval a led makkant meg Vagy kosz mehetett rá hasonló
Így nem is kínzom feleslegesen[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
MODERÁTOR
-
jan herz
tag
válasz Intruder2k5 #4474 üzenetére
Már kerestem, mert úgy emlékeztem, hogy volt ilyen kapcsoló, most szembesültem vele, hogy itt hiányzik. A nfs démon se fut, igazad van; talán valami miatt nem fordult be a csomagba. Úgyhogy tovább próbálkozom, bármennyire is vonzó az OC, valószínűleg a Te legutolsó változatod lesz a következő próba alanya
-
attires
junior tag
válasz jan herz #4477 üzenetére
"talán valami miatt nem fordult be a csomagba"
Ezek szerint nem nézted meg jól a config.txt-t. abban a verzióban ki volt #.
Mielőtt elutaztam csináltam neked egy másik verziót (OC) amiben minden benne van (nézd meg a config filet a zip- ben) kivéve az MC. MC-t vagy mást meg könnyedén telepíthetsz az összefoglalóban található
leírás segítségével.
[ Szerkesztve ]
-
attires
junior tag
válasz jan herz #4480 üzenetére
Nincs mit.
Én is "benéztem", és ezer bocsánat érte. Örülök, hogy megoldódott (működik).
Amennyiben az olvass_el.txt-t nem vetted volna észre: Az OC verzióhoz ajánlott a gyári tápegység lecserélése egy "komolyabbra" (ami min. 500mA-ral többet tud leadni).
Amennyiben nem rontottam el akkor ha SSH-n bejelentkezve beírod a következőt:
/bin/echo -e "\033[5;30m `dmesg | grep OCP`\033[0m"
kiírja a cpu sebességet.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz jan herz #4482 üzenetére
Én Aliexpress-ről rendeltem még nyár elején ezt a 2A-es tápot, akkor épp nem volt 3A-es, de a "3 from US $2.99" akcióban 750Ft volt. Igaz nálam nincs OC, és a külső HDD is 3,5"-os saját tápos, de hibátlanul működik.
-
jan herz
tag
válasz Intruder2k5 #4483 üzenetére
Köszönöm szépen, jónak tűnik!
-
attires
junior tag
Akit érdekel...
Új firmware a tárhelyemen (openvpn: updated to 2.6.12), hogy ne csak a MIR3G és
RM-AC2100-hoz legyen mindig...RT-N56UB1_3.4.3.9L-102-2cce64b4d9
RT-N56U_3.4.3.9L-102-2cce64b4d9
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-102-2cce64b4d9
DIR-860L_3.4.3.9L-102-2cce64b4d9Kipróbálni nem tudtam őket!
-
jan herz
tag
válasz Intruder2k5 #4483 üzenetére
Mégegyszer köszönöm, 349 Ft volt az ára és legnagyobb döbbenetemre futárral hozták, már üzembe is helyeztem!
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
Van egy vékonykliensem, ami routerként üzemel, openwrt fut rajta.
(Fujitsu futro s920)
Lehetséges lenne valahogy erre padavant varázsolni? Nem boldogulok az openwrt-vel, padavan eszközöm viszont 2 is van, évek óta problémamentesek. -
lopertpeter
csendes tag
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-102-2a7eaf3655
-
Kifli1986
csendes tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem,hogy az egyik lan címen fut itthon a szerverem (domain). Emellett futtatok 3 call of duty 2 szervert.
A kérdés az lenne mivel nincs pb támogatás ezért az nem játszik. Hogy ROUTER-ben tudok egy szabályt létrehozni pl egy 28960 portra. PL Rcon-felé spammolnak,hogy ne tudjon az admin belépni és kidobni csalót. Tehát floodolják.
Az a baj kérdezték és nem találok a logban semmit ami ezt a tevékenységet jegyezné.Próbáltam a szerveren ubuntu - fail2ban szabályt csinálni de nem tud olyan file-t keresni meg pontos találatot megadni ami megfogná. Köszönöm a segítséget. Remélem ez belefér a témába.
-
attires
junior tag
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy hogyan lehetne ipv6 címet adni a routernek ami bridge mode-ban van? A webes felületen nem lehet, ssh-n belépve meg nem találom a config filet.
Cserébe fel tudok ajánlani egy leírást, hogy hogyan lehet működésre bírni a Tailscale-t bridge módban (MIR3G, RM-AC2100-on kipróbálva) amennyiben érdekel valakit.
-
lac14548
aktív tag
MI-R3G routerem van Padavannal.
firmware: 3.4.3.9L-102_e34add1
Szeretném a biztonságos távoli elérést bekapcsolni.
Mobilról bárhonnan lássam, ki mikor lépett fel rajta keresztül a netre, oszthassak ki időt/lehetőséget az internet elérésre.
Hol találom és hogyan állítsam be ezt a lehető legbiztonságosabbra?
Köszönöm,/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
csixy
addikt
válasz lac14548 #4492 üzenetére
van saját topic
[https://prohardver.hu/tema/padavan_firmware_topic/friss.html]Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
attires
junior tag
válasz lac14548 #4492 üzenetére
Én a következőt csinálnám:
1. frissíteném a padavan rendszert a routeren (a tiéd ha jól látom 2023.12.31.-én készült)
2. Az összefoglalóban található leírás alapján beállítanám az OpenVPN-t.
3. OpenVPN alternatívája: Tailscale, Wireguard. Talán egy kicsit nehezebb beállítani. -
attires
junior tag
válasz attires #4491 üzenetére
Az utókor számára amennyiben valakit érdekelni fog...
Igy lehet engedélyezni bridge módban hogy a IPV6 címet kapjon DHCP-n keresztül:
sysctl -w net.ipv6.conf.default.disable_ipv6=0
sysctl -w net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6=0
sysctl -w net.ipv6.conf.br0.disable_ipv6=0
sysctl -w net.ipv6.conf.br0.accept_ra=1
sysctl -w net.ipv6.conf.br0.accept_ra_pinfo=1
sysctl -w net.ipv6.conf.br0.use_tempaddr=2 -
kikinda2
tag
válasz attires #4497 üzenetére
Kösz az infót!
Egyhamar nem lesz szükségem itthon IPv6-ra. Elég az IPv4 pedig sok az eszköz.
Kissé feleslegesnek is érzem az egészet magánhasználatra. És még a hibás adaptációk miatt még veszélyes is lehet.
Nyilván ezért nem is jelenik meg grafikus felületen, mint beállítási lehetőség.
Neked egyébként mire kell, ha nem titok?
Csak érdekelt a mégis hogyan csináljam? -
attires
junior tag
válasz kikinda2 #4498 üzenetére
Szia!
Ahogy az IPV6 "áll" még az unokáink sem fogják megérni az IPV4 kivezetését .Családban és az ismerősöknél (én vagyok az ügyeletes rendszergazda) több VPN kapcsolatot alakítottam ki. Általában a távoli "eszközök" dupla NAT mögött vannak. Eddig úgy oldottam meg a dolgot hogy a távoli rendszeren volt az OVPN kliens nálam meg a szerver. Ez azért volt jó mert ha a szolgáltató alaphelyzetbe állította valami oknál fogva a szolgáltatói eszközt (törődött a port forward), akkor is létre tudott jönni a VPN kapcsolat.
Ezzel csak az volt a gond hogy szelektív VPN-t kell(ett) alkalmaznom, hogy csak a "szükséges eszközök" fogyasszák a "szűkös VPN" sávszélt. Most hogy sikerült a tailscale-t beüzemelnem a padavan eszközökön bridge módban azt vettem észre, hogy a tailscale jobban/gyorsabban/megbízhatóbban működik az esetemben ha az eszközöknek IPV6 címe (is/vagy csak az) van. Tudom... lehetne jobb/drágább eszközt is használni, de felesleges. A MIR3G, Redmi AC-2100 tökéletes. AP-nek is tudom használni őket a szolgáltatói router mellett, megbízhatóak (több éve nincs velük gondom, csak "rendes" tápegység kell a gyári helyett) és a wifi lefedettségük is elég jó családi házban.Megjegyzés: Csak a "belső" hálózaton használok IPV6-ot a "nagyvilág" felé csak a baj van még vele. (Saját tapasztalat )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest