- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz attilav2 #3249 üzenetére
Nem győződtem még meg erről,de most ezt csinálom és mindjárt kipróbálom..
Telepítsd az automake 1.16-ot és ezután csináld meg ezt:
[https://newbedev.com/how-to-overcome-aclocal-1-15-is-missing-on-your-system-warning]Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
őstag
Ez a mahtab uddin bangladesi fejlesztő(az indiai fejlesztőket elég gyakran szidják a HUP fórumon, lehet hogy van tapasztalati alapja nem csak előítélet lehet), bár tény hogy együttműködik az oroszokkal, be engedi a commitjaikat a repójába, de hiába az orosz segítség eléggé bugos a repója. Pl frissítette az iptables-t de a configure sctipt hiányzik, de nem foglalkozik vele, valamiért az orosz committolók sem, csak nyomják tovább a commitokat, a libtirpc-ben is van valami hiba mert ott is megakad a fordítás. Utána néztem hogyan kell commit specifikus git checkoutot csinálni, hogy az uccsó hibátlan forrást le tudjam fordítani.
Na szóval, csináljunk egy mappát, pl mahtab-old, lépjünk bele, majd adjuk ki: git clone -n https://gitlab.com/mahtabctg/padavan-ng.git , létrejön a padavan-ng mappa, lépjünk bele.
Húzzuk le az uccsó biztosan működő forrást: git checkout 969902d9
majd lépjünk be a toolchain mappába, adjuk ki: ./build_toolchain.sh ez gyenge gépen amilyen az enyém akár 1 órát is eltart. Ha megvan akkor lépjünk át a padavan-ng/trunk mappába, töröljük a .config file-t. Majd ha MI-R3G routerrre akarunk forgatni másoljuk a configs/templates/xiaomi/mi-r3g.config fájlt a ~/mahtab-old/padavan-ng/trunk mappába.
A következő lépés: ln -s mi-r3g.config .config , ellenőrizzük jó e a link: ls -l .config . Ha ez megvan szerkesszük a konfigurációt ízlésünk szerint, tetszőleges editorral pl mcedit, vagy ha van grafikus felület akkor pl gvim(kell némi vi alapismeret a kezeléséhez). Ha megvagyunk a konfigurálással akkor kiadhatjuk a ./build_firmware.sh "parancsot" (ez egy script ). Ha valami hiba van azt úgyis megtudjuk, ha elkészült a firmware arról értesülünk.
Ubi 18.04-en a fentebb jelzett commit szerinti állapot nálam simán lefordult. Vállalkozó kedvűek tetszőleges másik commit állapot szerinti forrás lefordításával is kísérletezhetnek, csak előtte törölni kell a padavan-ng mappát és elölről kezdeni a folyamatot.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
-
MODERÁTOR
-
kikinda2
tag
RT-N56U-hoz több firmware is kijött Dirk Paehl oldalára. A legfrissebb kettőt még nem mertem kipróbálni.
-
őstag
válasz attilav2 #3255 üzenetére
Build fix a nov 15-ei commit, hát kíváncsi vagyok lefordul e... Eddig a nov 2. -ai e0d0575c a legújabb commit állapot ami fordult mahtab-ból.
Hát nem fordul le a nov 15-ei "build fix"-es állapot, nem lepett meg túlságosan...
Ezen a wsl ubi 18.04-en az e0d0575c állapot simán fordul.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
-
MODERÁTOR
válasz attilav2 #3258 üzenetére
Itt is találtam egy padavan-ng repo-t, bár jelentősége biztos nem sok van, de annyi talán, hogy itt legalább van némi leírás, hogy milyen csomagokat kell telepíteni hozzá. Esetleg ha van kedved, lehet érdemes lenne megpróbálni feltenni ezeket, hátha segítene a Mahtab repo fordításában is.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ezt az U-Boot Mod-ot nem ismeri, nem próbálta valaki?
-
őstag
válasz Intruder2k5 #3262 üzenetére
Nem csomaghiány miatt nem fordul a legújabb verzió szerintem hanem a hanyag kód miatt, legalábbis erre utalnak a hibaüzenetek, ezen csomagok 99%-a fenn van amit a linkelt repóban írnak, a maradékot felrakom, de nem sok reményt fűzök a sikerhez... De a korábbi verziókkal amik lefordulnak, Pl a nov 2. ai commit állapot, még sokáig elleszünk, hiszen tartalmazzák a legfontosabb biztonsági javításokat a frag attacks-re. Szerintem már nagyon a végét járja a padavan, nem fektetnek bele annyi energiát a fejlesztők mint a korábbi években.
-
őstag
Az 1200GU-nak szerintem egy nagyon jó és szinte bolondbiztos bootloadere van, kár belepiszkálni. A xiaomikkal már esetleg megérné kísérletezni, de ott is van jól bevált megoldás: a breed, ám ha ez az új bootloader egyszerűbben kezelhető mint a breed akkor esetleg lehet tenni egy próbát, de nagy a téglásodás esélye hiszen mégiscsak a bootloader cseréjéről van szó.
-
MODERÁTOR
-
csixy
addikt
Most egy MagyARCH linuxon próbálkozom vele. Csak nem a /opt mappában hanem a /home/saját mappámban csinálom, mert itt nincsenek jogosultsági gondok. Már a build toolchain megvan, Most editálom a config fájlt.
Van a config fájlban egy érdekes opció:
### Build ROOTFS_IN_RAM firmware mode (kernel+initramfs).
### Decreased firmware size, but more RAM used, slow boot.
### Also allow build image for load w/o flash from UART console
#CONFIG_FIRMWARE_TYPE_ROOTFS_IN_RAM=yFigyelemre méltó, de nem választom ki.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
MODERÁTOR
-
csixy
addikt
válasz Intruder2k5 #3268 üzenetére
Már buildelődik a MI-R3G fw.
Sok érdekes opció van a config file alsó végén. A fülem ketté állt tőlük. Párat benne hagytam.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
csixy
addikt
válasz Intruder2k5 #3270 üzenetére
A fenébe! Nincs images mappa. Lefuttattam egy clear_tree -t. Biztos az takarította ki.
Na mégegyszer lefuttatom.
Eeegen az szedte ki. Jobb mint a folttisztító.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
A bombcrazy padavan fw sikerült. Még nem próbáltam, mert a routerem otthon van, Hátha valaki megkockáztatja.
[ linkto:MI-R3G_3.4.3.9-099 ]Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
kiir
tag
Jelzem, ez a bombcrazy a hanwckf forkja. Amiről meg ment itt korábban a szörnyülködés, hogy Kínába telefonál -- lásd pl. ezt a hozzászólást. De én nem értek hozzá, csak jó a memóriám .
-
csixy
addikt
Köszi, hogy írod. Akkor kiirtom, a lenti link tartalmát is törlöm.
Kár , mert arch linuxon simán lefordult. Persze a linux úgy marad ahogy bővítődött, így már másik repot is meg fogok próbálni buildelni rajta.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Néhány napig az AC57U-t használom Padavannal, egy gondom van vele, a GUI iszonyat lassú. 3 böngészővel is megnéztem, volt cache-ürítés, ua. Valamilyen biztonsági "bizbasz" van a böngészőkben, amit esetleg ki kéne kapcsolni? Router reset is volt, feltettem a frissebb Alexey (Intruder2k5) verziót, de ua. A sebességgel nincs gond, minden működik, de a böngészőből való elérés katasztrofális. Ez korábban nem volt ilyen lassú. Csak kíváncsiságból érdekel, mivel remélhetőleg néhány napot fogom használni és már minden be lett állítva, szóval csak működnie kell, de ezt a lassú GUI-t nem tudom hova tenni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
Annak idején az ASUS stock fw szokott ilyet produkálni bizonyos tűzfal szoftverekkel, ott az volt a megoldás, hogy a router IP-t fel kellett venni a kivételek közé. Esetleg próbáld meg ezt, hátha segít, egyéb ötletem nincs. Nem nézted mobilról, ott is lassú? Csak az összehasonlítás végett...
-
blakey
titán
válasz Intruder2k5 #3276 üzenetére
Köszönöm, majd megnézem, ha lesz időm.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
robita
csendes tag
Sziasztok,
1000-es digi internethez jelenleg egy Xiaomi Mi Router 3G-t használok és ezt szeretném leváltani egy másik routerre amin van 2db usb, illetve 4 lan port és természetesen padavannal használnám.
Jelenleg létezik ilyen hardver?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Ha elűzöd az összes démont, az angyalok is tovaszállnak. _No SMS, No Viber_
-
blakey
titán
válasz Intruder2k5 #3276 üzenetére
Van ez a Mahtab féle fw, érdemes feltenni az Alexey-re? Kell gyári visszaállítás vagy mehet ahogy van?
Egyelőre úgy tűnik, hogy mindegy mivel próbálkozom, továbbra is elég lassú a GUI. Maga az eszköz és a hálózati elérés gyors, semmi probléma nincs vele.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
Én még nem próbáltam, egyelőre az utolsó Alexey fw-n vagyok. Transmission nincs benne, mert azzal nem fordul le, de tudtommal azt Te sem használod, szóval ez a része nem gond, de én ettől eltekintve sem éreztem még késztetést, hogy váltsak. Egyelőre nincs nagy bizalmam ebben a Mahtab repo-ban, ezt már korábban is írtam itt.
-
robita
csendes tag
Az
Ha elűzöd az összes démont, az angyalok is tovaszállnak. _No SMS, No Viber_
-
őstag
A frag attacks wifi biztonsági hiba javítása miatt érdemes mahtab-et feltenni, ha parázol hogy feltörnek, én jóideje mahtab-on vagyok már, stabilitásban nem vettem észre különbséget alexey-hez képest. Annyi különbséget vettem észre hogy mahtab-on az alap IP 192.168.0.1, illetve a böngésző fülön MI logó ikon jelenik meg a router oldalát megnyitva. felrakás előtt és után is nyomj egy resetet a biztonság kedvéért, lehet hogy más módosítás is van ami bekavarhat. Tegyél vele egy próbát hátha a lassú gui-t is megoldja.
A router gui-t live linux alól is ellenőrizném ott is jelentkezik e lassulás, pl magyarch linux live iso jó erre a célra (is): https://magyarchlinux.org/letoltes/[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Köszönöm, egyelőre jól elvagyok GUI tesztelés nélkül is, nem biztos, hogy most frissítek, de figyelembe veszem a dolgokat. Talán majd egyszer ha megint ideiglenesen üzembe helyezem.
-
MODERÁTOR
-
őstag
Nem sok különbség van a nov 2-ai meg az általam és intruder2k5 által közzétett kicsivel korábbi verzió között, ezért nem éreztem szükségét közzétenni.
-
Vicro
csendes tag
Jó reggelt!
ASUS RT-AC57U v3 -ra létezik épkézláb firmware?
Sajnos a gyárija nagyon bug-os..Napfényes üdvözlettel, Viktor
-
MODERÁTOR
Üdv!
Tudtommal semmi, ha csak OpenWrt nincs, de nem tudok arról se. Kérdezz rá itt!
-
őstag
válasz Intruder2k5 #3291 üzenetére
Hiába commit ol, ha nem fordul le, a nov 2-ai commit állapot után egyszerűen nem fordul, sajnos Próbáld meg leforgatni, ubi 18.04 alatt fordul a nov 2-ai állapot, próbálkozz ezzel a rendszerrrel leforgatni a legfrissebb állapotot, aztán jelents issue-t a repójában a fordítási hibaüzenettel. Azért nem jelentek hibát mert elég gyenge az angolom, gondolom vissza fog kérdezni a rendszer környezetről, hogy mit kéne csinálni, telepíteni, hogy forduljon, lehet lesz pár üzenetváltás mire megoldjátok hogy leforgatható legyen, feltéve ha figyelembe veszi az issue-kat egyáltalán, ebben nem vagyok biztos
-
MODERÁTOR
válasz attilav2 #3294 üzenetére
Én még annyit sem foglalkozom ezzel a repo-val mint Te, szóval egész biztos nem fogom jelentgetni se. Nekem az egész furcsa amúgy, hogy nincs egy sor wiki se hozzá, ott legalább leírhatná pár sorban, hogy mi kell a fordításhoz. Ezen kívül nem találtam sehol, fórumokon, hogy valahol szó lenne róla, olyan, mintha nem is használná senki, mert hát nem hiszem, hogy másoknak meg hiba nélkül megy, zéró segítséggel, dokumentációval. Persze az is lehet, hogy én kerestem rosszul, vagy orosz / indiai nyelvterületeken a Google is kevésbé eredményes.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Most ezt próbálom. Nézte már valaki? [https://github.com/xiaiohuan/padavan-ng]
-
MODERÁTOR
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Ha az ASUS RT-AC1200GU routeremre vissza szeretném tenni a gyári FW-t, akkor ezt kell feltöltenem? És ezt az Administration Firmware Upgrade alatt megtehetem?
Illetve backupot hol tudok készíteni a jelenlegi Padavanos állapotomról?A korábbi DDoS támadásos problémám úgy tűnik megszűnt vargalex segítségével, de sajnos már nyár vége óta tart egy folyamatos kapcsolati probléma, ami eleinte csak fél óránként jelentkezett, de mostanában vannak napok, amikor kb fél óránként van 3 percre internet. Semmilyen stream szolgáltatást nem tudok nézni, hallgatni, a böngészés kb lehetetlen. Biztos voltam benne, hogy szolgáltató felöli probléma, de ha kiiktatom a routert, nincs probléma. Ezért úgy gondoltam, hogy pár napra nélkülözöm a custom FW adta lehetőségeket, és letesztelem gyári FW-vel az eszközt. További terveim között az szerepel, hogy vissza tolom a jelenlegi mentést, és meglátjuk, segít-e. Ha ezután is fennál a probléma, akkor számítanék a segítségetkre. Vagy ha esetleg van más módosított FW erre a routerre, azt is szívesen meghallgatom. A router nincs másfél éves, nem szeretném cserélni.
Köszönöm, ha valaki segít. -
csixy
addikt
válasz z123456789 #3299 üzenetére
Ha úgy gondolod, hogy valaki garázdálkodik a routeredben és a hálózatodban , akkor nem jó ötlet a mentett nvram tartalmat visszatölteni szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest