Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
sajog159
aktív tag
válasz MasterMark #45600 üzenetére
Hű-ha... ezt hol lehet kikapcsolni? Mindkét PC-n kell?
-
bajzal
őstag
válasz Intruder2k5 #45601 üzenetére
Igen engedélyezve van.
Telefonról Asus AiCloud programmal szeretném elérni. Most nétem, hogy DDNS-t kéne beállítani és akkor elvileg működik, de amikor a routeren DDNS-t akarok beállítani akkor mindig azt írja, hogy "illetéktelen regisztráció kérés".
-
MODERÁTOR
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Eddig gond nélkül jött a 80/10mbit, de mióta bővítették a netet a második routerre (Asus RT-N12D1 AP módban) kábellel rácsatlakozva 30-35/40mbitet hoz. Ennek a routernek a kihagyásával 220/40mbitet mérek.
Valakinek ötlete?[ Szerkesztve ]
.
-
sajog159
aktív tag
válasz MasterMark #45600 üzenetére
Mindkét PC-ne kikapcsoltam, DE
- a ha Asztali_PC- intézőjében rámegyek MINIX D: meghatóra, ugyancsak engedélyt kér...?
- és a MINX változatlanul nem lát Asztali_PC-tEz automatikus IP cím beállítások miatt van?
-
MODERÁTOR
-
Troy.
addikt
válasz MaCS_70 #45607 üzenetére
[kép]
router 1: TP-link 1043 ND v3
switch: 8 portos gigabites switch
router 2: Asus RT-N12D1Eszközök kábelen összekötve. Eddigi csomag: 80/10Mbps helyi kábel szolgáltató, az új csomag talán 400/40.
Ha közvetlenül a switch-re kötöm akkor 220/40Mbps-t érek el kábelen, ha router 2-ön keresztül 30-35/40Mbps-t. Utóbbi egy-két napban vettem észre, hogy már nem hozza a letöltési értékeket.
[ Szerkesztve ]
.
-
bajzal
őstag
válasz Intruder2k5 #45613 üzenetére
De, 100-on felüli számmal kezdődik. Ez lenne a gond?
-
polonic
félisten
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AC58U routerem és egy UPC 300/20-as netem. Sebesség, ping teljesen jó. Folyamatos letöltésnél 33+ MiB/s megvan.
Van egy LG tv-m is, ac-s modul van benne.
Azt tapasztaltam, ha serviio-val dlna-n játszottam le filmet a tv-vel, akkor a film, még 1080p is akadozott. Hiába van a serviio-ban beállítva az LG TV dlna profil.
QoS bekapcsolása és a tv priorizálása után megszűnt a probléma.
Viszont ami gond, hogy ha be van kapcsolva a QoS, akkor speedtest csak 170 mbit-et tud és a folyamatos letöltésnél is max 24-26 MiB a sebesség, akkor is ha nincs más adatfolyam a routeren.
Hogy kéne azt beállítani, hogy ha csak letöltési forgalom van és semmi más akkor elérje a max sebességet QoS mellett?
Jelenleg így van beállítva:
Én csak az LG tv-t vettem fel high priorítással. A többi az az alapbeállítás.
A gép kábellel van összedugva a routerrel. Szóval mondjuk QoS mellett sem kéne gondot okoznia, hogy elérje a letöltés a max sebességet és emellett menjen a tv-n wifin keresztül a dlna lejátszás.
-
Zsolesz04
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni,egy barátom házat épült és sajnos zsák utcában .Az internetszolgàltatók nem húzzák oda a netet,mivel az eon nem engedi az oszlopon a kábel elvitelét. A kérdésem az lenne ,hogy a kb 300 méterre elhelyezkedő szomszédos háztól eltudnám vinni a netet vezeték nélkül,és ha igen ez milyen sebesség veszteséggel jàrna? Akár milyen ötlet érdekelne. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Zsolesz04 #45624 üzenetére
300 méterre én drótot húznék, akár optikát, akár UTP-t egy-két erősítő ponttal.
A wifi is megoldható, de baromi nagy a bizonytalanság, pl. hogy van-e rálátás, ki milyen eszközt kapcsol be a közelben, esik-e az eső, stb. Biztosan lassabb lesz, mint a kábel.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Zsolesz04
csendes tag
Köszönöm mindkettőtök válaszát,ha az antennás verziót épitenénk ki a 100 mb net kb milyen veszteséget szenvedne el?
-
Topikgazda
-
bajzal
őstag
válasz Intruder2k5 #45613 üzenetére
Szerintetek mi lehet a gond, miért nem működik a DDNS? Azért mert 100-al kezdődő az IP címem?
-
MODERÁTOR
-
bajzal
őstag
válasz Intruder2k5 #45635 üzenetére
Igen, százon felüli számmal kezdődik az ip címem és ugyan az az Asus router WAn ip is amit kiír, meg az online ip ellenőrző is.
Hát én most a telefonos Asus alkalmazással próbálom a routert hozzáadni, de amikor a DDNS-re akar csatlakozni ott megakad.
Vagy másik DDNS-t használjak, ne az Asus-t?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
bajzal
őstag
válasz Intruder2k5 #45637 üzenetére
Sajnos nem találja. Úgy hogy valami nagyon nem jó
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz bajzal #45638 üzenetére
Másik névvel próbáltad az Asus DDNS-t? Ha foglalt nevet akarsz megkapni, akkor is a sárga háromszöggel üzen.
Nem igazán értem, hogy mi lehet a gondod, nálam ilyen probléma elég sok Asus routeren beállítva sem fordult meé elő.
Az Asus NSlookup mint mond?
MaCS
-
nagyúr
Sziasztok!
Dune médialejátszóval, PC-n lévő vinyókról játszok le filmeket a belső hálózatomon. Ezeket a beállításokat használom, aztán csak megosztom a kívánt mappát, és már játszhatom is le a Dune-el. Hosszú évek óta tökéletesen működik így. Most átálltam Windows10-re egy másik géppel, hasonló beállításokat csináltam ott is a Speciális megosztásban, de hiába osztom meg a mappát, és hiába állítom be a megosztást "Mindenki"-re, a lejátszóm nem látja a megosztott mappát, illetve fájlokat. A meghajtót látja, kiírja, de nincs benne semmilyen megosztott tartalom.
A win10-es PC látja, és meg is nyitja a belső hálózatom többi gépét, a Dune tartalmait is, viszont a Dune nem látja a win10-es PC-t, csak a win7-eset.
Mi lehet a gond? Mi a különbség a win7 és a win10 megosztási beállításaiban, mit kell még csinálnom hozzá, hogy a win7-hez hasonlóan jól működjön a megosztás?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz polonic #45620 üzenetére
A QoS egyfelől erőforrásigényes feladat, másrészt az kell hozzá, hogy a router rendszere konkrétan belelásson az adatforgalomba.
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez hardveres NAT esetén lehetséges -- a szoftveresnek meg eleve kisebb a teljesítménye, pláne, ha még a QoS is terheli.
De ebben nem vagyok biztos, mások okosabbak lesznek!
MaCS
No, woodrworm már meg is előzött!
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz polonic #45620 üzenetére
Egyrészt ne adj meg többet, mint ami a tényleges sávszélességed, mert rosszul fog működni.
Másrészt itt ez nem router probléma.A belső hálód forgalma nem megy át a routeren.
liszi70: Win10-en már alapértelmezetten le van tiltva az SMBv1. A Dune csodád mit tud?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
polonic
félisten
Ne haragudjatok, de nem vagyok nagyon hozzáértő.
Most ha a beállításaiban be van kapcsolva a nat, az nem hw-s nat?
Hogy értve, hogy belső háló forgalma nem megy át?
gép-kábel-router-wifi-tv így megy a forgalom elvileg a dlna lejátszásnál -
woodworm
veterán
válasz polonic #45645 üzenetére
Potential NAT Acceleration Issues and Conflicts
Az ac58u nem broadcom chipsetes, a CTF-ről sem tudom, hogy asus vagy broadcom specifikus, de azért érdemes átnézni a cikket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterMark #45647 üzenetére
SMB-vel játszok le. Sambával már nem működik együtt a win10?
(Egyébként igazad van, tényleg csoda a Dune HD (évekig HD Maxom volt, most HD Duo-m), mert hosszú évek óta még csak egy lefagyásom sem volt, és tökéletesen működik a nekem fontos tartalmakkal. )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest