Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
Sziasztok.
Remélem jó topicba irok ,ha nem irányitsatok át.
Sajnos ,most megszünt a vonalas net ,igy most csak 1 s6 samsung telefonon van net.
Részletek nem érdekesek ez van ,egyenlőre 1 hétig.Van egy laptopom ,win10-el ,gondoltam csinálok vele wifi hálózatot.
Öreg lassu cucc ,de ez van.
Telefon wifin kapcsolódik a netre majd usb megosztással a laptopra.
(Sajnos a wifi hot spot rész nem jelenik meg valamiért, gondolom a hálókártyát nem csipi ,de mind1.)netsh wlan parancsal meg tudtam csinálni a wifi megosztást.
Már 1 napja megy tökéletesen.
2 problémám van.
Wifin nem oszt ki autómatikusan ip-cimet ,ezt nekem kellett kézzel bállitgatni.
"N" es sebességgel megy és én szeretném hogy "g"-s sebességel is menjenmilyen paraméterekel /parancsokkal tudnám ezeket a hibákat kiküszöbölni?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
qqzs
őstag
Egy ilyen routert allitaniek be de mi wifi felismeres utan setupnal mar nem megy tovabb. Van otletetek mi lehet a baj?
Xiaomi WiFi Router 3G - WHITE 214613301 1167Mbps 802.11ac Dual Band Gigabit USB 3.0 256MB DDR3-1200Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Van par ilyen sor a logban
2019-01-24 21:49:31 [Error][Alarm-Log] AlarmID:303500,AlarmLevel:Error,DoS attack. Type: smurf. Source IP address: 192.168.1.64. Destination IP address: 203.119.201.255.
A forras egy huawei bejovo routerre dugott d-link routerem a cel meg valami kinai ip.
Ezek mik?Eladó: GTS450
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
fo_di
őstag
szerintetek egy ilyen fali aljzatnak van beépítő kerete is? vagy ha nincs, milyet kéne hozzá venni? mert úgy gondolom, hogy beépítő keret nélkül nem igazán fog bennmaradni a lyukban a cucc
[ Szerkesztve ]
-
humigabi
aktív tag
"beépítő keret"-nek te a fali műanyag dobozt gondolod, aminek már a falban kellene lennie, ha már van "lyuk". Mert ha van "lyuk", akkor azt a mesternek illet volna beépíteni, ha nem, akkor neked kell beszerkeszteni. Filléres cucc, villamossági szaküzletben kapsz.
humigabi
-
Ernesto78
aktív tag
sziasztok!
Megvettem a win10-et, de sajnos nem férek hozzá a router USB meghajtójához. Win7 alatt nem volt ilyen problémám.
Megosztottam a tárolót a leírás alapján.
Engedélyeztem a SMB1-et a leírás alapján.
Hálózat felderítés és fájlmegosztás is engedélyezve lett.
Sajnos mégsem látom a router usb-s meghajtóját.[ Szerkesztve ]
-
Ernesto78
aktív tag
válasz MaCS_70 #45929 üzenetére
Win10 alatt megtaláltam az egyéb eszközök hozzáadását és ott elég érdekes dologra bukkantam. A hálózatomon egy Samsung 7 Series TV-t lát, de nekem ilyen nincsen. Lehetséges a Digi hálózat struktúrán található másik routert átlépve a szomszéd TV-jét látja?
Hol a sajátgép -- számítógép Win10 alatt?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Ernesto78 #45930 üzenetére
Előfordulhatnak fantomeszközök, de erről a többiek többet tudnak.
A Sajátgép az egész fájlrendszer középpontja, az egész Windows kiinduló helye, az egész fastruktúra teteje, amit minduntalan az arcodba tol a rendszer. Ezen belül pedig a második elem a menüsorban a Számítógép.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Ernesto78
aktív tag
válasz Ernesto78 #45932 üzenetére
Azt hiszem teli vagyok ezzel a win10-el, most az android tv-met sem látom és nem tudok Chromcasttal átküldeni semmit.
A windows tűzfal beállításoknál bekapcsoltam a fájl- és nyomtató megosztást SMB Direct használatával. De még így sem jó.A magánhálózat aktív vagy talán a tartományi hálózatnak kéne aktívnak lennie?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz qqcqqc #45935 üzenetére
Miért kéne neki felhasználót létrehoznia? A megosztásba belépés felhasználónév / jelszó alapon megy, veszettül nem érdekli a routert, hogy milyen windowsos fiókból.
Az most nem találom, hogy milyen routerről is van szó, bár nagy jelentősége talán nem lehet.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
veterán
sziasztok,
lehet, hogy ez bizarr lesz adott egy egyszerű hálózat, egyebek között egy openwrt-s router, egy kábellel kapcsolódó w10 szerver és még egy ap (ami kliensként 5 ghz-en lóg, és 2,4-en osztja tovább a hálót), ami kell egy nyomtatónak meg klímavezérlőnek. viszont a szerver is viszonylag közel van ehhez, tehát a kérdés:
lehet-e olyat, hogy a szerverbe bedugok egy wifi sticket ap módban, és ez az ap úgy viselkedik, mintha a router valamelyik ap-ja lenne (tehát ugyanúgy a router oszt ip-t, látják egymást az eszközök stb)?köszi!
hanyas vagy, te disznó?
-
Topikgazda
-
veterán
válasz Gubek-Einste #45939 üzenetére
dedikált eszköz van most, csak feleslegesnek érzem a szerver viszont úgyis megy mindig, erre a minimális adatforgalomra meg simán elég lehet a stick.
hanyas vagy, te disznó?
-
Ernesto78
aktív tag
Végül feladtam a próbálkozást, valami miatt nem tudok windows fájlkezelővel belépni a router usb-s meghajtójára, de a Total commanderrel igen. Marad így. Végül a Chromecast is megjavult és már tudom a videókat a tv-re küldeni.
Lehet windows hiba, talán az újabb frissítésben jó lesz.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
ZTE router --> switch --> Asus router (tomatoval - AP módba kapcsolva) --> Wifi --> mede8er lejátszó transmission kliensét használom. A lejátszó transmission képességei nem valami erősek: az imént pl. a beállított sebességkorlátozást elfelejtette figyelembe venni, vígan zakatolt, elhasználva amúgy is gyenge sávszélességünk jelentős részét.
A médialejátszó IP címe fix. Hol kellene a sávszélességet korlátozni? Asus routeren vagy a ZTE routeren?
Melyiken lehet időintervallumot megadni, amikor korlátozva van a sávszélessége?
(pl. 1000 KB / s napközben, este 19-23 között pedig csak 100KB/s)előre is köszönöm a segítséget!
-
SP4C3
veterán
válasz Lasersailing #45942 üzenetére
ZTE-n kellene limitálni.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
qqzs
őstag
Egy bejovo routerre dugott masodik router adminjat miert csak kozvetlenul racsatlakozva lehet elerni? de ha a bejovore csatlakozok ugy nem
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
SP4C3
veterán
Remote Admint kapcsold be a 80-as porton, majd az elso routeren a WAN-on osztott/kapott/beallitott IP-n elered.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
qqzs
őstag
Koszi a valaszokat.
1. Lenne meg egy hasonlo problema, vagyis gondolom hasonlo lehet mert itt meg az a gondom hoyg egy bejovore dugott routerre csatlakozo xiaomi gatewayt nem lat az Openhab ami a bejovon megy. De erdekes mert a Mi home android app latja...ja az felhon keresztul...
Tehat akkor mit kell tennem hogy lathato legyen?2. Egy masik kerdes pedig ugy altalaban ez ez a sok osszedugott router tud valami gondot okozni?
Tehat most van a felallas a kovetkezo
- Huawei HG8245H router a bejovo mert optikat csak ez tud fogadni , de nincs rajta 5GHz
- erre csatlakozik egy Dlink DIR-842 a kert fele
- es egy SBRU-10100 csak hogy tobb portom legyen
- dlinkre ket Xiaomi repeater, egyik sem roaming modban tehat mas a wifi nevuk.
- plusz meg most buvolok egy Xiaomi 3G routert hoyg legyen anappaliban is 5GHz wifiEladó: GTS450
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest