- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tosee
őstag
válasz Chalez #13400 üzenetére
Igen! Ezzel a router -el megfelelő lenne a sebesség! Nekem is ilyen van!
Van egy androidos telefonom (samsung galaxy spica) és gond nélkül csatlakozik hozzá!
Laptoppal meg nem lesz gond, nálam is megfordult pár darab, és egyikkel sem volt probléma!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Beri
addikt
-
amdni
aktív tag
Üdv!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok.
Két épület közötti wifi kapcsolatnál (10 m a távolság kb.) nincs-e valamilyen káros hatása a sugárzásnak? Nincs a 10 m túl közel?
Egy kinti 11 decibeles antenna fal felszerelve ami a routerhez kapcsolódik. -
Chalez
őstag
És miért? A sebessége nem ugyanolyan a kettőnek? A gigabit portot mire tudnám én kihasználni? Vagy mi az a különbség ami miatt az olcsóbbik nem lenne jó nekem. Sorry a sok kérdésért, más területen nem vagyok ilyen topa, de ezen igen.
Az lehet a bibi, hogy hiába az elméleti 300Mbps sebesség, ha a portok darabjain max. 100Mbps-t enged át, szemben a drágábbikkal, ami 1000Mbps-t tudna átengedni?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Chalez #13409 üzenetére
vezetékes szinten nem azonos a sebességük, a tl-wr940n csak 100 megabit/sec port(ok), a tl-wr1043nd pedig 1 gigabit/sec! a 100-as router nem ajánlott 80/25 pppoe net alá, mert valós, oda-vissza irányú maximális terheléssel nem megy át rajta teljes egészében a maximális sávszélesség! ha esetleg torrent is játszik nálad, akkor pláne ajánlott a nagyobb testvér!
a 300 megabit/sec elméleti maximális sebesség a wifi értéke, az azonos mind a kettőnél, de annak nincs jelentősége adott szempontból, főként mert csak elméleti érték, és a gyakorlatban valósan jó, ha neted sebességét áttolod rajta...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Chalez
őstag
Kezdem érteni urak! Szal ami nekem kell wifi router, legyen rajta giga port. asszem akkor jó is lesz nekem ez a tl-wr1043nd.
-
Chalez
őstag
Ja még annyi, hogy mondjuk az asszony gépébe egy TP-LINK TL-WN951N hálókártya, és ő is tudja használni a netet? Az én gépembe is kell ilyen wifi-s hálókártya, vagy kábelen keresztül is tudom használni a 1043nd-t?
-
Soma01
veterán
Akkor most mi a 10 méter? A 2 ház közt, vagy tőled az antenna 10m és az neked közel?
A házakat, biztos nem zavarja, hogy 10 méterre vannak 1mástól, meg Wlan-t sem. Te mennyire vagy az antennától (ill. az akit féltesz?). Ha nem a fejednél pár centire van egész nap akkor nincs gond. Ez pár miliwattal sugároz csak. Egy mobil telefon kb. max.2W! és az a fejednél van és 900Mhz ez meg 2400 körül! Mennyire veszélyes szerinted egy tőled 10 méterre lévő bekapcsolt mobil? Na, akkor ezt oszd el 20-al minimum. Annyira veszélyes. -
Soma01
veterán
Ez most hogy derült ki? Ha simán rádugod a géped a netre, akkor sem jó a torrent? Innen kezdjük! Ha jó akkor a router a hibás, ha nem jó akkor a géped, vagy a modem. A modem hibának nem sok esélyt adok. Szerintem a géppel lesz valami. Tűzfal, vagy ilyesmi. Milyen kliensed van? Utorrent ki tudja magát engedni a Win tűzfalon, van benne olyan opció, és a UPNP-t is engedélyezd (utorrentben).
-
Tosee
őstag
válasz Chalez #13412 üzenetére
Ja még annyi, hogy mondjuk az asszony gépébe egy TP-LINK TL-WN951N hálókártya, és ő is tudja használni a netet?
Igen!Az én gépembe is kell ilyen wifi-s hálókártya, vagy kábelen keresztül is tudom használni a 1043nd-t?
Tudod használni kábelen is!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
ErosenZold
senior tag
A Gargoyle firmware-ról valakinek van tapasztalata?
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
Nudlee86
csendes tag
Üdv!
Van egy TP-Link WR340GD routerem. Van egy kábel, amin kapom az internetet, ehhez kaptam egy fix IP-t és a hozzá tartozó alhálózati maszk címet........stb. Ezt a netkapcsolatot kellene osztanom, de nem érem el wifivel a routert (kábel nincs nálam, nem tudom közvetlenül összekötni) előző albérletben működött még a wifis elérés, de most nem kapcsolódik hozzá.
Tehát első körben ez lenne a problémám.
Másodszor pedig, hova kellene beírogatnom a "kábelemnek" az IP-jét és egyéb címeit? Utána a gépeken mit kell beállítanom, hogy az osztott netet tudjam használni.
Elnézést, de nem értek hozzá és eddig mindig volt aki megcsinálja.
-
Szabesz
őstag
Tiszteletem!
Egy problémára keresnék megoldást, amit eddig nem tdtam megtalálni
Konkrétan: két gép, Win 7 Prof x86, x64, köztük meghajtó megszotást szeretnék, de csak köztük (tehát elérési jogok egy adott gép adott felhasználójának, vagy az adott gép minden felhasználójának). Ha közös munkacsoportban vannak, szépen meg is lehet adni mappáknál az elérési jogokat, de meghajtóknál nem. Azok látszódnak minden más gépen is, elérési jogokat nem tudok beállítani, mert csak az adott gép felhasználóit engedné beállítani (úgy meg nyílván nem megy az elérés), még munkacsoportot sem enged. Van erre valami megoldás?¯\_(ツ)_/¯
-
sagvary
aktív tag
Win98se esetén pontosan hogy állítam be a gépet, hogy a routeren keresztül legyen háló és Internet?
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
mezis
félisten
válasz Nudlee86 #13421 üzenetére
Igen. Nem egy nagy összeg, vagy ismerősnél lehet elfekvőben, mivel a routerekhez szokott tartozni egy db.
Ha egyszer WiFi-n sehogy sem tudsz bejelentkezni a routered beállító menüjébe, akkor igen. (Nyomhatnál neki egy reset-et, de akkor töröl mindent és a gyári alapbeállítások lépnek érvénybe. Az meg nem szokta lehetővé tenni a WiFi-n történő babrálást.
mezis
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Ki tud mnodani néhány olyan progit, amivel lhet mérni az adott gépre telepítve a letöltött adatmennyiséget? Pl mobilnet esetén, de egy egyszerű wifis notin vagy hálózatba kötött gépen is működjön. Minden böngésző által, stb által használtat is számolja.
köszi
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
killbull
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem valaki hozzáértőhöz! Adott egy win7 ultimate 64bit. Olyan problémám van hogy ha bekapcsolom a gépet és miután betöltött mindent, felcsatlakozok a netre (PPPoE Digi) hogy a kapcslat sebessége csak 100Mbps os. A hálókártyám Gb es, és ha csinálok egy diagnosztikát akkor átáll Gb esre és sokkal stabilabb meg úgy szemre is látszik egy kis gyorsulás. Hogy lehetne azt megcsinálni hogy ne kelljen diagnosztikálnom folyton hanem alapból 1 Gbps osra álljon be rögtön?
A választ előre is köszönöm!
-
mezis
félisten
válasz killbull #13431 üzenetére
Üdv.!
Általában a kapcsolat felvételekor kísérletezik ki a mindkettőjük számára megfelelő sebességet. Próbáld Win7-en kézzel, fix 1 GBit-esre állítani. (WinXP-ben a Helyi kapcsolat - Tulajdonságok - Ethernet vezérlő - Speciális - Speed & Duplex - nél lehet választani.
Alapból Auto szokott lenni.)[ Szerkesztve ]
mezis
-
killbull
aktív tag
Már kipróbáltam amit írtál. Hiába van 1Gbps on nem reagál semmire. Indításnál is ha még nem vagyok csatlakozva a helyi kapcsolat is csak 100 Mbps os. Csatlakozok a netre az is 100 Mbps os. Aztán nyomok egy diagnosztika gombot a helyi kapcsolatra akkor megszakítja a netet és visszacsatlakozik 1 Gbps osra az internet kapcsolat. Szerintem valami fájlba van hogy mi legyen az alapértelmezett.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Claude Leon #13434 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni mert a digi kábelezte a lakást. Szürke színű kábel.Amúgy azt hogy tudom megnézni hogy az-e?
-
törölt tag
A (Szerkesztés) gomb nem véletlenül lett kitalálva. Tessék használni.
-
killbull
aktív tag
BOCS MOD!
8 ér van tehát Gigabites.
-
greeny7
tag
Sziasztok! Nem vagyok jártas a témában,
Az otthoni hálózatomon kellene kicsit módosítani, ebben kérném ki javaslataitokat, véleményeteket. Jelenlegi helyzet, két emelet, ADSL modem lent van bekötve egy Linksys wrt54g routerbe (jelenleg 15M csomag). Ettől a ponttól wifi-n van megosztva a net, lentre és fentre, kábelezés most nem megoldható. Viszont fentre most került egy medialejátszó, valamint a közeljövőben egy NAS is beszerzésre kerül.Arra gondoltam, hogy fentre vennék egy tplink wr1043nd-t, ami wifi-n kapcsolódna a lenti router által megosztott netre, és ezt a jelet osztanám tovább már kábelen a médialejtászóra illetve NAS-ra. A médialejátszó csak kábelen tudja fogadni az internetet. Itt szeretném is megkérdezni, hogy ez egyáltalán erősítené e a jelet, vagy mekkora veszteséggel adná tovább? Egyáltalán ez így helytálló gondolkodás? Ha ez járható és értelmes út, akkor nehéz lesz beállítani a tplinket erre a szerepre (routert modemmel már konfigoltam, viszont ez a téma számomra azért nem kézenfekvő, mint ahogy látszik is)? Késöbb a tplink lekerülne a linksys helyére, és fentre vennék egy sima APt, vagy valamit ami be tudja tölteni ezt a szerepet (jelerősítés, n-es, gigabites lan, stb). A célom mindenképp az, hogy a médialejtászó - tplink - NAS minél biztosabb kapcsolaton legyenek egymással (így meg lenne a gigabit köztük?), illetve természetesen hogy fent is legyen stabil a lenti internet.
Amennyiben hülyeséget írtam, lszi javítsatok, vagy javasoljatok más megoldást.
Előre is köszönöm! -
Claude Leon
senior tag
-
killbull
aktív tag
válasz Claude Leon #13444 üzenetére
Gondolod hogy ha átlép a hálókártya Gb es kapcsolatra Mb esről akkor működne? Vagy gondolod hogy a digi olyan hibát vét hogy fél éve se bekötött kábel a lakásba csak 100 Mb es? Gondolod hogy a lépcsőházi Gb es switchre poénból 100 Mb es kábellel lennék rákötve? Vagy gondolod hogy ha a digi tervezi a 160Mb es neteket akkor 100Mb es kábelek dugaszait majd lecseréli a több ezer előfizetőnél egyessével mert hopp bocs csak 100 Mb esre kötöttük be! Ezért mondtam ne offoljunk mert ha 100 Mb es lenne akkor eleve nem működne. Légyszi hagyjuk ezt a kábel mizériát!! Szeretnék valami megoldást ha van! Ha meg nincs akkor maradok a diagnosztikás megoldásnál.
-
killbull
aktív tag
Tessék. De szerintem akkor sincs jelentősége mert nem azt akartam megtudni hogy Mb es e vagy Gb es -e hanem azt hogy miként tudom megoldani azt hogy ne kelljen mindig diagnosztikáznom hogy átálljon.Amúgy azért szenevedek vele mert szerintem ha Gb es sokkal stabilabb a kapcsolat(nagyobb áramerősség miatt) mert előtte valahogy nem foglalkoztam vele és az esti órákban állandóan lassult a kapcsolat.Folyamatosan fele sebességet hozta, felugrált a ping, packet lossolt, és amióta megcsinálom a diagnosztikát és Gb et ír ki azóta ilyenek nincsenek.Képzeljétek el hatszor voltak kint szerelők és hatszor mondták 1 hónap alatt hogy nem tudják megcsinálni. Meg hogy pár háztömbel lakik arrébb az egyik digis szerelő és neki sose lassúl. Nem oszt nem szoroz hogy most a kábelen vaciálunk mert ha Mb es is attól nem fogja nekem a digi áthúzni a háztömböt hogy a Killbullocskának Gb es kábele legyen. Szóval nekem csak az a lényeg hogy ha felkapcsolódok akkor ne kelljen külön állítgatni hogy Gb es legyen azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
-
mezis
félisten
válasz killbull #13448 üzenetére
Nekem egy kicsit kevésnek tűnik az a két érpár 1000 Mbit/sec-hez, amit a képeden látok.
Türelmetlenséged teljesen jogos, nekünk itt a fórumon kutya kötelességünk azonnal, minden segítséget megadni a legjobb tudásunk szerint, figyelembe véve még azt is, hogy neked nincs időd, kedved,... ebben a minimálisnál több információt adni. Oldjuk meg magunk.
Old meg magad ! Van interneted (olyan/amilyen) keresgélj, egy irányt már kaptál, lehet, hogy a kábeled nem a legalkalmasabb.mezis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest