- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- iPad topik
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
thoo2
csendes tag
hali be lehet mérni a gépem ha egy virtuális gépről lépek fel egy teljesen legális dolog elvégzéséhez? és a valós gépem wi-fi router-en keresztül kap netet habár kábelen csatlakozok. wi-fi liksys szolgáltató upc virtual gép Oracle VM VirtualBox ?
AMD Phenom II X4 (3.200MHz) Gygabite GA-MA790FXT-UD5P Ati Radeon saphire 4890 OC(Gpu 901MHz ram 1000MHz) Gb kingmax DDR3 (1600 MHz)
-
club1
veterán
A virtuális gép - ha látja a netet - ugyanazt a kijáratot használja a net felé, mint a host. Ha a virtuális (vagy host) gépről felépítesz egy vpn kapcsolatot egy hozzád nem tartozó vpn szerver felé, és azon keresztül küldöd a csomagokat, akkor a vpn szerver kijáratáig jutnak el. Persze a hatóságok tovább is, hiszen a vpn szervert üzemeltetőtől kérhetik a vpn kapcsolatokat felépítők ip címeit...
Vagy ott vannak a proxy szerverek...[ Szerkesztve ]
-
Liberator
tag
Hali!
A következő lenne a problémám: egyszer csak azt veszem észre hogy nem megy a net. Hálózati kapcsolatoknál látom, kábel kihúzásra-bedugásra is reagál de nincs net semmilyen formában. Se böngészőben se emalkezelőben se sehol. Pedig mindent helyesnek ír. Rendszervisszaállítás nem segített, se kábelcsere. A többi gépen ami a routerre van kötve megy+ wifi is megy. Ha a routeren másik aljzatra dugom akkor sem megy. Mi lehet az oka ennek? Hálókártya lehet hibás? Köszi.
-
Liberator
tag
Szerk.: Modem, router resi + hálókártya újratelepítés megoldotta a problémát.
-
egykori
őstag
Hali!
A "Microsoft Windows hálózat" alatt két munkacsoportom van (XP Prof SP3): "Mshome" - működő és "Workgroup" - nem működő. Ez utóbbitól szeretnék megszabadulni. Hol tudnám törölni? Egyébként a másik két gépünkön is kétszer szerepel az én számítógépem a hálózatban. -
zenwalk
senior tag
sziasztok
Tudtok mondani egy olyat progit, ami teljesen leterheli a hálózatot? Mintha maxxal töltenék le és fel. -
zenwalk
senior tag
internet leterhelésére gondoltam, csak jó lenne, ha folyamatosan menne. ilyet akkor még nem csináltak? cmd-be ping csak az otthoni hálózatot terheli le?
-
Joe bácsi
őstag
Hy!
Segítség kellene. Van egy SMC routerem és két pc tud hozzá kapcsolódni, de a telójaim wifin nem. Mit és hol kell beállítani? Angolul kérném, h. mit és hol keressek, mert angol a beállítása és én nem vágom a nyelvet.
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Joe bácsi
őstag
válasz TomyLeeBoy #13922 üzenetére
A húgom gépébe megy be a net és ott a router. Az én gépem wifin csatlakozik hozzá és a telóval a házban bárhol tudok netezni. Nincs levédve, full nyitott és biztonság mentes a hálózat. (Nincs szomszéd a közelben aki lopná.)
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Joe bácsi #13923 üzenetére
Na itt akkor egy pár dolgot tisztázzunk.
A húgom gépébe megy be a net és ott a router.
Most akkor a hugod gépébe megy a net vagy a routerba?
Az én gépem wifin csatlakozik hozzá és a telóval a házban bárhol tudok netezni.
Telóval tudsz netezni?! Az előbb azt ítad nem tudsz, ez a probléma.
Az idő sebessége: 1s/s
-
Joe bácsi
őstag
válasz TomyLeeBoy #13924 üzenetére
A húgom gépénl van a net. A routerbe megy a net és onnan az ő gépébe. Az ő gépe a központja a net szétszórásának.
Az enyém veszi a net jeleit. Meg a wifis telóm.Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
TomyLeeBoy
tag
-
Joe bácsi
őstag
válasz TomyLeeBoy #13926 üzenetére
Mit kell beállítani az smc routeren, h. a telón tudjak wifin netezni? A d-link routerem este behalt és azzal ment a net a telón, de az smc-n nem megy. Angol a beállítási menüje és nem értem.
-
mezis
félisten
válasz TomyLeeBoy #13929 üzenetére
A csomag méretét növelve növekszik a hálózat terhelése, de ki örül annak, ha folyamatosan, fölöslegesen macerálják ? Meg mi értelme ?
mezis
-
Guilaca
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy szeretnék itthoni hálózatot készíteni, mert csak egy nyomtatóm van, és ezt szeretném több gépről is használni, illetve adatokat megosztani a gépek között(dokumentumok, filmek..stb)! Szóval van egy Laptopom (Win7) amivel Wi-fi-n keresztül csatlakozom a netre! (BELKIN N Wireles router + egy D-link modem) amihez kábelen keresztül csatlakozik az asztali gép (Win7)+a nyomtató! Minden tökéletesen működik, a nettel kapcsolatosan, mind két gépről, de nem látom egyik géppel sem a másikat! És végül is a Laptoppal szeretnék nyomtatni! Lehetséges ez valahogy? Gondolom valami nincs jól beállítva a routeren, vagy nem tom,mert bármit csinálok még dokumentumokat sem tudok egyik gépről a másikra átrakni! Tudna segíteni valaki ebben, hogy esetleg lépésről lépésre, a Win7 ben is és a Routerben is hogy tudom ezt beállítani?
Nagyon szépen köszönöm! -
Tosee
őstag
válasz Guilaca #13934 üzenetére
Üdv!
A router beállításai valószínűleg jók! A win7-et kell beállítani!
Először is egy munkacsoportba kell rakni a gépeket!
vezérlőpult -> rendszer -> Számítógépnév, tartomány és munkacsoport beállításai
Kattints a beállítások módosítására majd a megjelenő ablakban is a Módosítás... -ra!
Tagság-nál válaszd ki a munkacsoportot, és mindkét gépen ugyan azt a nevet írd be!Majd vezérlőpult -> hálózati és megosztási központ -> bal oldalon speciális megosztási beállítások módosítása -> otthoni vagy munkahelyi
Hálózatfelderítés
Fájl és nyomtatómegosztás
Megosztás jelszavas védelemmel ha szükséges
Kapcsold be, és mentsd a beállításokat!
Hálózati és megosztási központ -ban a hálózat típusa otthoni vagy munkahelyi legyen!Nyomtató megosztása:
Asztali gépen...
Vezérlőpult -> eszközök és nyomtatók
Nyomtató kiválasztása (dupla katt), majd nyomtató testreszabása...
Megosztás fül: Nyomtató megosztása elé pipaLaptopon:
Vezérlőpult -> eszközök és nyomtatók
Nyomtató hozzáadása -> hálózati, vezeték nélküli, bluetooth nyomtató hozzáadása
Várd meg még megkeresi a nyomtatót, majd válaszd ki és kattints a tovább-ra!Fájlmegosztás:
Jobb katt a megosztani kívánt meghajtóra, mappára... tulajdonságok
Megosztás fül -> speciális megosztás -> mappa megosztása elé pipa
Az engedélyeknél pedig be tudod állítani, hogy a kapcsolódott kliensek mennyire férjenek hozzá az adott mappához meghajtóhoz!A tűzfalat, és egyéb védelmi szoftvereket érdemes kikapcsolni, letiltani arra az időre még sikerül beállítani a hálózatot! Ha a hálózat működik, és visszakapcsoltad a védelmi szoftvereket, akkor lehet, hogy azokat is be kell állítani, mert máskülönben blokkolják a hálózatot!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
mezis
félisten
válasz Guilaca #13934 üzenetére
A routeren valószínű, hogy semmit sem kell állítani.
De: A Win7 installáláskor generált egy "? Hálózati megosztások jelszava ?"-t vagy valami hasonlót. Ha az nincs meg, akkor kell megadni egy újat valahol.
Először is valamennyi PC-nek a munkacsoportja legyen azonos (de könyörgöm, ne "Munkacsoport" !)
A WinXP-s PC-ken a TCP/IP WINS tulajdonságoknál engedélyezd a "NetBIOS over TCP/IP"-t
valamint a "File és nyomtatómegosztást az MS Netwörkhöz"A nyomtatós PC-n a nyomtatót oszd meg.
A többi PC-ről próbálj meg nyomtatót installálni a hálózaton való tallózással.
A hálózaton történt változtatások néha csak percek múlva érnek el egy-egy PC agyához, esetleg újraindítások is kellenek. Meg sok türelem.
A teljes kikapcs után (modemet, routert nem kell) javaslom, hogy először a routerhez vezetékkel csatlakozó PC-t kapcsold be, nézz meg egy rövidebb filmet , aztán a többit és azoknál is légy türelemmel.
mezis
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Az a problémám, hogy az egyik gépről látom a másik gépen megosztott mappákat, és másolni is tudok beléjük, de fordítva már nem megy a dolog.
A rendszer a következő: wifi router, PC a LAN kábellel, a Notebook wifin keresztül kapcsolódik a hálózathoz. Mindketten ugyanahhoz a munkacsoporthoz tartoznak, mindkettő Home, mindkettő Win7 64 bit, bár az egyik Ultimate a másik Home Premium.
Mindkettőn megvannak osztva bizonyos mappák, mindkettőn kikapcsoltam a jelszóval védett megosztást, bekapcsoltam a hálózatfelderítést.A Notebook mappáiba valamiért nem bírok belépni, sőt nem is csak a mappáiba, de amikor a számítógép/hálózatoknál megjelenik a Notebookom, megpróbálok belelépni, de már ott nem enged be.
2 napja már fordítva is nehezebb belépnem, tehát a Notiról a PC-re, mert amikor arra kattintok rá kétszer a hálózatokban, kéri a PC felhasználónevét/jelszavát, és csak utána hajlandó beengedni, holott direkt kikapcsoltam a jelszókérést.
A nyomtatót sikerült megosztanom, az internet is működik, de a fájlokat még mindíg nem sikerült kicsikarnom a notiból.
Segítsetek léci!
-
marko89
csendes tag
Helló!
Nekem olyan problémám lenne hogy van egy 15mb-os adsl netem. Ezt modemen keresztül egy TL-WR340G-s ruter osztja meg egy Lan-os és egy wifis gépre. És ha a Lan-os gép ki van kapcsolva a wifis gép akkor sem kapja a max sebességet. Lehet hogy a ruterem nincs rendesen beállítva. Szeretném kérdezni hogy mit állítsak be hogy jó legyen? A ruterbe be van állítva ilyen hogy a channel:13 mode: 54mbps(802.11g).Köszönöm előre is a választ.
-
bobita9010
csendes tag
sziasztok!
Össze akarom kötni a laptopom(win7), és az asztali gépet(xp) egy ethernet kábellel adatmásolás céljából. Xp-n meg is csinálom a hálózatot, de win7-nél kiirja, hogy nyilvános hálózat, és nem tudok vele mit csinálni(a hálózati és megosztási központban a hálózat alatt a nyilvános hálózat elvileg egy kék szinű link, de nálam fekete). Hogy tudom újra behozni azt az ablakot, aminél ki kell választani, hogy otthoni hálózat, munkahelyi, stb?
-
TomyLeeBoy
tag
-
Joe bácsi
őstag
Két különböző márkájú (SMC-D-Link) router tud egymással kommunikálni?
-
bobita9010
csendes tag
válasz TomyLeeBoy #13942 üzenetére
megvizslattam, és a szinek ugyanolyan sorrendben követik egymást balról jobbra. Elvileg akkor cross bekötésű, nem? wikipédián néztem utána, szal nem biztos h jó
-
mezis
félisten
válasz bobita9010 #13944 üzenetére
Ha egymás mellett és nem egymással szemben tartottad a két cstlakozót, akkor keresztkötésű, és olyan kell neked.
mezis
-
hejhoo
csendes tag
Hello!
Nekem olyan problémám lenne, hogy állandó jelleggel megszakad a net a notebookomon. Sztem nem rooter hiba mert két helyen is használom és mind a 2-nél ugyanez a probléma.
Windows 7 van rajt. Ja és ha ujrainditom a gépet akkor teljesen jó lessz. De ha meg akarom javítani a kapcsolatot akkor lefagy az egész gép. Mit lehet ilyenkor csinálni?WACKY WAVING INFLATABLE ARM FLAILING TUBE MEN
-
ratracer
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Adott a tp-link 1043nd router (legfrissebb gyári firmware) és egy kábelnetes (TV Network/PR-Telecom) hozzáférés. 3 gép csatlakozik hozzá wifin, mindhárom gépen w7 ultimate megy, 2 64bites és egy 32es.Első gép bekapcs, simán felcsatlakozik, hozza az előfizetés maximum sebességét.
Második gép bekapcs, szintén felcsatlakozik viszont már jelzi is, hogy csak belső hálózat van, nincs internet kapcsolat. Kb. 1 perc múlva az első gép is jelzi, hogy már csak a belső hálózat áll rendelkezésre.Bejelentkezek a routerbe, a WAN port infójánál minden adat nullán, mintha nem is lenne csatlakoztatva a kábelmodem. A router restartja nem segít a problémán, a kábelmodemet is újra kell indítani.
A probléma csak a gépek hideg indításakor jön elő, ha alvó állapotból indulnak minden rendben. Illetve ha manuálisan csatlakozok a hálózathoz akkor is stabil marad.
Túl vagyok a router factory reseten és a gépek hálókártyájának updatején, de nem segített.
Köszönöm előre is a tanácsokat!
üdv,
ratracer[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz bobita9010 #13944 üzenetére
Itt egy kép. A patch kábelnek mindkét vége a "normal" szerint van bekötve, a cross kébelnek az egyik vége "normal" szerint, a másik vége "cross" szerint.
Szerk.: Neked a cross kell, tehát egyik vége "normal" a másik vége "cross".
[ Szerkesztve ]
Az idő sebessége: 1s/s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest