Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gery79

    csendes tag

    Sziasztok!

    Felmerült egy olyan probléma, hogy a magyarországi reálbérek miatt a shopomban minden sokkal olcsóbb mint az EU-ban és elég sokan szeretnének vásárolni külföldről (még a postaköltséggel együtt is megér nekik ha nagyot rendelnek).
    A regisztrációnál megadható országok közül nagyon sokat kivettem, így csak a szomszédos országok és az EU maradt. Ha viszont valaki nem a Magyarországot választja, akkor a vásárláskor nem tudja befejezni a szállítás és a fizetés kiválasztását, mert a telepített fizetési és szállítási modulok közül minden szállítási és fizetési lehetőség Magyarországra vonatkozik.
    Persze megadhatom az Admin-ban, hogy minden országra érvényes legyen, de akkor meg a külföldi szállítások értéke nem stimmelne, hiszen nem annyi lenne mit Magyarországra.
    Ahogyan nézegettem egy szállítási módhoz nem lehet több országot rendelni, pedig az EU-ba sok szállító ugyanannyiért viszi a csomagot mert mondjuk van európa 1 (pl. szlovákia, románia), európa 2 (pl. németország, belgium), európa 3. (Anglia).
    Tehát most vagy azt csinálom, hogy minden országhoz csinálok egy külön szállítási modult, majd megadom egyenként, hogy melyik milyen országhoz való, vagy csinálok egy Magyart, egy EU1 EU2 EU3 és a felhasználóra bízom melyiket választja (aztán meg elmagyarázom neki, hogy ha rosszat választott többe fog kerülni a szállítás - amit nem nagyon szeretnék), vagy ........
    Nem tudom valaki járt-e már hasonló cipőben és tud-e valami olyan bővítményt amivel ezeket egyszerűbbé tehetném.Mondjuk 1 szállítási modulhoz több országot lehessen megadni.

    Köszönöm előre is.

Új hozzászólás Aktív témák