Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Sk8erPeter #23348 üzenetére

    Egyet kell értsek veled. Az SSD nem arra való, hogy agyon kímélgessük. Ilyen célokra elég venni egy SSD burkolatot, és kitenni a vitrinbe :DDD
    Nagyon sokszor nekifutott már nagyon sok ember ennek a témának, és mindíg az jön ki, hogy az SSD várható élettartama, nagyjából átlagos felhasználást feltételezve, évtizedekben mérhető. Nekem 128-as Samu 830 SSD-m van, 2 év alatt esett 2%-ot a kondíciója. Pedig swap, cache, pagefile, hibernálás (na, az nem), szóval, ami ráfér, az rajta van. Sokszáz gigányi játék, zene, és film, az persze nem, de csak a helyhiány miatt. Ha olcsó lenne a TB-os SSD, akkor azok is azon lennének.

    Nagyjából ember nem volt még a világon, akinek a NAND cella elhasználódása miatt lett volna problémája. A vezérlőelektronika az igen, az tönkremehet, de annak az esélye, hogy a vezérlő tönkremegy, az kb ugyanannyi, mint egy HDD esetén.
    Harmadik dolog, pedig, ha végül mégis elhasználódnának a NAND cellék, akkor sem vész el semmilyen adat, mert ilyenkor a meghajtók elektronikája csak olvasható módba kapcsol, tehát le lehet róla szedni mindent, csak írni nem lehet rá. De, utalva az én esetemre, erről majd a dédunokáimnak kell gondoskodnia, 97-98 év múlva, de ez is csak akkor igaz, ha addíg folyamatosan használatban lesz 2012-ben vásárolt SSD, amire, lássuk be, kicsi az esély.
    Legesvégül pedig most jönnek a Samu meghajtói, amire 10 év garanciát fognak adni. Itt volt róla a PH-n cikk. Asszem, napi 50-60giga írást garantálnak ezekre az SSD-kre, és úgy 10 év a garancia. Naponta 50 giga pedig rengeteg.

Új hozzászólás Aktív témák