Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #23277 üzenetére

    ">>"Hogy értsétek a példával magyaráznám el :
    Facebookon rá kattintok a értesítési földgömbre GÖRGŐVEL akkor nem új oldalon nyitja meg hanem úgy működik mint ha a balgombbal kattoltam volna rá. Ezt hogyan lehetne ki offolni ?"
    Jó kérdés, engem is érdekelne. Chrome-ból hozott hülyeség egyébként, de tapasztaltam már hasonlót Firefoxban is. Presto-s Operában nem volt ilyen soha, mivel ott minden annak megfelelően működött, ahogy kell."

    Nem egészen értem, mi a probléma, sokszor kattintok én is középső klikkel Facebookon az értesítőimre, és új lapon nyitja meg, ahogy kell. Most is kipróbáltam, és az elvártak szerint működik.

    Ha tapasztaltál már ilyet Firefoxon is, akkor meg nem igazán értem az összefüggést, hogy miért Chrome-ból áthozott hülyeség lenne (ha csak e kettő böngészőben lenne, amelyek Blink-motorosak, még érteném).
    Amúgy Chrome-nál sem tapasztaltam ilyet, hogy a lenyitott FB-értesítő linkjeire kattintva ne nyílt volna meg új lapon középső egérklikkre.

    "Egyébként gondolom az eredeti célja az lett volna, hogy az átlag user ne nyisson meg új lapon/háttérben értelmetlen javascript:onclick-es és hasonló linkeket (amik Opera 12-ben előfordultak, mert az a userre bízta a döntés jogát)."
    Nem egészen értem az érvelést, ha van egy link, amire a középső egérgombbal kattintok, és a böngészőnek az a feladata, hogy új lapon nyíljon meg a link tartalma, akkor milyen módon akarná szerinted a böngésző felülbírálni a döntésemet. Olyan probléma mondjuk előállhat, hogy kliensoldali kód kezeli a linkre kattintásokat, és mondjuk a böngésző alapértelmezett viselkedése ilyen tekintetben felül van bírálva, de az már az oldal hibája.

    "A másik (gondolom ehhez kapcsolódó) hülyeség, amit tapasztalni szoktam, hogy középső klikkre megnyílik a klikkelt oldal új lapon, de az aktuális lapon is ugyanazon az oldalon betöltődik a middle click-elt oldal."
    Na ilyennel viszont már én is találkoztam, ez valóban idegesítő.

    Ja tényleg, még az előzőhöz annyit, hogy Windows 7 nekem bejövős, a Windows 8-at viszont teljesen kihagyom, mert rohadtul idegesít, szerintem botrányos egy katyvasz fostengerre sikerült. Pedig ehhez is szoktattam magam egy darabig, aztán már egy idő után betelt a pohár, jött a "naelmentektiajók******", és mentem vissza Windows 7-re. Pedig nem ma kezdtem, jópár Windows-t szoktam már meg. Szóval a totál inkonzisztens "nem tudjuk eldönteni, hogy most csempések legyünk, vagy maradjunk a réginél"-hülyeségeivel és felületével, az idiótán széjjelcsapott beállításaival, erőltetettségével legalább nem kell találkoznom. Szóval a Modern UI-hányással nem kell foglalkoznom szerencsére. Csak reménykedni tudok, hogy a 9-es megszokhatóbb lesz ennél.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák