Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #23250 üzenetére

    "Ez az állítás pedig ott vérzik el, hogy 10 főverzióval később (egyáltalán ez a verziószámos faszság is minek kellett, mikor még a régi fejlesztők is ekézték?) miket kaptunk?"
    Az állítás önmagában igaz (mint írtam is az előző hsz.-emben), hogy nagyobb sikere lehetett volna az Operának, több felhasználót gyűjthetett volna hirtelen (és esetleg meg is tarthatott volna magának), ha a nagy váltáskor ELEVE egy értelmesebb böngészőt dobnak piacra. Az persze más kérdés, hogy alaposan rácáfolt az Opera arra, hogy képesek lennének kihozni belátható időn belül egy használható valamit belőle. Itt egyébként nyilván nem széjjelkonfigurálható dolgokra gondolok, hanem kutyacsontokra, amit oda lehet dobni a felhasználónak, hogy örüljön farokcsóválva (könyvjelzősáv, teljes URL legyen látható, stb.).

    "Alap könyvjelzősávot, ami egyenértékű a Chrome-éval"
    Közel sem. A Chrome könyvjelző-rendszere még mindig jóval értelmesebben ki van találva, eleve a nagyjából megfelelő GUI ki van alakítva hozzá (még ha lehetne is bővíteni a korábbi Operából ismert dolgokkal, de valszeg nem fogják), ráadásul az rossz vicc, hogy az Operában kötelező, hogy meg legyen jelenítve a könyvjelzősáv ahhoz, hogy a könyvjelzők közé lehessen menteni egy aktuális oldalt. (Értsd: ha nincs megjelenítve a könyvjelzősáv, akkor nyomkodhatod a Ctrl+D-t, lószart se fog csinálni, nem fogja felajánlani a könyvjelző mentését.) Szóval még a Chrome könyvjelzős dolgaihoz képest is sok behoznivalója van az Operáénak. (Amivel nem állítom, hogy a Chrome-é tökéletes lenne.)

    "még hisztek nekik?"
    Hmm, nem tudom, ilyenre hol láttál utalást, meglehetősen kisebbségben vannak itt a topicban, akik hisznek nekik. :D Szerintem jópár hsz.-ben cincáltuk a mostani Operát, a vezetést, a fejlesztőket, meg a blogjukon és a changelogokban látható bullshitgenerátort. :)

    Egyébként a többi állítással asszem egyetértek.

    Azért legalább abban reménykedem, hogy az Opera nem veszi át a Google hülyeségeit az olyan jellegű agyonkorlátozásban, mint amit az előbbi hsz.-ben említettem (hogy csak saját csatornájukról kerülhet fel extension, és hasonlók).

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák