Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    Sziasztok, kis segítség kellene egy elvileg egyszerű témában: email értesítések. (Csak a háttér: tegnap az adat HDD nyikkant egyet, majd az OMV újra felcsatolta ro módban, ezt onnan vettem észre, hogy a bittorrent webes kliens egyszer csak azt írta, nem tudja írni a lemezt... Aztán szenvedtem egy darabon az fsck indításával, hogy erre miért nincs egy beépített módszer... egyébként kernel sori paraméterként kell/is lehet indítani: fsck.mode=force, de persze az eredménye egy logból sem derül ki.)

    Szóval: hogy lehet úgy beállítani, hogy ne a saját email címemről kapjak értesítést, vagyis a gmail-os smtp szervert adom meg neki, nem tud olyat az OMV, hogy saját email szervert tart fenn erre a célra? Vagy ahhoz plugint kell aktiválnom? És akkor kitalálnék egy emailcímet és arról jönne az üzenet. Ez csak a bosszantó része eddig.

    De a beállítások között tényleg nincs semmi olyasmi, ami az ilyen viszonylag fontos helyzetről értesít? Arról kapok emailt, hogy egy perccel korábban beléptem a webes felületre, de arról nem, ha leszakad az adatlemez? Minden be van kapcsolva, a tárolásról csak a Raid/Smart lehetőség van, és úgy tűnik, ez nem fizikai, csak logikai hiba volt - de ha fizikai lett volna, lehet, akkor sem küld emailt, esetleg csak a Smart tesztek eredményét akarja elküldeni?

    Szóval ki lehet ebből vagy egy másik pluginből csiszolni tényleg hasznos értesítéseket is?

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák