- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zodes
aktív tag
válasz zsolt501 #5202 üzenetére
hmmm Én is erre tippeltem, de már az összes lehetségest végig próbáltamNnna csak egy kis noszogatás kellett!!
Helyre jött köszönöm! A felhasználónevet szúrtam elMás: Ha feldugok egy pendrive-ot, azt hogy és hol látom ssh-n mc-ben? Szeretnék rá másolni a vinyóról, de nahy filet.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
lovi27
addikt
Dugd a Windowsos gépedre. Nem baj, ha lassan másol, úgysem gyors egy pendrive írás. De ha nem akarod, akkor kell egy usbmount telepítés - apt-get install usbmount és utána a media könyvtárba csatolja a pendrive-ot. Biztos megírja, csak ugye hivatalosan nem támogatja a MS fájlrendszerit.
(#5200) iff
A szájbarágós telepítés miatt a Windowsosra gondoltam. Amúgy ismerem.
-
ht42
senior tag
Használ valaki mergerfs-t rajtam kívül?
-
zodes
aktív tag
Köszönöm, közben tegnap este leformáztam NTFS-re, majd bedugtam és eljöttem reggel dolgozni.
Itt bent pedig a Te és a kollegám segítségével megtaláltuk a media könyvtár alatt (egy hosszú betű-szám kombináció) mount és df -h val azonosítottuk. Majd innen bentről átmásoltam.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Azt elfelejtettem, mielőtt kihúzom a gépből a pendrive-ot kell valamit csinálnom, mint a winnél pl? Kiadás? Vagy eject a MAC-nél?
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
Teagol
aktív tag
Sziasztok!
Rpi fórumban már kérdeztem és itt is próbáltam rákeresni, de nem igazán találtam még megoldást a problémámra.Rpi3-on fut az OMV. Egy külső tápról üzemelő usb hdd van rákötve és ext4-re formába.
Fut minden hibátlanul, torrent, ftp, samba.A probléma, hogy 24 órán belül lecsatolja a hdd-t.
Egy friss telepítés után ment 2 napig, azóta naponta újra kell indítanom.
Van valami javaslatotok? -
lovi27
addikt
Akkor nem telepítettétek az usbmount-ot. Mással csináltátok Az nem használja az UUID-t, csak usb0, usb1, stb. nevű könyvtárba csatolja a pendrive-ot.
Kihúzásnál egy a lényeg: meg kell várni amíg befejezi az írást a pendrive-ra, azaz az aktivitást jelző LED stabilan nem villog. Olvasásnál meg mindegy. Amúgy az a szabályos, ha kihúzás előtt egy unmount paranccsal leválasztod.
-
-
devil-k
nagyúr
Szuper lett az összefoglaló! Annyit még beletennék, hogy pl. mi a helyzet akkor, ha elfelejtettük pl. a root jelszót!
- mozi bolondéria -
-
zodes
aktív tag
Köszönöm!
Tényleg nem telepítettük az usbmountot. Semmit nem telepítettünk még is megtaláltuk és jó lett a másolás. Igaz a sebesség közben kriminális 6 m/s (bár az lehet az NTFS miatt volt). Pedig a pendrive és a vas is tudja az usb3-at. De gondolom az OMV nem. Legközelebb így csinálom, ahogy mondtad.
Mire érdemes formázni a pendrive-ot, hogy winen (8-10) is tudjuk olvasni, de ne tartson egy 8 Gb-nyi adat másolása az örökké valóságig?
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
Jól tudod. Ha FAT kell és 4GB-nál nagyobb állományméretű állományokat is akarsz a kártyán tárolni, akkor exFAT. Ha viszont nem fontos a Windows-os olvashatóság, akkor ext4.
A NAS-omban lévő HDD-t nem formáztam át, mivel volt már rajt pár száz GB-nyi adat, hanem hagytam NTFS-en. Az OMV v2 kicsit hisztizett miatta, a kiegészítő telepítése után nem problémázott. A v3 probléma nélkül használja kiegészítő nélkül is. De ettől függetlenül, ha lehet szerintem sem kellene erőltetni a Windows-os filerendszer használatát, maradjunk a feljesztők által javasoltaknál.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
lovi27
addikt
Én is az exFAT-ot használom olyankor, amikor azt akaorm, hogy mind a Windows, mind a Linux/Android is natív kezelje a flash táramat, de ne legyen meg a FAT32 4GB fájlméret és 32GB tárméret korlátja. Érdemes elolvasni!
(#5211) devil-k
Kínálja a helyzet a poénkodást, hogy illik rá vigyázni, de nem erről van szó! Az OMV első kiadásától meglévő legnagyobb hiányosságát (ti. nincs normális kezelési útmutató) egy összefoglaló nem pótolhatja. Amit kérdeztél valós, de ritka probléma. Egy Linux dokumentumban sem találkoztam még vele. Az interneten persze bőven található rá megoldás. Keresk egy egyszerűen használhatót, kipróbálom, megosztom és az oldal tetején lévő keresőt használva könnyen megtalálható lesz.
-
lovi27
addikt
válasz vadkörte #5218 üzenetére
Itt van két megoldás: How to reset root password on Debian 8
Amit elsőnek ajánlanak valami olyasmire gondoltam, a második megoldás tulajdonképpen az amit te is linkeltél.Az elsőt kipróbáltam és jól teszi a dolgát, de sajnos nekünk abban is van egy kis nehézség: mivel még nincs rendszer betöltve, nincs magyar billentyűzet kiosztás sem, csak angol. Így egy-két karakter nem a megszokott helyén lesz. Azért le fogom írni.
Hogy könnyebben érthető legyen: youtube
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Van egy-két ember aki rpi-t használ, de hogy melyik kiadásút azt ők tudják.
Valami BIOS beállításra gondolnék, de ha a fórumában se tudtak mit mondani... Nekem nincs. Talán még annyit. Ha van lehetőséged másik SD kártyára telepítsd újra, ez maradjon meg összehasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
nemurea
aktív tag
Jó lett az összefoglaló! Tegnap áttértem 3-asra, és sok bosszúságtól kíméltél meg, hogy leírtad, az extras telepítésekor mikor nyomok feltöltést, aztán melyik menüben telepítést, majd egy megint másikban frissítést, aztán onnan telepítést... Nem magától értetődő.
Amit majd érdemes belevenni, az a felhasználói jogosultságok. Ott lehet egy kis kavar, mert több szinten is lehet definiálni, és nekem sem evidens, hogy mikor melyik érvényes. Meg ott vannak a rendszer-userek, meg a csoportok, meg az ACL-en belül opciók tömkelege, meg hogy be kell-e állítani ott a Tulajdonost, meg mit jelent a 'Minden jogosultság elvétele' menüpont, és társai. Ha esetleg van egy jó angol leírás ebben a témában, szívesen lefordítom és akár szerkesztés után bele tudod rakni az összefoglalóba.
-
vadkörte
addikt
Csak ötletként javasoltam. 1x futottam bele egy virtuális gépen olyan mutatványba, hogy nem akart beengedni a CLI felületre root felhasználóként, "Incorrect password" hibával. Nem akartam kérdezősködni a fórumon (itt), inkább kerestem rá megoldást. (utólag rájöttem, hogy én voltam a hunyó, mert nem azt adtam meg jelszónak, amit ilyen telepítéseknél szoktam és ezt elfelejtettem ) Nem töltöttem én le semmit, a megadott parancsokkal módosítottam a root jelszót, "oszt jónapot".
Arra viszont kínosan illik ügyelni, hogy NE használjunk lokális, nemzeti karaktereket, ha lehet maradjunk az angol ABC kis és nagybetűi, valamint számok között. A magyar billentyűzet kiosztás ilyenkor, ha működik is - QWERTZ<>QWERTY, "0" helyzete, stb... - figyeljünk rá, mert nagyon könnyen megszívathatjuk magunkat.(#5221) Teagol:
RPI2-vel használtam egy ideig - 1-2 hónap - a v3-at. Nekem nem volt vele problémám. Nemigen állítottam a config.txt-ben semmit, az SD kártya sebességét módosító script-et adtam hozzá, meg még egy script-et, de, hogy az mi volt, már nem tudom. Egy külső házban volt rákötve egy 1TB-os HDD, sem azt, sem a hálózatot nem dobálta el.(#5226) nemurea:
Ha emlékeim nem csalnak, az extrák telepítése a v2-ben is valahogy így működött. A felhasználói jogosultságok kezelésével egyetértek. Jópárszor szopattam már meg magam, mert nem néztem végig az összes helyen és órákig kutattam, hogy mi a francért nem működik az adott szolgáltatás normálisan, amikor engedélyeztem a hozzáférést az adott felhasználónak. (valamiért nem öröklődött a jogosultság egy adott csoport összes tagjára... )[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
lovi27
addikt
válasz vadkörte #5227 üzenetére
Még egy utolsó gondolat a root password-höz.
Ki az aki a root számára kiadhat jelszócsere (chpasswd) parancsot? Csak egy ilyen van - maga a root. Az, hogy az admin felületről mégis végrehajtódik ez a parancs csak azt bizonyítja, hogy az admin is tulajdonképpen rendszergazda, de ő csak a webGUI felületen érhető el. A megoldásban ezt használják ki. Ha elfelejted a gazdi jelszavát sebaj, majd a másik ad újat! Amikor a másikét se tudod akkor van a normál eset, amiről a leírások szólnak.Nem szabad elfeljteni, hogy ez OMV specialitás. Normál esetekben nincsen árnyék rendszergazda!
Ebből is jól látszik vegyük komolyan az admin jelszót a biztonság szempontjából, mert hozzáértők esetén hamar elveszthetjük, átvehetik NAS-unk felett az irányítást.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz nemurea #5226 üzenetére
Köszi, de nem az angol a probléma! Nem célom megbántani senkit, de szerintem túlmisztifikáljátok a jogosultságot. Sokszor telepítettem újra az OMV-t, hogy lássam a nehezségeket, miért félelmetes az újratelepítés, de nem látom. Az első kiadásokban (0.2, 0.3) még néha használtam az ACL-t, ha például egy mappába nem tudtam írni samba vagy ftp esetén, de most már évek óta újratelepítéskor az ACL-hez hozzá sem érek. Nincs szükségem rá. Most megnéztem, szinte üres. Pedig kitörltem a megszokott felhasználómat is, újat hoztam létre. A megosztott mappákhoz jogosultásgot adtam neki és működik. A Windows egy kicsit hepciáskodott, mert annyira megszokta már a régit, de egy újraindítás helyretette a lelkét.
Mondjátok el konkrétan ti, mi az ami nehéz, ami nem megy. Utánanézrek, ha lehet kipróbálom, de nekem most nincs ötletem.
Ja, azt akartam még, én is kerestem az ACL-hez leírást, de csak semmit mondókat találtam. Én azt várnám, hogy ott látom ha mondjuk egy mappa az smb-vel meg van osztva, de mint írtam nem. Így nem is igen foglalkozok vele.
[ Szerkesztve ]
-
nemurea
aktív tag
Tudom, hogy tudsz angolul, nem ezért ajánlottam fel, hanem az idő(ráfordítás) miatt.
Ez meglepett, hogy teljes mértékben menedzselhetők az írási jogok a felhasználók menüjéből. Synology-n igen, erre emlékszem, de pl. most adnom kellett írási jogot a transmission userének, ezt én csak ACL-ből (esetleg parancssorból) tudtam megoldani.
Nálunk csak kb. egyfelhasználós a NAS, de a fórumon már voltak olyan speciális beállítási kérdések (családtagok, fontos/nem fontos mappák, képek-videók, távoli eléréshez elkülönített helyek stb.), ahol már jobban át kell gondolni a jogosultsági szinteket. Korábban kerestem, én sem találtam emberbarát ACL-es leírást (még standard linux-ost sem könnyű találni, ami olyan "középhaladó" szintű lenne )
-
lovi27
addikt
válasz nemurea #5232 üzenetére
A teljes mértékben-t - ha tényleg ezt írtam pontatlanul - ne szó szerint értsd! Legalább a fele extra pluginról azt sem tudom mire való. Hogy azoknál esetleg kell-e matatni az ACL-ben, nem tudom. Vagy például a transmission plugin pirossal figyelmeztet, ha nincs joga a mappához. Ha azt az ACL-ben kell engedni, attól még nem a felhasználó érdeme, a plugin 'irányította' a kezét. Úgy pontos, hogy addig amíg kifejezetten ott nem kell állítani valamit, addig nem kell ott matatni.
Persze, voltak speciális kérések/kérdések csak azok a jelenlegi jogosultsági lehetőségekhez tartoznak, vagy egy álom manager vezérlőprogram feladatához? Talán épp ezért nincs különösebb leírás az AC:L-ről, a jogosultságról, mert túl sokat képzelünk bele.
-
vadkörte
addikt
Az utolsó mondat a leglényegesebb!!! Ezért nagyon fontos a megfelelő jelszó.
Esetemben mondjuk elég egyszerű a root jelszó, mivel
-lényegében egyfelhasználós a NAS
-az Internet hozzáférés jellegéből adódóan - Vodafone mobilnet - nincs publikus IP
-külső elérésre nincs igény, így a publikus IP nem is kell, ha lenne megoldható lenne anélkül is(#5231) lovi27:
Konkrétan a TR szivatott így meg. Igaz, hogy jelzi, a problémát - nincs írási (van, hogy olvasási se) jog az adott mappához. Elzarándokoltam a megosztásokhoz, ott a pipa, mégsincs meg a jog. Először roppant idegesítő volt, az n+1. telepítés és konfigurálás után már nem okoz problémát.Üdv. V. Körte
-
lovi27
addikt
válasz vadkörte #5234 üzenetére
Az első kiadásokban semmilyen figyelmeztetés nem volt, telepítette mindenki ahogy tudta. Ma, amíg nincs írási joggal letöltési mappa kijelölve engedélyezni se lehet a plugint. De erre volt jó a fórum.Ha nem ment a letöltés valaki feltúrta a netet a megoldásért és megosztotta a többiekkel.
Ha már van üzenet azt is kiírhatná, hogy az ACL listában a debian-transmission...
De sebaj! Majd tartalmazni fogja az összefoglaló![ Szerkesztve ]
-
nemurea
aktív tag
A jogosultságokhoz még csak annyit: most pakolom helyre, tisztázom a könyvtárakat a laptopon keresztül, és néhány könyvtárnál nem hajlandó bele írni, másolni a TotalCommander. Most már tudom, mi a probléma, korábban még sokat keresgéltem: ez a Red HDD a korábbi Green adatait tartalmazza, persze azóta jöttek hozzá új könyvtárak, a Green meg még XPEnology alatt működött, csak átmásoltam mindent mc-vel, közvetlenül. Meg persze volt olyan fájl, amit GoogleDrive-on keresztül kapott, olyan, amit a laptopról, olyan, amit a NAS-ra feldugott pendrive-ról, szóval minden konstelláció előfordult.
Innentől kezdve a könyvtárak között véletlenszerűen lesznek olyanok, amelyeknek a tulajdonosa már rég nem is létezik a sokadszorra újratelepített rendszeren, ezeknek csak UID-je (user ID-je) van, 1024, 1026 stb. Emiatt a Win-es Samba usernek ezekre a könyvtárakra nincs írási joga - KIVÉVE, ha épp úgy van beállítva a könyvtár jogosultsága, hogy 777, vagyis mindenki, aki él és mozog a földön, az beleírhat.
És az a néhány könyvtár, amelyiknek a történelmi másolgatások/mozgatások miatt pl. 1024 vagy éppen root a tulajdonosa és normális (értsd: 755) a jogosultsága, nem lesz írható/törölhető a laptopról. Na ezt magyarázzuk el az egyszeri júzernek. Meg a megoldást
Ha valaki hasonló cipőben jár, szívesen leírom a teendőket, de ha csak én vagyok ilyen szerencsés, akkor nem bővítem az így is hosszú posztot.
-
lovi27
addikt
válasz nemurea #5236 üzenetére
Ha több felhasználó is írhat egy megosztott mappát, akkor azonos csoport. A root-ot hagyjuk ki az egészből, mert ő azt csinál amit akar. Ha fantom, nem létező tulaj, rendetlenség a jogosultságokban, na akkor kell az ACL menü. Törlöm a régieket és a jelenlegi felhasználomnak adom mindet.
Vagy, te mit csináltál?
-
nemurea
aktív tag
Valószínűleg tényleg meg lehet csinálni ACL-ből, most, hogy mondod - és erre valók a rekurzív opciók, hogy mélységében is aktualizálja a helyzetet... Én mc-n keresztül (ez az egyszerűbb - már a konzolon belül persze) vagy parancssorból oldottam meg.
Szerintem rá is engedek egy teljes tisztogatást.
Most nézegetem, hogy hogy is áll ez össze, és többnyire világos:
Samba felhasználó neve: shuser, a users csoport tagja -> bármelyik mappához van írási hozzáférése, amelyik tulajdonosa shuser VAGY csoportja users.
Pl. transmissions letöltések: a mappa/fájl tulajdonosa debian-transmission, csoportja: users -> Win-es laptopon, shusers segítségével tudom írni/törölni.
Pl2.: hibás mappáim, amelynek felhasználója 1024, de users csoportú -> tudom írni/olvasniEllenben:
Van sok mappa, amely tulajdonosa: ftp, csoportja: sambashare (honnan keveredtek ide...?)
Az shuser-nek így közvetlenül nincs köze hozzájuk. Az mc-ben megnéztem, valóban ftp/sambashare a standard linux jog. De a webui-n, az ACL ezt részben látom:
Felhasználói fiókok: shuser - r/w
Rendszer fiókok: ftp - nincs semmi kipipálva
Rendszer fiókok: sambashare - nincs semmi kipipálva
Rendszer fiókok: users - r/w
Extra opciók: Tulajdonos: ftp
Extra opciók: Csoport: sambashareA Win-es shuser azért tudja írni/olvasni, mert ő, illetve a users csoport be van kattintva az ACL-ben.
Tehát az én értelmezésemben az ACL az valahogy máshogy, fentebb vagy még inkább párhuzamosan dolgozik, mint a normál linux fájlrendszer jogosultságok, de mindkettő érvényben van: ami a linux alap fájlrendszer jogosultsága, az ACL szempontjából Extra opció. Ha valakinek akármelyik módon van hozzáférése a mappához, az tudja írni.
És ha olyan konstelláció áll össze, hogy a felhasználó egyik vonalon sem kap jogosultságot, akkor tagadja meg az írást az OMV. Ha ez így van, nem teszi egyszerűvé a jogosultságok menedzselését - de sok benne a lehetőség is.
Bocs, hogy ez is hosszú lett, bekattintottam az off-topic-ot, remélem, működik.
-
lovi27
addikt
válasz nemurea #5238 üzenetére
Nem kell off-ba tenni. A jogosultság az OMV-használat része, és nem olyan téma, amit két soros hozzászólásban meg lehet beszélni.
Szerintem csak annyi a probléma nálad, hogy másik rendszerből jöttél és hoztál olyan jogosultsági beállításokat, amik már nem érvényesek és azokat egyből felül kellett volna írni (ACL menü!!).
A másik.
Jogosultsági beállításnál sárga alapon feltűnően figyelmeztet az OMV: "Ezeket a beállításokat használják a szolgáltatások konfigurációi a felhasználói jogok hozzéféréséhez. Felhívjuk a figyelmed, hogy ezek a beállítások nem befolyásolják a fájlrendszer engedélyeit." Ez az a kettőség amit te is magyaráztál. Nem kell kitalálni, csak meg kell érteni.Az angol üzenetet nézd, mert magyarul nem túl értelmes. Eljutottunk oda, hogy időnként már a Google is érthetőbben fordít: "Ezeket a beállításokat a szolgáltatások használják a felhasználói hozzáférési jogok beállításához."
-
nemurea
aktív tag
Hehe... Azt a magyar feliratot nem egyszer, nem kétszer olvastam el korábban, és csak sejtettem, hogy valami ilyesmit akar jelenteni
Jogos a más rendszer alól érkezés, az ilyesmi sok inkonzisztenciát (még egy ilyen bonyolult, tudományos szó ilyen kora reggel...) tud okozni.
Más: ha valakit érdekel, esetleg meg akarta már valósítani, csak nem volt még huzalma hozzá: ha már újrahúztam a rendszert, elvégeztem két fennálló feladatot:
- a NAS-ban van egy DVD lejátszó, és nekem sok zeném és jó pár filmem van korábbról DVD-n. Meg lehet oldani (3.x-es OMV-n), hogy a DVD olvasóba berakott lemezt a samba share-en keresztül minden más eszköz is lássa. (A mount-ot és umount-ot még megpróbálom egyszerűbben megcsinálni, de így sem vészes.)
- a laptop és a Google Drive szinkronizálódik egymással, ezen vannak a fontos cuccaim. De ha benyelek egy kriptovírust, akkor ez a szinkronizáció nem lesz kellemes. Megoldottam, hogy egy parancsra a GDrive (adott mappái, itt sem kell mind) lemásolódjon, szinkronizálódjon a NAS-sal, így mindig lesz egy backup-om. Ezt lehet cron job-bal rendszeresíteni, egyelőre kézi indítású. Mehetne persze a laptopról is a másolás/szinkronizáció, az kicsit más technika.Tehát ha valakit érdekelnek a lépések, leírom őket.
-
-
-
Pelican
őstag
Ezért kell angolul használni...
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
lovi27
addikt
Nem a magyar nyelvet kell beláldozni egy igénytelen munka miatt. De, inkább beszéljünk a funkcióról.
Szerintem az opció BE állapota azt jelenti, hogy ha el- vagy beállítunk valamilyen jogosultságot az ACL ablakban a többit nem változtatja meg (azaz visszaírja azokat). Ezért BE az alapállapota. Ha KI állapotba kapcsoljuk, akkor elvileg törli az előzőeket, pontosabban az éppen az ablakban látható beállítások lesznek csak érvényesek.
-
Grawens
senior tag
Kezdetben, mikor csatlakoztam a team-hez eléggé kusza volt a helyzet, nagy volt a katyvasz. Hárman voltunk a project-re, de állíthatom az utóbbi másfél évben csak én voltam aktív. A korábbi lefordított elemeket átnéztem, de lehet, sőt biztos, hogy elsiklottam néhány hiba felett.
Hogy vannak e még fordítási hibák? Természetesen lehetnek, mivel a folyamatosan érkező új string-ek mellett elég macerás kellő figyelemmel átnézni a további már meglévő kb. 5100db string-et, így fontos a felhasználói visszajelzések, észrevételek megosztás is itt a topikban.
A tegnapi napon csatlakozott a team-hez egy új tag, így több szem többet lát! -
lovi27
addikt
válasz Grawens #5246 üzenetére
Kaptok valami segítséget a fordításhoz, vagy minden fordító tudása és belső igénye szerint teszi a dolgát? Olyasmire gondolok, hogy pl. nem csak a nyílt fórumon állhattok kapcsolatba a fejlesztőkkel, mert csak sztringekből kizárt jól lefordítani. Ismerni kell a környezetet. Ebben az esetben - ha jól értelmezem - a magyar fordítás pont az ellenkezője az angol jelentésnek.
Ha ti is olvassátok ezt a fórumot, akkor valóban érdemes jó szándékúan, de kicsit kritikusabban olvasni a fordítást.
-
Grawens
senior tag
Sajnos semmilyen segítség nem áll rendelkezésre, csak a string-ek vannak. Bal oldalon az eredeti szöveget tartalmazó blokkok, jobb oldalon pedig az üres, fordításnak szánt blokkok. [Kép] Én személy szerint email-es kontaktban állok Harpell-el és Volker-el, de eddig csak működési hibákat jeleztem nekik. A fordítás természetesen átgondoltan történik, volt is melóm rendesen a sok string értelmezésével és a megfelelő átfordításával (értem ezalatt a különféle módokon értelmezhető mondatok és szavak), ami illeszkedik az OMV felületéhez. Így lett pl. a Please wait... - Kis türelmet..., stb. Mivel az alap fordítás már 100%-os, most azon dolgozunk, hogy a keretrendszer fordításaira is megoldás szülessen, így a hibaüzenetek és az apróbb hiányosságok is mind fordításra kerüljenek. Érdemes megnézni az olasz, vagy a spanyol fordítást, rettentő nagy hülyeségek vannak benne.
-
lovi27
addikt
válasz Grawens #5248 üzenetére
Lehet hogy érdemes, de nekem felesleges megnézni a spanyol vagy az olasz fordítást...
Azért csak használod az OMV-t, nem? Különben miért áldoznád rá a szabadidőd. Mit értel keretrendszer alatt?Az az alap, ami köré épül az egész, nem? Nálam igen. A pluginokra is lesz kapacitás?
-
Grawens
senior tag
Persze, hogy használom. Így van, keretrendszer alatt a kiherélt Debian-t értem. Az extra plugin-ok fordítása is folyamatban van, habár egy kicsit érdekesebb a dolog, mert míg az OMV heti alkalmanként 1x-2x kap frissítést (ez mindig magában foglalja a nyelvi frissítés is), úgy az extrák ha nagy ritkán frissülnek is (van amelyik már egy éve nem kapott updat-et), nem mindig kerül be az azóta elkészült fordítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest