Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lovi27

    addikt

    válasz d33jay #15788 üzenetére

    Nem kell a teljes meghajtó (HDD , SSD) az OMV-nek telepítéskor, van rá bejáratott megoldás! Először a hálózatról egy minimális, grafikus felület nélküli Debiant kell telepíteni (netinst). A Debianban teljes particionáló van, így lehet csak a rendszer (OMV) partíciót törölni, a többi érintetlen marad. Majd utána a teljes OMV-t egy szkript fájlal lehet telepíteni.
    Az Összefoglalóban ezt hívom szerver módnak. Összefoglaló!

    A particionálás miatt nagyobb figyelmet kíván, de csak az első telepítés a nehezebb, amíg ráérez valaki hogy is gondolták a Debian fejlesztők. Ezzel a móddal akár a docker adatok külön partíción elhelyezése is könnyen megoldható. Például, ha a Linux felhasználók fenntartott Home könyvtárat külön partíción helyezzük el. Majd a docker telepítéseket oda irányítjuk.

    "már az asszonynak, meg a lányoknak is lenne olyan cuccuk, amit jó lenne letárolni...."
    Pont ezért kéne a RAID, az adatoknak. Mit mondasz majd, ha véletlenül elszáll a HDD és oda minden mentésük? Nem a rendszernek kell RAID. Azt újra lehet telepíteni, lehet róla biztonsági másolatot készíteni. De egy évekkel azelőtt készült képet hogyan pótolsz? Sehogy!
    Nem a raid-re akarlak rábeszélni mert én se használok. A Nextcloud-ot is csak tesztüzemben használom, mert élesben csak akkor tenném, ha a redundanciát megoldanám. Addig csak hazardírozás lenne. A lényeg, ne bemondásra döntsd el!

Új hozzászólás Aktív témák