Új hozzászólás Aktív témák
-
Dwatti
addikt
-
RoSSo3
senior tag
válasz Dwatti #15801 üzenetére
Pont fentebb írtam, hogy nekem nem jött be. Nekem (!) óriási visszalépés, hogy edzés közben nem jönnek értesítések. Főként sétálok, és séta közben semmi akadálya nem lenne megnézni az értesítéseket. Van, hogy zenét hallgatok közben, nem érzékelem, hogy jött egy Messenger üzenet vagy email. Erre tökéletes volt a Band 3 is, 4 is. Az 5 kimaradt nekem, de a 6 ezt nem tudja.
Most így választani kell: vagy edzés, vagy értesítések. Nyitottam már topikot a Huawei forumán - nincs rá megoldás. Erősen gondolkozom, hogy visszavigyem-e a boltba és hozzak-el helyette egy Band 5-öt. Már... ha az tudja, amit a 6 nem.
-
egykori
őstag
Elnézést, hogy itt is megkérdem, a topikjában nagy csend van:
A lányomnak szeretnék venni egy Galaxy Watch 3-at, a kisebbiket, de nem az eSim-es változatot. A munkahelyén az épületben van Wifi, és az lenne a kérdésem, hogy működne az értesítések órára küldése akkor is, ha nem éppen abban a helyiségben tartózkodik, ahol a telefonja van? -
vilmose33
őstag
válasz egykori #15807 üzenetére
Nekem Galaxy Watch 46mm-es van. Bluetooth-on kapcsolódik a telefonhoz. Ha nincs a telefon hatókörében az óra, akkor nem tudsz telefonálni, illetve SMS-se jön át. Az órán csak akkor jön át ha van az órára is applikáció pl. Samsung email appja, itt engedélyezni kell persze a szinkronizálás ha más email kliens használ, én Gmailt használok alapból. Facebook,messenger nincs sajnos az órára, így azokat a telefonról tükrözi, facebook üzenetet tartalmát meg se lehet nézni, messengerét igen, de a képeket már nem. Írd meg,hogy milyen appok miatt lenne fontos, meg nézem van-e órára app belőle. Van rá teljes értékű samsung böngésző azon keresztül esetleg meg lehet nézni esetleg a Facebook-ot,de a kis kíjelzőn böngészni nem épp komfortos. Ami nálam eddig ebből a szempontból a legjobb volt ,apple watch viszont az csak iphone-al kompatibilis. Ott mindent mutatott ha egy WiFi hálózaton volt, teljes értékű volt a face-messenger is. Nem tudom,hogy lehet-e mokolni én nem próbáltam.
Android wear rendszerű órám még nem volt,ott nem tudom,hogy WiFi keresztül is lehet-e teljes értéküen használni, esetleg néz rá azokra is.[ Szerkesztve ]
A jövő most van
-
GeryHu
újonc
Sziasztok!
Tavaly szeptemberben a turbado.hu-n vettem egy Xiaomi Amazfit GTS-t. Sajna egyszer csak újraindult és azóta nem tölt be. Csak az Amazfit feliratig jut el, de utána fekete képernyő. Nem ejtettem le, semmi sérülés rajta. A probléma, hogy megszűnt a webhsop ahonnan vettem.Tudnátok segíteni, hogy hová fordulhatok garanciális ügyintézés érdekében?
-
scyllarus
veterán
válasz GeryHu #15809 üzenetére
Ha jól tudom, sehova :( A turbado átverős cég volt, csak "kölcsön" kaptad az órát, nem vagy tulajdonos.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
150 e határig milyen okosórát ajánlotok? Igazából egy Honor band 4-ről váltanék, szóval viszonylag "nagy" ugrás lesz.
köszi előre is
-
-
Dwatti
addikt
válasz Jumbozorz #15814 üzenetére
Fizetni
- iWatch
- Garmin Pay> (Revolut, Transferwise, Curve virtuális kártyával) )
- Samsung (? )
-TicWatch Pro 3 (Google pay)
Nézd meg ezeket : Samsung Galaxy watch active 2/ 3
Garmin Venu 2 , Vivoactive 4 , Fenix 6[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
válasz vilmose33 #15808 üzenetére
Köszönöm, amiket leírtál nekem egy kicsit homályos. Úgy volt, hogy holnap találkozom lányommal és elmondom, mire jutottam a keresésben, de csak vasárnap lesz ebből valami. Akkor ezeket átbeszéljük. Nekem sok szempontból nem oké ez az óra, de nem én fogom hordani, így majd ő dönt. Jobbat a Samsung telefonjához nem találtam, ami Wifin keresztül is tartja a kapcsolatot az órával.
-
egykori
őstag
válasz bajnokpityu #15812 üzenetére
Köszi, továbbítom, mert ez fontos szempont szerintem. Az én GTS 2 Mini órám 5-6 napig bírja AOD használattal, de ez még tűrhető.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Egy kis véleményt szeretnék írni a TicWatch Pro-ról.
Nagyjából 2 éve (19 nyarán) szereztem meg ezt a kis kütyüt, és egyelőre nem tudok dönteni, hogy megérte-e vagy sem. Inkább erősebben hajlok a nem felé.
Kezdjük azzal, hogy amikor vettem 90 ezer forintot kóstált, ami azért nem éppen aprópénz. Első körben azonnal hibás darabot kaptam másnap vittem vissza, cserélték is (nem töltött egyáltalán). Azóta a cserét használom. Két év alatt már 1x kellett töltőt rendelnem hozzá, ugyanis az alapból kapott töltővel már kb 1 év után (pont garncia lejárta után 1-2 héttel) nem töltött, vagy olyan mértékben, hogy értékelhetetlen volt (egy éjszaka alatt 20%-ot). Ezzel kapcsolatban kerestem a magyarországi forgalmazót, elhajtott hogy sry lejárt a garancia, kerestem a gyártót, aki pedig azzal hajtott el, hogy sry csak az ő nála vásárolt termékre vállal garanciát, egyéb forgalmazótól beszerzettre nem. Oké nem baj, 1500 forint volt egy új töltő, nem nagy dolog de 90k-ért nem ezt várnám.Negatívumok:
-A teljesítmény. Egyszerűen akad, fagy, lassú, kivéve ha épp jó a kedve.
-Tölteni használattól függően maximum 2 naponta, aludni benne (ugye alvásfigyelés stb) iszonyatosan kényelmetlen. (ez az egyik oka, hogy kibír két napot.. hogy éjjel nincs rajtam)
-HR szenzor ha pont olyan kedve van, működik rendesen, ha meg nincs jó passzban akkor nem. Sőt, van, hogy napokig egyáltalán nem mér semmit.
-Sportolás közben a legenyhébb izzadás után a szenzor által mért értékek kukázhatóak, közük nincs a valósághoz.
-Értesítések szintén kedv függőek. Discord értesítéseket egyszer kapcsoltam ki, azóta akárhogy imádkozok, nem tudom visszakapcsolni. Ezen felül ha van bejövő hívás, felveszem és még utána vagy 10-15 sec mire az óra is kapcsol, hogy ja, már nem hívnak és abbahagyja a rezgést.Pozitívumok:
-Ha működik akkor rendben van
-Blaha aluljáróban nem kell a telefon, hogy zenét váltsak (bár ezt a Mi Band is tudja 12k-ért, vagy bármelyik füles amin van gomb)
-Van benne GPS és Google Play kompatibilis, azaz térkép is. Ha megy az ember valahova pl bringával nem kell előhalászni a telefont, elég ránézni az órán a térképre (már ha betölt). 1x használtam ezt a funkciót a két év alatt.
-Szintén Google Play miatt van rajta pl keep is ami bevásárló listának tök jó. Szintén nagyjából 2x használtam 2 év alatt.TLDR: 2 év használat után inkább vettem volna valami tök mást. (pl Samsung Gear, vagy majdnem 1/10-ed árért Mi Band)
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Baratnom szeretne egy okosorat/aktivitasmerot, foleg az edzesei monitorizalasara. A Huawei es a Honor Band 6-ot nezte ki. Ha jol tudjuk, a ket ora kozott nagy különbség nincs, viszont a Honor csak 11 sportmódot ismer. Foleg edzoteremben lenne hasznalva, arra talan meg kevesbe van rajta specifikus mozgasforma. A Huaweiben 96 sportmod van azt hiszem, ott lenne specifikus az edzotermi edzesre is. A kerdes az, hogy szamit ez egyaltalan valamit a kapott vegeredmenyben, hogy mit valaszt ki az oran edzesformanak? Vagy ha a Honoron az egyeb mozgasforma modot, vagy freestyle modot ha kivalasztja, ugyanazt a pulzus, kaloria stb. erteket kapja majd vegeredmenyben, mint a Huaweinel ha specifikusan kivalasztja az edzotermi edzest? Vagy ez hogy mukodik? Elore is koszi!:)Samsung Galaxy A55 5G
-
MC Pite
veterán
válasz egykori #15816 üzenetére
Szerintem wifin nem tartja a kapcsolatot órával (sztem egyik sem, wifiből 1 kapcsolat lehet, ha a teló a z órán lenne, akkor nincs neten).
Bt-on tartja a kapcsolatot az órával, wifin meg a saját appok netről tudnak direktbe ezt-azt, példáult emailklienssel emailt leszedni.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
testvéremnek keresek most olyan eszközt, ami a lehető legtöbb egészségügyi adatot tudja összegyűjteni viszonylag megbízhatóan/pontosan.
Sajnos epilepsziás, és a doktora is javasolta neki, hogy némileg segítség lehet, ha a roham előtti/alatti/utáni állapot felügyelve lenne, és az adatok visszanézhetőek/követhetőek lennének.
Van esetleg erre a feladatra céleszköz, vagy melyik okoskarkötő/óra felelne meg leginkább?
Xiaomi telefonja van, ezért én a Xiaomi Mi Band 6-ot néztem ki első körben, de szívesen venném itt a nagyobb tapasztalattal rendelkezők ajánlásait.
Előre is köszönöm! -
vilmose33
őstag
válasz egykori #15816 üzenetére
Tehát a lényeg ,hogy WiFi-n keresztül nem kapcsolódik az óra a telefonnal csak Bluetoothon. Az órában van WiFi, de csak akkor kapja meg az adott alkalmazás értesítését ha az órára is le van töltve az alkalmazás, ha nem kapcsolódik a telefonhoz, hiába vannak azonos WiFi hálózaton. Ebben fejlettebb az Apple watch Iphone-al, mert ott jelez, bár ha jól tudom azonos hálózaton kell lenniük biztonsági okokból. Mivel az órára nincs pl.face-messenger alkalmazás ezért ha nem kapcsolódik a telefonnal, nem jelez,hiába van az órán WiFi kapcsolat.
A jövő most van
-
(ex)Cat
senior tag
válasz DrDobos #15819 üzenetére
Nagyjából semmit sem számít. Pontosabban a kalória érték számolása térhet el, de összességében, egyik sem fogja tudni, hogy pontosan mit, hogyan csinál. Én éveken keresztül az "Egyéb+ sportot használtam erre, ami egyébként uazt mérte, mint aztán később amikor már lett "specifikusabb" választási lehetőség is.
Nem ismerem egyik órát sem, de azt javaslom, hogy ebből a szempontból azt válassza, amelyik jobb a pulzus követés szempontjából. - Mondjuk a klasszikus edzőtermi súlyzózás ugye elvileg nem okoz hirtelen pulzus növekedést, kivéve ha kissé/vagy teljesen a crossfit és társai irányába tolódik el, de szerintem ez legyen inkább a döntő szempont. -
egykori
őstag
-
vilmose33
őstag
válasz (ex)Cat #15827 üzenetére
Nekem volt 2-es,4-es,5-s nagyobbik mindegyikből, 2-3 napot ki bírtak, illetve kb. fél óra és fel töltödtek. Nekem a tégla forma nem tetszett, a Samsung Watch piszok jól néz ki. Illetve nagyon jó az alvás követés is többek közt, ebben az Apple watch nem nagyon volt a toppon, bár azóta fejlesztették. Nekem is meglepő volt ,sajnos ennek nem néztem utána,hogy nem wifin kapcsolódik, illetve, hogy nem lehet teljes értéküen megnézni a Face-messenger üzeneteket, holott bírná a" vas", a kép üzeneteket röhögve be tölti ha jön SMS-ben stb. Mondjuk az órára le töltött böngészön keresztül meg lehet nézni, ha nagyon messze a telefon és lusta az ember
A jövő most van
-
vilmose33
őstag
válasz egykori #15828 üzenetére
Nem szeretnélek le beszélni róla,jól néznek ki a női modellek Samsung watchból. Illetve lehet,hogy fejlesztik. De ha az a fontos neki,hogy telefon kapcsolat nélkül kapja meg az értesítéseket, akkor vannak korlátok, illetve elgondolkoznék egy e-simes megoldáson-jelenleg csak a T-mobilenál van-, akkor legalább a hívást,smst biztos meg kapja. Viszont az üzem idő 1-2 nap lesz, főleg a kisebb modellnél.
[ Szerkesztve ]
A jövő most van
-
egykori
őstag
válasz vilmose33 #15830 üzenetére
Majd a hétvégén felvetem az eSim-es kérdést, de nem hinném, hogy ez opció. Na, majd meglátjuk, én azt hiszem körbenéztem, érdeklődtem, ennél többet nem tehetek most. Mivel ajándék lesz részünkről, így nekünk sem mindegy, hogy jót veszünk-e vagy olyant, amit nem szívesen használ.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz vilmose33 #15829 üzenetére
El se tudom képzelni, mire használtad, ha 2-3 napot kibírt. Nálam max 1.5, de akkor már odafigyeltem rá.
Az tény, hogy a mostani Galaxy Active 2 szebb óra mint az AW4 volt, de összességében ennyiben ki is merül az előnye. (ill ez inkább kibír 2 napot) Szóval szebb, de szerintem a tégla forma praktikusabb, holott eleinte én is nagyon idegenkedtem tőle. Nekem mindenképp csalódás volt/lett a GW2, főleg a Samsung Pay ellehetetlenítése - régió - miatt. De ugye Android mellett a AW nem játszik. Használat közben az AW magasan veri a Samsung óráját (esetemben legalábbis)
Amúgy az alvás figyelés szerintem teljesen jó volt az AW4-en is, csak persze külön - ha jól rémlik fizetős - app kellett hozzá - a gyári szerintem még most is ultragagyi - de utána nem volt vele gond. -
puhos363
tag
Hali! Amazfit Gts2 mini van a családban (feleségemnek), és a pulzust méri eléggé sűrűn. Valamit biztos, hogy nem kapcsoltam le, mit és hol kellene lekapcsolni, hogy ne automatán mérje? Kösz.
Gigabyte B450, Ryzen 5 2400G, 2*8GB 3000Mhz, MSI RX570 8GB, Seagate Barracuda 2TB Hdd, Kingston 240GB ssd, Fsp Hexa+ 450W, Zalman Z3, Arctic Freezer 12, W10 Home, Philips V243
-
sz.atesz89
tag
Helló!
Szeretném a segítségeteket kérni. Olyan órát szeretnék venni, amivel mondjuk spotify-t esetleg lehet hallgatni offline módban( ha más nincs zenehallgató, funkció bluetooth headsettel), víz álló legyen, kültéri biciklizéshez és futáshoz használnám leginkább Huawei Watch GT 2 nézegettem és a Amazfit GTR2 , de ahogy hallottam a GTR2 egy zárt rendszer oda nem nagyon lehet telepíteni semmit. Jelenleg Poco telóm van, de gondolom más márkát is össze lehet hangolni vele. Köszi előre is!PSN: szuhi
-
MC Pite
veterán
válasz sz.atesz89 #15839 üzenetére
https://spotify-everywhere.com/collections/wearables
Garmin Forerunner 245 Music?[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
HUAWEI watch GT 2 pro-ról mi a véleményetek?
-
csincse
csendes tag
Sziasztok!
Van olyan hely ahol lehet szép kártyával órát venni? (leginkább aw érdekelne) -
Divinity
őstag
Sziasztok!
Nem találtam külön Apple Watch topikot úgyhogy itt kérdeznék hátha tudtok nekem segíteni
Az AW tud másik szolgáltatást kezelni mint ami a telón van? Gondolok itt arra mint egy mini második számként használt eszköz. Kisit elegem van a két telefonos életből és az az agymenés jött rám, hogy úgyis főleg a céges iPhone-t használom, veszek mellé egy eSim-es AW-t és abba aktiválom a saját (telekomos) számom, viszont a leírások alapján úgy tűnik, hogy csak ugyanazt a szolgáltatást tudja kezelni ami a telón is van.return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
nutfile
aktív tag
válasz racskobalazs #15818 üzenetére
anno én is megvettem, akkoriban legjobb ár/érték arányú okosórának tűnt.
egy hónap után túladtam rajta es megfogadtam, hogy legalabb egy pár évig elfelejtem a wear os-és órákat.azóta a legnagyobb megelégedéssel használok egy garmint
-
monaka
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, visszaolvasva a 30e Ft árkategóriában többször is ezeket az okosórákat ajánlottátok:
honor watch ES (huawei watch fit)
amazfit gts 2 miniEzek közül melyiket érdemes inkább választani?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
scyllarus
veterán
válasz monaka #15849 üzenetére
Nemrég még gondolkodás nélkül a honort javasoltam volna. De a szétválás óta leálltak a frissítések minden modellre. A hivatalos fórumon ígérték a folytatást, de még semmi.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest