Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Cool Face #5657 üzenetére

    Én pl. nem írnám le a Smart Thingset, most egy kicsit megálltam, mert ingatlancsere van készülőben, de az új házban szerintem fogok vele futni egy kört. Benne van mindkét rádió (Z-Wave + Zigbee), és múltkor vetettem egy pillantást az userek által készíthető device handlerekre, hát szerintem jócskán lehet ezzel alkotni, arról nem is beszélve hogy a community már mindenhez is csinált handlert. Az eddig olvasottak alapján olyan érzésem van inkább, mintha egy cég fogta volna a "Hass + barkácsoljunk hozzá mindent" megoldást, és megcsinálták profi módon.

    Itt egy device handlerre egy példa (xiaomi temp. szenzor ezzel direktben csatlakozik az ST hubra). És ezt gyalog user csinálta, támogatott módon (az apikhoz és az SDK-hoz tonnányi doksi és support áll rendelkezésre), szóval ilyen bonyolultságú kód fejleszthető és tölthető rá, illetve egy "appstore" szerű megoldással megosztható. Azért ez szerintem minden, csak nem korlátolt mainstream.

    Egyetlen rákfenéje ennek is a gyártói cloud, de mivel itt senkinek sincs (és máshol sem találtam rá választ), így nem tudom mennyire tolerálja, ha beállítás után pl. elvágom apucitól, illetve hogy ezzel párhuzamosan milyen API-kon lehet(?) beszélgetni vele pl. alternatív mobil app-ból. Ha ezekre pozitív válaszokat kapok majd, akkor azt gondolom, hogy ez egy igen jó megoldás lesz (nekem).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák