Hirdetés
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
djsweetboy
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan Zigbee hub-ot, ami megbízhatóan működik local-ba HA alatt? -
4D4M
aktív tag
-
bolvar
senior tag
Sziasztok!
Új ingatlan, lett végre kapu, és szeretnék olyan ip kaputelefont ami képes egy úszókaput is nyitni.
Nézegettem a dahua/hikvision 2 ajtós csodáit, de rohadt drágák És a kapu motoroknál se jutottam elsőre előrébb milyen külső forrást kezel.
Van erre szofisztikált megoldás vagy sokat akarok? Köszi a segítséget!bolvar
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Shelly em helyett van olcsóbb itthon is beszerezhető fogyasztás mérő 1 fazisra? Villanyora után kellene mérni a teljes fogyasztást.
-
ViZion
félisten
válasz tototos #54409 üzenetére
Alis cucc, kínából. Ha ez nem probléma.
Többen használják, nem emlékszem negatív hírre ezzel kapcsolatban.
De vannak egyszerűbb és olcsóbb "lakatos" mérők, a pontosságukat nem tudom sajnos.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
jézusom
addikt
Hali!
Sikerült a xiaomi BTle hőmérőimet HA alá berakni az alaplapi Bt modulon keresztül. Idáig ESP boardon lógtak, most spóroltam egy esp lapkát Így.Ezek a hőmérők ugyebár mesh képesek.
A kérdésem, hogy tényleg elemes verzióban is tudják a mesht? Ha esetleg be kell raknom valahova az esp boardot mégis (hogy legyen hatótáv), akkor azzal mi a teendő, azon kÍvül, hogy esphome rajta van? Automatikusan beáll a meshbe, vagy kell konfigolni?
-
Gabesz87
veterán
Kis tanácsot kérnék. Tegnap rátaláltam erre az oldalra. Pontosan a képen látható távirányítónk van, mind a 4 gomb be van programozva (1 garázsajtó, 1 szárnyas és 1 úszókapu ill. egy ilyen úszó esővédelmi "lemez"). Amikor a garázsba be akarok állni, akkor 2 vagy 3 gombot kell végignyomkodni (attól függ, hogy az említett esővédő zárva van-e). Régóta foglalkoztat, hogy milyen jó lenne valami okos megoldás, amivel megoldható, hogy 1 gombnyomással nyíljon minden (HA által pl.), de még inkább amiatt, mert 3 éve sikerült egyszer kizárni magunkat, és ilyenkor tök jó lenne, ha pl. telóról tudnám nyitni a garázsajtót. Minél egyszerább megoldás érdekelne, az elektronikai "buherálás" nem az én világom. Na és visszatérve a fentebb linkelt cucchoz. Ez most ha jól értem, valóban annyit csinál, hogy bedugom ezt a wifi "távirányítót" a 230-ba, a sima táv gombjai (funkciói) rá vannak tanítva (ill. rá lehet tanítani), és így telóról, app-on keresztül tudom nyitni-zárni a kapukat? Mert ez így akkor egy borzasztó egyszerű, nem túl drága, és nekem való megoldás! Van hozzá egy végállás szenzor, ez csak arra való, hogy tudjam, nyitva/zárva van-e a kapu? Mivel nekem 4 "kapu" van, egyel nem sokra megyek, de végül is mindegy, a kérdés, hogy akkor ezt nem muszáj használni!? Jól gondolom tehát ennek a cuccnak a működését, megerősítenétek benne? Mert akkor rendelek is egyet!
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok. Van egy arduino programom ESP-n. A HA állandóan felismeri mint esphome-s eszköz de nem tudja beállítani. Van rá lehetőség, hogy befordítsa ESPhome alá?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
félisten
Hatha valaki rajtam kivul is ilyet csinal: vegul nem szereltem be a Siemens Connected Home futesvezerlest/termosztatokat, hanem Aqara relekkel + smart plugokkal - erzekelokkel es HA-val megcsinaltam en magamnak. Vegul a legjobb algoritmusnak a SAT nevu HA plugin bizonyult: [link]
while (!sleep) sheep++;
-
jézusom
addikt
válasz Gabesz87 #54412 üzenetére
leÍrás szerint úgy van ahogy mondod. Én nem ismerem ezt, de nem mernék megesküdni, hogy mobilnetről is működik, csak wifit Írja, ha van az utcán is wifid, akkor jó. A másik meg, hogy szerintem ugrókódosnál nem hiszem, hogy működik. De mondom ezt nem ismerem, csak elolvastam ezt. Home assistanttal tutira meg tudnád csinálni, de akár egyszerűbb tuya appal is, ha olyanok lennének az eszközök.
-
Gabesz87
veterán
válasz jézusom #54415 üzenetére
Az egyik kapunál szerintem van wifi elérés, a másiknál nincs, viszont telón WireGuard-on keresztül tudok az otthoni szerverre csatlakozni, és akkor gyakorlatilag olyan, mintha a helyi hálón lennék. Bár nyilván nem annyira kényelmes megoldás, mintha simán mobilneten is menne. Ennek viszont utánajárok, megkérdezem. Viszont a jellemzőknél azt írják, nem csak a fix, hanem a "görgetés" kódokat is tudja. Hülye megfogalmazás, de nyilván az ugrókódra gondol.
-
Reinhardt
őstag
Hello,
Valami villanykapcsolonak kinezo dolgot keresek amit csak fel lehet rgasztani a falra es ki-be kapcsol Alexara kotott cuccokat.
Tudnatok vmit ajanlani? -
inferno88
őstag
Sziasztok!
Milyen wireless termosztátot ajánlotok gázkazánhoz, a jóáras kategóriából, ami integrálható HA alá és van normális vezetéknélküli kontrollere, hogy az asszony is tudja nyomkodni a gyerekszobában. Lehet aliról is, jó lenne, ha 0.5C állítást azért tudna. Illetve az is tetszene, ha HA-ból is be tudnám triggerelni. Jelenleg Computherm Q7-RF van.
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
vampire17
addikt
válasz Gabesz87 #54417 üzenetére
Nekem is sommer kapum van, en ilyet vettem hozza, mukodik tokeletesen. En siman rakotottem a vezerlo nyomogomb bemenetere.
https://www.aliexpress.com/item/4000185222913.html
HA ala integraltam, ott is mododik, gond nelkul (Tuya Local gyarilag ismeri)
A kek szinu kell, a wifis. "WIFI RF AC/DC 9-30V" ez a kodja. De jo a WIFI RF AC 85-250V is. Az elsot nyilvan DC re kell kotni (van ilyen kimenet a vezerlon, az infra kapja onnan a naftat) a 230-as meg egyertelmu
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz jézusom #54411 üzenetére
Szerintem te félreértesz valamit.
Az esp alapú bt proxy pont azért van, hogy a hatótávot növelje. Ha valóban mesh-képesek lennének a hőmérőid (nem azok), akkor nem lenne szükség az esp boardra sem.
Maga a kommunikáció egytbként ott is mar wifin történik.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
vampire17
addikt
válasz LouiS22 #54425 üzenetére
Igy van, elemes cuccok sosem repeat-elnek, mindig endpointok. Ez igyvan Zigbee-nel, Zwave-nel meg BT-nel is.
Sztm te a Broadcast kepesseggel kevered , az tok mas. Annak az a lenyege h a homero kikuldni az adatot viszont nem "foglalkozik" azzal, hogy az eljut e valahova, nincs konkret kapcsolatfelvetel , mint mondjuk a sima zigbee kapcsolatnal. kb mint az FM radio, a torony kuldi az adast, de goze sincs, mi fogja azt...
Ennek az az elonye, hogy sokkal energiatakarekosabb, mint amikor kapcsolatot kell kiepiteni. (3-4 evig elmegy igy egy elemrol)
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
válasz jézusom #54427 üzenetére
Pár napja én is kérdeztem valami ilyesmit. Nekem is ez volt a gondom, mert én a pincébe raktam le egy BT hőmérőt aminek a jelet ráadásul egy vb- födémen is át kell küldenie. Mindenesetre én raktam szinte majdnem fölé egy ESP boardot és így midnenki lát mindent.
Mondjuk ezt a részét nem értem LouiS22 -nak, hogy:
Az esp alapú bt proxy pont azért van, hogy a hatótávot növelje. Ha valóban mesh-képesek lennének a hőmérőid (nem azok), akkor nem lenne szükség az esp boardra sem.
Ha nem lenne a BT proxy akkor mitől ismerné fel a HA a hőmérőket?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Kobe
veterán
hi
aki esetleg használ sonoff zigbee usb dongle-t és zigbee2mqtt-t HA alatt, az tudna mutatni egy HA configuration-t hozzá ?
próbálom összelőni de az istennek nem akar működni -
enginev3.0
félisten
Socat
enabled: false
master: pty,raw,echo=0,link=/tmp/ttyZ2M,mode=777
slave: tcp-listen:8485,keepalive,nodelay,reuseaddr,keepidle=1,keepintvl=1,keepcnt=5
options: "-d -d"
log:falseMqtt
base_topic: zigbee2mqtt
server: mqtt://192.168.1.43:1883
user: mosquitto
password: jelszó
include_device_information:
true
serial
port: /dev/ttyACM0
adapter: ember
baudrate: 115200
rtscts: falseNyilvan server ip, jelszó és portot sajátra át kell írni
Illetve ha ZHA megy akkor z2m nem fog ugyan azzal az eszközzel
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Kobe
veterán
válasz enginev3.0 #54431 üzenetére
Koszi, kiprobalom majd
de rajottem hogy valami mas gebasz van mert ugy altalaban nem futnak az addonok (elinditom oket meg autostarton vannak es utana ha ramegyek mindegyikre azt irja hogy nem fut)
szerintem az unraid cache pool varialas kavart be neki valamit
-
Kobe
veterán
válasz enginev3.0 #54431 üzenetére
valaki segitsen már megszakérteni mert a hajam kihullik tőle, két napja ezt bújom.....
a zigbee2mqtt addon folyamatosan elhasal....
Unraid alatt futtatom a HAOS-t egy linuxos VM-ben, nem dockerban
valamiért folyamatosan minden addonra azt irja a HAOS, hogy úgy tűnik nem fut, pedig be van állítva watchdog is mellé, meg kézzel is el van indítva
próbáltam teljes rebootot, shutdownt, a végén már a VM-et is gyalultam a fenébe és újrakezdtem
addonokat töröltem, majd teljesen új VM alól (mac címet is változtattam rajta, hátha) elkezdtem nulláról....
add-on storeból leszedtem a Mosquitto-t és a Zigbee2MQTT-t
odáig eljutottam hogy a mosquitto most fut rendesen, viszont a zigbee2mqtt továbbra is errort dob, de nem írja hogy pontosan mi a nyűgjeamint rámegyek hogy Open webUI:
Start add-on:
VNC console logban a supervisor info cska ennyit mutat:
ilyenkor ha visszalépek az addonokhoz, már úgy mutatja mintha ki lenne kapcsolva:
(a mosquitto server IP címét a HAOS-ból szedtem ki, az IPv4 címet amit a Network részben mutat - mivel nem adtam emg külön másik hostot neki, gondolom ugyanaz mint a HAOS-é)
a HAOS "belső" logban ez látszik:
[2024-11-05 12:23:27] error: zh:ember:uart:ash: Failed to init port with error Error: Error: No such file or directory, cannot open /dev/ttyACM0
[2024-11-05 12:23:27] error: z2m: Error while starting zigbee-herdsman
[2024-11-05 12:23:27] error: z2m: Failed to start zigbee
[2024-11-05 12:23:27] error: z2m: Check https://www.zigbee2mqtt.io/guide/installation/20_zigbee2mqtt-fails-to-start.html for possible solutions
[2024-11-05 12:23:27] error: z2m: Exiting...
[2024-11-05 12:23:27] error: z2m: Error: Failed to start EZSP layer with status=HOST_FATAL_ERROR.
-
ViZion
félisten
unraidba host? nincs alatta pl. proxmox? mert akkor az unraidet kihagynám.
Esetleg külön dockerbe tedd ezeket, ne a HA alá.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Kobe
veterán
válasz wik_406 #54435 üzenetére
Sonoff ZigbeeUSB Dongle v2
a HA default ZHA integracioja megtalalja gond nelkul, csak en a zigbee2mqtt-vel szeretnem hasznalni mert ott sokkal tobb eszkoz sokkal tobb paramaterezesi lehetosege van mint ZHA banUnraid alatt a VM konfigban alapbol adtam neki hozzaferest, es meg is kapta, a ZHA pont az alapjan talalta meg
ViZion: nincs kulon proxmox, alapbol az unraid VM szekciojat hasznaltam csak hozza, ugy beallitva ahogy a HA siteon is javasoljak
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz wik_406 #54442 üzenetére
semmit nem segít
ZHA-t kiszedtem, újraindítottam, de ugyanaz a hiba[2024-11-05 15:34:28] error: zh:ember:uart:ash: Failed to init port with error Error: Error: No such file or directory, cannot open /dev/serial/by-id/usb-ITEAD_SONOFF_Zigbee_3.0_USB_Dongle_Plus_V2_20231009115357-if00
[2024-11-05 15:34:28] error: z2m: Error while starting zigbee-herdsman
[2024-11-05 15:34:28] error: z2m: Failed to start zigbee
[2024-11-05 15:34:28] error: z2m: Check https://www.zigbee2mqtt.io/guide/installation/20_zigbee2mqtt-fails-to-start.html for possible solutions [2024-11-05 15:34:28] error: z2m: Exiting...
[2024-11-05 15:34:28] error: z2m: Error: Failed to start EZSP layer with status=HOST_FATAL_ERROR.
at EmberAdapter.initEzsp (/app/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/ember/adapter/emberAdapter.ts:684:19)
at EmberAdapter.start (/app/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/ember/adapter/emberAdapter.ts:1598:24)
at Controller.start (/app/node_modules/zigbee-herdsman/src/controller/controller.ts:137:29)
at Zigbee.start (/app/lib/zigbee.ts:69:27)
at Controller.start (/app/lib/controller.ts:161:27)
at start (/app/index.js:154:5)
konfigban csak ennyi van msot az mqtt-nél
port: >-
/dev/serial/by-id/usb-ITEAD_SONOFF_Zigbee_3.0_USB_Dongle_Plus_V2_20231009115357-if00
baudrate: 230400[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
v2-nek azt hiszem 115200 kell
port: /dev/ttyACM0
baudrate: 115200
rtscts: falseA portot meg megtalálod, rendszer, hardver, összes hardver
és próbáld meg az azonosító helyett a hardver útvonalát, bár nekem mindkettővel megyA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Kobe
veterán
válasz enginev3.0 #54444 üzenetére
most ránéztem az eredeti megrendelésre, egész pontosan ez volt rajta
SONOFF ZigBee 3.0 Dongle E USB stick EFR32MG21 -
Kobe
veterán
válasz enginev3.0 #54446 üzenetére
hát jó kérdés, hogy lehetne csekkolni unraid vagy VM alól ?
(azért ahhoz képest hogy a sonoff mekkora plugnplaynek adja el magát, ez nettó 2-3 nap masszív szopás......ha ZHA-val konfigolva akkor ezt mutatja részleteknél
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
ezt is megadhatod a z2m-nek elérési útként
az ezsp rádió driver az embert jelzi, vagyis a z2m-et is azzal kell felkonfigolnod[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
embert írd át ezsp-re, badurate meg 115200
De lehet frissíteni is kéne a drivert
Az első leírás kell neked, de putty-val is csinálhatod, viszont szét kell hozzá szedni a cuccot a két csavarral, hogy be tudd nyomni a gombot és bootloader módba indítani, akkor fogja a program beadni a menüt ami a képen van
Benyomod az 1-es gombot, aztán meg sendxmodem
kiválasztod a drivert és felrakja magánakViszont akkor maradhat ember-en, nem kell ezsp-re írni
Van egyszerű online telepítő is, de az v2-höz van, nem tudom tiéden működne e
[link][ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
fo_di
őstag
válasz enginev3.0 #54449 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest