Hirdetés
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolvar
senior tag
Üdv
Lehet láma kérdés, új nekem a téma
Új ingatlan beraktam csövezést tervezett redőnymotoroknak.Villanyász képességeit sajnos mrghaladta, így most nem megy külön külön vezeték a redőnyökhöz hanem csak valahonnan odabidgyizett neki 230-at.
Ezeknek a fázisát lekötöttem és beszereltem egy sima legrand redőnykapcsolót azzal a feltett szándékkal biztos van olyan okos vezérlő amit kapcsolóról és wifin is tudok vezérelni. De mint égen a csillag annyi van, mit ajánlanátok ilyen szitura? Automatizálás csak tervben, mqtt társaival csak alapokban ismerkedtem meg
még.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
bolvarA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
bolvar
senior tag
válasz matt22 #43853 üzenetére
Villanyász emberünk nem értette meg a feladatot így én módosítottam annyit, a fázist lehoztam a kapcsolóhoz, és onnan 2 eret behúztam vissza. Ha jól értelmeztem a bekötést ez nem teljesen jó így mert a fázisnak mind a 2 helyre direktbe elkéne jutnia jól gondolom?
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
bolvar
senior tag
válasz kgymac #43906 üzenetére
Igen, innen indult az alap hiba, csak odavitt randomba áramot nekem, eleve külön körre kértem.
Most jelenleg nincs fázis kint direktbe a redőny tervezett helyénél, a rajz szerint ami csatolva van kellene, azt kell pótolnom ha jól értem.A falon belül van doboz amin keresztül vittem mindent kintre, viszont ahogy néztem a leírást a sonoff azt írja nem fér bele egy sztenderd 65-ös dobozba :/
Amiért kérdeztem lehet-e kívül a vezérlő szimplán azért van mert a redőny kábelét nem fogom tudni jelen kialakítással behúzni kintről(nem vagyok biztos kell-e egyáltaán behúzni), túl kicsi cső van bent a 4 ér is alig ment ki ahol kanyargósabbra vette a nyomvonalat.A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
-
bolvar
senior tag
válasz kgymac #43942 üzenetére
Köszi, így nagyjából értem, minimális villanyszerelési képességem van azért, pár wago még megugrok, de dobozt már nem cserélnék, egyszer elég volt leverni meg horonymarózni :D Egyet kibontok és megnézem mennyire életképes egy 65-ös dobozban lekötni.
-
bolvar
senior tag
Sziasztok!
Új ingatlan, lett végre kapu, és szeretnék olyan ip kaputelefont ami képes egy úszókaput is nyitni.
Nézegettem a dahua/hikvision 2 ajtós csodáit, de rohadt drágák És a kapu motoroknál se jutottam elsőre előrébb milyen külső forrást kezel.
Van erre szofisztikált megoldás vagy sokat akarok? Köszi a segítséget!bolvar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple asztali gépek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Csalók a Facebookon. De ennyi???