Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mips

    csendes tag

    Köszönöm a tippet a radiátoros fűtéssel kapcsolatban. Sajnos nekem pont nem optimális az előre 1 hétre felprogramozható offline megoldás, mivel nincs kötött napirend. Hol kell fűtés, hol nem, hol X helységekben kell hol meg máshol.

    A WiFi-s távvezérelhető megoldások valóben meglehetősen drágák. (Ezért is gondolkodtam kábelen vezérelhető ON/OFF fejben plusz egy Sonoff Mini kombóban, mert ez árban fele se, egy közvetlenül WiFi-n vezérelhető fejhez képest).

    Itt az On/Off módszer lett volna a kérdés, szemben a radiátorba beáramló melegvíz mennyiségének szabályozásával szemben. (Az On/Off-ot temészetesn távlekérdezhető hőmérők alapján megfelelő hiszterezéssel kapcsolgatva, hogy ne 5 percenként kapcsoljon ki-be).

    Arra lettem volna kíváncsi, hogy miként alakul a fűtés hatékonysága a folyamatosan de csak fél sebességgel áramló melegvíz, kontra ciklikusan szinte teljesen kihülő radiátor aztán meg maximális vízárammal felmelegedő radiátor felhasználással szemben.

    A padlófűtés köröknél például használnak ilyen kábelen 230V-al távvezérelt On/Off szelepeket. Gondoltam talán radiátor esetében sem teljesen halott ötlet ilyet felszerelni. A vezérlő (accurátor) menet mérete ugyanaz. Csak a tekerő csapot kéne tűszelepre cserélni a radiátoron.

Új hozzászólás Aktív témák