Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kelna91

    senior tag

    válasz PociAti #15813 üzenetére

    "Amit fenntartási költségen meg lehet spórolni, azt el lehet veszteni a gép gyorsabb amortizációján."
    Ez csak akkor igaz, ha 2-3 tonercsere alatt tönkremegy a gép az utángyártottól, mert a gyári tonerhez képest maga a nyomtató alig drágább. Viszont amit írsz, hogy 100k oldal után jelent meg hiba a nyomtatóban az utángyártottól, az elég biztató. Ez alsó hangon 33 tonercsere. Eléggé biztos, hogy sosem fog az én nyomtatóm ennyit nyomtatni.

    A garancia elvesztése mondjuk probléma lenne. Kérdés, hogy honnan tudják a szervizben, hogy utángyártott tonerrel ment? Itt a fórumban azt olvastam, hogy vannak olyan nyomtatók, amik chip nélküli tonerrel jönnek, és az első beléjük kerülő chipes toner régiókódját elmentik, ebből tudja a szerviz, hogy volt-e spórolás. Emiatt azt javasolta az illető, hogy az első toner mindenképpen gyári legyen, utána viszont nyugodtan lehet spórolós tonert beletenni. Ez így van a 2532DW-nél is?

    Még egy lehetőség eszembe jutott: tonercsere helyett nem lehet töltetni az eredetit? Ez tűnik a legjobb megoldásnak, mert így nem kerül bele idegen hardver, és a hulladék is kevesebb. Egyébként a felesleges tonerrel mit kell csinálni?

Új hozzászólás Aktív témák