Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    Sziasztok
    Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy hová tűnik a tinta a patronjaimból :)) A mostani MX 925, de az ezelőtti MG5450 is ugyanezt csinálta.

    Jelenleg (és főként) lemezfelületre nyomtatok, általában a lemez tartalmát feketével, betűkkel, tehát nem kép kerül a lemezre, csak egy fekete felirat.
    A felirat Corel Draw 2017-el készül, azaz elég biztos vagyok benne, hogy a fekete az fekete, nem pedig valami összetett szín.
    Mégis, kb 100 lemez után, gyakorlatilag kiürült a yellow és magenta, és a cyan is már a sárga figyelmeztető ágban van, ami azt jelenti, hamarosan ki fog fogyni. (Igaz, nem volt tele előtte sem, de az is csak azért, mert már korábban is ezt csinálta)

    Megnéztem, és tényleg :Y Fizikailag is üres-közeliek a patronjaim.

    Szóval, értem én, hogy fogyasztói társadalomban élünk, na de ennyire? Vagy van erre más magyarázat, azon kívül, hogy a tintát magától "kifogyasztja" azért, hogy vegyél?

    Esetleg azért, mert nem gyári patronokat használok? (nem is fogok)

    Másfelől, ha a tinta valami kis tartályba kerül esetleg, akkor nem kellene azt kiüríteni időnként, mint a waste tonert a laser nyomtatóknál?

    Nem az anyagi része izgat, céltudatosan vettem az MX 925-öt, hiszen jelenleg ehhez a legolcsóbb a patron Canon esetében. Csak nem lenne jó, ha azért menne tönkre, az amúgy nem olcsó printer, mert szétfolyt benne valami.

    köszi a válaszokat :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák